LA40S81B vs LA40R81B
-
dotaneli
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
שלום לכולם,
לאחר מחשבות רבות החלטתי ללכת על LCD HDR של Samsung, בעיקר בעיקר כי יכולתי לראות אותה בבית של חברה והיית מרוצה מהתמונה.
החבר כרגע בחו"ל ואני לא סגור אם הדגם שלו היה S או R.
בכל מקרה קצת פחות מ 1,000 ש"ח מבדילים ביניהם.
המפרט התכני מראה הבדלים ב audio, בניגודיות (7000 מול 8000) ובעוד כניסת HDMI, וכן במעבד שאמור להיות טוב יותר (מה שאני לא כ"כ יודע מה המשמעות הפרקטית שלו), הכל לטובת ה R, שעולה יותר.
audio לא מעניין אותי כיוון שיש לי רסיבר של מרנץ' ורמקולים לא רעים בכלל של energy.
ניגודיות - האם זהו הפרש ניכר לעין? האם שווה את הכסף? כניסת HDMI זה עניין של נוחות... אני פשוט יכול לנתק אחת ולחבר את השניה בעת הצורך (ב S - 2 HDMI, ב R - 3 HDMI).
האם אתם חושבים שזה שווה את ההפרש?
תודה.
לאחר מחשבות רבות החלטתי ללכת על LCD HDR של Samsung, בעיקר בעיקר כי יכולתי לראות אותה בבית של חברה והיית מרוצה מהתמונה.
החבר כרגע בחו"ל ואני לא סגור אם הדגם שלו היה S או R.
בכל מקרה קצת פחות מ 1,000 ש"ח מבדילים ביניהם.
המפרט התכני מראה הבדלים ב audio, בניגודיות (7000 מול 8000) ובעוד כניסת HDMI, וכן במעבד שאמור להיות טוב יותר (מה שאני לא כ"כ יודע מה המשמעות הפרקטית שלו), הכל לטובת ה R, שעולה יותר.
audio לא מעניין אותי כיוון שיש לי רסיבר של מרנץ' ורמקולים לא רעים בכלל של energy.
ניגודיות - האם זהו הפרש ניכר לעין? האם שווה את הכסף? כניסת HDMI זה עניין של נוחות... אני פשוט יכול לנתק אחת ולחבר את השניה בעת הצורך (ב S - 2 HDMI, ב R - 3 HDMI).
האם אתם חושבים שזה שווה את ההפרש?
תודה.
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
איזה מעבד נוסף יש ב R? אולי זה מעבד שכן עושה את ההבדל וכן שווה את התוספת.תשים קישור למפרט.
- be_itzik
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 159
ההבדל בינהם זניח ביותר....
אין ממש הבדל בניגודיות בין 7000 ל 8000.
בנוסף המעבד תמונה שאתה מדבר זו תכונה ולא מדובר במעבד נוסף....
מה השימוש שלך במסך.?
בנוסף המעבד תמונה שאתה מדבר זו תכונה ולא מדובר במעבד נוסף....
מה השימוש שלך במסך.?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
R81 הוא דגם מתקדם יותר גם בנושא בהירות המסך (550 במקום 500 שזה פחות משנה) אך חשוב יותר הוא אופציית ה-Game Mode אשר מפסיקה/מפחיתה עיבודי תמונה שונים כאשר מחברים מקורות וידאו כגון מחשב/PS וכו' וכך התמונה "זורמת" יותר למרות זמני התגובה הגבוהים יחסית (8ms).
- biodome
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 603
ראיתי את ה-S81 בביג בוקס ר"ג ובגדלי 32-37 התמונה היתה פחות טובה מכל הדגמים האחרים ליד. אולי הקונטרסט היה גבוה מדי בכוונה בשני הדגמים הללו, אבל האנשים היו פשוט אדומים.
ה-R81 לא עבדה באותו זמן אז לא יכולתי להשוות.
ה-R81 לא עבדה באותו זמן אז לא יכולתי להשוות.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

לצערי ביצוע השוואות בחנויות כמו ביג בוקס אינן רלוואנטיות יתר על המידה. אם אפשר אז לגשת לחנויות מתמחות ולהשכיל. אל תשכחו שהמסכים אינם מכויילים כלל בחנויות לא מתמחות אז לא לקחת ללב.biodome כתב:ראיתי את ה-S81 בביג בוקס ר"ג ובגדלי 32-37 התמונה היתה פחות טובה מכל הדגמים האחרים ליד. אולי הקונטרסט היה גבוה מדי בכוונה בשני הדגמים הללו, אבל האנשים היו פשוט אדומים.
ה-R81 לא עבדה באותו זמן אז לא יכולתי להשוות....
- biodome
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 603
הבעיה שחנויות מתמחות לא מחזיקות תצוגה מרשימה מספיק בגלל חוסר תקציב.. 
- be_itzik
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 159
בואו לא נשכח שגם רוב האנשים בבית לא יודעים/ לא מכיילים את הטלויזיות באופן מקצועי...
כנס לחנויות תבוא עם דיסק משלך ותראה מה שאתה רוצה אני לא מאמין שיגידו לך לא. אגב אנשים אדומים אפשר לסדר , פשוט להוריד את התאורה ל NORMAL או ל WARM 1 .
כנס לחנויות תבוא עם דיסק משלך ותראה מה שאתה רוצה אני לא מאמין שיגידו לך לא. אגב אנשים אדומים אפשר לסדר , פשוט להוריד את התאורה ל NORMAL או ל WARM 1 .
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אני מדבר כמובן על כיול בסיסי בלבד. לידיעתך כיול מקצועי עולה עד אלפי שקלים...be_itzik כתב:בואו לא נשכח שגם רוב האנשים בבית לא יודעים/ לא מכיילים את הטלויזיות באופן מקצועי...
כנס לחנויות תבוא עם דיסק משלך ותראה מה שאתה רוצה אני לא מאמין שיגידו לך לא. אגב אנשים אדומים אפשר לסדר , פשוט להוריד את התאורה ל NORMAL או ל WARM 1 ....
זה שאנשים מתלוננים על תמונה לא טובה ובאותו הזמן אינם אפילו מנסים לכייל זו כבר בעיה שלהם. עם זאת אנחנו פה בכדי שאנשים כן ישנו הרגלים ישנים וישפרו ולו במעט את חווית הצפיה שלהם.