בעיות אקוסטיקה קשות
בעיה נוספת שיש לי היא בעיית אקוסטיקה קשה כנראה, התדרים בתחום הנמוך נשמעים אצלי בבית ממש רע, הידהוד מעצבן שמוציא אותי מדעתי.
זה ממש מדכא להביא הביתה מערכת סטריאו שקנית במיטב כספך אחרי שבחנות היא נשמע לך מצויין ולגלות שזה אפילו לא דומה למה ששמעת בחנות.
איך ניתן לפתור בעיה כזו? אני לא יודע אם זה משנה אבל ברמקולים הקודמים שהיו לי
(ADC) היה בס רפלקס קידמי ובחדשים יש בס רפלקס אחורי.
כרגע, הרמקולים הישנים שלי נשמעו הרבה יותר טוב מהרמקולים החדשים.
אם יש צורך אצרף תמונה של הסלון בהמשך.
אנא עיזרו לי אני ממש מאוכזב
תודה
זה ממש מדכא להביא הביתה מערכת סטריאו שקנית במיטב כספך אחרי שבחנות היא נשמע לך מצויין ולגלות שזה אפילו לא דומה למה ששמעת בחנות.
איך ניתן לפתור בעיה כזו? אני לא יודע אם זה משנה אבל ברמקולים הקודמים שהיו לי
(ADC) היה בס רפלקס קידמי ובחדשים יש בס רפלקס אחורי.
כרגע, הרמקולים הישנים שלי נשמעו הרבה יותר טוב מהרמקולים החדשים.
אם יש צורך אצרף תמונה של הסלון בהמשך.
אנא עיזרו לי אני ממש מאוכזב
תודה
צחי ניצני
ברינגר
עים להרחיק מהקיר לא עוזר ברינגר זה הפיתרון וגם שידרוג משמעותי למערכת,הוא עושה תיקון אקסותי של החדר בעזרת מיקרופון מיוחד שפותרת כל בעיה אקוסטית שניגרמת מחלל החדר.
הברינגר עולה 3000 שח +- כצאת מסובח לשימוש אבל נותן תמורה מצוינת .
הברינגר עולה 3000 שח +- כצאת מסובח לשימוש אבל נותן תמורה מצוינת .
הכותב הנ"ל הוא דיסלקט, אונת השמיעה תפסה לו את כל המקום במוח !
עם סלון כזה קטן לא קונים רמקול עם באס ריפלקס אחורי. הוא צריך מקום. תנסה רק למען הנסיון להרחיק אותם יותר מהקיר (גם אם הדבר כרוך בהזזת מס' ספות) ותראה האם זה פותר את הבעיה (אולי זה לא יהיה הפתרון אך לפחות יהיה לך כיוון).
הזזתי אותם למרחק של כ 40 ס"מ מהקיר וזה כבר נשמע הרבה יו
טוב, במרחק הזה מהקיר הרמקולים עדיין לא מפריעים לתושבי הבית ונותנים איזו פשרה לגביי הצליל.
הרמקולים האלו נקנו מאחר והיו הטובים ביותר לדעתי במסגרת התקציב שלי. אחרי הכל הדירה בה אני גר כעת היא דירה שכורה ומי יודע לכמה זמן
הבעיה נפתרה, לפחות כפי שנראה כעת האם רצויי היה לשים איזה ספוג על הקיר מאחורי הרמקול?
דבר כזה יכול לבטל את ההד?
הרמקולים האלו נקנו מאחר והיו הטובים ביותר לדעתי במסגרת התקציב שלי. אחרי הכל הדירה בה אני גר כעת היא דירה שכורה ומי יודע לכמה זמן
הבעיה נפתרה, לפחות כפי שנראה כעת האם רצויי היה לשים איזה ספוג על הקיר מאחורי הרמקול?
דבר כזה יכול לבטל את ההד?
צחי ניצני
כן יריעת ספיגת האנרגיה מהרפלק תמנע הידהודים מסוימים
זה לא הדבר הכי אידיאלי אבל זה יכול לעזור לך מאד ...
בכל אופן רמקולים עם בס ריפלקס בדרך כלל דורשים במיקומם מרחק מסויים מהקיר האחורי
ומהפינות שמוסיפות המון להדהודים .
כפי ששמת לב הרחקת הרמקול נתנה לך כבר פתח לסאונד טוב יותר .
צריך להבין שאקוסטיקה היא דבר שאין לזלזל בה והיא מפתח לסאנד מעולה דרך הסביר בחדרי הסלון הלא כל כך אידאלים שלנו . \
כל פיפס שאנו יכולים לעשות בכיוון האקוסטיקה שתנה פלאים את הכל
זה לא הדבר הכי אידיאלי אבל זה יכול לעזור לך מאד ...
בכל אופן רמקולים עם בס ריפלקס בדרך כלל דורשים במיקומם מרחק מסויים מהקיר האחורי
ומהפינות שמוסיפות המון להדהודים .
כפי ששמת לב הרחקת הרמקול נתנה לך כבר פתח לסאונד טוב יותר .
צריך להבין שאקוסטיקה היא דבר שאין לזלזל בה והיא מפתח לסאנד מעולה דרך הסביר בחדרי הסלון הלא כל כך אידאלים שלנו . \
כל פיפס שאנו יכולים לעשות בכיוון האקוסטיקה שתנה פלאים את הכל
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- yonatan_lebovich
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני קצת אדחף, אם אפשר
בקשר לבעיות אקוסטיקה בחדרים קטנים:
יש לי זוג רמקולים מדפיים עם באס רפלקס קדמי. האם המרחק מהקיר יהיה משמעותי אצלי?בינתיים הם כמעט צמודים אליו עם מעין ספוג שחוצץ בין הקיר לרמקולים
יש לי זוג רמקולים מדפיים עם באס רפלקס קדמי. האם המרחק מהקיר יהיה משמעותי אצלי?בינתיים הם כמעט צמודים אליו עם מעין ספוג שחוצץ בין הקיר לרמקולים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רמקולים מתאימים לחדר.
אם החדר לא גדול, רמקול שדוחף הרבה אויר יישמע בומי.
להידהודים/גלים עומדים אין קשר לגודל הרמקול או למרחק של הרמקול מהקיר אלא זה תלוי אך ורק במימדי החדר.
בד"כ זה קורה בתדרים נמוכים או יותר נכון , יותר מורגש בתדרים נמוכים.
הפיתרון הוא לשנות את מימדי החדר....
גם ברהינגר לא יישנה במצב כזה.
בניית BASS TRAP בהתאם לתדר שבו נוצר הגל עומד יכול לעזור אבל מדובר על מפלצת בקטרים של מטר וחצי ומעלה (בהתאם לתדר).
ספוג מאחורי הרמקול גם הוא לא יעזור הרבה , שוב, כי כדי לדכא אורך גל של באסים הספוג הזה ייצטרך להיות בעובי של מטר ומעלה....
הזזה של הרמקול שיפרה לך את המצב כי זה פשוט הזיז את הנקודה של התאבכות (NODE) באותו מרחק שהזזת את הרמקולים, במקרה שלך, כנראה זה הספיק כדי שלא תישב יותר ב-PEAK ועכשיו זה נשמע לך טוב יותר, רק שזה לא נפתר אלא זז אחורה או קדימה. גם זה סוג של פיתרון.
דרך נוספת היא לדכא את הפורט - דחוף לשם זוג גרביים מקופלות.
אם החדר לא גדול, רמקול שדוחף הרבה אויר יישמע בומי.
להידהודים/גלים עומדים אין קשר לגודל הרמקול או למרחק של הרמקול מהקיר אלא זה תלוי אך ורק במימדי החדר.
בד"כ זה קורה בתדרים נמוכים או יותר נכון , יותר מורגש בתדרים נמוכים.
הפיתרון הוא לשנות את מימדי החדר....
גם ברהינגר לא יישנה במצב כזה.
בניית BASS TRAP בהתאם לתדר שבו נוצר הגל עומד יכול לעזור אבל מדובר על מפלצת בקטרים של מטר וחצי ומעלה (בהתאם לתדר).
ספוג מאחורי הרמקול גם הוא לא יעזור הרבה , שוב, כי כדי לדכא אורך גל של באסים הספוג הזה ייצטרך להיות בעובי של מטר ומעלה....
הזזה של הרמקול שיפרה לך את המצב כי זה פשוט הזיז את הנקודה של התאבכות (NODE) באותו מרחק שהזזת את הרמקולים, במקרה שלך, כנראה זה הספיק כדי שלא תישב יותר ב-PEAK ועכשיו זה נשמע לך טוב יותר, רק שזה לא נפתר אלא זז אחורה או קדימה. גם זה סוג של פיתרון.
דרך נוספת היא לדכא את הפורט - דחוף לשם זוג גרביים מקופלות.
ניסיתי לדכא את הפורט של הנמוכים
בעזרת 2 ספוגים שהגיעו יחד עם הרמקולים, זה אמנם עוזר אבל לדעתי ואולי לא שמעתי עם זה מספיק, הצליל מאבד חיים.
גם תדרים גבוהים יותר מהתדר הבעייתי נשמעים עמומים.
ברמקול שלי יש 2 פורטים אחד כנראה לתדרים נמוכים מאוד אותו ניתן לפתוח או לסגור בעזרת הספוג שצורף.
ופורט שני כנראה לתדרים גבוהים ובינוניים אשר "סתום" כרגע עם ספוג (כך יצא מהקופסא) אני רק לא יודע אם לנסות להוציא אותו ממקומו מאחר והוא מודבק, אמנם מודבק בצורה כזו שתאפשר שליפה אבל עדיין מודבק.
לא יודע למה התכוון המתכנן של הרמקול הזה כשהחליט להדביק שם את הספוג ולא רוצה לגרום לנזק אם אשלוף אותו החוצה.
גם תדרים גבוהים יותר מהתדר הבעייתי נשמעים עמומים.
ברמקול שלי יש 2 פורטים אחד כנראה לתדרים נמוכים מאוד אותו ניתן לפתוח או לסגור בעזרת הספוג שצורף.
ופורט שני כנראה לתדרים גבוהים ובינוניים אשר "סתום" כרגע עם ספוג (כך יצא מהקופסא) אני רק לא יודע אם לנסות להוציא אותו ממקומו מאחר והוא מודבק, אמנם מודבק בצורה כזו שתאפשר שליפה אבל עדיין מודבק.
לא יודע למה התכוון המתכנן של הרמקול הזה כשהחליט להדביק שם את הספוג ולא רוצה לגרום לנזק אם אשלוף אותו החוצה.
צחי ניצני
Re: ניסיתי לדכא את הפורט של הנמוכים
ייצרני הרמקולים משתמשים בפורט לתדרים נמוכים בלבד, למיטב ידיעתי אין שום שימוש בפורט לגבוהים, מה גם שפורט לגבוהים (אם יש אפשרות ליישם כזה דבר) אמור להיות קטן מימדים.
בכל מקרה, התשובות כבר ניתנו: א. ספוג/גרב בתוך הפורט, לא לסתום אותו לחלוטין.
ב. שינוי מיקום של הרמקול משנה את המיקום של ההתאבכות/הגל העומד (MODE ולא NODE, אם תרצה ללמוד יותר לעומד את הנושא, אשתדל לעזור, פנה אלי במסר אישי) כך שאם כרגע אתה מרוצה, זה כפי הנראה המיקום.
ג. שימוש באיקולייזר כמו שציינו למעלה לא עוזר בכלום אלה "יהרוג" את התדר המהדהד הספציפי ואת התדרים הקרובים אליו כמו כן ייגרום להיסטי פאזה ובכך עלול להרוס את ההנאה שאתה עלול להפיק מהמערכת אם בסה"כ תשקיע את אותו סכום הכסף (אפילו פחות) בתיקון החדר (לוכד באסים - Bass Trap).
בכל מקרה, התשובות כבר ניתנו: א. ספוג/גרב בתוך הפורט, לא לסתום אותו לחלוטין.
ב. שינוי מיקום של הרמקול משנה את המיקום של ההתאבכות/הגל העומד (MODE ולא NODE, אם תרצה ללמוד יותר לעומד את הנושא, אשתדל לעזור, פנה אלי במסר אישי) כך שאם כרגע אתה מרוצה, זה כפי הנראה המיקום.
ג. שימוש באיקולייזר כמו שציינו למעלה לא עוזר בכלום אלה "יהרוג" את התדר המהדהד הספציפי ואת התדרים הקרובים אליו כמו כן ייגרום להיסטי פאזה ובכך עלול להרוס את ההנאה שאתה עלול להפיק מהמערכת אם בסה"כ תשקיע את אותו סכום הכסף (אפילו פחות) בתיקון החדר (לוכד באסים - Bass Trap).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: