הסידרה זכתה ב- “EISA Home Theater Loudspeaker 2004-2005”
רציתי לשאול:
1. האם יש עוד מישהוא ששמעה את הרמקולים ?
2. מה אתם אומרים על JAMO בכלל.
3. כל הסט ללא סאב עולה 9500 לפני מיקוח, איזה סכום אתם ממליצים להשקיע ברסיבר אם מצד אחת התקציב שלי מוגבל ומצד שני אני לא רוצה שהרסיבר יהיה צוואר בקבוק ?
jamo חברה מכובדת
מה זה תקציב מוגבל ?
אם אתה מדבר על רמקולים בסביבות מחיר של 8K-9K(אתה בטוח שזה המחיר שלהם?)
אז יש הרבה חברות טובות עם מגברים בסביבות 2K-4K (ימהה דנון מרנץ וכו ') שלא יהיו "צוואר בקבוק"
אבל שוב כמו שנאמר כאן הרבה פעמים תמצא חנות עם הרמקולים האלה ותשמע אותם עם כמה מגברים
ותתמקד על זה שנשמע לך הכי טוב .
כן כמו שציינתי זה מחיר ל 5 רמקולים
E770 קידמיים
E7CEN סנטר
E700 אחוריים
אני רוצה להשקיע עד 3000 ש''ח ברסיבר
שמעתי אותם עם כמה רסיברים ולא שמתי לב להבדלים משמעותיים, אבל המוכר טוען שאם אם אני מתפשר על הרסיבר, עז הרמקולים לא יגיעו לרמת הסאונד שהם מסוגלים להוציא.
איזה מגברים שמעת ?
במחיר של 3K אתה מוצא יופי של מגברים שהם לא "פשרה"
לא צריך מגבר ב10000- ש"ח כדי לשמוע רמקולים ב-10000 ש"ח
כדי לקבל מושג על מגברים בתחום המחיר הנ"ל כנס לאחד ממנועי השוואת מוצרים ותראה מה שאתה מקבל ב3K הוא בכלל לא פשרה
מחברות ידועות וטובות (marantz , hk , denon ,pioneer ,yamaha וכו') ולאחר מכן לך למספר חנויות ותבקש לשמוע את המגברים הנ"ל עם הרמקולים שבחרת אם נשמע לך טוב אז תקנה ואם לא אז ממשיכים לחפש
אני גם התחבטתי בין שניהם ובסוף הלכתי על ה-NAD אבל רק בגלל שקניתי גם רמקולים מאותה החנות ולא היה להם CA.
לא יצא לי לבצע בדיקת שמע מול שניהם, אז אני לא יכול להמליץ על אף אחד מהם.
מה שכן, אני רוצה בקרוב לקנות מגבר סטראו ואז אני בטוח אבצע בדיקת סאונד בין שתי החברות הללו (אותו סיפור כמו הרסיברים, אותה רמת מחיר והמלצות מצוינות על שניהם).
אולי זה לא היה מספיק ברור - אבל אני מאוד מאוד מרוצה מהרסיבר הזה. לעומת שאר הרסיבר ששמעתי (ימאהה, דנון, HK ופיוניר), יש לו את יכולות הסאונד הטובים ביותר (נבדק בסטראו בלבד).
בנוסף יש לו שלט ממש נוח והוא מאוד גמיש מבחינת החיבורים: אתה יכול לשלב כל כניסת אודיו עם כל כניסת וידאו ולקרוא לזה באיזה שם שתבחר. אני משתמש בזה בשביל שילובים כמו וידאו מהממיר וסאונד מהCD.
כלומר אתה אומר אם אלך על אחד מהשניים עז אני לא יתאכזב
גם אני לא יכול להשוות בינהם ראש בראש, אבל שמעתי אותם במקומות שונים ומאוד אהבתי
השוותי לדוגמה Cambridge Audio AZUR 540R מול DENON 3805 שעולה פי שניים וAZUR היה עדיף חד משמעי בסטראו
שעברתי ל AZUR פתאום הרגשתי שזמר מופיע ממש מולי כמו בהופעה חיה
אני חושב שלא תצטער עם המכשירים האלה. בכל מקרה מדובר על מכשירים טובים מאוד.
שאלת מליון הדולר היא מה נשמע טוב יותר עם שילוב הרמקולים שאתה רוצה.
עוד נקודה להתייחסות, יחסית לשאר הרסיברים בשוק לשני אלו אין כל כך הרבה יכולות. אין להם RC, ול-NAD כמעט ואין תוכניות סאונד בכלל (הוא תומך בכל הפורמטים הפופולריים, אבל לא בתוכניות שמיעה נוסך "מופע רוק", "אולם ג'אז" ושאר תוכניות שאמורות "לשפר" סטראו טהור).
אני מחבר את ה-NAD לרמקול epos m22 שהוא רמקול מאוד בעייתי "ששותה הרבה מיץ" ויש לו נצילות נמוכה למדי (מאוד דומה ל- b&w מהבחינה הזו). הרסיבר מתמודד איתו ממש יפה יחסית לשאר הרסיברים שממעתי (חוץ מ-CA שלא נבדק).
nad 743 עולה בסביבות 6K +
nad 543 עולה 3500 בזמני שקניתי אותו
ההבדלים בניהם 7 ערוצים לבין 5 ערוצים
ועוצמת וואט לערוץ
לפי דעתי מיותר להשקיע ב7.1 ערוצים
שניהם מוצאים אותה איכות סאונד
דרך אגב שמעתי את הרמקולים שאתה מדבר עליהם
נשמעים מצויין יחסית למחיר נראה לי 6K
הבס קצת בעייתי ברמקולים האלה יותר מידי חזק
שוב זו רק דעתי
דרך אגב שמעתי את הרמקולים שאתה מדבר עליהם
נשמעים מצויין יחסית למחיר נראה לי 6K
הבס קצת בעייתי ברמקולים האלה יותר מידי חזק
שוב זו רק דעתי
...
אתה צודק הבס נשמע חזק ועמוק (זה מה שאני אוהב ), אבל עם מגבר איכותי כמו Cambridge Audio או NAD הבס נשמע הרבה יותר מתון ונכון (כנ''ל שאר התדרים נשמעים יותר טוב)
ניתן לקנות את הרמקולים בפחות מ-6K או לקבל מחיר מצויין על כול הסט 5 רמקולים.