פיקסלים שרופים? בסוני? לא יכול להיות... עדכון: רואים את הסוף

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

רציתי לספר לכם על המסע המעניין שאני עובר מאז שקניתי SONY 32P3000E לפני כמעט שבועיים. זה טיפ טיפה ארוך אבל זה יכול לעניין לא מעט אנשים שקנו/רוצים לקנות את הP3000

כמו חברי פורום רבים החלטתי לקנות מסך 32 לחדר השינה, בהתחלה באמת לא ידעתי במה לבחור אך בעקבות המלצות חמות בפורום על ה P3000 ועל היכולות שלו בהתמודדות בשידורי הSD הקיימים היום, ניגשתי לחנויות השונות ובחנתי את המסך הזה.

החלטתי לקנות את המסך הזה ואכן ביום ראשון לפני שבועיים "זכיתי" בו במכירה אישית.
העדפתי לקנות באינטרנט מכיוון שהחנויות הקיימות לא יכלו להציע לי את הטלויזיה במחיר בו רכשתי אותה וגם בגלל חוק 14 יום לגבי קניה באינטרנט.

מיום ראשון שעבר ועד היום עברו תחת ידי 3 טלויזיות מדגם זה אך לצערי התגלו בהן פגמים שונים שלא אמורים להיות בטלויזיה חדשה ובטח שלא בסוני שממתגים את עצמם גבוה מהשוק הן באיכות והן במחירים.

הטלויזיה הראשונה הגיעה באריזה שנפתחה ונארזה מחדש. הסלוטייפ המקורי היה חתוך, הברזלים הקטנים (כמו מהדקים רק גדולים) שסוגרים את הקרטון היו משוחררים ומעל לכל זה הדביקו סלוטייפ אחר (צר יותר מהעובי של הסלוטייפ המקורי) כדי לסגור מחדש.

1. לא היו מדבקות בצידי המסך. - אני ארחיב לגבי עניין המדבקות בהמשך.
2. הייתה בתצוגה בAV1 במסך שחור לגמרי שלא קיימת בAV2
3. וגולת הכותרת היתה שני פיקסלים שרופים.

התקשרתי לשירות של P1000 וגם לישפאר ותיאמתי ביקור טכנאי + טלויזיה חדשה על מנת להחליף את התקולה.

הטכנאי שהגיע בכלל לא רצה להחליף לי את המסך בגלל טענותיי שהמסך נפתח ונארז מחדש אך הוא לא הכחיש שהאריזה נפתחה ונסגרה.
הטכנאי טען שיכול להיות שזה מסך שעבר תקינה במכון התקנים ואני אמרתי לו שאני לא מוכן לקבל מסך כזה.
את הבעיה שקיימת רק בכניסת AV1 ולא בכניסת AV2 הוא אמר שהוא מכיר ושזה ככה בכל הטלויזיות מהדגם הזה.
הוא התייחס בזלזול לטענה שלי שייש למסך גם שני פיקסלים שרופים (בטענה שלסוני אין פיקסלים שרופים) אבל שהראיתי לו אותם הוא החליף את המסך מיד.

בטלויזיה השניה גיליתי הפעם שלושה פיקסלים שרופים וBACKLIGHT BLEEDING מהפינה הימנית העליונה (ממש כמו שמש קטנה שזורחת בלבן מצד ימין של המסך :עצוב: )

כמובן ששוב התקשרתי לשירות של ישפאר ותיאמתי טכנאי + טלויזיה נוספת. יש לציין שהמוקדנים של ישפאר מיהרו ומצאו לי מועד להתקנה קרוב ביותר (הפרש של יום מההתקנה השניה)

היום הגיע הטכנאי של ישפאר ואלו היו תגובותיו:
1. לגבי הפיקסלים השרופים הוא אמר שבכל המסכים זה ככה ואני לא אמצא מסך ללא פיקסלים שרופים :מבולבל:
2. גם את בעיית ה BACKLIGHT BLEEDING הוא ניפנף בטענת: "בכל המסכים תראה את הבעיה הזו"
(להזכירכם המסך הראשון שקיבלתי לא סבל מהבעיה הזו)

אבל לשמחתי הוא אמר שאם הוא כבר הגיע וסחב טלויזיה חדשה הוא יחליף לי לי אותה למרות שכל הבעיות שמצאתי הם לפי התקן :מבולבל:

בטלויזיה השלישית שקיבלתי שלושה יש פיקסלים שרופים וקיימת גם בעיית ה BACKLIGHT BLEEDING שהראתי את הפיקסלים השרופים לטכנאי של ישפאר הוא היה די חסר אונים ואמר שוב שבכל המסכים זה ככה (להזכירכם אנחנו מדברים על מסך של סוני)

שוב התקשרתי לשירות אך הפעם אאלץ להמתין ליום ראשון כדי לדבר ישירות עם מנהלת שירות הלקוחות שמכירה כבר את הסיפור.

לעניין המדבקות או בעצם לענייני המדבקות כי היום כבר גיליתי משהו חדש שלדעתי הוא כבר סוג של עבירה על החוק.

1. לגבי המדבקות שאמורות להיות משני צידי המסך: מסקר קצר שערכתי בין קוני המסך מהפורום עולה כי חלק קיבלו את המסכים ללא מדבקות, חלק קיבלו עם שתי מדבקות וחלק רק עם מדבקה אחת, העניין תמוהה בעיני אך הטכנאי טען שזה תלוי בארץ הייצור של הטלויזיה יש מפעלים ששמים מדבקות ויש כאלו שלא. ואז החלטתי להסתכל על מדבקת ארץ הייצור וגיליתי לתדהמתי משהו מסריח מאוד

2. על האריזה החיצונית של המסך הראשון שקיבלתי היתה מדבקה של ארץ ייצור סלובניה וכך גם נכתב במדבקה שמודבקת בגב המסך.
אבל....
בשני המסכים האחרונים שקיבלתי על גבי האריזה החיצונית היתה מדבקה עם ארץ ייצור ספרד ובגב המסך מודבקת מדבקה שמציינת ארץ ייצור סלובניה

זה כבר נושא שנראה לי שייך לעבירה על חוקי המסחר.

ברצוני להדגיש כי בהשמטת הבעיות שהתגלו, הטלויזיה נותנת תמונה טובה מאוד יחסית לטלויזיות אחרות שראיתי ואין לי ספק שהבחירה שעשיתי נכונה, גם השירות שקיבלתי מישפאר ומP1000 עד כה היה מעולה (להוציא תשובות לא לעניין של הטכנאים)

כמובן שאני אעדכן בvמשך על ההתפתחויות החדשות.
נערך לאחרונה על ידי firebird ב 28/05/2008 10:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Vemp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מעניין,

בקרת האיכות של סוני היא מהשורה הראשונה.
אולי ישראל מקבלת את המוצרים הפחות טובים. לצערי אני מתאר לעצמי שמישהו אחר יקבל את הטלויזיות שלקחו ממך.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

למה לא יכול להיות ?
כי זה מסך של סוני ? יש להם איזו טכנולוגיית קסמים לייצור מסכי LCD שאף אחת מהחברות האחרות לא מכירה ?
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 23/05/2008 20:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

ממש מוזר מה שאתה אומר לגבי ארץ היצור על האריזה ועל המסך,לי זה נראה כמו מסך שנארז מחדש לא בקרטון המקורי שלו.
אני מקווה שיחליפו לך בפעם השלישית,לי בטלווזיה של שארפ (ראלקו) לא רצו להחליף אפילו בפעם השניה בגלל פיקסלים שרופים ואילצו אותי לבצע ביטול עיסקה.

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Lior_M כתב:למה לא יכול להיות ?
כי זה מסך של סוני ? יש להם איזו טכנולוגיית קסמים לייצור מסכי LCD שאף אחת מהחברות האחרות לא מכירות ?
...
ליאור.
המשפט הזה נאמר בציניות.

למרות שהטכנאי הראשון וחלק מנציגי השירות של ישפאר נשבעו לי שזה פעם ראשונה שהם שומעים על לקוח עם פיקסלים שרופים. :?

ltzik
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

אני קיבלתי את הטלויזיה שלי עם פיקסל אחד שרוף, ישפאר לא הסכימה להחליף לי את הטלויזיה והביאה לי עוד שנה אחריות. האם כדי להילחם על זה או שעדיף כבר לוותר?
ד"א, לא היו לי מדבקות על גבי הטלויזיה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #7 

firebird,
שטויות
טכנאים יגידו מה שבא להם
הם האחרונים שאתה צריך להקשיב להם
העם דורש..... כל מיני דברים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

firebird כתב:
Lior_M כתב:למה לא יכול להיות ?
כי זה מסך של סוני ? יש להם איזו טכנולוגיית קסמים לייצור מסכי LCD שאף אחת מהחברות האחרות לא מכירה ?
...
ליאור.
המשפט הזה נאמר בציניות.

למרות שהטכנאי הראשון וחלק מנציגי השירות של ישפאר נשבעו לי שזה פעם ראשונה שהם שומעים על לקוח עם פיקסלים שרופים. :?
...
:lol:
לא הבנתי נכון .
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

ltzik כתב:אני קיבלתי את הטלויזיה שלי עם פיקסל אחד שרוף, ישפאר לא הסכימה להחליף לי את הטלויזיה והביאה לי עוד שנה אחריות. האם כדי להילחם על זה או שעדיף כבר לוותר?
ד"א, לא היו לי מדבקות על גבי הטלויזיה.
...
ודאי שלא לוותר,אלא אם כן זה לא מפריע לך.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

guy11 כתב:ממש מוזר מה שאתה אומר לגבי ארץ היצור על האריזה ועל המסך,לי זה נראה כמו מסך שנארז מחדש לא בקרטון המקורי שלו.
.
...
גיא,
בכל הפעמים הסריאלי על הקרטון תאם את הסריאלי על הקופסא. בטלויזיה השניה והשלישית (מצחיק אותי שאני אומר את זה :lol: נראה עד כמה עוד אני אצטרך לספור...) האריזה בוודאות לא נפתחה.

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

sam22 כתב:firebird,
שטויות
טכנאים יגידו מה שבא להם
...
אני יודע .... :)

שבא הטכנאי בפעם האחרונה חיכיתי לו כבר עם הלפטופ פתוח עם הDPB ככה שהוא די הבין שיהיה בלתי אפשרי לנסות לשכנע אותי שככה צריכה להגיע טלויזיה חדשה.

Jimmy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

תודה על המידע - נשמע רע מאד.
אני מתכנן רכישה של מסך 32" ומאחר והוא מיועד לילדים (PS וערוצי הילדים למיניהם עם הלוגו'ים הבוהקים) חשבתי על LCD, כשסוני בין המועמדים הרציניים. לאור הנאמר כאן - נראה שנצטרך לחשוב מחדש...

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

גימי,
שלא תבין לא נכון זה אחלה מסך, אבל נראה לי שהגיע לארץ משלוח דפוק

בכל מקרה בקרוב אעלה את המספרים הסריאליים שכבר היו אצלי ונמצאו פגומים
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #14 

אני קניתי מחנות מורשית!(לא באינטרנט!המחיר שאמרת שלא יכולים לעמוד בו!)P3000 KDL40 אינטש!וטפו טפו טפו!!על חצי מהבעיות שלך כבר היה עדיף להם(ממני)למכור את הקונצרן!! (n) 8O

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תאמין לי שלפני שקניתי את הטלויזיה נתתי צ'אנס לחנויות (זוהר מארמגדון לדוגמא יודע על מה אני מדבר)

הם פשוט מאוד לא הגיעו למחיר .....
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

לא יודע...אני לא גאון גדול...אני רק יודע דברים כאלו אני לא קונה באינטרנט !!נקודה!!! :roll:

MOTIOZ
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 56

שליחה #17 

sam22 כתב:firebird,
שטויות
טכנאים יגידו מה שבא להם
...
טכנאים שכירים אומרים את מה שאומרים להם לומר אלה שמעליהם ולא "מה שבא להם".
כמובן שלא ניתן לעשות הכללות גורפות לא על מה שרשמתי ובטח לא על מה שרשמת.
להקשיב - רצוי . לקבל את מה שנאמר -לא חייב.

בברכה
מוטי.
טכנאי מומחה למקרנים אחוריים וטלוויזיות טושיבה.
052-511-26-26

tsahibg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

אולי כדאי להכין מאגר של סיראלים (כולל דגם ויצרן) של מסכים שהוחזרו...

כמו השירות של זיהוי רכב גנוב....

firebird כתב:גימי,
שלא תבין לא נכון זה אחלה מסך, אבל נראה לי שהגיע לארץ משלוח דפוק

בכל מקרה בקרוב אעלה את המספרים הסריאליים שכבר היו אצלי ונמצאו פגומים
...

firebird פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ADICT כתב:לא יודע...אני לא גאון גדול...אני רק יודע דברים כאלו אני לא קונה באינטרנט !!נקודה!!! :roll:
...
אני לא מבין למה זה בכלל משנה הרי גם הטלויזיה שלי וגם שלך הגיעו מהמחסנים של ישפאר

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

אני קונה מחנות מורשית הקרובה לביתי!רואה פיזית את הקרטון שאמור להגיע לבתי!מכיר את הנפשות הפועלות!ולא נכנס להרפתקאות עם אנשים באינטרנט שאני לא מכיר!בסכומים של אלפי שקלים!ומסכים עדינים כאלו!ומוודא שזו אחריות אורגינלית של ישפאר 3 שנים!ואני למשל כשהייתי בחנות(טרקלין חשמל)הסוכן של סוני בכבודו היה שם והסביר לעובדים על מצלמות של סוני ועל המסכים שיוכלו לשווקם ללקוחות!(חלק מהם נמנמו ולא הבינו מה הוא רוצה מהם...לא הייתי נותן להם למכור דגים...)וכך הסוכן היווה עבורי הטריגר בקניית המסך דווקא של סוני!והוא אמר גם למוכרת שאם אקנה אקבל גם חווילת התקנה חינם של ישפאר!(500 שח)!ואכן כך היה!וטפו טפו טפו!!!...... :D :D :D :D (Y) (Y) :D :D :D

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”