הHTPS שלי מחובר דרך מתאם רשת אלחוטי (USB) לראוטר של הרשת האלחוטית בבית.
ראוטר של 3COM בן כ 3.5 שנים. דרכו מחובר הADSL.
http://support.3com.com/infodeli/tools/ ... taaa01.pdf
4 מחשבים מחוברים ישירות. HTPC ומחשב נייד באלחוטי.
מרחק הHTPC מהראוטר כ 6 מטר - המתאם שלו גלוי ולא מאחור. (יש לו "כבל מאריך")
אין קירות בטון.
אני לפעמים מקבל אות של בין 62%-78% - תלוי איפה אני ממקם את המתאם.
עדיין זה מעביר קבצים דרך הרשת האלחוטית בין המחשבים באופן מאוד איטי.
קובץ של כ 750MB מועתק בממוצע אחרי כ 15 דקות-20 דקות.
אם אני משדרג לראוטר חדש זה ישפר את המהירות? האם סוג מתאם USB אלחוטי לרשת משפיע?
אשמח לתובנות בנושא כיצד ניתן ל"המהיר" את הרשת. - ללא חיבור ישיר כמובן.
תודה!
HTPC ורשת אלחוטית - שיפור מהירות אפשרי?
-
oceans68
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 912
אם המרחק בין הHTPC לראוטר הוא רק 6 מטר אני הייתי הולך על חיבור בכבל. תקבל שיפור מורגש במהירויות.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
750MB ב 15 דקות זה 6.7Mbps שנראה לי קצת איטי על רשת אלחוטית לא עמוסה. אלא אם כן התקשורת שלך היא עדיין 802.11b שבה קצב ההעברה המקסימאלי (והתיאורטי מאוד) הוא 11Mbps.
כדאי שתבצע את הבדיקות הבאות:
1. באיזה פרוטוקול אתה משתמש בבית? בתיאוריה 802.11g אמור לתת לך 54Mbps
2. כמה משתמשים בבית עובדים על הרשת האלחוטית בו זמנית? הקצב המקסימאלי של הרשת האלחוטית מתחלק בין כל המשתמשים.
3. האם הרשת מאובטחת? רשתות לא מאובטחות מושכות טפילים שרוכבים לך על רוחב הפס בחינם. בדוק שאבטחת את הרשת לפחות ב WPA-PSK TKIP.
2. כמה משתמשים בבית עובדים על הרשת האלחוטית בו זמנית? הקצב המקסימאלי של הרשת האלחוטית מתחלק בין כל המשתמשים.
3. האם הרשת מאובטחת? רשתות לא מאובטחות מושכות טפילים שרוכבים לך על רוחב הפס בחינם. בדוק שאבטחת את הרשת לפחות ב WPA-PSK TKIP.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
oceans68
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
1. הפרוטוקול הוא 11GCatskinner כתב:750MB ב 15 דקות זה 6.7Mbps שנראה לי קצת איטי על רשת אלחוטית לא עמוסה. אלא אם כן התקשורת שלך היא עדיין 802.11b שבה קצב ההעברה המקסימאלי (והתיאורטי מאוד) הוא 11Mbps.
3. האם הרשת מאובטחת? רשתות לא מאובטחות מושכות טפילים שרוכבים לך על רוחב הפס בחינם. בדוק שאבטחת את הרשת לפחות ב WPA-PSK TKIP....
2. הרשת האלחוטית מתחלקת על שני משתמשים אבל רוב הזמן לא בו זמנית ( מחשב נייד פעיל לעיתים רחוקות מאוד. לכן רק הHTPC פעיל יותר)
3. הרשת מאובטחת על ידי WPA
להריץ כבל של 6 מטר סתם יהיה מכוער....
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
אני נשברתי מהאלחוטי ....
תעשה את המקסימום שזה לא יהיה מכוער ותעביר כבל רשת.
אני העברתי 30 מטר רק להימנע מהאלחוטי הזה.
תעשה את המקסימום שזה לא יהיה מכוער ותעביר כבל רשת.
אני העברתי 30 מטר רק להימנע מהאלחוטי הזה.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
השרשור הזה גרם לי להתעניין ולחפש קצת מידע נוסף. מתברר שקצב רשת אלחוטי נמוך משמעותית מהמקסימום התיאורטי המתאפשר ברוחב הפס הזמין. לפי מה שאני קורא עכשיו שכבת ה MAC מגבילה למעשה את הרשת האלחוטית ל 20Mb ברשת 802.11g שזה רחוק מאוד מה 54Mb התיאורטיים.
אני גם מתאר לעצמי ששכבת ה MAC יש לה גם מגבלות משלה כך שקצב ההעברה האפקטיבי של רשת אלחוטית הוא באמת נמוך מאוד
אני גם מתאר לעצמי ששכבת ה MAC יש לה גם מגבלות משלה כך שקצב ההעברה האפקטיבי של רשת אלחוטית הוא באמת נמוך מאוד
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
דבר ראשון תבדוק אם יש עוד מישהו שמחובר לך כי אם אחד מהמכשירים המחובר לרשת הוא 802.11B אז כל הרשת עלולה לרדת למהירות זו (היה לי PDA שכאשר היה דלוק היה גורם לכל הרשת לרדת ל-10Mbps...).
דבר שני, תעשה CTRL+SHIFT+ESC ותעבור לאיזור הרשת. ברשימה למטה כתוב את ה-LINK SPEED שלך. תוודא שהוא באמת 54Mbps...
אצלי יש רשת דומה עם מרחקים דומים והקצב האופייני להעברת נתונים בין שני מחשבים ברשת (אחד חוטי, שני אלחוטי) הוא חצי מיכולת הרשת (כלומר 25Mbps בערך). כשמדובר בשני מחשבים שמחוברים WIRELESS, המהירות יורדת משמעותית (אבל עדיין לא 6Mbps כמו אצלך).
דבר שני, תעשה CTRL+SHIFT+ESC ותעבור לאיזור הרשת. ברשימה למטה כתוב את ה-LINK SPEED שלך. תוודא שהוא באמת 54Mbps...
אצלי יש רשת דומה עם מרחקים דומים והקצב האופייני להעברת נתונים בין שני מחשבים ברשת (אחד חוטי, שני אלחוטי) הוא חצי מיכולת הרשת (כלומר 25Mbps בערך). כשמדובר בשני מחשבים שמחוברים WIRELESS, המהירות יורדת משמעותית (אבל עדיין לא 6Mbps כמו אצלך).