סאב וופר בוינטאג'?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ברשותי מגבר R-7 של סנסוי. מאוד מרוצה ממנו, אבל היום שמעתי אצל חבר סאב וופר שעבד עם רמקולים פחות טובים מאלו שאצלי, ומאוד התלהבתי מהסאונד שהוא סיפק.
יש איזושהי דרך לחבר את הסאב וליהנות ממנו, או שמא מדובר בוויתור על הסאב או במעבר לרסיבר יותר..המ, עדכני?
תודה לעוזרים!
יש איזושהי דרך לחבר את הסאב וליהנות ממנו, או שמא מדובר בוויתור על הסאב או במעבר לרסיבר יותר..המ, עדכני?
תודה לעוזרים!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

מתנצל על הבורות, אבל למה הכוונה?
מבחינת כניסות שקיימות אצלי ברסיבר, יש כניסת טייפ/אוקסילרי (שם, עם A/B סוויץ אני מחובר עם הטלוויזיה, ה-DVD ואולי גם וידאו), יש כניסת פונו - אליה אני מחובר עם הפטיפון.
יש שתי כניסות פליי של הטייפ, לאחת מהן אני מחובר עם המחשב; ויש סיסטם A ו-סיסטם B, שלכל אחת מהן אני יכול לחבר שני רמקולים.
יש גם הכנה ל-AC OUTLETS, אבל לא מחובר אליה שום דבר (כשמה כן היא, הכנה
).
אגב, כבר עכשיו אני מחובר עם הרמקולים הקדמיים והאחוריים במקביל, בגלל שאין מקום לחבר את ארבעת הרמקולים במערכת אחת. (אלא אם, על הדרך, משום מה תדעו להגיד לי איך אני מבטל את החלוקה לסיסטם A ו-B, אם בכלל קיימת אופציה כזו)
ושוב, אחרי כל כך הרבה שאלות - מתנצל על הבורות ומודה מאוד על העזרה!
מבחינת כניסות שקיימות אצלי ברסיבר, יש כניסת טייפ/אוקסילרי (שם, עם A/B סוויץ אני מחובר עם הטלוויזיה, ה-DVD ואולי גם וידאו), יש כניסת פונו - אליה אני מחובר עם הפטיפון.
יש שתי כניסות פליי של הטייפ, לאחת מהן אני מחובר עם המחשב; ויש סיסטם A ו-סיסטם B, שלכל אחת מהן אני יכול לחבר שני רמקולים.
יש גם הכנה ל-AC OUTLETS, אבל לא מחובר אליה שום דבר (כשמה כן היא, הכנה
אגב, כבר עכשיו אני מחובר עם הרמקולים הקדמיים והאחוריים במקביל, בגלל שאין מקום לחבר את ארבעת הרמקולים במערכת אחת. (אלא אם, על הדרך, משום מה תדעו להגיד לי איך אני מבטל את החלוקה לסיסטם A ו-B, אם בכלל קיימת אופציה כזו)
ושוב, אחרי כל כך הרבה שאלות - מתנצל על הבורות ומודה מאוד על העזרה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אם כך לא רלוונטי
המון תודה על העזרה והזמן
המון תודה על העזרה והזמן
ולמה לא לחבר את הסאב מיציאה רגילה, לחבר לו קרוסאובר ולהגדיר את הטווח שהוא יוציא לסאב ? כמה זה אמור לעלות ?
עריכה : הנה מצאתי אחד :
http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=19250
עריכה : הנה מצאתי אחד :
http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio ... ctID=19250
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

או-הו. בכלל לא רלוונטי. בגלל שיש לי רק כניסת A ו-B, אני מתחבר עם שני רמקולים לכל מערכת. התקשרתי כדי לברר את האפשרות לעשות יציאת PRE OUT, אמרו לי שאלא אם זה סאב אקטיבי, אין לי מה לחשוב על זה אפילו. האופציה השנייה שלי היא רק לחבר את הסאב לסיסטם B, מה שדי יבאס את החוויה.
בקיצור, נראה לי שאין מנוס מאשר להשתדרג או לוותר על הסאב לשלב זה בחיים.
בקיצור, נראה לי שאין מנוס מאשר להשתדרג או לוותר על הסאב לשלב זה בחיים.
יש לך אופציית קומבינה אם אתה רוצה
לא הכי איכותית בעולם אבל זה יכול לעשות את העבודה.
תארגן לעצמך איזה EQ חיצוני.תוציא מהיציאת אוזניות של המגבר לEQ .
בEQ תחתוך כמעט הכל עד ל בערך 300 HZ (זה כבר עיניין של טעם..)מה EQ תוציא לתוך הסאב.
זה יעשה את העבודה בצורה לא הכי איכותית....
בקיצור לך תקנה מגבר 5.1!!!!

תארגן לעצמך איזה EQ חיצוני.תוציא מהיציאת אוזניות של המגבר לEQ .
בEQ תחתוך כמעט הכל עד ל בערך 300 HZ (זה כבר עיניין של טעם..)מה EQ תוציא לתוך הסאב.
זה יעשה את העבודה בצורה לא הכי איכותית....
בקיצור לך תקנה מגבר 5.1!!!!
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הוא מסתייג מזה, כי כבר עכשיו יושבים על הרסיבר 4 במקולים על 2 חיבורים.
הבנתי עכשיו שאני יכול לחבר את הסאב לחיבור של האוזניות, אבל הנה, כמו שנאמר, זה לא יהיה באיכות גבוהה.
ואם לא הבנתי נכון, סאב וופר פסיבי גם רלוונטי לעניין?
ואם גם התשובה לזה חיובית, מה זה ה-EQ/קרוסאובר המדובר? ומה סדר גודל העלויות המדובר?
הבנתי עכשיו שאני יכול לחבר את הסאב לחיבור של האוזניות, אבל הנה, כמו שנאמר, זה לא יהיה באיכות גבוהה.
ואם לא הבנתי נכון, סאב וופר פסיבי גם רלוונטי לעניין?
ואם גם התשובה לזה חיובית, מה זה ה-EQ/קרוסאובר המדובר? ומה סדר גודל העלויות המדובר?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

קיצור. נקודת ההתחלה. רסיבר חדש, ויתור, או - האופציה החדשה, סאב אקטיבי.
גם זה שיפור. אני מרוצה
אשאל שוב, למה הכוונה בקרוסאובר או ב-EQ?
גם זה שיפור. אני מרוצה
אשאל שוב, למה הכוונה בקרוסאובר או ב-EQ?
עשיתם קצת סלט. סאב אקטיבי לרוב לא יתאים כי הוא מוגבר (מעצם שמו) ודורש אות חלש כזה שיוצא מציאת ה pre out
סאב פסיבי יכול להתאים כי הוא בעל כניסות המתוארות בפתרון השני.
[quote="MartinHSabag]
2. קנית סאב שיש לו כניסות HI-LEVEL INPUTS כלומר, שהוא יכול לקבל אות מוגבר (במקביל לרמקולים הקדמיים).[/quote]
כבלי הרמקולים מתחברים לכניסות הסאב זה "משאיר אצלו" את התדרים הנמוכים וכל השאר מועבר לרמקולים. לסאב כזה יש גם כניסות לכבלי רמקולים וגם יציאות. אם יש קרוס שניתן לכוון אז אתה יכול לקבוע עד איזה טווח יישאר בסאב אם לא אז זה צריך להיות מצוין במפרט של הסאב. ישנם סאבים אקטיביים שיש להם כניסות כאלו גם כן. כל השאר זה כיולים ובנושא התאמת סאב למוזיקה נכתב פה לא מעט.
בהצלחה.
סאב פסיבי יכול להתאים כי הוא בעל כניסות המתוארות בפתרון השני.
[quote="MartinHSabag]
2. קנית סאב שיש לו כניסות HI-LEVEL INPUTS כלומר, שהוא יכול לקבל אות מוגבר (במקביל לרמקולים הקדמיים).[/quote]
כבלי הרמקולים מתחברים לכניסות הסאב זה "משאיר אצלו" את התדרים הנמוכים וכל השאר מועבר לרמקולים. לסאב כזה יש גם כניסות לכבלי רמקולים וגם יציאות. אם יש קרוס שניתן לכוון אז אתה יכול לקבוע עד איזה טווח יישאר בסאב אם לא אז זה צריך להיות מצוין במפרט של הסאב. ישנם סאבים אקטיביים שיש להם כניסות כאלו גם כן. כל השאר זה כיולים ובנושא התאמת סאב למוזיקה נכתב פה לא מעט.
בהצלחה.
כל יום לומדים משהו חדש
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אוקיי, רגע. אני יותר אופטימי. עכשיו רק כדי לסדר סופית.
במקרה שלי, אם הבנתי נכון, אני צריך סאב פסיבי, דרך הפתרון השני שזה, מה? ה-EQ? (שאני אגב, עדיין לא מבין מה הוא?)
כלומר, אגב, שהרמקולים בעצם מתחברים לסאב? ואז מה? יש לי הרי מקום רק לשני רמקולים. זה אומר שבזכות הסאב אני גם יכול להתחבר עם 4 רמקולים נפרדים והוא נכנס לרסיבר? זה לא עלול ליצור עומס?
מתנצל על כל השאלות, ומודה על הסבלנות.
במקרה שלי, אם הבנתי נכון, אני צריך סאב פסיבי, דרך הפתרון השני שזה, מה? ה-EQ? (שאני אגב, עדיין לא מבין מה הוא?)
כלומר, אגב, שהרמקולים בעצם מתחברים לסאב? ואז מה? יש לי הרי מקום רק לשני רמקולים. זה אומר שבזכות הסאב אני גם יכול להתחבר עם 4 רמקולים נפרדים והוא נכנס לרסיבר? זה לא עלול ליצור עומס?
מתנצל על כל השאלות, ומודה על הסבלנות.
טוב שוב סדר. הפתרון השני שמרטין נתן לא ה EQ אלא סאב עם כניסות high input level. סאב כזה מקבל כבלי רמקולים של 2 רמקולים קרי: מהמגבר יוצאים שני כבלים שבד"כ יוצאים לזוג רמקולים ומתחברים לסאב, בסאב אתה קובע (או לא) את טווח התדרים שהסאב ינגן דרך הקרוס של הסאב (בהנחה שהוא מתכוונן). מהסאב אתה מוציא זוג כבלים לרמקולים שלך. סאב אחד מכסה שני רמקולים. אם אתה מנגן גם מכניסת A וגם מ B ביחד אז אתה יכול לעשות את אותו דבר פעמיים אבל זה נראה לי קצת מיותר. גם בק"ב על 5 או 7 רמקולים יש סאב אחד אז אין סיבה להשתגע.ran_carney כתב:
...
כל יום לומדים משהו חדש
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

איך אני יכול לדעת אם הסאב המדובר הוא בעל כניסת היי אינפוט לבל?
סאב וופר פאסיבי של חברת Sherwood דגם SP-750 הוא זה ששמתי עליו עין כרגע, רלוונטי?
אוקיי. אנחנו מתקדמים בהחלט. אז אם הבנתי נכון, אני יוצא עם כבלים מהרסיבר לאינפוט של הסאב, והמאאוטפוט שלו אני מתחבר לשני הרמקולים. אמת בידי?
סאב וופר פאסיבי של חברת Sherwood דגם SP-750 הוא זה ששמתי עליו עין כרגע, רלוונטי?
אוקיי. אנחנו מתקדמים בהחלט. אז אם הבנתי נכון, אני יוצא עם כבלים מהרסיבר לאינפוט של הסאב, והמאאוטפוט שלו אני מתחבר לשני הרמקולים. אמת בידי?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אין לו כניסות ל-RCA. רק לשני רמקולים באינפוט, ושניים באאוטפוט.
הנה הסאב המדובר שאני שוקל לקנות: (תמונה של התחת שלו, לפחות)
http://www.yad2.co.il/Pic/200804/28/o3_ ... 140429.jpg
תמונה שנייה, לא מאמין שרלוונטית, אבל בכל זאת:
http://www.yad2.co.il/Pic/200804/28/o3_ ... 140427.jpg
הנה הסאב המדובר שאני שוקל לקנות: (תמונה של התחת שלו, לפחות)
http://www.yad2.co.il/Pic/200804/28/o3_ ... 140429.jpg
תמונה שנייה, לא מאמין שרלוונטית, אבל בכל זאת:
http://www.yad2.co.il/Pic/200804/28/o3_ ... 140427.jpg
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

או. הנה תמונה יותר טובה של המפרט שלו.
http://i1.ebayimg.com/02/i/000/de/67/a31e_12.JPG
איך הוא? (ואיך הוא בשביל 200 שקלים, שווה? הבנאדם גמיש
)
http://i1.ebayimg.com/02/i/000/de/67/a31e_12.JPG
איך הוא? (ואיך הוא בשביל 200 שקלים, שווה? הבנאדם גמיש
ברמת העיקרון זה יכול לעשות את העבודה, תחום התדרים שלו די רחב עד 220HZ שזה לרוב קצה הגבול בסאבים ואין אפשרות לשנות (לפחות כך נראה לי) כי זה חלק ממערכת של רמקולים במקור. אבל בשביל 200 ש"ח זה לא אובדן גדול גם אם לא תהיה מרוצה. אם תוכל לשמוע אצלך קודם אז מה טוב אם לא ואתה להוט להכניס סאב למערכת זו יכולה להיות התחלה. לפחות אתה יודע איך נראה מה שאתה אמור לחפש.
בהצלחה.
בהצלחה.
כל יום לומדים משהו חדש