אודיו סראונד 5.1 במצלמות HD
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
יש למישהו נסיון עם איכות ההקלטה בפורמט 5.1 בקמקורדים החדשים?
האם הפלייקבק דרך מערכת (במידה ונמצאה הדרך להעביר את הסיגנל) מספק חוויה משמעותית טובה יותר מהקלטות סטריאו רגילות?
בנוסף, האם יש למישהו נסיון עם היכולות של AUDIO ZOOMING במצלמות החדשות?
האם האפקט של שילוב של מיקוד אופטי ומיקוד קולי אכן משמעותי?
תודה,
אלון
האם הפלייקבק דרך מערכת (במידה ונמצאה הדרך להעביר את הסיגנל) מספק חוויה משמעותית טובה יותר מהקלטות סטריאו רגילות?
בנוסף, האם יש למישהו נסיון עם היכולות של AUDIO ZOOMING במצלמות החדשות?
האם האפקט של שילוב של מיקוד אופטי ומיקוד קולי אכן משמעותי?
תודה,
אלון
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
נשמע לי די תמהוני לייצר מצלמה עם 6 מיקרופונים האמת.
הדרך בה זה נעשה בסרטים ובטלוויזיה היא להקליט את הדיאלוגים עם מיקרופון אחד על מקל (בום) או עם מיקרופונים מוצמדים לשחקנים (neck mic) ואח"כ כשנעשה המיקס של הפסקול הדיבור נשלח לערוץ הקדמי (סנטר).
גם אם מישהו מוכר לך מצלמה שמקליטה ב 5.1 עשה טובה ותחפש חנות אחרת לקנות בה.
אגב גם הקלטה סטריאופונית עם מצלמה זה סוג של עבודה בעיניים
http://www.amazon.com/Sony-HDR-UX1-High ... B000GX43E0
Dolby Digital 5.1-channel recording The HDR-UX1 will record in Dolby Digital 5.1-channel surround sound with a built-in microphone. By recording in 5.1-channel surround sound you can now experience your home movies with active sounds coming from all directions. Enjoy your personal home movies the way you experienced them while recording.
תהרגו אותי אני לא מבין איך מקרופון אחד מקליט ב 5.1
הדרך בה זה נעשה בסרטים ובטלוויזיה היא להקליט את הדיאלוגים עם מיקרופון אחד על מקל (בום) או עם מיקרופונים מוצמדים לשחקנים (neck mic) ואח"כ כשנעשה המיקס של הפסקול הדיבור נשלח לערוץ הקדמי (סנטר).
גם אם מישהו מוכר לך מצלמה שמקליטה ב 5.1 עשה טובה ותחפש חנות אחרת לקנות בה.
אגב גם הקלטה סטריאופונית עם מצלמה זה סוג של עבודה בעיניים
http://www.amazon.com/Sony-HDR-UX1-High ... B000GX43E0
Dolby Digital 5.1-channel recording The HDR-UX1 will record in Dolby Digital 5.1-channel surround sound with a built-in microphone. By recording in 5.1-channel surround sound you can now experience your home movies with active sounds coming from all directions. Enjoy your personal home movies the way you experienced them while recording.
תהרגו אותי אני לא מבין איך מקרופון אחד מקליט ב 5.1
Need more cowbell
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

על מה אתה מדבר?!
מצלמת הדגל של סוני - HDR SR12 מקליטה ב-5.1
יש לה 4 רמקולים כיווניים כולל יכולת ZOOM של אלומת הקול בהתאם לזום האופטי.
שאלתי כוונה לבעלי מצלמה או כאלו אשר ראו הדגמות של הקלטות בה והשמעה דרך רסיבר.
אגב, גם לקנון יש מצלמות כאלו וכמדומני ל-JVC ולפנאסוניק.
אלון
מצלמת הדגל של סוני - HDR SR12 מקליטה ב-5.1
יש לה 4 רמקולים כיווניים כולל יכולת ZOOM של אלומת הקול בהתאם לזום האופטי.
שאלתי כוונה לבעלי מצלמה או כאלו אשר ראו הדגמות של הקלטות בה והשמעה דרך רסיבר.
אגב, גם לקנון יש מצלמות כאלו וכמדומני ל-JVC ולפנאסוניק.
אלון
- Pavelz
- חבר מביא חבר

4 רמקולים כיווניים כולל יכולת ZOOM של אלומת הקול בהתאם לזום האופטי? שום חלק מהמשפט הזה לא נשמע הגיוני.
לפי מה שאני רואה באמזון:
Dolby Digital 5.1-channel recording Record in Dolby Digital 5.1-channel surround sound with the camcorder’s built-in microphone. Recording in 5.1-channel surround sound allows you to experience your home movies with active sounds coming from all directions, so you can enjoy your personal home movies the way you experienced them while recording.
Built-in zoom microphone with 5.1-channel recording Featuring Dolby Digital 5.1 Creator, the built-in zoom microphone focuses audio recording on your subjects in sync with the camera’s zoom lens, helping memories ring true with clear dialogue and crisp, discrete sounds.
http://www.amazon.com/Sony-HDR-SR12-Def ... B00123WDR2
נשמע כמו ספין שיווקי. אין שום דרך להקליט 5.1 עם מיקרופון אחד.
לפי מה שאני רואה באמזון:
Dolby Digital 5.1-channel recording Record in Dolby Digital 5.1-channel surround sound with the camcorder’s built-in microphone. Recording in 5.1-channel surround sound allows you to experience your home movies with active sounds coming from all directions, so you can enjoy your personal home movies the way you experienced them while recording.
Built-in zoom microphone with 5.1-channel recording Featuring Dolby Digital 5.1 Creator, the built-in zoom microphone focuses audio recording on your subjects in sync with the camera’s zoom lens, helping memories ring true with clear dialogue and crisp, discrete sounds.
http://www.amazon.com/Sony-HDR-SR12-Def ... B00123WDR2
נשמע כמו ספין שיווקי. אין שום דרך להקליט 5.1 עם מיקרופון אחד.
Need more cowbell
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

טוב, אתה מתחיל לקרוא.
יש שם 4 (ארבעה) מיקרופונים לעומת 2 (שניים) מיקרופונים במצלמות הרגילות.
באמצעותם אפשר לדמות 5.1.
יכולת ה-ZOOM מאפשרת, ככל הנראה, למקד את עוצמת ההקלטה למיקרופונים הקדמיים כאשר מבצעים ZOOM.
אני לא מבין בכלל מה הפליאה. על SRS שמעת? טכנולוגיה שמאפשרת לדמות סראונד עם 2 רמקולים.
על רמקול מקרן הקול של YAMAHA שמעת? אוסף רמקולים מרוכזים במקור אחד שמפזרים אלומות קול בחדר ויוצרים הדמיית סראונד.
תקרא קצת כאן בפורומים ותראה.
אני לא מתפלא בכלל שניתן טכנולוגית להקליט קול בסראונד.
השאלה שלי היא שוב, האם יש למישהו ניסיון אמיתי ומעשי , ויכול לחלוק את רשמייו מאיכות הסראונד המוקלט. ברור שזה לא כמו למקם מיקרופונים (באמצעות BOOM אולי) במספר מקומות בסצינה. אנחנו לא מפיקים כאן קולנוע אלא רק קולנוע בייתי
יש שם 4 (ארבעה) מיקרופונים לעומת 2 (שניים) מיקרופונים במצלמות הרגילות.
באמצעותם אפשר לדמות 5.1.
יכולת ה-ZOOM מאפשרת, ככל הנראה, למקד את עוצמת ההקלטה למיקרופונים הקדמיים כאשר מבצעים ZOOM.
אני לא מבין בכלל מה הפליאה. על SRS שמעת? טכנולוגיה שמאפשרת לדמות סראונד עם 2 רמקולים.
על רמקול מקרן הקול של YAMAHA שמעת? אוסף רמקולים מרוכזים במקור אחד שמפזרים אלומות קול בחדר ויוצרים הדמיית סראונד.
תקרא קצת כאן בפורומים ותראה.
אני לא מתפלא בכלל שניתן טכנולוגית להקליט קול בסראונד.
השאלה שלי היא שוב, האם יש למישהו ניסיון אמיתי ומעשי , ויכול לחלוק את רשמייו מאיכות הסראונד המוקלט. ברור שזה לא כמו למקם מיקרופונים (באמצעות BOOM אולי) במספר מקומות בסצינה. אנחנו לא מפיקים כאן קולנוע אלא רק קולנוע בייתי
- Pavelz
- חבר מביא חבר

אתה מדבר איתי על רמקולים או על מיקרופונים?
שמעתי על כל הטכנולוגיות האלה אבל אין להם שום קשר למצלמה המדוברת ואני גם לא מבין מאיפה חפרת את 4 המיקרופונים במצלמה. שום אתר לא מציין את ה 4 מיקרופונים האלה.
אני לא צריך לקרוא כאן קצת בפורומים. למדתי שנתיים וחצי הנדסאי סאונד.
שמעתי על כל הטכנולוגיות האלה אבל אין להם שום קשר למצלמה המדוברת ואני גם לא מבין מאיפה חפרת את 4 המיקרופונים במצלמה. שום אתר לא מציין את ה 4 מיקרופונים האלה.
אני לא צריך לקרוא כאן קצת בפורומים. למדתי שנתיים וחצי הנדסאי סאונד.
Need more cowbell
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לי יש את הSR7 שגם מקליטה סאונד 5.1
אני לא יודע עם גם לה יש "יכולת ZOOM של אלומת הקול בהתאם לזום האופטי" וגם לצערי אין לי עדיין רסיבר עם כניסות HDMI אבל כשחיברתי אותה לLCD זה נשמע קצת מוזר בשני רמקולים.
אני לא יודע עם גם לה יש "יכולת ZOOM של אלומת הקול בהתאם לזום האופטי" וגם לצערי אין לי עדיין רסיבר עם כניסות HDMI אבל כשחיברתי אותה לLCD זה נשמע קצת מוזר בשני רמקולים.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

חלק מהבעייה היא לפצל את הסיגנל מ-HDMI ל-HDMI ואודיו בקואקס או פייבר.
יש מפצלים כאלו רק שהם יקרים.
יש כאן שרשור שלי בנושא.
אולי יש כאן חבר בעל רסיבר שמקבל HDMI שיאפשר לך לבוא ולבדוק כיצד נשמע הקול שהקלטת.
אני מניח שב-SETUP של ה-PLAYBACK אתה יכול לבחור שלא להוציא קול ב-5.1 אלא בסטריאו ואז יעלמו העיוותים או מה שאתה לא מקבל.
לצערי, אין לי רסיבר שתומך בכניסת HDMI אחרת הייתי מזמין אותך בשמחה אלי הביתה לנסות.

יש מפצלים כאלו רק שהם יקרים.
יש כאן שרשור שלי בנושא.
אולי יש כאן חבר בעל רסיבר שמקבל HDMI שיאפשר לך לבוא ולבדוק כיצד נשמע הקול שהקלטת.
אני מניח שב-SETUP של ה-PLAYBACK אתה יכול לבחור שלא להוציא קול ב-5.1 אלא בסטריאו ואז יעלמו העיוותים או מה שאתה לא מקבל.
לצערי, אין לי רסיבר שתומך בכניסת HDMI אחרת הייתי מזמין אותך בשמחה אלי הביתה לנסות.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אני פתוח להצעות, מי מוכן להשתתף בניסוי ולהזמין גם את אלון שהוא היוזם של השירשור הזה?
אהה וגם חפרתי קצת באתר של סוני ומסתבר שלי אין את הפונקציה ה"מגניבה" הזאת של הזום הקולי
אהה וגם חפרתי קצת באתר של סוני ומסתבר שלי אין את הפונקציה ה"מגניבה" הזאת של הזום הקולי
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......