צריבה בפלזמה
אם יש לך כלים מובנים באפשרויות המסך נגד צריבות קיימות תפעיל את זה לכמה שעות. אם אתה לא יודע אם דבר כזה קיים רשום את דגם הטלוויזיה וננסה לעזור.
חפש את האפשרות pixel shifting והפעל אותה ודאג שהמסך מכויל והניגודיות והבהירות אינם על ערכים גבוהים מדי.
חפש את האפשרות pixel shifting והפעל אותה ודאג שהמסך מכויל והניגודיות והבהירות אינם על ערכים גבוהים מדי.
נערך לאחרונה על ידי issue ב 29/05/2008 22:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
לא משנה כמה פעמים אראה או אשמע על נושא "התחזוקה" של מסכי הפלאזמה אני נפעם כל פעם מחדש וזאת עם כל הכבוד שבעולם לבעלי פאלזמה וליצרניהם. שאלה רטורית: האם זה באמת שווה את הדאגה ואת המאמץ? מסך הפלאזמה הוא מזמן אינו עוד "סתם מכשיר חשמל הניצב בסלונך" אלא ישות חיה ובועטת עם נטיות פינוק מוזרות (לא יותר מדי בהירות בבקשה - לפחות בחודשים הראשונים). לתינוק יש פחות דרישות מלפלאזמה 42 אינץ' - הוא לפחות אינו דורש או מצריך "תקופת הרצה".
מה שבטוח זה שצרכנים אשר גידלו ורוממו פלאזמות בהצלחה יתרה צפויים להצלחה לא פחותה בגידול תינוקות ושאר ירקות.

מה שבטוח זה שצרכנים אשר גידלו ורוממו פלאזמות בהצלחה יתרה צפויים להצלחה לא פחותה בגידול תינוקות ושאר ירקות.
nils3373,
סלח לי אבל אתה ממש מגזים.
הדבר היחיד שצריך בפלסמה זה לדאוג לה טיפה ב150-200 שעות הראשונות, ואחר כך אתה מוזמן להנות שנים מהתרונות הרבים שלה. ואני יוסיף שבמסכי פלסמה טובים, תופעת הצריבה היא נדירה! וכמעט ובלתי קיימת. וגם אם כן, כמו במקרה הזה, אני מוכן לחתום על כך שזה אשמתו של המשתמש. אני יכול להגיד לך שאני עכשיו נמצא אולי בשעת ההפעלה ה20 של הקורו החדשה שלי, ואתמול גיליתי שמאיזה שהיא סיבה, דיסק הBreak-in נוגן עם 2 בארים שחורים לכמעט 6 שעות! ולא, לא קרה כלום! שום צריבות, שום פיסקלים שרופים / תקועים.. או כל דבר אחר. מתחתי את התמונה לכל המסך, והמשכתי כרגיל.
אז מספיק לפאר את תופעת הצריבה, כאילו שהיא תופעה יומיומית במסכי הפלסמה.
הדבר היחיד שצריך בפלסמה זה לדאוג לה טיפה ב150-200 שעות הראשונות, ואחר כך אתה מוזמן להנות שנים מהתרונות הרבים שלה. ואני יוסיף שבמסכי פלסמה טובים, תופעת הצריבה היא נדירה! וכמעט ובלתי קיימת. וגם אם כן, כמו במקרה הזה, אני מוכן לחתום על כך שזה אשמתו של המשתמש. אני יכול להגיד לך שאני עכשיו נמצא אולי בשעת ההפעלה ה20 של הקורו החדשה שלי, ואתמול גיליתי שמאיזה שהיא סיבה, דיסק הBreak-in נוגן עם 2 בארים שחורים לכמעט 6 שעות! ולא, לא קרה כלום! שום צריבות, שום פיסקלים שרופים / תקועים.. או כל דבר אחר. מתחתי את התמונה לכל המסך, והמשכתי כרגיל.
אז מספיק לפאר את תופעת הצריבה, כאילו שהיא תופעה יומיומית במסכי הפלסמה.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

באמת שאני לא זקוק להסברים ולהפך הייתי רוכש אחת בדיוק כמו שלך במקרה וסוג התכנים שאני צופה היה שונה בפועל. אמרתי את הדברים ברוח טובה ובעליצות כך שחוץ מלעלות חיוך אין בזה דבר.פיטר כתב:nils3373,
אז מספיק לפאר את תופעת הצריבה, כאילו שהיא תופעה יומיומית במסכי הפלסמה....
בנוסף לאחי יש את הדגם 50Q91 של סמסונג ולי נשאר רק לקנא באיכות הצגת שידורי SD.
בכל מקרה אל תגיד לי שבתור מתבונן מהצד הדברים נשמעים קצת מצחיקים, לא?
אל תגזיםnils3373 כתב:לא משנה כמה פעמים אראה או אשמע על נושא "התחזוקה" של מסכי הפלאזמה אני נפעם כל פעם מחדש וזאת עם כל הכבוד שבעולם לבעלי פאלזמה וליצרניהם. שאלה רטורית: האם זה באמת שווה את הדאגה ואת המאמץ? מסך הפלאזמה הוא מזמן אינו עוד "סתם מכשיר חשמל הניצב בסלונך" אלא ישות חיה ובועטת עם נטיות פינוק מוזרות (לא יותר מדי בהירות בבקשה - לפחות בחודשים הראשונים). לתינוק יש פחות דרישות מלפלאזמה 42 אינץ' - הוא לפחות אינו דורש או מצריך "תקופת הרצה".
...
ראיתי באנטרנט גם תלונות על הצריבות במסכי LCD . זה שיש למישהו בעיה עם צריבות עדיין לא אומר שיש את זה לכולם
פיטר כתב:nils3373,
אז מספיק לפאר את תופעת הצריבה, כאילו שהיא תופעה יומיומית במסכי הפלסמה....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אנשים אל תקחו את זה יותר מדי עמוק ללב... ותועילו בטובכם לקרוא את כל התגובות לפני שאתם מגיבים ויוצאים להגנת מדינת ישראל בחרוף נפש.nils3373 כתב:באמת שאני לא זקוק להסברים ולהפך הייתי רוכש אחת בדיוק כמו שלך במקרה וסוג התכנים שאני צופה היה שונה בפועל. אמרתי את הדברים ברוח טובה ובעליצות כך שחוץ מלעלות חיוך אין בזה דבר.פיטר כתב:nils3373,
אז מספיק לפאר את תופעת הצריבה, כאילו שהיא תופעה יומיומית במסכי הפלסמה....![]()
בנוסף לאחי יש את הדגם 50Q91 של סמסונג ולי נשאר רק לקנא באיכות הצגת שידורי SD.
בכל מקרה אל תגיד לי שבתור מתבונן מהצד הדברים נשמעים קצת מצחיקים, לא?...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חברה',
צריבה זו תופעה אינהרנטית של הטכנולוגיה הזו ושל CRT וכמו שאמרו, בצורה מסויימת גם ב-LCD.
אם השימוש הוא להציג תמונה או חלק מהתמונה (אותו לוגו) בצורה קבועה, אז הטכנולוגיה הזו לא מתאימה לכם.
זה בדיוק כמו לקנות מלקארן F1 עם מרווח גחון של 1" ולהתלונן שזה *** אוטו כי האוטו מקבל מכות כשאתם נוסעים בטיול שטח ברמת הגולן.....
בשימוש נורמלי, זה פשוט NON ISSUE.
צריבה זו תופעה אינהרנטית של הטכנולוגיה הזו ושל CRT וכמו שאמרו, בצורה מסויימת גם ב-LCD.
אם השימוש הוא להציג תמונה או חלק מהתמונה (אותו לוגו) בצורה קבועה, אז הטכנולוגיה הזו לא מתאימה לכם.
זה בדיוק כמו לקנות מלקארן F1 עם מרווח גחון של 1" ולהתלונן שזה *** אוטו כי האוטו מקבל מכות כשאתם נוסעים בטיול שטח ברמת הגולן.....
בשימוש נורמלי, זה פשוט NON ISSUE.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אז אפשר לומר , שמי שמשחק כמה שעות ביום בקוסולה כזו או אחרת (או מתכנן לרכוש )אין לו בכלל מה להתעסק עם פלזמה?MartinHSabag כתב:חברה',
בשימוש נורמלי, זה פשוט NON ISSUE....
יש פה בכלל בעלים של מסך פלזמה שמשמש גם למשחקים?
נערך לאחרונה על ידי Rino ב 30/05/2008 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
איך הגעת למסקנה הזו ?Rino כתב:אז אפשר לומר , שמי שמשחק כמה שעות ביום בקוסולה כזו או אחרת (או מתכנן לרכוש )אין לו בכלל מה להתעסק עם פלזמה,MartinHSabag כתב:חברה',
יש פה בכלל בעלים של מסך פלזמה שמשמש גם למשחקים?...
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
תתייחס לזה כשאלה לא מסקנהkobil כתב:איך הגעת למסקנה הזו ?Rino כתב:אז אפשר לומר , שמי שמשחק כמה שעות ביום בקוסולה כזו או אחרת (או מתכנן לרכוש )אין לו בכלל מה להתעסק עם פלזמה,MartinHSabag כתב:חברה',
יש פה בכלל בעלים של מסך פלזמה שמשמש גם למשחקים?......
Rino, רוב הדברים שנאמרים על צריבה כוונתם ל150-200 שעות הראשונות של ההפעלה.
בשעות אלה הפלסמה עוד "רגישה" לצריבות, ולכן יש להימנע מתמונות סטטיות / ברים שחורים / קונטראס וברייטנס גבוהים.
אחרי ה-200 שעות הרצה, כבר ניתן כביכול להשתמש בנקודות שציינתי, אבל עדין, בזהירות.
אני לא מוצא שום בעיה בלשחק בקונסולה מספר שעות ביום.
ברוב המשחקים ישלך אפשרות לעשות את הצגים במשחק (מהירות, תחמושת וכדומה) טיפה שקופים - דבר זה יצמצם/יעלים את סכנת הצריבה.
לכל דבר יש פתרון.
קודם תעשה החלטה עקרונית מה אתה מעדיף, LCD או פלסמה.
אחרי שתחליט, תמצא פתרונות לבעיות הקטנות.
בשעות אלה הפלסמה עוד "רגישה" לצריבות, ולכן יש להימנע מתמונות סטטיות / ברים שחורים / קונטראס וברייטנס גבוהים.
אחרי ה-200 שעות הרצה, כבר ניתן כביכול להשתמש בנקודות שציינתי, אבל עדין, בזהירות.
אני לא מוצא שום בעיה בלשחק בקונסולה מספר שעות ביום.
ברוב המשחקים ישלך אפשרות לעשות את הצגים במשחק (מהירות, תחמושת וכדומה) טיפה שקופים - דבר זה יצמצם/יעלים את סכנת הצריבה.
לכל דבר יש פתרון.
קודם תעשה החלטה עקרונית מה אתה מעדיף, LCD או פלסמה.
אחרי שתחליט, תמצא פתרונות לבעיות הקטנות.