איכות ייצור של תקליטורים תוצרת הארץ לעומת תוצרת חוץ

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

בעבר הרחוק יותר כשעוד היו קונים תקליטים חדשים אז תמיד זכרתי עוד כילד שתקליט תוצרת חוץ יותר איכותי ולאחר מכן כשבדקתי זאת בעצמי נוכחתי לדעת שזה נכון.
אני זוכר את התקליט של פינק פלויד DARK SIDE OF THE MOON שקניתי לפני 12 שנה כשהייתי חייל. קניתי אותו משומש במחיר מצחיק והוא היה תוצרת אנגליה וכשהשוותי אותו לתקליט תוצרת הארץ היו הבדלים.
השאלה שלי היא האם יש ממה לחשוש בקניית תקליטורים תוצרת הארץ? כשקניתי את הדיסק של אלניס מוריסט הוספתי 20 שקל יותר (לפני 12 שנה ממשכורת של חייל!) כדי לקבל תקליטור תוצרת ארה"ב.
אני יודע שהפורמט הוא דיגיטלי ולא אמורה להיות בעיית איכות אבל היום כש 9 מתוך 10 דיסקים היום הם צרובים זה לא משנה כל כך. אך זאת בעיה שהטרידה אותי מאוד בעבר ולאחרונה חשבתי עליה. מה שכן הבחנתי בבירור היה שאיכות החוברת שבאה עם דיסק תוצרת ארה"ב היתה יותר איכותית מאשר החוברת שהודפסה בארץ.
הדוגמה הכי קיצונית היתה כשקניתי את הדיסק הראשון של להקת GARBAGE קניתי בלית ברירה תוצרת ישראלית וכשבאתי הביתה שמח לשמוע את הדיסק הסתבר שהרצועה הראשונה הוקלטה באופן פגום (אני יודע כי שמעתי את הדיסק אצל ידידה ולה היה תוצרת ארה"ב) למחרת מיהרתי לחנות וקיבלתי את כספי בחזרה, הלכתי לחנות אחרת ושם היה התקליטור הזה מתוצרת ארה"ב באותו מחיר. מיד קניתי אותו ולא התאכזבתי.

בקיצור אחרי המיני מאמר הזה מה דעתכם בנידון?

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

חפרנו המון בנושא הזה הנה השרשור:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=51987
:wink:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

אני דיברתי על תקליטורים - CD ונתתי דוגמה לתקליטים שבהם יש הבדלי איכות מובהקים, אבל קראתי את השרשור הזה ונוכחתי לדעת שאכן חשדותי היו מוצדקים.
אני חשבתי שחומר דיגיטלי שמובא מחו"ל מועבר להדפסה ישר ללא התערבות של טכנאים שחושבים שהם יודעים יותר מכולם לשפר את הסאונד.
טוב שבת שלום לכולם.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

יש הבדלים מנסיוני, אבל לא שמיים וארץ כמו בתקליטים

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

איכות האוספים הקלאסיים מזועזעת. לפני מספר שנים נפלתי אם קניית ה "קולו של הצ'לו" ("הליקון") – משהו נורא. במהלך השנתיים האחרונות ניסיתי בחנויות אוספים דומים (חליל ועוד משהו) – אפילו במערכת הבסיסית שיש בחנות שומעים עד כמה גרועה ההקלטה.
ויטלי

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

oops! :oops:
אין שום דבר שונה בדיסקים תוצרת חוץ או ארץ לרוב.... יש מקרים בהם החליט איזה טכנאי מאסטרינג בארץ שהוא יכול לשפר עבודה של טכנאי אמריקאי
שעובד באולפן של מיליונים.והוסיף עוד EQ לטעמו וחירב את הסאונד :rocket:
תיארותית לא אמור להיות הבדל.בארצנו הקטנה אבל איכשהו מצליחים להרוס אפילו שזה נורא קשה.
אז בכל זאת הייתי הולך על תוצרת חוץ.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”