בעיה בפטיפון
כל פעם שאני רוצה לסגור את המכסה תוך כדי נגינה, לא משנה כמה עדין אהיה, המחט לא תשאר במקום והשיר יקפוץ...
איפה יכולה להיות הבעיה?
השידה עליה עומד הפטיפון יציבה לחלוטין... רגלי הפטיפון קפיציים ואינם קבועים, סביר להניח שזה בא לעזור לפטיפון אבל אולי זה חלק מהגורמים?
מה שכן, החלקים שמחברים את המכסה לגוף הפטיפון הם לא קבועים והם רופפים בתאם, הוספתי חומר שיקבע אותם אבל זה עדיין לא עזר... (הוצאתי את החומר אחרי...)..
אולי משהו לא כבד מספיק?
איפה יכולה להיות הבעיה?
השידה עליה עומד הפטיפון יציבה לחלוטין... רגלי הפטיפון קפיציים ואינם קבועים, סביר להניח שזה בא לעזור לפטיפון אבל אולי זה חלק מהגורמים?
מה שכן, החלקים שמחברים את המכסה לגוף הפטיפון הם לא קבועים והם רופפים בתאם, הוספתי חומר שיקבע אותם אבל זה עדיין לא עזר... (הוצאתי את החומר אחרי...)..
אולי משהו לא כבד מספיק?
תמונות כמו שרציתם..
הנה במצבו הפתוח:

ופה הוצאתי את המכסה כאשר ידית אחת השארתי בפטיפון ואת השניה הכנסתי במכסה כדי לחסוך בזמן של צילום תמונה נוספת

ופה הוצאתי את המכסה כאשר ידית אחת השארתי בפטיפון ואת השניה הכנסתי במכסה כדי לחסוך בזמן של צילום תמונה נוספת

- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש לי שאלה, אולי טיפשית. אין איזה כפתור בפטפון שיכול להחזיק את הזרוע באויר מעל התקליט (LIFT), לסגור את המכסה ואז להנחית את המחט על התקליט? ככה זה במחרשה שלי.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אז כנראה שחשבו על זה במחרשה שלי והפכו BUG ל-FEATURE כי זה מחוץ למכסה. אני לא הייתי ממליץ לשחק בתוספות משקל לזרוע כי יש לזה השפעה על מאפייני הצליל הסופי לחיוב ולשלילה (תלוי לאן הפרמטרים בורחים). נראה לי שישנה תקלה כלשהי בפטפון שדורשת בדיקה מקיפה. אם לא , אז לסגור את המכסה ממש בעדינות (כמו שמניחים את המחט באופן ידני על התקליט.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
להוסיף משקל לזרוע רק בשביל לפתור בעיות מהסוג הזה זאת טעות - אלא אם כן המשקל היה נמוך מדי מלכתחילה.
ככלל, המכסה של הפטפון לא משפר את הצליל, להיפך. מדובר בחלק קל יחסית ובעל שטח פנים גבוה שיכול לגרום לפידבקים או לרזוננס (בעיקר אם החיבור שלו לפטפון מצו'קמק). תעשה חיפוש באינטרנט, לא מייצרים היום פטפונים רציניים עם מכסים מהסוג הזה. גם אם הפטפון שלך הוא לא high end עדיין סביר להניח שבתנאים מסוימים המכסה עשוי לפגוע בביצועים שלו.
אני הייתי שוקל להשאיר את המכסה פתוח או לחלופין להסיר אותו לגמרי בזמן נגינה.
ככלל, המכסה של הפטפון לא משפר את הצליל, להיפך. מדובר בחלק קל יחסית ובעל שטח פנים גבוה שיכול לגרום לפידבקים או לרזוננס (בעיקר אם החיבור שלו לפטפון מצו'קמק). תעשה חיפוש באינטרנט, לא מייצרים היום פטפונים רציניים עם מכסים מהסוג הזה. גם אם הפטפון שלך הוא לא high end עדיין סביר להניח שבתנאים מסוימים המכסה עשוי לפגוע בביצועים שלו.
אני הייתי שוקל להשאיר את המכסה פתוח או לחלופין להסיר אותו לגמרי בזמן נגינה.
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
קבל רעיון ללא תשלום.............
הפוך את הפטיפון
פתח את ברגי התחתית (בדרך כלל היא עשויה ממזונית)-סוג של עץ וקרטון דחוס
תנסה לצוק חומר כבד בשיכבה לא עבה במיוחד לאורכו ורוחבו של כל המכסה בחלק הפנימי בלבד ותוך שמירה על מקום המכלולים הפנימיים של הפטיפון מבלי לפגוע במכלולים הפנימים !
שם לב לסתום עם מסקינג טייפ את החורים של הבגרים .
לאחר היציקת חומר שהוא בעל משקל כבד ככל האפשר בעובי השיכבה של 2 ס"מ לכל אורכו ורוכבו של המכסה צור קידוחים חדשים בכל המקומות בהם עוברים הברגים המקוריים בכדי שתוכל לסגור שוב את המכסה התחתון
כך שוב תחזור להאזין למוסיקה והפעם ללא בעיות נילוות של קפיצות וכיוצא בזאת.....
בהצלחה.
הפוך את הפטיפון
תנסה לצוק חומר כבד בשיכבה לא עבה במיוחד לאורכו ורוחבו של כל המכסה בחלק הפנימי בלבד ותוך שמירה על מקום המכלולים הפנימיים של הפטיפון מבלי לפגוע במכלולים הפנימים !
לאחר היציקת חומר שהוא בעל משקל כבד ככל האפשר בעובי השיכבה של 2 ס"מ לכל אורכו ורוכבו של המכסה צור קידוחים חדשים בכל המקומות בהם עוברים הברגים המקוריים בכדי שתוכל לסגור שוב את המכסה התחתון
בהצלחה.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
בס"דMASTERMIX כתב:קבל רעיון ללא תשלום.............
הפוך את הפטיפון
בהצלחה....
רעיון טוב אפילו למתחילים...
איזה חומר אתה ממליץ ליצוק ?
עוד בעיה ><
צצה בפטיפון עוד בעיה והיא כזאת:
כל פעם שמגיע לסוף של צד תקליט התקליט מתחיל לקפוץ... זה קורה לי המון... אני מניח שזה בגלל שקשה לזרוע להגיע עוד פנימה כי קניתי תקליט במצב חדש וזה קורה גם בו...
כיוונתי את הראש ככה שיהיה באלכסון וככה אני "גונב" עוד כמה מילימטרים לסוף התקליט אבל זה כנראה לא מספיק כי הוא לא מצליח להגיע לסוף שלו ולהכנס למצב שהוא מחזיר את הזרוע אוטומטית לקנה שלה...
איפה יכולה להיות הבעיה?
רצוי לציין שלפעמים הוא כן מצליח לסיים את הצד ולהחזיר את הזרוע..
כל פעם שמגיע לסוף של צד תקליט התקליט מתחיל לקפוץ... זה קורה לי המון... אני מניח שזה בגלל שקשה לזרוע להגיע עוד פנימה כי קניתי תקליט במצב חדש וזה קורה גם בו...
כיוונתי את הראש ככה שיהיה באלכסון וככה אני "גונב" עוד כמה מילימטרים לסוף התקליט אבל זה כנראה לא מספיק כי הוא לא מצליח להגיע לסוף שלו ולהכנס למצב שהוא מחזיר את הזרוע אוטומטית לקנה שלה...
איפה יכולה להיות הבעיה?
רצוי לציין שלפעמים הוא כן מצליח לסיים את הצד ולהחזיר את הזרוע..
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הבעיה יכולה להיות בבורג הכיוונון שקובע את הנקודה שבה הזרוע תחזור למקומה. במקרה כזה יש לסובב אותו בכיוון שיאחר את נקודת החזרה, כלומר שהזרוע "תיסע" עוד קצת פנימה לכיוון מרכז התקליט. חפש בורג כיוונון כזה באזור בסיס הזרוע (לפעמים הוא מסתתר מאחורי כיסוי פלסטיק או גומי). בכל אופן מה שעשית עם הראש ממש לא נראה לי - לא ברור איך עשית את זה, אבל הראש צריך להיות ישר בקו אחד עם השלה שמחזיקה אותו.
טוב, אני אגיד לכם מה, כיוונתי בדרך שהרב אמרו.. הזרוע מאוזנת ומשם בלה בלה.. לא עבד משהו.. ואז כיוונתי לפי ההרגשה ובאמת הייתה את הבעיה של המכסה והבעיה הנ"ל של הקפיצות אבל הוספתי עוד קצת משקל לראש ושתי הבעיות נפתרו... הבנתי שזה לא בריא למחט.. אבל עשיתי את זה הכי גבולי שיכולתי - הוספתי טיפה עד שהבעיות נפתרו...
להסתכל על זה שהבעיות נפתרו כאל סימן טוב? או שיכול להיות שיצרתי בעיה חדשה?
להסתכל על זה שהבעיות נפתרו כאל סימן טוב? או שיכול להיות שיצרתי בעיה חדשה?