השוואת AUDIO / VIDEO בין HTPC למזרימדיה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
udi13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

האם מישהוא ערך השוואת איכות ה- AUDIO / VIDEO בין HTPC ממוצע (כרטיסATI HD או ציפ 690G/780G וכו') לבין מזרימדיה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא כ"כ ברורה השאלה.
באיזה מובן?
UPSCALING? או מה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

נראה לי שהכוונה היא לאיכות התמונה או סאונד באופן אבסולוטי,
כלומר אם אני משדר את אותו קובץ (נניח סדרה בפורמט 720p.mkv) פעם אחת ממזרימדיה ופעם שנייה מה-HTPC לאותה טלויזיה (שמכויילת כמו שצריך לאותו מקור), האם לאחד מהם יהיה יתרון כלשהו מבחינת איכות התמונה (פירוט, עומק, שחורים וכד')

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #4 

אבל אם שניהם מוציאים את אותו קובץ בצורה דיגיטלית, 1:1 ללא עיבוד, אז למה שיהיה הבדל ?
About.me

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

בשידור תוכן שכזה, גם כשמדובר בהעברת קובץ דיגיטלי שכביכול לא אמור לעבור שום עיבוד, אני מקבל תמונה שונה לגמרי כתלות בקודקים ובעיקר ב - renderer שבהם אני משתמש (הכוונה על שימוש ב - HTPC).
לאחר בחירת קונפיגורציה מסוימת שמצאתי אותה כמיטבית לשידור ממחשב (מבחינת איכות התמונה), האם הפיתרון הניתן על ידי החומרה והתוכנה של סטרימר יהיה טוב יותר?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

אבל אז יש עיבוד.....אז מה ההשוואה בכלל ?
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

יש כמה שיטות לפענח H264 ובהחלט אפשר גם לשפר H264 במידה ויש מעבד מתאים (למשל לטשטש גבולות של בלוקים).

ולכן יתכן הבדלים בין שיטות שונות לפיענוח H264 על ידי אלגוריתמים שונים.

ה-8635 אמור לכלול את הפיענוח הטוב ביותר שיש כרגע. ב-HTPC אפשר להגיע לתוצאות דומות עד כדי זהות. בעתיד אפשר יהיה לשפר אותן (ובכך לעבור את ה-8635) על ידי פילטרים חכמים יותר.

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

איך אני יכול לשדר משהו מהמחשב בלי שום עיבוד?
גם אם הקובץ הוא 720p וכרטיס המסך מוגדר להוציא 720p, אני אקבל תוצאות שונות כתלות בכרטיס המסך, הדריבר שלו, המפענחים שאיתם אני עובד (פילטרים ורנדרר).
יש איזשהי תצורה שבה אני יכול לעבוד שמבטלת את התלות במכלול הגורמים האלו?

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

oferlaor כתב:יש כמה שיטות לפענח H264 ובהחלט אפשר גם לשפר H264 במידה ויש מעבד מתאים (למשל לטשטש גבולות של בלוקים).

ה-8635 אמור לכלול את הפיענוח הטוב ביותר שיש כרגע. ב-HTPC אפשר להגיע לתוצאות דומות עד כדי זהות. בעתיד אפשר יהיה לשפר אותן (ובכך לעבור את ה-8635) על ידי פילטרים חכמים יותר.
...
אז נכון להיום, מניסיונך, איכות התמונה המתקבלת ממזרימדיה מבוסס 8635 עולה על זו שניתן לקבל ממחשב?

udi13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

creed כתב:
oferlaor כתב:יש כמה שיטות לפענח H264 ובהחלט אפשר גם לשפר H264 במידה ויש מעבד מתאים (למשל לטשטש גבולות של בלוקים).

...
אז נכון להיום, מניסיונך, איכות התמונה המתקבלת ממזרימדיה מבוסס 8635 עולה על זו שניתן לקבל ממחשב?
...
כפותח השרשור אני מצטרף לשאלה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #11 

creed,

אני לא יכול לומר חד משמעית כי לא עשיתי A-B.

לדעתי האיכות משתנה במחשב מפחות טובה ממזרימידה לבערך אותה איכות.

מצד אחד, כשהאצה H264 תתפוס תאוצה דרך כרטיסי מסך האיכות תהיה די קבועה, אבל אז גם היתרונות של העיבוד בתוכנה תאבד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

creed כתב:איך אני יכול לשדר משהו מהמחשב בלי שום עיבוד?
גם אם הקובץ הוא 720p וכרטיס המסך מוגדר להוציא 720p, אני אקבל תוצאות שונות כתלות בכרטיס המסך, הדריבר שלו, המפענחים שאיתם אני עובד (פילטרים ורנדרר).
...
אתה יכול בבקשה להסביר שוב למה אתה מתכוון?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #13 

לדעתי הוא התכוון שמחשב לעתים מוציא באיכות פחות טובה מסטרימר (עופר תסלח לי) ולעתים באותה רמה אבל תמיד הסטרימר יהיה לפחות טוב כמו מחשב.
מנסיוני אצלי בבית הפופקורן הוציא איכות טובה יותר מהמחשב, זאת התחושה שלי
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

Catskinner כתב:
creed כתב:איך אני יכול לשדר משהו מהמחשב בלי שום עיבוד?
...
אתה יכול בבקשה להסביר שוב למה אתה מתכוון?
...
אני אנסה.
מרטין שאל איך ניתן להשוות אם מתבצע עיבוד.
אני שאלתי איך אפשר להעביר תוכן דיגיטלי מהמחשב כמו שהוא 1:1 ללא כל עיבוד למסך? לדעתי (ולעיניי) מתקבלת איכות תמונה שונה התלויה במכלול גורמים כמו כרטיס המסך, פילטרים וכו'. לגבי מה שרשמתי על הרזולוציה, אני מבין שאם הרזולוציה של הסרט היא 720p וכרטיס המסך מוגדר להוציא רזולוציה אחרת, אז מתבצע עיבוד כלשהו, אבל זה מתבטל אם כרטיס המסך מוגדר לאותה רזולוציה של הקובץ המקורי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

אני חושב שהפעם הבנתי את הכוונה שלך. אבל אתה מדבר על postprocessing. העיבוד מתחיל הרבה לפני, עוד בשלב הפענוח ואין 2 פתרונות הנותנים בדיוק את אותה התוצאה. עובדה שגם אם תסיר מ ffdshow את כל אפשרויות העיבוד שלו הוא עדיין יתן תוצאה שונה (ועדיפה לטעמי) מהתמונה שתתקבל מ CoreAVC ובוודאי שמהתמונה המעובדת מידי של PowerDVD.

משם העיבוד ממשיך לשלבי ה Postprocessing וזה יכול לכלול התאמת צבעים ובהירות, חידוד קווי מתאר, ריכוך המעברים המדורגים בצבעים וכו' וגם כאן יש הבדלים ניכרים מאוד בין פתרונות שונים - לדוגמא פתרונות מבוססי חומרה לכרטיסי מסך, מה שמכונה "האצה בחומרה" נותנים לדעתי אפשרויות מאוד עלובות יחסית לפתרונות תוכנה כמו ffdshow (אבל בוא נעזוב את הוויכוח הזה כרגע).

כך שתעזוב את עניין הרזולוציה, הפריסה והתאמת הפיקסלים 1:1 זה החלק ההכי פשוט וקל בכל תהליך העיבוד וזה גם בכלל לא אמת מידה שאתה צריך לתלות בה הרבה חשיבות כי איכות תמונה לא נמדדת רק בכמות הפיקסלים על המסך. אני כבר התבטאתי לא מעט פעמים בנושא וניסיתי להסביר ש NR ו 1:1 לא נותנים באופן פלאי איכויות מדהימות לווידיאו. זה פשוט מנגנון לעקוף את מעבד הווידיאו הפנימי של המסך כי אתה רוצה לבצע את העיבוד במקום אחר.

כך שאתה צודק. אין אמת מידה וקריטריון יחיד שכנגדו אפשר יהיה להשוות פענוח אחד מול השני. אפשר להשוות כנגד המקור (אם יש לך אותו) אבל גם זה בתנאים מסויימים. בשבועות האחרונים אני יושב הרבה פעמים אצלי בבית ומשווה את איכות הווידאו שיוצא מה TIVX 6500A שלי לעומת ה HTPC הראשי שלי שמבוסס על MCE 2005 ו ffdshow. כל מה שאני יכול להגיד כרגע הוא שכנראה אאלץ לשבת עוד הרבה לפני שאגיע למסקנה כלשהיא - ורוב הסיכויים שגם אז היא לא תהייה נכונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

udi13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Catskinner כתב: בשבועות האחרונים אני יושב הרבה פעמים אצלי בבית ומשווה את איכות הווידאו שיוצא מה TIVX 6500A שלי לעומת ה HTPC הראשי שלי שמבוסס על MCE 2005 ו ffdshow. כל מה שאני יכול להגיד כרגע הוא שכנראה אאלץ לשבת עוד הרבה לפני שאגיע למסקנה כלשהיא - ורוב הסיכויים שגם אז היא לא תהייה נכונה.
...
תודה Catskinner זו בדיוק סוג חוות הדעת שחיפשתי כשפתחתי את השירשור (Y)

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

תודה על התגובה המפורטת.

הרבה פעמים שמדברים בפורום על העברה דיגיטלית של אודיו, הדעה הרווחת היא שלא משנה מה המקור שלך התוצאה תיהיה זהה ותלויה רק במפענח הסופי של הסיגנל הדיגטלי, מכיוון שהסיגנל שיוצא מהמקור לא עובר עיבוד כלשהו.
אני מבין שעבור העברה דיגיטלית של וידאו זה לא המקרה, מכיוון שהמידע הדיגיטלי של וידאו חייב לעבור איזשהו עיבוד לפני העברתו הלאה לטלויזיה. כלומר יש חשיבות רבה למקור למרות שאני עדיין מתעסק בפורמט דיגיטלי.
האם נכון להגיד דבר כזה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

השוואה טובה יותר לאודיו היא לחשוב על המחשב כמקביל לרסיבר+נגן DVD ולמסך כמו לרמקולים.

בדיוק כפי שבאודיו ניתן לחלק את הפענוח בין הפרה לאמפליפייר, בווידיאו יכולים ואפשרי ולפעמים גם רצוי לחלק ולפזר את העיבוד בין מרכיבים שונים. אצלי לדוגמא הוא מתחלק בין הנגן, שיכול להיות HTPC, נגן DVD או המזרימדיה, לבין מעבד ווידיאו ייעודי שיושב לפני הכניסה למסך שאליו אני מתייחס כהתקן די טיפש ומנסה למנוע מממנו כל עיבוד נוסף (כיול לצורך העניין לא נחשב לעיבוד) כי לא חשוב כמה יקר הוא, אין סיכוי שהוא מסוגל לתת לי עיבוד תמונה טוב יותר מהשילוב שבא לפניו.

המקור במקרה זה הוא הסרט עצמו, בדיוק כפי שבאודיו אתה חושב על ה CD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #19 

עכשיו עשיתי השוואה בין מזרימדיה מבוסס SMP8635 ל ATI2600XT

הגדרת עבודה מזרימדיה : 720P60, כבל HDMI HDMI רגיל פשוט.

הגדרת עבודה HTPC : 720P רזולוציה 1232X688
BSPLAYERPRO + HALLI + COREAVC
כבל DVI-HDMI MONSTER 800

תצוגה: PANASONIC PV60 720P

שני הכניסות כויילו עם דיסק כיול DVE BLU RAY.

במזרימדיה רואים הרבה הרבה יותר טוב.

עכשיו אני חושב מה הבעייה במחשב .... ואיך הולכים לפתור אותה :-)
(מחשב ישן שחייב COREAVC )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

תודה על ההסבר catskinner