שאלות מתחיל בHTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
שצןרא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

שלום לכולם,

אני קורא בפורום כבר זמן מה והשבוע הרכבתי את הHTPC שלי,
הוא מריץ VMC ומשתמש בכרטיס PVR150.

כמה שאלות:
1. הVMC שומר סרטים בפורמט (ככה"נ) לא דחוס, לפי מה שנראה מדובר בbitrate של 8000~ וזה דיי הרבה.
יש דרך לגרום לו לשמור את הסרטים בMPEG2 (או פורמט אחר לצורך העניין)? אחרי הכל קיים מקודד כזה בכרטיס כבר.

2. כרטיס המסך שאני משתמש בו מוציא יציאת קומפוננט (אדום\כחול\ירוק) - קניתי מתאם של החיבור הנ"ל לscart אבל בטלויזיה אני לא רואה כלום. מחפירה בפורום מצאתי איזכור לרכיב שנקרא transcoder שאמור לעשות את ההמרה המבוקשת.
אין שום דרך להמיר את האות שיוציא מיציאת הטלויזיה הנ"ל למשהו שיגיע לטלויזיה(רגילה) בלי ממירים מיוחדים ?
בהנחה שאני חייב transcoder שכזה, איפה ניתן לקנות ומה המחיר הצפוי ?

3. התקנתי את תוכנת ORB ע"מ לראות תוכניות דרך אייפוד, בהגדרות התוכנה יש את השלב שבו אמורים להגדיר ערוצים ושם אני אמור לראות את האות שמגיע מהממיר (מחובר עם SVIDEO) אבל אני לא רוא כלום - מישהו נתקל בבעיה\יודע להגיד משהו חכם לגביה ?

תודה מראש על התשובות, אמיר.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

לגבי הממיר, אין לך כניסת קומפוננט במסך? איזו מסך זה?

אני יודע שממיר הפוך (מסקארט לקומפוננט) עולה בערך 400 שקל.
Silence speaks louder than words

שצןרא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כרגע מדובר בטלויזיה רגילה (CRT) שיש לה רק חיבור SCART

בעתיד כנראה שהHTPC יתחבר למסך LCD ואז לא תהיה בעיה (יש יציאת DVI)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

1. הסרטים כבר שמורים ב-MPEG2, שזה כבר פורמט דחוס, ועדיין הקבצים גדולים יחסית. אם לא הייתה דחיסה כלל, אז הקבצים היו עוד יותר גדולים. יש תוכנה מאוד נוחה שדוחסת באופן אוטומטי את ההקלטות שלך:
http://www.mcebuddy.com
2. בסקארט יש לך RGB ולא קומפוננט, וזו הסיבה שלא ראית כלום בטלוויזיה. אני הייתי מציע לך לחבר את הטלוויזיה בשלב זה ב-S-Video, אין צורך בשום המרה, רק בכבל S-Video + המתאם שמופיע בלינק בשורה מתחת (זה החיבור העגול השחור. באדום ולבן אתה מעביר את האודיו, ושם את המפסק על Input). יש את החיבור הזה גם בסקארט. כרגע חבל לדעתי על הכסף בקניית טרנסקודר.
http://www.ultrapro.co.il/products/88812
3. לא מכיר את ה-ORB.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שצןרא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

pixies כתב:1. הסרטים כבר שמורים ב-MPEG2, שזה כבר פורמט דחוס, ועדיין הקבצים גדולים יחסית. אם לא הייתה דחיסה כלל, אז הקבצים היו עוד יותר גדולים. יש תוכנה מאוד נוחה שדוחסת באופן אוטומטי את ההקלטות שלך:
http://www.mcebuddy.com
2. בסקארט יש לך RGB ולא קומפוננט, וזו הסיבה שלא ראית כלום בטלוויזיה. אני הייתי מציע לך לחבר את הטלוויזיה בשלב זה ב-S-Video, אין צורך בשום המרה, רק בכבל S-Video + המתאם שמופיע בלינק בשורה מתחת (זה החיבור העגול השחור. באדום ולבן אתה מעביר את האודיו, ושם את המפסק על Input). יש את החיבור הזה גם בסקארט. כרגע חבל לדעתי על הכסף בקניית טרנסקודר.
http://www.ultrapro.co.il/products/88812
3. לא מכיר את ה-ORB.
...
אני אבדוק את mcebuddy, תודה.

לגבי 2, אין יציאת SVIDEO בכרטיס הטלויזיה (למרות שהיציאה של קומפוננט מאפשר לדחוף לתוכה חיבור של SVIDEO מבחינה פיזית) האם ניתן להמיר קומפוננט לSVIDEO ? ד"א לא ניסיתי פחות לחבר כבל SVIDEO ביציאה של הקומפוננט (פיזית אפשר, כמו שאמרתי) - זה יעבוד ? (אני בספק משהו לגבי זה..)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אל תעשה שטויות. החיבור שיש לך בכרטיס המסך למתאם ה component אינו עבור של s-video ואתה הולך לשבור את הפינים של הכבל.בכלל אי אפשר להמיר מפורמט לפורמט של ווידיאו רק בהחלפת כבלים.

אם האפשרות היחידה שיש לך להוציא ווידיאו מחוץ למחשב זה באמצעות VGA/DVI ו Component ולמסך שלך אין כניסות תואמות אז הגיע הזמן או להחליף את כרטיס המסך או לקנות מסך חדש. לדעתי האפשרות השניה עדיפה. חבל לקנות ממירים חיצוניים או כרטיס ווידיאו חדש רק בשביל להחזיק את מסך ה CRT הישן שלך בהנשמה מלאכותית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שצןרא פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

בסופו של דבר ניסיתי (למען האמת, לפני שקראתי את ההודעה שלך לא לנסות)

בשורה התחתונה - החיבור הנ"ל מוציא גם svideo כמו גדול והכל עובד עכשיו פיקס :)

לגבי השיקול אם להחליף כרטיס מסך או טלויזיה זה לחלוטין לא משהו שאפשר לשים על מאזניים, כרטיס מסך מעולה שיהיה מעל ומעבר לכל מה שצריך יעלה 1000 שקל וגם זה בהגזמה, בעוד שטלויזיית LCD חדשה תעלה לא פחות מ3500 וגם זה להתפשר על חברה מוכרת ובלי להתחשב במקום שלא בטוח שיש

בנתיים סוף טוב הכל טוב- עכשיו רק נשאר לבדוק את הmcebuddy.

חזור אל “תוכנה - KODI”