שדרוג...
עד לאחרונה, השדרוג האחרון שלי היה ב-1997 - אז החלפתי Cambridg Audio A1 ב-Pioneer A400x - השיפור היה כ"כ גדול עד שלא הרגשתי צורך לשפר במשך שנים - מה גם שהייתי עסוק בלהביא שלשה ילדים לעולם...
לפני כ-8 חדשים רכשתי Trends TA10.1, רק כדי להבין על מה כל הרעש סביבו. ניסיתי ונפגעתי - הרמקולים שהיו ברשותי (Tannoy Oxford T125) הין נצילים והשיפור בצליל -מבחינת ניקיון ופירוט היו משמעותיים ביותר. היות ואינני שומע בעוצמות מאד גבוהות - הספק המגבר לא היווה בעיה.
במקביל זוגתי החליטה שה-Tannoy מגושמים מדי ונתבקשתי לחפש רמקול קטן יותר (אינפיניטסימלי - אם אפשר). התקציב מינימלי והתוצאה המבורכת - Triangle Titus. אמנם פחות "חם" מהטנוי אבל מפורט, פתוח, דינמי וקל להזזה ע"י ה-TA10.1 (כעת כבר היו לי שניים - אחד לכל צד). אממה, היות והתחלתי - קשה להפסיק. כעת רציתי לשפר את הצלילים הנמוכים.
קבעתי אם איל מאודיו פידליטי והאזנתי לשני רמקולים ברמת הכניסה של רמקולים רצפתיים ונמצאים בקצה הסקלה מבחינת התקציב - SA1730 ו- Triangle Heliade שני רמקולים שונים מאד באופיים:
הטריאנגל מפורט, בהיר, מזכיר מעט את הטיטוס אבל מעט פחות דינמי ויורד נמוך יותר, הצלילים הנמוכים רכים (מרוחים?).
ה-SA לעומת זאת בעל בס הדוק ומדויק מאד, פחות פתוח אבל עושה רושם שמגבר חזק יותר יעשה לו טוב.
בקיצור שני החברים לא גרמו לי ל-wow. שניהם נותנים תמורה לא רעה אם כי מבחינת WAF כנראה שה-SA יצליח יותר.
אצל איל ראיתי לפני שיצאתי את ה Aurum Cantus (שנראה בעל מקדם WAF יחסית טוב)והחלו לעלות בי הרהורי חרטה - אולי לחזור למגבר חזק וע"י כך לאפשר לעצמי לבדוק יותר רמקולים - היות והתקציב לא משתנה זה אומר כנראה לחזור ל-A400x...
עצות/תגובות/רעיונות יתקבלו בברכה.
לפני כ-8 חדשים רכשתי Trends TA10.1, רק כדי להבין על מה כל הרעש סביבו. ניסיתי ונפגעתי - הרמקולים שהיו ברשותי (Tannoy Oxford T125) הין נצילים והשיפור בצליל -מבחינת ניקיון ופירוט היו משמעותיים ביותר. היות ואינני שומע בעוצמות מאד גבוהות - הספק המגבר לא היווה בעיה.
במקביל זוגתי החליטה שה-Tannoy מגושמים מדי ונתבקשתי לחפש רמקול קטן יותר (אינפיניטסימלי - אם אפשר). התקציב מינימלי והתוצאה המבורכת - Triangle Titus. אמנם פחות "חם" מהטנוי אבל מפורט, פתוח, דינמי וקל להזזה ע"י ה-TA10.1 (כעת כבר היו לי שניים - אחד לכל צד). אממה, היות והתחלתי - קשה להפסיק. כעת רציתי לשפר את הצלילים הנמוכים.
קבעתי אם איל מאודיו פידליטי והאזנתי לשני רמקולים ברמת הכניסה של רמקולים רצפתיים ונמצאים בקצה הסקלה מבחינת התקציב - SA1730 ו- Triangle Heliade שני רמקולים שונים מאד באופיים:
הטריאנגל מפורט, בהיר, מזכיר מעט את הטיטוס אבל מעט פחות דינמי ויורד נמוך יותר, הצלילים הנמוכים רכים (מרוחים?).
ה-SA לעומת זאת בעל בס הדוק ומדויק מאד, פחות פתוח אבל עושה רושם שמגבר חזק יותר יעשה לו טוב.
בקיצור שני החברים לא גרמו לי ל-wow. שניהם נותנים תמורה לא רעה אם כי מבחינת WAF כנראה שה-SA יצליח יותר.
אצל איל ראיתי לפני שיצאתי את ה Aurum Cantus (שנראה בעל מקדם WAF יחסית טוב)והחלו לעלות בי הרהורי חרטה - אולי לחזור למגבר חזק וע"י כך לאפשר לעצמי לבדוק יותר רמקולים - היות והתקציב לא משתנה זה אומר כנראה לחזור ל-A400x...
עצות/תגובות/רעיונות יתקבלו בברכה.
נערך לאחרונה על ידי bitfield ב 25/05/2008 6:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני יודע בדיוק מה אתה מרגיש ולמה אתה מתכוון , האמת שאני נמצא באותו מצב כמו שלך. למרות שהיום עשיתי צעק ושדרוג מסויים , אספר בהמשך.
אני ישתף אותך בשיקולים שלי אולי זה ישפוך אור .
אין ספק שככל שאנחנו עולים בהגברה אנחנו גם יכולים לעלות ברמת הרמקול.
אבל צריך להתחשב בכל מיני מגבלות שקשה להתעלם מהן.
מגבלת תקציב , אם אתה לא רוצה להתחיל ולרדוף אחרי הגברות מטורפות באלפי שקלים ולנסות להרגיש בקושי את ההבדלים ביניהן ( מנסיון קרוב) אז הפשרה היא באמת ללכת על משהו שיתאים לרמת התקציב שלך גם מבחינת הרמקול וגם מבחינת ההגברה.
כל הזמן אנחנו אומרים שהמערכת היא שרשרת ושלכל חלק יש חשיבות והמטרה לאזן בין כל החלקים השונים.
ברגע שאתה קופץ ברמת ההגברה על רמקול מסויים או ההפך אתה סולל את הדרך לשדרוג הבא.
אני למשל יודע שאני לא מרים את הסאלה של הווליום לעיתים קרובות ואני עדיין נמצא בחדר , והלכתי ( אולי פשרה נכון לעכשיו ) על משהו שיתאים והתחשב בכל העובדות האלו.
אני ישתף אותך בשיקולים שלי אולי זה ישפוך אור .
אין ספק שככל שאנחנו עולים בהגברה אנחנו גם יכולים לעלות ברמת הרמקול.
אבל צריך להתחשב בכל מיני מגבלות שקשה להתעלם מהן.
מגבלת תקציב , אם אתה לא רוצה להתחיל ולרדוף אחרי הגברות מטורפות באלפי שקלים ולנסות להרגיש בקושי את ההבדלים ביניהן ( מנסיון קרוב) אז הפשרה היא באמת ללכת על משהו שיתאים לרמת התקציב שלך גם מבחינת הרמקול וגם מבחינת ההגברה.
כל הזמן אנחנו אומרים שהמערכת היא שרשרת ושלכל חלק יש חשיבות והמטרה לאזן בין כל החלקים השונים.
ברגע שאתה קופץ ברמת ההגברה על רמקול מסויים או ההפך אתה סולל את הדרך לשדרוג הבא.
אני למשל יודע שאני לא מרים את הסאלה של הווליום לעיתים קרובות ואני עדיין נמצא בחדר , והלכתי ( אולי פשרה נכון לעכשיו ) על משהו שיתאים והתחשב בכל העובדות האלו.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
מרטין, קשה לי לדעת אם ה-SA נשמע לי סגור מכיוון שהרפרנס הוא טריאנגל (גם בבית וגם בבדיקה) והאוזן רגילה לבהירות והפתיחות של טריאנגל, או שצמד ה-Trends TA10.1 שלי לא מספיקים עבורו.
מה שקורה זה שהתחלתי בשידרוג הרמקולים ויצאתי מבולבל...
מה שקורה זה שהתחלתי בשידרוג הרמקולים ויצאתי מבולבל...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שתי בעיות:קח את הזמן ותקשיב לכמה שיותר אפשרויות לכמה שיותר זמן.......
- לקחת את הזמן אומר מרחק גדול בין הבדיקות = קשה להשוות
- לכמה שיותר זמן - לא נתקלתי במוכר שמאפשר להאזין בנחת בבית ללא התחייבות לרכישה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לא פגשת את הנכונים... בוודאי שיש. { צעד הכרחי לפני קנייה}bitfield כתב:- לכמה שיותר זמן - לא נתקלתי במוכר שמאפשר להאזין בנחת בבית ללא התחייבות לרכישהקח את הזמן ותקשיב לכמה שיותר אפשרויות לכמה שיותר זמן..........
בהצלחה
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כוונתי שיש מצב שתקבל מוצרים להדגמה יותר מכיוון של יבואנים קטנים.{שעובדים מהבית}
למרות שישנם גם חנויות שיתנו לך מוצרים להדגמה/בדיקה,ללא חיוב כמעט - זה הרבה עניין של אמונה
שייתן בך בעל החנות - והרושם שתותיר אצלו. {מניסיוני,גם בתקציבים נמוכים}
בהצלחה
למרות שישנם גם חנויות שיתנו לך מוצרים להדגמה/בדיקה,ללא חיוב כמעט - זה הרבה עניין של אמונה
שייתן בך בעל החנות - והרושם שתותיר אצלו. {מניסיוני,גם בתקציבים נמוכים}
בהצלחה
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אכןעופר_צפריר כתב:לא פגשת את הנכונים... בוודאי שיש. { צעד הכרחי לפני קנייה}bitfield כתב:- לכמה שיותר זמן - לא נתקלתי במוכר שמאפשר להאזין בנחת בבית ללא התחייבות לרכישהקח את הזמן ותקשיב לכמה שיותר אפשרויות לכמה שיותר זמן..........
בהצלחה...
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
תנסה רמקולים של דאלי (מכיוון שאתה אוהב גוון בהיר)
ממליץ על חנות "פיוז" מגבעתיים יש להם מבחר גדולשל רמקולים ויש להם גם רמקולים של דאלי והם מסוג ה"מוכרים הנכונים" שהתכוונו אליהם קודמיי.
יש מצב שיאפשרו לך להאזין בבית...
תחשוב גם על יד 2 - תמורה מאד גבוהה לכסף..
ממליץ על חנות "פיוז" מגבעתיים יש להם מבחר גדולשל רמקולים ויש להם גם רמקולים של דאלי והם מסוג ה"מוכרים הנכונים" שהתכוונו אליהם קודמיי.
יש מצב שיאפשרו לך להאזין בבית...
תחשוב גם על יד 2 - תמורה מאד גבוהה לכסף..
כן, אין ספק שאתה צודק - הייתי לקוח שלהם לפני למעלה מעשר שנים - כאשר היו יותר מעבדה ופחות חנות - ניסן סימפטי וסבלני מאד - אז גם גרתי באיזור.ממליץ על חנות "פיוז" מגבעתיים...
בהחלט מתעניין - אני חסיד גדול של יד שניה. מה שנח בחנות זה המבחר, האפשרות להאזין זמן רב יחסית בלי להטריד אדם בביתו ובזמנו החפשי, ונוחיות הטרייד-אין.תחשוב גם על יד 2 - תמורה מאד גבוהה לכסף.....