דיון על הקסטה,האם הפורמט הזה מקרה אבוד ? (i)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #21 

חנן , אתה אף פעם לא שמעת טייפ שלושה ראשים מעולה , כי אחרת לא היית אומר מה שאמרת . היה לי אקאי 3 ראשים והיה לו יכולת לשמוע את המקור ואת ההקלטה המתבצעת , ואני חייב לומר שכשהקלטתי על קלטות באיכות מעולה לא שמעתי שום הבדל . אני כבר לא מדבר על הדרגון של נקאמיצ'י שהיה הרפרנס לטייפ טוב
אין לי היום את הטייפ , אבל עדיין אני חושב שהקסטה מתה ולא בגלל אי יכולת

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

בואו נודה באמת - חרA פורמט!
עזבו אודיופילים ומביני עניין כאלה ואחרים, אם תסתכלו על זה כפורמט לציבור הרגיל - ההקלטות גרועות, נהרסות מהר, לפעמים משתבשות בתוך המערכת עצמה והסרט שם מתפזר בפנים, זה לא באמת מוזיקה איכותית... גם אנלוגי צריך שיהיה איכותי, ובתקליט הוא הרבה יותר איכותי מבקסטה.
הפורמט הזה מת, אלא אם אתם חרדים ששומעים הקלטות של אמנון יצחק לבוא ולחזור בתשובה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #23 

זה כמו להגיד שהמכונית זה חרA של כלי תחבורה, אם לוקחים את הסוסיתא כרפרנס.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #24 

dragon יש לי מראות חדשות לסוסיתא זה הולך....? :wink:
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

noamatari
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: noam atari
קיבל תודות: 0

Re:

שליחה #25 

31/05/2008 0:01  
yairf כתב:
יש לי אוסף קלטות שהקלטתי בסוף שנות ה-80 מתכניות של מיכל ניב ז"ל בגל"ץ. אני שומר את זה לזכרה והייתי שמח מאד לו יכלתי לשמוע אותם מדי פעם...
...
עברתי על אוסף הקלטות שלי והמרתי לדיגיטל כמה קסטות של מיכל ניב משלי. אם יש לך עדיין את הקלטות אשמח להמיר אותן ולהחזיר לך פלוס העתק דיגיטלי. זה מה שקורה כשיש סגר נו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

Re:

שליחה #26 

01/06/2008 11:29  
yehudaa כתב:
יש לי שאלה , אמרתם שקסטה לא יכולה להגיע גבוה יותר מ 10KHZ

יש לי במגבר סנסוי 7070 " tape rec out "
שכל מה שתנגן יוצא ממנה LINE OUT
האם לפי דעתכם היציאה הזאת תוציא צלילים גבוהים יותר מ 10Khz
אף על פי שהקסטה מגיע רק עד 10 ?
...
היציאה הזו קיימת כדי לשרשר ציוד נוסף ונכון שהנפוץ ביותר בבתים של אותה תקופה היה טייפ קסטות אבל זו לא הייתה האפשרות היחידה. למשל מי שרצה לעשות רושם היה מחבר ליציאה הזו אקוולייזר או מד דציבלים גראפי ומי שהיה חולה מאוד באודיופילה יכל לנסות למצוא תרופה למחלה שלו בחיבור טייפ סלילים. בלא מעט מdברים מאותה תקופה הייתה גם כניסה תואמת כך שבעצם נוצרה לולאה. בקיצור, אין שום הנחתת אודיו ביציאה מ rec out
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #27 

מאוד אהבתי קסטות וטייפים כי זו הייתה האפשרות היחידה לנייד מוזיקה או לאגור שירים שאהבתי.

פחות אהבתי את הבלאי, את הרחשים, את העובדה שמנגנוני הפחתת הרעש "כמעט עבדו" ואת התקלות המכאניות ולא הייתי היחיד שראה בקלטות יותר רוע הכרחי מברכה, כי ברגע שחלופות לטייפ הפכו לזמינות אותה טכנולוגיה נזנחה ע"י רוב המשתמשים במהירות שלא הייתה מביישת מילוט מבית בוער או מספינה טובעת. כך שלדבר על תחייה שלה זה אולי נחמד כדי למלא עמודים בפורומים שונים באינטרנט אבל זה לא ממש ריאלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #28 

אני חושב שיש משהו מצער במותה של המדיה.

היה משהו מרגש בלקנות מדיה פיזית עם הספרון הקטן עם המילים
יש משהו מרתק במערכות המכניות של הטייפ או הוידאו טייפ, איך הסרט מלטף את הראש

האם זה איכותי? ממש לא
אבל אני באופן אישי עדין מחזיק טייפ ווידאו טייפ תקינים כחלק מאהבתי לוינטאג
1e60a079-5347-403a-b4a5-6cbdfe5db946.jpeg

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

Re:

שליחה #29 

30/05/2008 23:40  
dragon כתב:
אני חובב גדול של הקסטה, ועדיין משתמש בה במספר טייפים טובים שיש לי. אני סבור שהקסטה הקומפקטית (זה שמה המקורי) היתה ונשארה הפורמט האידאלי להקלטה ביתית: היא מאפשרת הקלטה זמינה ומיידית מאד, ללא צורך בהסתבכויות כמו עם פורמטים להקלטה דיגיטלית למשל, היא מסוגלת לתת איכות גבוהה מאד כאשר משתמשים בקסטה מעולה ובטייפ מעולה, ועמידותה הפיזית מרשימה ביותר, כנגד תקלות, שבר, אבק וכו'. היא גם קומפקטית מאד לנשיאה ולאיחסון. למעשה אני מחשיב את הקלטת לפורמט השני באיכותו מבחינה מוזיקלית, אחרי התקליט (ולפני הקומפקט דיסק). זאת בעיקר משום שהצליל שלה אנלוגי ולכן קרוב יותר לזה של תקליט מאשר ל-CD וכל יתר הדיגיטליים.
אבל זה החלק האישי. מבחינה אובייקטיבית, אין ספק שהקסטה בסיומו של תהליך היעלמות כפורמט מוביל ופופולארי. זה תהליך שהחל לפני כעשור, עם התפתחות המקליטים הדיגיטליים למיניהם, וביתר שאת עם המעבר לשימוש במחשב כמקור להשמעת מוזיקה וגם לאיחסונה (כולל נגנים ניידים וכד'). לכן אני אומר: לצערי הרב הקסטה גמורה. בארץ כבר אין לה כמעט אוהדים כמוני, בעולם יש יותר אבל אני משער שגם זה ילך וירד במשך הזמן. אני לא מאמין שתהיה תחיה לקסטה כמו שיש לתקליטים בעשור האחרון, אבל הלוואי שאתבדה!
...
ואת זה רשם @dragon בשנת 2008.
והיום... זמינות ההקלטה בטלפונים ובמחשבים היא אינסופית וייצוא בכל פורמט שיתבקש. עם זאת... עדיין... להקלטה מזדמנת של תוכנית רדיו משודרת או טלויזיה למשל צריך לעשות קצת אקרובטיקה ו/או אפליקציות מיוחדות אל מול קלות השימוש בטייפ קומפקט. אבל גם זה יתעדכן .... אזי @dragon צדקת ובעוד שנים מה שבאמת יישאר מן הקלטות ששרדו זו ערימת חלודה מחומצנת על גבי פלסטיק מתפורר....
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #30 

להדליק נר לעילוי נשמתו ולבקש רחמים מהאל , מייסד הקסטה נפטר
https://www.ynet.co.il/news/article/HJtaIW007O

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #31 

@yehudaa

זה בסדר.... הרי הקסטות רובן ככולן מצופות gamma ferric oxide (Fe2O3). בסופו של דבר גם אצל חסידי הפורמט הברזל יחליד, הסרט יתפורר והפלסטיק יתפרק.
הכי חשוב זה לשמור על העיפרון שבאמצעותו מגלגלים חזרה סרט שהסתבך בגלגלת ה- CAPSTAN.... 😁
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

arix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #32 

יש לי איזה ארגז של קלטות ישנות,
כולן כרום או מטאל...
לפני כמה זמן חיפשתי משהו (יש לי עדיין טייפ ישן) , בנוסף לירידת האיכות במשך השנים, יש גם תופעה של הד חלש כתוצאה ממגנטיות בין סיבובי הסרט.
ולא נשכח את ה"הס" שדולבי בעצם עלו לגדולתם ע"י השתקת ה"הס" ...
מדיה שעברה מן העולם...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #33 

היה לי בשנות ה90 וולקמן אז היה תענוג להמיר שירים מכמה CD לקסטה אחת שהייתה רשימת הניגון האקראית שלי שממש נהנתי.
בעל נגן CD Player לא יכול להרשות לעצמם בקסטה קומפקטית לאחסן מקבץ שירים מועדפים מכמה דיסקים.
עדיין יש לי איזה וולקמן של פנסוניק עם רמקול מובנה ומקרופון מובנה.

שאלה, אם מתחשק למישהו לענות:
מה ההבדל בהרכב (אם כבר ציינתם את הרכב החומרים) בין סרט מגנטי של אאודיו לבין סרץ צילום של ווידאו (נגיד VHS) או נגטיב של מצלמה?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #34 

אני עדיין שומר על הווקמנים הישנים שלי
IMG_0868.JPG

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”