סוף סוף יש מדיה סנטר למק עם תמיכה מלאה בכתוביות בעברית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #1 

ידיעה מרעישה לחובבי ובעלי המקינטוש. התקנתי הבוקר את הגירסה האחרונה של ה-osxbmc. מדובר בתוכנת קוד פתוח חינמית של מדיה סנטר, שבמקור פותחה עבור קונסולת המשחקים xbox של מיקרוסופט אבל מהר מאוד התפתחו קבוצות שעשו לתוכנה הסבה ללינוקס ולמק.

הגירסה למק, שבין מפתחיה ראיתי כמה שמות ישראליים, מנגנת חלק לגמרי קבצי mkv באיכות HD של 720P (ויש דיווחים שגם 1080P מתנגן ללא בעייה), והסוכריה הכי חשובה עבורנו - תמיכה מובנית מלאה בכתוביות srt בעברית! כל מה שצריך לעשות זה ללכת לקונפיגורציה של התוכנה, לבחור באגף ה-Video ואז ללכת לחלון הגדרות ה-Subtitles. שם, יש לשנות את ה-Charset ל-Hebrew-Windows, ולאפשר את האופציה של Enable Flipping Bidirectional Strings.
אפשר כמובן גם לשחק עם הפונט, הצבע שלו, גודלו וכו.

עד היום, התוכנה היחידה שניגנה כתוביות בעברית באופן מלא הייתה ה-vlc, שכאמור היא לא מדיה סנטר אלא רק נגן. כך שהתוכנה מהווה פתרון מושלם לבעלי מק שרוצים לחבר אותו למסך גדול בסלון.
העיצוב מדהים לדעתי, ועובד באופן מלא עם השלט רחוק של Apple, המאפשר בצורה נוחה לעצור באמצע סרט, לקפוץ קדימה ואחורה, לבחור וידאו או מוסיקה לנגינה, וכו.
אז מי שיש לו מק בבית, מוזמן לנסות! יש לציין שהתוכנה עובדת רק בגירסת הלאופרד של ה-OS X על מק אינטל:
http://www.osxbmc.com/
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #2 

הנה כמה Screenshots שהבאתי מהתוכנה בפורום מקינטוש הישראלי. שימו לב לעיצוב היפה של התוכנה:
http://forum.mac-it.co.il/single_view.p ... gid=133072

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

pixies,
החברה הישראלים עושים עבודה נפלאה ואני יכול להבטיח לך שיש עוד כמה דברים להתלהב מהם.
שווה לחכות ולהשתמש.
נסים

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

מה לגבי הקלטת טלווזיה ו EPG?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

אני לא חושב שיש תמיכה מלאה.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

לצערי אין עדיין אגף של TV שם, עד כמה שראיתי. אני בינתיים יותר בונה על התוכנה כתוכנת סטרימר.
התוכנה הזו שכנעה אותי שאולי כדאי לי לקנות לחדר השינה במקום סטרימר, שבעייתי מאוד בניגון קבצי מדיה סנטרים, או HTPC שיהיה מאוד קשה לבנות כזה קטן ושקט, לקנות מק מיני יד שנייה ולהתקין עליו את התוכנה, או לחילופין לחכות למק מיני החדש שיוציאו.
אגב, בדקתי והתוכנה מנגנת בלי בעייה אפילו את הקבצים המוזרים של ה-VMC, עם סיומת DVR-MS.

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

pixies, מה הבעיה לבנות HTPC קטן ושקט לחדר שינה?
או להוסיף תוכנה התמיר את הקבצים של הMC לAVI למשל אשר סטרימרים יוכלו לנגן ללא בעיה?

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

חשבתי על ההמרה הזו, ויש את ה-MCE Buddy שאני ממליץ עליו לכל דכפין, אבל עדיין, יותר נחמד לנגן הכל ישירות ללא המרות.
אפשר לנסות בשרשור חדש להתחיל פרוייקט חדש - בניית מפרט ל-HTPC משני, קטן ושקט לחדר השינה, עם אפשרות לשים כרטיס PVR ובלי. אני מניח שבלי כרטיס PVR אפשר להשתמש במחשב Barebone דוגמת המחשבים של AOpen. הבעייה היא שבמחירים שלהם כבר עדיף לקנות מק מיני.

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

אתה יכול לבנות HTPC מבוסס על 4850e (45W) + MA78GM-S2H. טיפה זכרון, קשיח קטן, לשים הכל במארז כמו NSK2480 למשל. לעבוד עם מאורר אחד של 120 (Noctua NF-P12), להחליף את המאורר של הספק כח לאיזה Nexus Real Silent, להוסיף Mini Ninja פסיבי ואתה מסודר. המחשב ינגן כל דבר! ולא תוכל לשמוע אותו גם עם הראש צמוד למארז.

למרות שבשביל החדר שינה, אני הייתי הולך על סטרימר.
אבל זה רק אני.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

ל - mythtv יש גרסא גם עבור מק (ואחת עבור חלונות בדרך...). אפשר להתקין אותה על OSX, או לחילופין, לבצע בוט מהרשת, כאשר הלקוח הוא diskless.
בצורה כזו ניתן לקבל את כל הפיצ'רים וכל התכונות, הכל מצפייה ב-live tv מרחוק, כל יכולות ה-PVR, תמונות, שירים, וידאו, ניגון DVD מרוחק ועוד ועוד. בקיצור - זהו frontend לכל דבר ועניין.

באופן אישי לא ניסיתי את הגרסא למק (אין לי מק), אבל כן עבדתי עם diskless client.
פרטים נוספים אפשר למצוא ב:
http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Myth_on_Mac_OS_X
You are never fully dressed without a smile

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

פיטר כתב:אתה יכול לבנות HTPC מבוסס על 4850e (45W) + MA78GM-S2H. טיפה זכרון, קשיח קטן, לשים הכל במארז כמו NSK2480 למשל. לעבוד עם מאורר אחד של 120 (Noctua NF-P12), להחליף את המאורר של הספק כח לאיזה Nexus Real Silent, להוסיף Mini Ninja פסיבי ואתה מסודר. המחשב ינגן כל דבר! ולא תוכל לשמוע אותו גם עם הראש צמוד למארז.
...
ברור וידוע. בעייה אחת - מארז גדול מדי לחדר השינה! :P

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

Shed כתב:ל - mythtv יש גרסא גם עבור מק
...