עזרה בבניית מפרט למחשבי HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ריבר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי ,

אני מתכנן לרכוש שני מחשבי HTPC לסלון ולחדר השינה.

1. התקציב הכולל שלי לשני המחשבים הוא 5000-5500ש"ח.
אני מקווה שזה ריאלי ללא פשרות כואבות. אם אפשר להוזיל את העלות מעבר לזה מה טוב, כל עוד אוכל לשדרג בעתיד (לדוגמא ספק שקט יותר).
2. אני לא גיימר ולא רואה את עצמי הופך לכזה בקרוב.
3. בשני המחשבים אין צורך ביותר מכונן קשיח אחד קטן למערכת ההפעלה ולאפליקציות (80-160 גיגה). יש בבית מחשב ייעודי בו מאוחסנת כל המדיה וכולם יהיו מחוברים אליו.
4. מערכות ההפעלה שיותקנו יהיו ככל הנראה Vista
5. בהנחה שאין פשרה על איכות לטובת הצרכים לא משנה לי אם אינטל או AMD

מחשב לסלון - 3000-3500 ש"ח
1. שימוש אינטנסיבי מאוד- מוזיקה וסרטים בעיקר.
2.בשלב זה אין לי צורך ביכולת הקלטה מהטלוויזיה איך ייתכן ובעתיד ארצה להוסיף כרטיס לכידה ייעודי.
אם אוכל לצפות באיכות HD ויש לכרטיס הקול יציאה אופטית/קואקס אני בהחלט יכול להסתפק בכרטיסים מובנים בלוח.
3. כרטיס רשת אלחוטי.
4. חשוב מאוד שיהיה שקט !!!
5. שלט למדיה סנטר.
6. עכבר ומקלדת אלחוטיים טובים !
7. מארז (nsk2480 נראה לי מתאים) - אין צורך בתצוגות דיגיטליות.

מחשב לחדר השינה 1500-2000 ש"ח

1. שימוש מועט מאוד - בעיקר סרטים ומוזיקה.
2.חשוב צפייה באיכות HD טובה.
3. כרטיס רשת אלחוטי.
4. לא קריטי השקט אך שלא יהיה שואב אבק.
5. שלט למדיה סנטר.
6. עכבר ומקלדת אלחוטיים פשוטים ביותר.

יצא ארוך :)
מקווה שתוכלו לעזור

תודה רבה רבה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אפשר לבסס את שני המחשבים על המפרט הבא, ללא המארז המגושם לדעתי שמצויין שם ועם הארד דיסק קטן יותר:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=56486
לסלון הייתי לוקח את ה-Antec Fusion כי מלבד הצג המיותר הוא מסתיר את כונן ה-DVD עם דלת קפיצית יפה. ה-NSK2480 לא מסתיר את הכונן.
לחדר השינה הייתי מנסה למצוא מארז שהוא Low Profile. יש ל-GMC (ש-Xionite מייבאים) הרבה מארזים נמוכים יפים שלהם.
לגבי שלט רחוק, קנה את הקיט אינפרה אדום MCE של מיקרוסופט או זה התואם לו שזול בכמה עשרות שקלים. בקניית כרטיס טלוויזיה בשביל הקלטות יש דיל מאוד משתלם כלכלית של כרטיס + קיט תואם מיקרוסופט.
מקלדת ועכבר אלחוטי הכי מעולים שיש מייצרת חברת Gyration. הם די יקרים, אז קח את זה בחשבון. יש מקלדות די חביבות וזולות יותר כמו ה-XGene, שיש לו עכבר מובנה במקלדת בצורת כדור. לדעתי לא צריך יותר מזה כשיש לך שלט, שמשמש אותך ל-95% מהפעולות במחשב.
מה שאני מציע לך זה שתבנה לך מפרטים פוטנציאליים שיתבססו על המפרט בלינק שנתתי לך עם האתר של IQPC.co.il, שהוא מאוד נוח, ותבוא אלינו עם המפרטים ונציע שיפצורים אחרונים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”