שלום,
פעם ראשונה שאני כותב בפורום (ובכלל חדש יחיסת לכל הנושא של HD).
אני זקוק להבהרה בנוגע לפורמטים השונים של HD שנתמכים בציוד ניגון ותצוגה שנמכרים בארץ.
אני על סף רכישה של מצלמת וידאו HDV NTSC ורציתי לוודא מה יהיו המשמעויות של הרכישה מבחינת צריבה ותצוגה של חומר מצולם ב-HDV.
ברור לי שמבחינת SD יהיה צורך בנגנים (DVD) וטלוויזיות מולטיסיסטם (שנפוצים מאד גם כך). למיטב הבנתי, בשונה מ-SD, בפורמט HD גודל התמונה ב-NTSC ו-PAL הוא אותו דבר - 1080 או 720 - וההבדל הוא רק בקצב הפריימים - 30p/60i ב-NTSC ו-25p/50i ב-PAL.
מה המשמעות של צילום חומר גלם ב-1080i60לדוגמא ב-playback של סרט כזה בכונן בלו-ריי או HDDVD ובטלויזיות HD "ישראלים"? האם ציוד ה-HD שנמכר בארץ (כולל PS3) יודע להתמודד גם עם frame rates של NTSC וגם של PAL? או שהנגנים והטלוויזיות לא יסכימו לקבל את המדיה ויהיה צורך להמיר אותן ל-1080i50? האם הסטנדרד ה-HDTV קובע שכל הנגנים והצגים צריכים לתמוך גם ב-50 וגם ב-60 או שזה תלוי ביצרן ובדגם?
כל הבהרה או לינק לחומר בעניין יהיו לעזר רב.
תודה.
PAL/NTSC ו-HD
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
PAL ו- NTSC אלו הן תקנים לרזולוציות SD בלבד. אין להן קשר לרזולוציות HD.
אתה מדבר על קצב השידור - 50Hz לשידור הישראלי/אירופאי או 60Hz לשידור האמריקאי.
כשמצלמים, מצלמים ברזולוציה גבוהה/אבחנה גבוהה. אם אתה רוצה לראות משהו ב- 50Hz כי זו שיטת השידור - אתה מזמין עותק עם קצב השידור הזה (זה מה ש- yes עושה, לדוגמא, ברכישת תכנים ב- HD).
בעיקרון יכולת הקליטה/שידור של טלוויזיה או נגן היא ע"פ הצהרת היצרן שלה עבור כל דגם. הטלווזיה שלי לדוגמא תומכת ביציאות הקומפוננט וה- HDMI גם ב- 50Hz וגם ב- 60Hz. הממיר yesHD תומך בשידור רק ב- 50Hz.
אם תקנה נגן PS3 בארץ הוא יתמוך בקצב שידור של 50Hz.
אם תרכוש בארה"ב סביר להניח שהוא יתמוך בקצב שידור של 60Hz.
לגבי NTSC ו- PAL - רוב המכשירים בארץ יודעים להציג את שתי השיטות. לגבי HD זה אחרת - מחייב תמיכה ביציאה בה משתמשים ברזולוציות 720p50/60, 1080i50/60 ו- 1080p50/60. לא כל מכשיר תומך בכל הרזולוציות ובכל קצבי השידור.
אתה צריך לברר עבור מה שאתה רוצה האם הוא תומך.
אתה מדבר על קצב השידור - 50Hz לשידור הישראלי/אירופאי או 60Hz לשידור האמריקאי.
כשמצלמים, מצלמים ברזולוציה גבוהה/אבחנה גבוהה. אם אתה רוצה לראות משהו ב- 50Hz כי זו שיטת השידור - אתה מזמין עותק עם קצב השידור הזה (זה מה ש- yes עושה, לדוגמא, ברכישת תכנים ב- HD).
בעיקרון יכולת הקליטה/שידור של טלוויזיה או נגן היא ע"פ הצהרת היצרן שלה עבור כל דגם. הטלווזיה שלי לדוגמא תומכת ביציאות הקומפוננט וה- HDMI גם ב- 50Hz וגם ב- 60Hz. הממיר yesHD תומך בשידור רק ב- 50Hz.
אם תקנה נגן PS3 בארץ הוא יתמוך בקצב שידור של 50Hz.
אם תרכוש בארה"ב סביר להניח שהוא יתמוך בקצב שידור של 60Hz.
לגבי NTSC ו- PAL - רוב המכשירים בארץ יודעים להציג את שתי השיטות. לגבי HD זה אחרת - מחייב תמיכה ביציאה בה משתמשים ברזולוציות 720p50/60, 1080i50/60 ו- 1080p50/60. לא כל מכשיר תומך בכל הרזולוציות ובכל קצבי השידור.
אתה צריך לברר עבור מה שאתה רוצה האם הוא תומך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
תקני HD READY ו- HD READY 1080 קובעים שגם 50 וגם 60HZ יעבדו בכל הפורמטים.
יש כרגע שני תקנים עבור מצלמות HDV. הראשון הוא M2TS פשוט שכולל או MPEG2 או H264 (תלוי איזו מצלמה יש לך). אם זו מצלמת דיסק קשיח אז זה ישמור קבצים בהתאם. על SDHC או DVDR זה נצרב לרוב כדיסק בפורמט AVCHD.
נגני בלוריי למינהם מסתמנים שהם יותר ויותר תומכים בפורמט הזה כתקן. מדובר עדיין על פורמט M2TS רק עם אריזה שמאפשרת לו להיות דומה מאוד לפורמט של בלוריי. עקרונית יש כזה ב-50HZ או 60HZ תלוי בסוג המצלמה.
על היתרון של 50 אל מול 60 וההיפך רצוי לקרוא במאמר שכתבתי לפני כמה שנים. חפש בעמוד הראשי באתר לפי TEMPORAL RESOLUTION.
יש כרגע שני תקנים עבור מצלמות HDV. הראשון הוא M2TS פשוט שכולל או MPEG2 או H264 (תלוי איזו מצלמה יש לך). אם זו מצלמת דיסק קשיח אז זה ישמור קבצים בהתאם. על SDHC או DVDR זה נצרב לרוב כדיסק בפורמט AVCHD.
נגני בלוריי למינהם מסתמנים שהם יותר ויותר תומכים בפורמט הזה כתקן. מדובר עדיין על פורמט M2TS רק עם אריזה שמאפשרת לו להיות דומה מאוד לפורמט של בלוריי. עקרונית יש כזה ב-50HZ או 60HZ תלוי בסוג המצלמה.
על היתרון של 50 אל מול 60 וההיפך רצוי לקרוא במאמר שכתבתי לפני כמה שנים. חפש בעמוד הראשי באתר לפי TEMPORAL RESOLUTION.