סוני רובי VW100
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
בארה"ב המקרן הזה גורם להיסטריה רבתית, בעיקר בגלל השילוב המדהים של רזולוציה 1080P מלאה עם יחס ניגודיות 15,000:1 שנוצר בגלל שילוב טכנולוגי של צמצם דינמי עם טכנולוגית SXRD (גירסאת LCOS של סוני).
סוחר אחד שאני מכיר בארה"ב טוען שיש לו כרגע 20 בהזמנה והוא הפסיק לקחת הזמנות עד שהם יתחילו לספק לו סחורה...
בארץ אני מכיר רק אדם אחד (רן מויאל מהאתר) שהצהיר רשמית שהוא מתכוון לרכוש מקרן שכזה.
המחיר הרשמי של המקרן בארה"ב הוא כ-10,000 דולר, אך המחיר "רחוב" שלו כנראה אי שם בין 8000 ל-9000 דולר.
האם יש אנשים נוספים כאן שמתכננים לרכוש מקרן שכזה?
סוחר אחד שאני מכיר בארה"ב טוען שיש לו כרגע 20 בהזמנה והוא הפסיק לקחת הזמנות עד שהם יתחילו לספק לו סחורה...
בארץ אני מכיר רק אדם אחד (רן מויאל מהאתר) שהצהיר רשמית שהוא מתכוון לרכוש מקרן שכזה.
המחיר הרשמי של המקרן בארה"ב הוא כ-10,000 דולר, אך המחיר "רחוב" שלו כנראה אי שם בין 8000 ל-9000 דולר.
האם יש אנשים נוספים כאן שמתכננים לרכוש מקרן שכזה?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קצת מוקדם...
נחכה ש 1080p ירד לעם, ושעוד יצרנים יתחרו, ובאותו זמן בטח יהיו מלא תכנים, שזה די קשור.
נחכה ש 1080p ירד לעם, ושעוד יצרנים יתחרו, ובאותו זמן בטח יהיו מלא תכנים, שזה די קשור.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בארה"ב - גן העדן של היי דפ זה סבבה, אבל בארץ ? לא שהייתי מתנגד, אבל לרכוש כזה מקרן בשביל לראות דיוידי באינטרפולציה, לא כזה שווה השקעה כזו.
רזולוציה עדיפה זה רק יתרון אחד. דרך אגב (בתנאים שווים) גם DVD יראה טוב יותר ממקרני 720P.
יתרונות נוספים הם ברמת קונטרסט מדיד ואמיתי של 16700:1. הקונרסט המדיד הגבוהה ביותר למקרנים עד לנקודה זו הוא באזור ה-4500:1.
מנורה מסוג XENON שספקטרום הצבעים שלה עדיף על מנורות ה-UHP.
עיבוד וידאו ברמה מאד גבוהה.
מחיר מצוין ביחס לדברים שאתה מקבל.
חסרונות:
אותה מנורת XENON-מחיר גבוהה של $1K ואיבוד של כ-50% מכוחה במהלך החיים.
עוצמת הארה הנקבעת ממרחק המקרן מהמסך (הודות לעדשה של סוני). עוצמת הארה תנוע בין 700 אנסי ל-300 אנסי תלוי במיקום. העוצמה תחתך לחצי בעקבות המנורה המדוברת. המקרן דורש מסך עם החזר גבוהה.
מימדים לא שגרתיים של 50X17.5X60
רן
יתרונות נוספים הם ברמת קונטרסט מדיד ואמיתי של 16700:1. הקונרסט המדיד הגבוהה ביותר למקרנים עד לנקודה זו הוא באזור ה-4500:1.
מנורה מסוג XENON שספקטרום הצבעים שלה עדיף על מנורות ה-UHP.
עיבוד וידאו ברמה מאד גבוהה.
מחיר מצוין ביחס לדברים שאתה מקבל.
חסרונות:
אותה מנורת XENON-מחיר גבוהה של $1K ואיבוד של כ-50% מכוחה במהלך החיים.
עוצמת הארה הנקבעת ממרחק המקרן מהמסך (הודות לעדשה של סוני). עוצמת הארה תנוע בין 700 אנסי ל-300 אנסי תלוי במיקום. העוצמה תחתך לחצי בעקבות המנורה המדוברת. המקרן דורש מסך עם החזר גבוהה.
מימדים לא שגרתיים של 50X17.5X60
רן
-
oferlaor
- מנהל

- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
קצת מרגיז הקטע עם הנורה.
היצרן מצהיר על 2K שעות עבודה, מה שאומר שלאחר כ 1K שעות העוצמה שלה יורדת בערך ב 50%.
עד כמה זה בא לידי ביטוי בפועל?
עם נתון כזה קשה לי להאמין שניתן להחזיק מעמד עד לסוף חייה של המנורה, סה"כ זה תלוי בהרגלי הצפייה של המשתמש, אני צופה כ
350 שעות בשנה. רן כמה שעות אתה צופה בשנה?
שחר
היצרן מצהיר על 2K שעות עבודה, מה שאומר שלאחר כ 1K שעות העוצמה שלה יורדת בערך ב 50%.
עד כמה זה בא לידי ביטוי בפועל?
עם נתון כזה קשה לי להאמין שניתן להחזיק מעמד עד לסוף חייה של המנורה, סה"כ זה תלוי בהרגלי הצפייה של המשתמש, אני צופה כ
350 שעות בשנה. רן כמה שעות אתה צופה בשנה?
שחר
שחר
שחר,
המקרן משמש אצלי גם כטלויזיה. המקרן עובד כ-3 שעות ממוצע ביום. אני מעריך שאני אאלץ להחליף מנורה אחרי 1000 שעות. אופציה אחרת היא לשנות את זווית ההקרנה. לאור העובדה שיש לי מסך רטרופלקטיבי, שינוי גובה המקרן ביחס לעיני הצופה משפיע על ההחזר מהמסך.
אני מעריך שסוני "ישחקו" על ענין המנורה ביחס ל-DLP 1080 שייצאו במוקדם או במאוחר. מנורת XENON ידועה בזכות הצבעים שאפשר להפיק ממנה. מנורות UHP כמעת תמיד יהיו מוגבלות בתחום האדום.
נקודה נוספת ששכחתי לציין היא ה-LOOK של LCOS ביחס ל-DLP. התמונה בראשון תהיה חלקה יותר עם אופי פחות דיגיטלי. כמובן שמצדדי ה-DLP יטענו כי התמונה היא חדה פחות.
רן
המקרן משמש אצלי גם כטלויזיה. המקרן עובד כ-3 שעות ממוצע ביום. אני מעריך שאני אאלץ להחליף מנורה אחרי 1000 שעות. אופציה אחרת היא לשנות את זווית ההקרנה. לאור העובדה שיש לי מסך רטרופלקטיבי, שינוי גובה המקרן ביחס לעיני הצופה משפיע על ההחזר מהמסך.
אני מעריך שסוני "ישחקו" על ענין המנורה ביחס ל-DLP 1080 שייצאו במוקדם או במאוחר. מנורת XENON ידועה בזכות הצבעים שאפשר להפיק ממנה. מנורות UHP כמעת תמיד יהיו מוגבלות בתחום האדום.
נקודה נוספת ששכחתי לציין היא ה-LOOK של LCOS ביחס ל-DLP. התמונה בראשון תהיה חלקה יותר עם אופי פחות דיגיטלי. כמובן שמצדדי ה-DLP יטענו כי התמונה היא חדה פחות.
רן
-
oferlaor
- מנהל

ran,
לא יותר כלכלי לשים מקרן נוסף למקור טלויזיה ולהשאיר את המסך הזה לסרטים ו-HDTV בלבד?
לא יותר כלכלי לשים מקרן נוסף למקור טלויזיה ולהשאיר את המסך הזה לסרטים ו-HDTV בלבד?
אני כבר אמרתי,
אם התמונה מהרובי תהיה משמעותית טובה יותר מכפי שאני מקבל היום, יש סיכוי סביר שאקנה אותו.
אבל זו נראית לי אפשרות לא סבירה במיוחד, על פי הביקורות הראשוניות הרובי כנראה יתן איכות תמונה דומה פחות או יותר ל-CRT עם שפופרות "9, עם יתרונות וחסרונות לכל טכנולוגיה.
במקרה כזה, אני אמשיך להמתין עד שיצא מקרן טוב מהותית משלי.
אם התמונה מהרובי תהיה משמעותית טובה יותר מכפי שאני מקבל היום, יש סיכוי סביר שאקנה אותו.
אבל זו נראית לי אפשרות לא סבירה במיוחד, על פי הביקורות הראשוניות הרובי כנראה יתן איכות תמונה דומה פחות או יותר ל-CRT עם שפופרות "9, עם יתרונות וחסרונות לכל טכנולוגיה.
במקרה כזה, אני אמשיך להמתין עד שיצא מקרן טוב מהותית משלי.
עופר,
המונח "כלכלי" זה בערך המונח האחרון שהייתי משתמש בו ב-הובי" שלנו, אתה לא חושב?
אין הגיון כלכלי באף לא אחת מהרכישות שביצעתי.
לגופו של ענין, מבחינה טכנית יהיה מאד קשה לשלב אצלנו טלויזיה שטוחה, לאור העובדה שיש לי מסך קבוע.
בנוסף, היות ואני יושב ממרחק של 4.5 מטר מהקיר, אני מניח ש-42" יהיה קטן מדי ו-50" זה יקר מדי.
כמובן יש את הסיבה האחרונה והמשמעותית ביותר-Once going into projectors there is no going back/
רן
רן
המונח "כלכלי" זה בערך המונח האחרון שהייתי משתמש בו ב-הובי" שלנו, אתה לא חושב?
אין הגיון כלכלי באף לא אחת מהרכישות שביצעתי.
לגופו של ענין, מבחינה טכנית יהיה מאד קשה לשלב אצלנו טלויזיה שטוחה, לאור העובדה שיש לי מסך קבוע.
בנוסף, היות ואני יושב ממרחק של 4.5 מטר מהקיר, אני מניח ש-42" יהיה קטן מדי ו-50" זה יקר מדי.
כמובן יש את הסיבה האחרונה והמשמעותית ביותר-Once going into projectors there is no going back/
רן
רן
שני דברים ברורים לי:
1. אין סיכוי שארכוש אותו בשל מחירו.
2. אין סיכוי שאפספס הזדמנות לראות אותו בפעולה, אין כמו ההרגשה שמקבלים כשהלסת נחבטת ברצפה למראה תצוגת וידאו מדהימה.
דרך אגב, בינואר אמור להגיע לארץ DLP 1080 חדש של CLO.
1. אין סיכוי שארכוש אותו בשל מחירו.
2. אין סיכוי שאפספס הזדמנות לראות אותו בפעולה, אין כמו ההרגשה שמקבלים כשהלסת נחבטת ברצפה למראה תצוגת וידאו מדהימה.
דרך אגב, בינואר אמור להגיע לארץ DLP 1080 חדש של CLO.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one