מה טמפ' עבודה סבירה לכרטיס מסך ? ואיך מקררים אותו ?
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
בין משחקי הרבים עם מערכת ה HTPC גיליתי להפתעתי שכרטיס המסך שלי מתחמם מאוד ביחס לחבריו לקופסה
(מעבד, לוח אם, דיסקים קשיחים וכו).
הכרטיס מדווח על טמפרטורה שנעה בין 60-65 מעלות בזמן עבודה רגיל ומגיע אפילו ל 70-74מעלות בזמן מאמץ !
הכרטיס הוא ATI 2600XT עם קירור אקטיבי (המאוורר שלו מוגדר לעבודה ב 100%),
העניין הוא שאני כמעט בטוח שבעבר הלא רחוק הכרטיס הזה לא התחמם כל-כך
בנוסף במארז אין לי שום כרטיס אחר שחוסם את האוורור של הכרטיס הזה !
מה דעתכם ? האם כדי להוסיף יחידת אוורור לכרטיס מסך או אולי יש פתרון אחר ?
אגב, שאר הרכיבים במערכת לא עוברים את ה 53 מעלות (רובם הרבה מתחת)
(מעבד, לוח אם, דיסקים קשיחים וכו).
הכרטיס מדווח על טמפרטורה שנעה בין 60-65 מעלות בזמן עבודה רגיל ומגיע אפילו ל 70-74מעלות בזמן מאמץ !
הכרטיס הוא ATI 2600XT עם קירור אקטיבי (המאוורר שלו מוגדר לעבודה ב 100%),
העניין הוא שאני כמעט בטוח שבעבר הלא רחוק הכרטיס הזה לא התחמם כל-כך
בנוסף במארז אין לי שום כרטיס אחר שחוסם את האוורור של הכרטיס הזה !
מה דעתכם ? האם כדי להוסיף יחידת אוורור לכרטיס מסך או אולי יש פתרון אחר ?
אגב, שאר הרכיבים במערכת לא עוברים את ה 53 מעלות (רובם הרבה מתחת)
- lebovitz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 393
אני מניח שניקית את המאוורר מאבק...
זה תורם רבות לחוזר היעילות של המאווררים
זה תורם רבות לחוזר היעילות של המאווררים
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 912
אין לך מה לדאוג. הטמפרטורות בתחום הסביר. כרטיסי מסך עובדים בטמפרטורות גבוהות יותר משאר הרכיבים, כיום יש כרטיסים שגם ב90-100 מעלות עדיין יתפקדו מצויין ללא ארטיפקט או דברים דומים.
כך שכל עוד אין לך בעיה בביצועים / ארטיפקטים, תמשיך להנות מהכרטיס - שום שינוי לא צריך להעשות.
במידה וכבר מפריע לך הרעש של המאורר (אני בטוח שהמאוורר הזה ב100% לא חרישי, בלשון המעטה) אתה יכול להחליף קירור לכרטיס. יש הרבה מאוד קירורים ברשת, יעילים יותר ושקטים יותר. ואפילו לא יקרים יותר מדי.
כך שכל עוד אין לך בעיה בביצועים / ארטיפקטים, תמשיך להנות מהכרטיס - שום שינוי לא צריך להעשות.
במידה וכבר מפריע לך הרעש של המאורר (אני בטוח שהמאוורר הזה ב100% לא חרישי, בלשון המעטה) אתה יכול להחליף קירור לכרטיס. יש הרבה מאוד קירורים ברשת, יעילים יותר ושקטים יותר. ואפילו לא יקרים יותר מדי.
-
osherov
-
- גורו Android

כן, כמובןlebovitz כתב:אני מניח שניקית את המאוורר מאבק...
זה תורם רבות לחוזר היעילות של המאווררים...
הוצאתי את הכרטיס ניקיתי אותו (ובאותו זמן גם את המארז עם כל המאווררים שלו)
בנוסף הזזתי כרטיס אחר שישב קרוב אליו כדי שלא יפריע לזרימת האויר שלו,
בנוסף ניסיתי גם לבדוק כשהמארז פתוח ואפילו בזמן שטמפ' החדר לא עברה את ה 23-24 מעלות (מיזוג מופעל) אבל עדיין הטמפ' על הכרטיס לא ירדה.
אומנם ידוע שכרטיסי המסך ,בדר"כ ,עובדים בטמפ' גבוהות יותר משאר רכיבי המערכת אבל זה נראה לי קצת גבוה מידי !
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

osherov,
ה-2900HD שלי נמצא ב58-59 מעלות ב-Idle. ובמשחקים מגיע לסביבות ה-85.
הכרטיס שלך מגיע ל75 בזמן עבודה, זה בסדר גמור. שוב אני אומר, כל עוד הפעולה שלו נראת לך תקינה, אין הפרעות וכו'.
הכרטיס שלך מגיע ל75 בזמן עבודה, זה בסדר גמור. שוב אני אומר, כל עוד הפעולה שלו נראת לך תקינה, אין הפרעות וכו'.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
oferlaor כתב:osherov,
לא בדיוק התשובה שחיפשת, אבל...
http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... de=9287494...
אריה, אתה מזמין ל"על האש" ?
משה
-
osherov
-
- גורו Android

בטמפרטורת כאלה אפשר לבשל לא רק את הביצה אלא גם את התרנגולתmoco כתב:oferlaor כתב:osherov,
לא בדיוק התשובה שחיפשת, אבל...
http://israblog.nana10.co.il/blogread.a ... de=9287494...![]()
![]()
אריה, אתה מזמין ל"על האש" ?...
-
osherov
-
- גורו Android

עכשיו הרגעת אותי קצת,פיטר כתב:osherov,
הכרטיס שלך מגיע ל75 בזמן עבודה, זה בסדר גמור. שוב אני אומר, כל עוד הפעולה שלו נראת לך תקינה, אין הפרעות וכו'....
אבל עדיין לא לגמרי בגלל שתי סיבות:
1. אני כמעט בטוח שבעבר לא הגעתי לטמפ' כאלה גבוהות (בגלל השימוש במיזוג, חום הקיץ לא אמור להשפיע)
2. השתמשתי בתוכנה חמודה בשם ATITool שיודעת להציג את נתוני כרטיס המסך (חום, מהירויות וכו) אבל יותר מעניין זה שהיא יודעת לבדוק האם ובכמה ניתן לבצע overclocking לכרטיס המסך ! (http://www.techpowerup.com/atitool/)
אז סתאם מסקרנות ניסיתי לבדוק בכמה אני יכול להאיץ את כרטיס המסך שלי (התוכנה מריצה כל מיני אפקטים תלת ממדיים כדי להעמיס על עבודת הכרטיס).
העניין הוא שברגע שהטמפ' של כרטיס המסך שלי הגיע לסביבות ה 79-80 מעלות, המסך הפך לשחור ! וכדי לחזור למוטב הייתי חייב לבצע איתחול של המחשב.
עכשיו, אני לא יודע האם המסך השחור שקיבלתי היה קשור לחום הגבוה שנוצר או פשוט קשור לזה שמהירות השעון הייתה גבוה מידי וזה גרם למסך להפסיק לעבוד
- moco
-
- גורו

האם זה לא בעצם אותו דבר?osherov כתב: עכשיו, אני לא יודע האם המסך השחור שקיבלתי היה קשור לחום הגבוה שנוצר או פשוט קשור לזה שמהירות השעון הייתה גבוה מידי וזה גרם למסך להפסיק לעבוד...
יש קורלציה ישירה בין מהירות השעון לחום שנוצר ומגבלות המהירות הן בעצם מגבלות הטמפרטורה.
אני מניח שמה שאתה שואל זה אם הלוגיקה שהגנה עליו בודקת את המהירות או את הטמפרטורה (ואז אם תצליח לקרר אותו עוד יותר תוכל להגיע למהירויות יותר גבוהות).
נערך לאחרונה על ידי moco ב 01/06/2008 17:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- igk
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 364
מהירות השעון היתה גבוה מדי
אתה צריך לעלות לאט ולתת לתוכנה לבדוק ארטיפקטים לפני שאתה ממשיך
אתה צריך לעלות לאט ולתת לתוכנה לבדוק ארטיפקטים לפני שאתה ממשיך
-
osherov
-
- גורו Android

גם לי זה נשמע שיש קורלציה בין חום ולבין מגבלת מהירות אבל כנראה שזה לא רק זה,moco כתב:האם זה לא בעצם אותו דבר?osherov כתב: עכשיו, אני לא יודע האם המסך השחור שקיבלתי היה קשור לחום הגבוה שנוצר או פשוט קשור לזה שמהירות השעון הייתה גבוה מידי וזה גרם למסך להפסיק לעבוד...
יש קורלציה ישירה בין מהירות השעון לחום שנוצר ומגבלות המהירות הן בעצם מגבלות הטמפרטורה.
אני מניח שמה שאתה שואל זה אם הלוגיקה שהגנה עליו בודקת את המהירות או את הטמפרטורה (ואז אם תצליח לקרר אותו עוד יותר תוכל להגיע למהירויות יותר גבוהות)....
אני הייתי מצפה קודם לראות ארטיפקטים על הוידאו לפני שאני מקבל מסך שחור ?!
בנוסף פיטר מספר שהכרטיס שלו (גם כן ATI) הגיע כבר ל 85 מעלות והוא עובד לו בלי שום בעייה ואצלי זה לא כך
- moco
-
- גורו

זה סתם ניחוש, אבל המסך השחור נראה לי כמו מנגנון הגנה ולא כשל.
משה
-
osherov
-
- גורו Android

פיטר,
רק עכשיו קראתי את ההודעה הראשונה שלך בשרשור הזה
שכנעת אותי שהמצב אצלי תקין
למרות זאת, כדי להיות רגוע לגמרי, אני מתכנן "לקרוע" לכרטיס את הצורה כדי לראות לאיזה חום הוא מסוגל להגיע
רק עכשיו קראתי את ההודעה הראשונה שלך בשרשור הזה
שכנעת אותי שהמצב אצלי תקין
למרות זאת, כדי להיות רגוע לגמרי, אני מתכנן "לקרוע" לכרטיס את הצורה כדי לראות לאיזה חום הוא מסוגל להגיע
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
היה לי (עדיין יש לי בסלון:)) x1950pro של powercolor וכל פעם שהייתי משחק מתישהו הוא היה מתרסק!
רק ששמתי עליו מאוורר ישירות עליו הוא עבד יופי.
אמרתי לעצמי זה בטח הגוף קרור שלו מעפן.
השקעתי את מיטב כספי בגוף קרור של zalman וחוץ מפחות רעש הוא לא שיפר כלום.
עדיין בשביל לשחק משחקים הייתי צריך לשים עליו מאוורר.
למדתי מהטעויות וקניתי כרטיס מסך עם כבוד שמוציא את האוויר החוצה מהמארז ולא לתוכו.
ואין מה לעשות זה עובד ולא צריך לשים עליו שום מאוורר ולא שום גוף קירור מיוחד.
נראה לי בגלל שהמעבדים של ATI רצים בקלוקים היסטריים הם פשוט מתחממים נורא.
תן בהשקעה כמו שצריך ותהיה מאושר.
למדתי מהטעויות וקניתי כרטיס מסך עם כבוד שמוציא את האוויר החוצה מהמארז ולא לתוכו.
תן בהשקעה כמו שצריך ותהיה מאושר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

ATITool תוכנה לא רעה, אבל הדרך בה ביצעת OC היא ממש לא נכונה.
ATITool לא מבצעת בדיקה מספיק יסודים של יציבות (בטח ראית באיזה מהירות היא העלתה מהירויות שעון, בעוד בדיקות יציבות אמורות לרוץ מספר שעות) ולכן להשתמש בFind Max שלה זה ממש לא חכם.
אם אתה רוצה לעשות OC, תעלה לאט לאט, תבדוק טמפרטורה + יציבות כל הזמן. יש מדריכים רבים ברשת אם אתה מעוניין להיכנס לתחום.
זה שהכרטיס שלי עובד ב85 לא אומר ששלך יעבוד ב85.
הכרטיסים שלנו מבוססים על ליבות שונות, זכרון שונה ובכלל אין ביניהם שום קשר חוץ מחברת היצור.
מה שלדעתי הפיל לך את הOC זה המהירות ולא החום. בכאלה תדרים צריך כבר להוסיף מתח בשביל לקבל עוד יציבות, אחרת הכרטיס קורס, כמו שיצא לך לראות.
ATITool לא מבצעת בדיקה מספיק יסודים של יציבות (בטח ראית באיזה מהירות היא העלתה מהירויות שעון, בעוד בדיקות יציבות אמורות לרוץ מספר שעות) ולכן להשתמש בFind Max שלה זה ממש לא חכם.
אם אתה רוצה לעשות OC, תעלה לאט לאט, תבדוק טמפרטורה + יציבות כל הזמן. יש מדריכים רבים ברשת אם אתה מעוניין להיכנס לתחום.
הכרטיסים שלנו מבוססים על ליבות שונות, זכרון שונה ובכלל אין ביניהם שום קשר חוץ מחברת היצור.
מה שלדעתי הפיל לך את הOC זה המהירות ולא החום. בכאלה תדרים צריך כבר להוסיף מתח בשביל לקבל עוד יציבות, אחרת הכרטיס קורס, כמו שיצא לך לראות.
-
osherov
-
- גורו Android

אני ממש לא מעוניין לעשות OC אלא סתאם רציתי לראות לאיזה טמפ' הכרטיס שלי מסוגל להגיעפיטר כתב:ATITool תוכנה לא רעה, אבל הדרך בה ביצעת OC היא ממש לא נכונה.
מה שלדעתי הפיל לך את הOC זה המהירות ולא החום. בכאלה תדרים צריך כבר להוסיף מתח בשביל לקבל עוד יציבות, אחרת הכרטיס קורס, כמו שיצא לך לראות....
-
osherov
-
- גורו Android

אתה ממליץ לי להחליף כרטיס מסך !?המוח כתב:היה לי (עדיין יש לי בסלון:)) x1950pro של powercolor וכל פעם שהייתי משחק מתישהו הוא היה מתרסק!
תן בהשקעה כמו שצריך ותהיה מאושר....
קצת הגזמת, לא
כולה אני רואה "קצת" סרטים