מדוע נקבעו דווקא מהירויות 33 ו 45
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
השאלה הנשאלת מה היא אמת המידה ליותר איכותי? האם ניתן לכמת את האיכות? האם המדידה היא מדעית וקרה? האם המדידה היא על פי האזנה בלבד מה שהופך אותה לסובייקטיבית לחלוטין ומותאמת לאוזני המאזין? האם מי שעונה לוויכוח הענייני מסתמך על כתובים, מספרים, ידע אישי או חבר טלפוני, או בדק את הדברים באופן אישי?
אופס... שכחתי לרגע שאודיופיליה זה לא מדע מדויק ולכן כנראה לא ניתן לקבל תשובה חד משמעית לעניין על אף ש"מדעית" היא כפי הנראה כן קיימת.
אף אחד עוד לא נתן דעתו לשאלות ששאלתי קודם...
אופס... שכחתי לרגע שאודיופיליה זה לא מדע מדויק ולכן כנראה לא ניתן לקבל תשובה חד משמעית לעניין על אף ש"מדעית" היא כפי הנראה כן קיימת.
אף אחד עוד לא נתן דעתו לשאלות ששאלתי קודם...
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
המון שאלות פתוחות באשכול אחד......... זה נראה סוף סוף משהו מאתגר..... 
גם אני ממתין לשאלות ששאלתי
גם אני ממתין לשאלות ששאלתי
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
למהירות גבוהה יותר יש, תיאורטית, השפעה חיובית מסויימת על איכות התקליט למרות שהיא זניחה וכמעט לא מורגשת אם מדובר באותה הקלטה. אני לא חושב שתקליט 78 נחות יותר מ-33 או מ-45 בשל מהירותו ויש כמובן משתנים נוספים העומדים לצידו או נגדו, בעיקר טכנולוגיית ההקלטה הפרימיטיבית ישירות לדיסק, במיקרופון אחד ובלי עריכה. החומר המוזר ממנו יוצר ה-78, משקל האלבום, מספר הצדדים ועלות הייצור הפכו את ה-78 לדינוזאור לא כלכלי.
מהירות 16 לא נחשבה אף פעם למשהו מקובל להקלטות מוסיקה (יותר להקלטת קריינים) ואני בטוח שרובנו צריכים לחפש בבוידעם או ביוטיוב כדי למצוא הקלטה כזו.
היום יש כמה הוצאות מחודשות של אלבומים מלאים במהירות 45 וגם הקלטות בחצי מהירות לתקליטי 33 (מעט מהדורות מוגבלות בד"כ). התוצאה טובה בפורמט ה-45 ומדהימה בפורמט המיוחד האחר.
מהירות 16 לא נחשבה אף פעם למשהו מקובל להקלטות מוסיקה (יותר להקלטת קריינים) ואני בטוח שרובנו צריכים לחפש בבוידעם או ביוטיוב כדי למצוא הקלטה כזו.
היום יש כמה הוצאות מחודשות של אלבומים מלאים במהירות 45 וגם הקלטות בחצי מהירות לתקליטי 33 (מעט מהדורות מוגבלות בד"כ). התוצאה טובה בפורמט ה-45 ומדהימה בפורמט המיוחד האחר.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
- יצירת קשר:
השאלה היא: האם יש הבדל בעלויות בין ההקלטות השונות? האם מדיה להקלטה או הטבעה במהירות ס עולה יותר במהירות Y? האם כל מנגנון יצירת המסטר והלאה מושפע מהמהירות הסופית שבה יתנגן התקליט?
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
yonim כתב:
צא מתוך נקודת מבט שכל הקלטה ככל שתהיה, תלויה במספר פרמטרים שהמילה פשרה היא שביל הזהב לקבלת התוצאה הסופי. אלו יכולים להיות פרמטרים טכניים כגון מהירות, מבנה הקאטר והמסטר וכלה בפרמטרים כלכליים של כמות מידע על התקליט ביחס לעלות עבור היצרן ועבור הצרכן. הכל עניין של פשרה מועדפת.השאלה היא: האם יש הבדל בעלויות בין ההקלטות השונות? האם מדיה להקלטה או הטבעה במהירות ס עולה יותר במהירות Y? האם כל מנגנון יצירת המסטר והלאה מושפע מהמהירות הסופית שבה יתנגן התקליט?...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!