כמו חברי פורום רבים החלטתי לקנות מסך 32 לחדר השינה, בהתחלה באמת לא ידעתי במה לבחור אך בעקבות המלצות חמות בפורום על ה P3000 ועל היכולות שלו בהתמודדות בשידורי הSD הקיימים היום, ניגשתי לחנויות השונות ובחנתי את המסך הזה.
החלטתי לקנות את המסך הזה ואכן ביום ראשון לפני שבועיים "זכיתי" בו במכירה אישית.
העדפתי לקנות באינטרנט מכיוון שהחנויות הקיימות לא יכלו להציע לי את הטלויזיה במחיר בו רכשתי אותה וגם בגלל חוק 14 יום לגבי קניה באינטרנט.
מיום ראשון שעבר ועד היום עברו תחת ידי 3 טלויזיות מדגם זה אך לצערי התגלו בהן פגמים שונים שלא אמורים להיות בטלויזיה חדשה ובטח שלא בסוני שממתגים את עצמם גבוה מהשוק הן באיכות והן במחירים.
הטלויזיה הראשונה הגיעה באריזה שנפתחה ונארזה מחדש. הסלוטייפ המקורי היה חתוך, הברזלים הקטנים (כמו מהדקים רק גדולים) שסוגרים את הקרטון היו משוחררים ומעל לכל זה הדביקו סלוטייפ אחר (צר יותר מהעובי של הסלוטייפ המקורי) כדי לסגור מחדש.
1. לא היו מדבקות בצידי המסך. - אני ארחיב לגבי עניין המדבקות בהמשך.
2. הייתה בתצוגה בAV1 במסך שחור לגמרי שלא קיימת בAV2
3. וגולת הכותרת היתה שני פיקסלים שרופים.
התקשרתי לשירות של P1000 וגם לישפאר ותיאמתי ביקור טכנאי + טלויזיה חדשה על מנת להחליף את התקולה.
הטכנאי שהגיע בכלל לא רצה להחליף לי את המסך בגלל טענותיי שהמסך נפתח ונארז מחדש אך הוא לא הכחיש שהאריזה נפתחה ונסגרה.
הטכנאי טען שיכול להיות שזה מסך שעבר תקינה במכון התקנים ואני אמרתי לו שאני לא מוכן לקבל מסך כזה.
את הבעיה שקיימת רק בכניסת AV1 ולא בכניסת AV2 הוא אמר שהוא מכיר ושזה ככה בכל הטלויזיות מהדגם הזה.
הוא התייחס בזלזול לטענה שלי שייש למסך גם שני פיקסלים שרופים (בטענה שלסוני אין פיקסלים שרופים) אבל שהראיתי לו אותם הוא החליף את המסך מיד.
בטלויזיה השניה גיליתי הפעם שלושה פיקסלים שרופים וBACKLIGHT BLEEDING מהפינה הימנית העליונה (ממש כמו שמש קטנה שזורחת בלבן מצד ימין של המסך
כמובן ששוב התקשרתי לשירות של ישפאר ותיאמתי טכנאי + טלויזיה נוספת. יש לציין שהמוקדנים של ישפאר מיהרו ומצאו לי מועד להתקנה קרוב ביותר (הפרש של יום מההתקנה השניה)
היום הגיע הטכנאי של ישפאר ואלו היו תגובותיו:
1. לגבי הפיקסלים השרופים הוא אמר שבכל המסכים זה ככה ואני לא אמצא מסך ללא פיקסלים שרופים
2. גם את בעיית ה BACKLIGHT BLEEDING הוא ניפנף בטענת: "בכל המסכים תראה את הבעיה הזו"
(להזכירכם המסך הראשון שקיבלתי לא סבל מהבעיה הזו)
אבל לשמחתי הוא אמר שאם הוא כבר הגיע וסחב טלויזיה חדשה הוא יחליף לי לי אותה למרות שכל הבעיות שמצאתי הם לפי התקן
בטלויזיה השלישית שקיבלתי שלושה יש פיקסלים שרופים וקיימת גם בעיית ה BACKLIGHT BLEEDING שהראתי את הפיקסלים השרופים לטכנאי של ישפאר הוא היה די חסר אונים ואמר שוב שבכל המסכים זה ככה (להזכירכם אנחנו מדברים על מסך של סוני)
שוב התקשרתי לשירות אך הפעם אאלץ להמתין ליום ראשון כדי לדבר ישירות עם מנהלת שירות הלקוחות שמכירה כבר את הסיפור.
לעניין המדבקות או בעצם לענייני המדבקות כי היום כבר גיליתי משהו חדש שלדעתי הוא כבר סוג של עבירה על החוק.
1. לגבי המדבקות שאמורות להיות משני צידי המסך: מסקר קצר שערכתי בין קוני המסך מהפורום עולה כי חלק קיבלו את המסכים ללא מדבקות, חלק קיבלו עם שתי מדבקות וחלק רק עם מדבקה אחת, העניין תמוהה בעיני אך הטכנאי טען שזה תלוי בארץ הייצור של הטלויזיה יש מפעלים ששמים מדבקות ויש כאלו שלא. ואז החלטתי להסתכל על מדבקת ארץ הייצור וגיליתי לתדהמתי משהו מסריח מאוד
2. על האריזה החיצונית של המסך הראשון שקיבלתי היתה מדבקה של ארץ ייצור סלובניה וכך גם נכתב במדבקה שמודבקת בגב המסך.
אבל....
בשני המסכים האחרונים שקיבלתי על גבי האריזה החיצונית היתה מדבקה עם ארץ ייצור ספרד ובגב המסך מודבקת מדבקה שמציינת ארץ ייצור סלובניה
זה כבר נושא שנראה לי שייך לעבירה על חוקי המסחר.
ברצוני להדגיש כי בהשמטת הבעיות שהתגלו, הטלויזיה נותנת תמונה טובה מאוד יחסית לטלויזיות אחרות שראיתי ואין לי ספק שהבחירה שעשיתי נכונה, גם השירות שקיבלתי מישפאר ומP1000 עד כה היה מעולה (להוציא תשובות לא לעניין של הטכנאים)
כמובן שאני אעדכן בvמשך על ההתפתחויות החדשות.