חיפוש אחר הרמקול המושלם-חומר למחשבה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מי לא חולם למצוא את הרמקול המושלם !
מי לא חושב שבפיסגת מאות אלפיי השקלים נימצא הרמקול המושלם, ועל פשוטי העם כמותינו ניגזר לנצח להיתפשר! :cry:
גם אני הייתי שותף לתחושה הזו במשך הרבה זמן .
:idea: :idea: :idea: אך לא כך המצב כיום :idea: :idea: :idea:
לתדהמתי לאחר ים שעות שיתות באתריי diy ובאתריי יצרנים ולאחר שיתות אין סופי בחנויות והקשבה לרמקולים שנימצאים רחוק מפיסגת היכולת שלי גיליתי מספר דברים:
א. רמקולים בעשרות אלפיי שקלים לא תמיד נשמעים יותר טוב מרמקולים באלפיי שקלים בודדים
ב. גיליתי שברמקולים בעשרות אלפיי שקלים נימצאים רכיבים בעשרות דולרים ושניתן למצוא את אותם רכיבים ברמקולים זולים בהרבה !
לדוגמה: ב-von schweikert vr-4 sr ישנו טויטר של vifa xt טויטר שעולה 60$ יחידה, (טויטר שנימצה גם ב jamo d-450 ) ואים איני טועה יחדות הבס של ה-vr-4sr הן יחידות של seas מאלומיניום 170$ ליחידה.
דוגמה נוספת: בvr-7 \vr-9 של von schweikert יש שימוש בדריברים של seas xl ממגנזיום 160$-260$ ליחידה תלוי בגודל.(ה-vr-4 נימכר בכמה עשרות אלפיי שח וה-vr-7/9 נימכרים בהרבהיותר מיזה)
אים עיני לו מתעות אותי לvr-7/9 יש טויטר אחד היקרים שניתקלתי בהם של סקאן ספיק טויטר שמכירו 450 $
ה-von schweikert זו רק דוגמה ישנם רמקולים רבים בעשרות אלפיי שח שסכ"ה הרכיבים מיסתכם בעשירית מעלות הרמקול.
ג. בבנית ארגזים אן סוד גדול ורוב היצרנים מספקים נתונים אופטימליים .(וישנם גם תוכנות מאוד ידידותיות.)
ד. קרוס - רכיביי קרוסאובר היקרים ביותר עולים דולרים בודדים עים לא סנטים, האמת שפו צצה לי הבעייה העיקרית אלקטרוניקה בשבילי זה כמו סינית.
לאחרונה פו באתר מישהוא דיבר על קרוס דיגיטלי דבר שהחזיר לי את הניצוץ בעיניים :D

והינה הרעיון :idea:
היות ורובינו פו לא הפסיקו לחלום על רמקול מושלם, חשבתי למה לא נאסוף קבוצה (כל המעונין) וכל אחד יתרום לפרויקט סכום מסויים (500-1000שח) ויתרום מניסיונו (נגרות,אלקטרוניקה...) וניפגש ליבנות את רמקול החלומות !!
כך נמזער סיכונים ונשלב מוכות
המוצר המוגמר יכול להיות ורסטילי אים כמה אופציות של חיתוח תדרים (או קרוס דיגיטלי)
העיקר דריברים סופניים עים ארגז סופני ומישהוא שמבין בקרוס, נוחל להעניק לכל חובב אדיאו רמקול hi end במכיר של4000 עד 8000 שח.

הערה !
את הדריברים במוצרים שצוינו מעל זיהיתי לפי מראה והקרות עים סוגיי הרכיבים השונים יחול להיות שישנם תעויות בזיהוי אך העיקרון ברור ברמקולים שעולים עשרות רבות של אלפיי שקלים יש רכיבים במאות דולרים בודדים,ועים קצת ידע שילוב מוחות וניסיון ותעייה לכל אחד יהיה רמקול כזה במחיר סביר !!!

קישור לפרויקט מענין של מישהוא שלו מיתפשר
[url]www.speakerbuilding.com/content/1044

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #2 

נראה לי שהולך להיות בלאגן... 8) 8) 8)
Good advise $5, me shut up $10

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

כל הכבוד על היוזמה

שליחה #3 

אבל לגלות את אמריקה זה לא.

כל מוצר שנמכר לך ב X שקלים, עלות יצורו הי לכל היותר 20% מX.

אם ניקח את ה SR אז אני חושב שמחירו נניח 40,000 ש"ח (כנראה שקצת יותר אבל אני מעגל....) אז פשוט לא יתכן שעלות החומרים שלו יותר מ 6000-8000 ש"ח וכנראה פחות (סביר שסביב 4000-5000).

יש מחקר ופיתוח, יש מפעל, יש ספקי משנה, יש יבואנים , יש הובלה, יש עלויות מימון, יש חנויות כ"א צריך את הנתח שלו, ובצדק !

בוא אני אגלה לך משהו. קניתי אתמול טלביזיה ב 2000 ש"ח. לא יתכן שעלות היצור שלה עולה על 300 ש"ח, ואני נדיב.

בקיצור אם תכניס את עלות החומרים, שעות העבודה ההתרוצצות, ונניח שאתה מעתיק את הרמקול אחד לאחד וחוסך R&D, אז אני גם אשמח לחסוך לך את עלות היבוא, שינוע, הפצה, מכירה ומימון, ומצהיר בזאת ש:

אם תביא לי SR ב 8000 ש"ח, אני קונה אותו !

תודה,

בעז

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

אני מסכים עם החלק הראשון של תאורית הקשר.
אכן יצרנים רבים משתמשים באלמנטים מאוד זולים אך ישנם חברות שמשתמשות באלמנטים יקרים
האלמנטים שלהם הינם VIFA ו SCANSPEEK מהסדרות היקרות .
עלות סט SCANSPEEK איכותי הינה מעל ל 2000$ תוסיף חומרי תיבה כגון MDF שעברו תהליכי צביעה ואיתום ותגלה שעלות בניית רמקול איכותי הינה יקרה מאוד , כך בחשבון שעדיין לא נוסף למחיר עלות רכיבים ותכנון של קרוסאוובר.
אני ממליץ לך להגיע לתערוכה ולנסות להאזין למוצרי חברת LIVINGVOICE .

בנוסף היתי ממליץ לך להאזין לרמקולים שהאלמנטים בהם מיוצרים ע"פ תכנון והן יחודדים כגון חברת ALON ו או NOLA

www.livingvoice.cu.uk
www.nolaspeakers.com

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

רגע, אז ברמקולים האלה

שליחה #5 

עלות החומרים מגיע ל 50% מהמחיר לצרכן ?

אההה.....
ואם כבר תיאורית קשר.

אני מניח שרשמת לדריברים את ה MSRP.
תביא בחשבון שיצרני רמקולים משלמים לכל היותר 50% לעומת המחיר הזה, או לעומת מה שאתה משלם אם תזמין את היחידות האלה...

זה מעמיד את המצב אף באור יותר חמור.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

izzik,
אין לי הרבה מה להוסיף על מה שבועז כתב.
אבל אני איתך.
בוא תוכיח לי תוכנית עיסקית ואב-טיפוס עובד ואני משקיע בחברה הזו שתמכור את הרמקול המושלם בכמה אלפי ש"ח.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שום תאורית קשר

שליחה #7 

רק רוצא רמקול גדול במחיר קטן.
ליקנות קיט זה לא חוכמה-זה בסופו של דבר מוצר מוגמר שלא חייב לפגוע בול
אים היתה הפרוטה בכיסי גם אני היתי קונה, אן לי שום בעיה עים עשרים ומוצרים שמיועדים להם.
אבל גם אני רוצא אחד !
בשביל להגיעה לזה צריך ידע וכסף (ביגלל זה חשבתי שלהיכנס להרפתקה הזו הכי טוב בקבוצה כי : כך ניתן לחלוק ידע ,וכך גם ניתן למזער סיכונים שזה אומר שעים מפספסים בבחירה של דריבר אז האפסד מיתחלק, או שניתן לנסות מס וריאציות של ארגזים בעלות קטנה לכל אחד ,ומהמוצר הסופי כולם יהנו .)

אגב עים אני צודק לגבי הvr-4sr זה אומר : שתיי vifa xt =120$ + ארבעה seas שמונה אינצ' אלומיניום 80$ ליחדה =320 $ ,את המיד אני לא מזהה אבל בו ניהיה לרג'ים סקן ספיק ב200$ ליחידה =400$ סכה"כ 850$ +3000 שח קרוס דיגיטלי +בו נגזים 3000 שח ארגז. 10000 שח לרמקול של 40000 שח !
מה זה פשע לחשוב כך מה זה הופך אותי לקונספירטור ?
ועים עושים את זה ביחד ניתן אולי לעשות ניסוי בלשלב גם איזה ריבון ב400$ לזוג ולהשקיעה ב seas xl ויש לנו רמקול של 100000 ב15000
זה הכל, בלי קונספירציות, בלי ציניות ובו נהיה חברים . 8)

izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

למרטין

שליחה #8 

אין לי שום קונות לימכור ולא לפתוח חברה
רק לשבת עים כמה חברה שמבינים יותר ממני ורוצים כמוני ולנסות ליצור משהוא לשימושנו האישי
וגם לחלוק את התוצאה עים כל שותף לתחביב חינם אין כסף !
ועים יצאה לנו פלופ עז שלום ל-1000 שח
הכותב הנ"ל הוא דיסלקט, אונת השמיעה תפסה לו את כל המקום במוח !

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

למרבה הצער זה לא פרקטי.

שליחה #9 

לתכנן רמקול טוב צריך הבנה, כשרון ונסיון.
הרבה הבנה, המון נסיון והמון המון כשרון.
מלקחת כמה דרייברים, להכניס אותם לאיזה תיבה ש"צריכה להתאים" לשים קרוס ש"למה שלא יעבוד?" לא יצא רמקול טוב.
לא מעט אנשים ניסו לעשות את מה שהצעת, השקיעו עבודה במשך שנים, והתוצאות שקבלו לא היו מזהירות.
איל פור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

מרטין
רציתי לשאול איזה תוכנית עסקית אתה מחפש.
בהנחה שעלות האלמנטים קטנה ,פיתוח קרוסאובר בזמן קצר מה שנישאר זו רק אריזה והנה לך תוכנית עסקית.

מנסיוני גם אם יש לך מוצר טוב לא בטוח שתצליח להלן רק מקצת הסיבות
1.שווק
2.פרסום
3.מציאת שותפים עסקיים
4.ספקים
5.הובלה
6.תחזוקה ותמיכה

ובקיצור ניראה לי לא סביר לבנות מוצר טוב ושזהע יספיק אבל אם מישהו מהחברים מחליט להקים איזה סטארט אפ מסוג זה
וחושב כי הדבר היחיד שהוא צריך לבצע זה לבנות קופסא עם מספר חורים זה מתקון להצלחה אז אני מוכל לבצע השקעה ב PUT.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: למרבה הצער זה לא פרקטי.

שליחה #11 

אילפור כתב:לתכנן רמקול טוב צריך הבנה, כשרון ונסיון.
הרבה הבנה, המון נסיון והמון המון כשרון.
מלקחת כמה דרייברים, להכניס אותם לאיזה תיבה ש"צריכה להתאים" לשים קרוס ש"למה שלא יעבוד?" לא יצא רמקול טוב.
לא מעט אנשים ניסו לעשות את מה שהצעת, השקיעו עבודה במשך שנים, והתוצאות שקבלו לא היו מזהירות.
...
מחזק את דבריו של איל, רק מוסיף, נסיונות של בניית רמקולים ידועה
מאוד בעולם. רק מעטים מצליחים להגיע לתוצאות סבירות/טובות
וגם זה בהשקעה של משאבים גדולים,זמן,ולפעמים הרבה מאוד כסף....
שיורד לטמיון.

אבל אתה מוזמן לנסות. בהצלחה.

izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

פרקטי מעוד

שליחה #12 

נכון צריך ידע ובאתר הזה יש המון ידע
ולגביי הרמקול :דריברים יש בשפעה יש המלצות וביקורות מיפו עד מחר וחלקם נימצאים ברמקולים שאנחנו מקירים אז יש מאיפו להתחיל
הקופסה בנויה מחומרים זולים+המון עבודה ,וגם לשלוח קופסה לצבע בתנור או ציפוי פורניר מקצועי זה לו סוף העולם
חוץ מיזה יש קרוס-ומי שחושב שיש לו ברמקול הר של אלקטרוניקה טועה, כל קרוס בנוי ממספר קטן של רכיבים אלקטרונים שבמיקרה היקר ביותר מיסתכם בכמה עשרות דולרים ,ישנם גם תוחנות לתיחנון קרןס (x over 3 pro ניתן להוריד באימיול),וישנם גם קרוסים דיגיטלים שמאפשרים חיתוחיי קרוס אין סופיים ודגימות תדרים ותיקוני תהודה (בעלויות יותר גבוהות מקרוס פסיבי)
בחיתוך התדרים צריך את עיקר הידע .

עים למישהוא יש קרוס כזה אני השמח ליפגוש אותו ולקבל שיעור

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אני אנסה לחדד את העניין, בתקווה שלא תעלב, כי זו לא הכוונה:

שליחה #13 

את הרעיון שלך ניסו הרבה אנשים לעשות, כי על פניו זה נראה פשוט. כמו, נגיד, לעשות יין טוב (מה הבעיה? לוקחים קצת ענבים ומסיסים אותם).
אני מכיר כמה מהנסיונות האלה, שנעשו על ידי אנשים חכמים, מוכשרים ומשקיענים. חלקם הוציאו הרבה מאוד אלפי ושערות אלפי שקלים על העניין.
בלי הכיר אותך, ואולי אני טועה ואתה גאון אמיתי (אני כותב את זה בלי שום שמץ של כוונה לפגוע - כי עד כמה שאני יודע אתה יכול להיות גם ראש הפקולטה להנדסת המחשב בטכניון), האנשים האלה מוכשרים ומיומנים לא פחות ממך, והייעוץ שהם קבלו וההתכתבויות הענפות שהם ניהלו במשך שנים שוות יותר מבחינת המידע שבהן (או לפחות זהות) ממה שתוכל לקבל בפורום הספציפי הזה.
והתוצאה - לא משהוא.
בכנות, אני לא חושב שאתה מודע עד כמה קשה לתכנן רמקול טוב באמת. נראה לך שאם היחידות טובות, הקופסא בנויה טוב, והרצתה תוכנת מחשב שתיתן לך ערכים לקרוס, התוצאה חייבת להיות טובה.
אז זה לא ככה, ממש לא ככה, ורחוק מאוד מלהיות ככה.
זה כמו הדוגמא של היין שהבאתי, זה כמו לעשות יצירת אומנות, זה כמו להיות שף גדול, זה כמו עוד הרבה דברים שנראים "פשוטים" עד שאתה מבין באמת במה מדובר.
אבל, כמובן, יש אנשים שזה התחביב שלהם, ולבנות דברים לדעתי זה כיף. אין שום סיבה שלא תקרא קצת מאמרים, תיגש לנגר שיבנה לך תיבה, תשחק עם קרוס וכן הלאה. רק אל תעשה את זה מתוך צפיה שהמוצר הסופי יהיה משהוא יוצא מהכלל.
איל פור

shamir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה #14 

אני חושב שאם יש את האנשים הנכונים זה כזה חלום (הבעיה למצוא אנשים נכונים)
בכל מיקרא חשבתי בצורה רצינית על הדבר ויש לי כיוון .....אני בפנים :D
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--

S F I M L F E

izzik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שאלה לאיל פור ולכל בעל עינין

שליחה #15 

קודם כל אני לא נעלב הכל בכף 8)
דבר שני למרות שאני החלפתי השבוע רמקול ואני מחקה לזוג מורל אוקטב שאני מאוד אוהב וגם ניתן לשדרג ולשפר אותם לאקטווין ואחריי זה אולי להוסיף זוג סבים חדשים שממש החודש התווספו לליין של האוקטב ואולי גם איזה ברינגר ואולי גם......
עדיין כשאני הולך לישון מופיע לי החלום על הרמקול המושלם ואולי למי לא !!!
אגב אני ממש לא גאון והמעצור העיקרי שלי זה חוסר ידע באלקטרוניקה !(וגם חוסר בכסף בגלל זה חיפסתי שותפים לטעות ביחד זה יותר זול)
ולשאלה
נניח שאני בונה תיבה לכל אלמנט לפי המלצות יצרן או לפי חישוביי נפח של התוכנה שיש לי שגם מחשבת את עיצוב הפורט האופטימלי (או שבכלל ניבנה תיבות סגורות לבס ומיד יותר מדויקים ומותר גם לנשות ולישגות אבל בעיקרון קימת המלצא של נפח ועיצוב תיבה לכל דריבר באינטרנט)
וניבנה את התיבה בצורה מאוד מושקעת-עים mdf ממ30 או אפילו שתי שחבות של mdf ללא ברגים , נשים ירעות בידוד בדפנות ונעשה ברקטים וניצור תיבה מסיבית ואטומה אקוסטית.(2-3 לוחות mdf +דבק צהוב+כלים שיש+פורטים קנויים עים נישתמש 1000-1200 שח)
בו ניבחר דריברם פופולריים שידועים כמדויקים ומפורתים מאוד (סתם אני זורק - לכל יחידה טויטר של vifa xt "1 =50$ יחידת מיד שלseas xl "5.5 =140$ שתי יחידות בס 8" seas xl = 360$ כל זה כפול 2 =740$ +מכס ומישלוח 1100 $ +\-
עים אני מוציא את החותים של היחידות מחוץ לתיבה ומחבר אותם לקרוס דיגיטלי שבאופן תאורטי (ורק על פי הבנתי המצומצמת על קרוסים דיגיטלים כי מעולם עוד לא פגשתי מכשיר כזה אישית) יכול לתת לי איזה חיתוך תדר שאני רוצא נותן לי שליטה על הוולים של כל אלמנט ואלמנט נותן לי תעום פאזה שאין לי מוסג מה זה וגם קראתי שחלק מהמכשירים האילו יודעים לעשות תיקוניי תדרים לכל חדר השמעה (ואת זה אני מקיר טוב מהברינגר)

מה יחול להישתבש ? באמת לא בציניות !

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #16 

izzik

אל תתיאש.
אני אמנם מסכים אם אילפור שלבנות רמקול טוב צריך גם ידע אבל באותו זמן אני גם חושב שהוא מגזים.

לפני שנים גם אני הייתי נגוע בחיידק של בניית מערכת רמקולים. אתה יודע, כשאתה אוהב משהו אתה לומד אותו היטב, וכך עשיתי. הנוסחאות, המדידות, ליפוף עצמי של סלילים בחירת קבלים חישובי פורטים ועוד כהנה וכהנה.
אני זוכר שיום אחד אמרתי לבוס שלי דאז (זה שהקים את כל מנגנון הפיתוח בחברת מוטורולה ישראל) שבעוד שנים, כשאני אצא לפנסיה, יהיה לי זמן למכביר ואני אבנה את הרמקול האידיאלי. הבוס הביט בי, התקרב אליי ולחש לי באוזן: "כשתהיה בפנסיה, כבר לא תשמע טוב, אז זה לא חשוב איזה רמקול תבנה".
אז אם אתה רוצה להתעסק עם רמקולים תעשה את זה עכשיו.

רמקול זה משהו חשמלי-מכני-אקוסטי. רמקול גם "עובד" עם האוזן ועם הסביבה שבה הוא פעיל, ולכן בא נצא מנקודת הנחה שאין דבר כזה רמקול אידיאלי. מה שישמע לך בבית אידיאלי לא בהכרח ישמע לי אידיאלי.

עובדה שרמקולים של חברות טובות ויקרות לא נשמעים אותו דבר. זה ממש לא חשוב מי יותר "אמיתי" , עצם זה שהם נשמעים שונה מראה שאפילו הגדולים לא בדיוק יכולים להגדיר מה זה אידיאלי.
נהיינתי לקרא את הביקורת האחרונה שהתפרסמה על תלאותיו של חיימון בבחירת רמקול. אבל שים לב, אפילו עם רמקול מאד מאד יקר הוא נאלץ לשנות את הבית כדי להתאים אותו לרמקול :) .

לחברות שמיצרות רמקולים יש חדרים אקוסטים וציוד מדידה שמאפשר להם להתכנס יותר מהר לתוצאה שהם רוצים. זה למעשה היתרון שלהם. החיסרון שלהם שהם שוקלים את הכסף. כל רכיב שהם צריכים להכניס עולה כסף ומייקר להם את המוצר.
אתה משוחרר מהחשיבה הזאת ובזה היתרון שלך. היום להבדיל מפעם, יש לך את היכולת לקנות רכיבים בחו"ל, להשתמש בתוכנות שמקצרות את הדרך ואפילו להפוך את המחשב למחולל אותות ומודד ספקטרום, מה שכמובן היה בלתי אפשרי לחובבים של פעם.

אם אתה הולך לעשות עסק - תשכח מזה. פרסומת אחת תעלה לך יותר ממכירת הרבה זוגות רמקולים.
אם אתה בונה את הרמקול לעצמך (ואוליי לעוד כמה חברים), לך על זה. גם אם לא ממש יצליח אתה תלמד הרבה, יותר ממה שכל ספר ילמד אותך, כך שבכל מקרה אתה יוצא נשכר.
אני בטוח שלא יחסרו לך עצות מחבריי הפורום, רק תתחיל, ואל תשכח לעדכן אותנו.
מוטי

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #17 

היי איציק,בפורום השכן היה בחור שדי מזמן רצה לעשות
מה שאתה מנסה לעשות כעת, הוא רצה לבנות פרואק D20(אם אני זוכר נכון..).
כוונתו הייתה לאסוף כמה חברים(כמו שאתה מתכנן) לבנות אב טיפוס ואם
הוא יצליח ייבנו כאלו לשאר המשתתפים ואם לא...כל אחד הפסיד סכום קטן.
אני לא זוכר אם זה יצא לפועל ולא הצלחתי למצוא את השרשור, אבל אתה
יכול לחפש ולראות מה היו התוצאות שם.

בכל אופן זה השמע מפתה, בהצלחה!.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #18 

למיטב זיכרוני היה זה הריספונס 2.5, שיש המון תוכניות מפורטות בנוגע אליו ברחבי הרשת.

האמת היא שגם לי יש כרגע תוכניות על בנייה של רמקול (אך אצלי זה על פי דרייברים וקרוס שכבר נבדקו על ידי כמה אנשים, אני רק משנה מעט את התיבה עצמה) עם זאת, במידה ונראה כי הכוון שאליו הרעיון הזה מתקדם מתאים לי, ייתכן מאוד שגם אני אשמח להצטרף. יידע מעשי בכל הנוגע לבניית רמקולים עוד אין, ונכון להיום כל הידע שלי הוא תיאורטי בלבד מקריאה ומסיפורים של אנשים שיצא לי להכיר שעשו זאת בעצמם. כמובן שכל הרעיון של ה-DIY הוא להינות מהתהליך וללמוד בדרך, ולא רק להינות מהתוצאה הסופית.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

בהמשך לשאלה (שהופנתה גם אלי):

שליחה #19 

אם תעשה את הכל "לפי הספר" , כולל לימוד מעמיק ורציני של החומר, השקעה בתיבה מאוד יציבה וכ"ו, תקבל רמקול שיעשה דברים מסוימים מצוין. הוא יהיה מן הסתם מפורט ודינמי מאוד. זה הישג יפה לבונה רמקולים, ודורש השקעה רצינית מאוד בזמן ובכסף.
אבל, ושוב מנסיונם של אחרים, יש לך סכוי מצוין שבכל מיני תחומים אחרים, הרמקול הזה ישמע רע מאוד: הוא יהיה למשל בלתי טבעי - ישמע סינטתי, או צרחני, יהיה עם סאונד באסי מדיי, לדרייברים לא תהיה אינטגרציה, ועוד ועוד. מן הסתם, באותו מחיר, תוכל למצוא רמקול פחות שאפתני של יצרן טוב (אולי אפילו ביד שניה) שישמע טוב ומאוזן הרבה יותר.
בקיצור, לעשות תמהיל נכון של מה שמרכיב רמקול טוב זו חוכמה לא קטנה. אפילו המיקום של הבאס - ריפלקס יכול לקלקל רמקול ולהוציא אותו מאיזון.
למשל, עוד דוגמא לגבי נושא שהעלית, במקרים מסוימים עדיף שהתיבות של הקופסא לא יהיו דוקא עבות מדי, או שרק חלקן יהיו עבות יותר. קופסא עבה עשויה דווקא "לאגור" אנרגיה במקום להיפטר ממנה כמה שיותר מהר.
האלמנט החשוב ביותר בכל מכשיר, כולל רמקול, זה היכולת שלו להשמע, סליחה על המילה, "מוזיקלי" הפירוש של המילה הזו מבחינתי זה להיות עם "קסם" עם משהוא "נורא נכון וכיפי", עם מה שעושה את ההבדל בין החביתה עם ירקות שאני עושה, לבין מה שיעשה שף טוב לחביתה עם ירקות (כולל לקרוא לה "אומלט פרובמסיאל").
ולסיום, לגבי משהוא שציינת - קרוס דיגיטלי: אם אני מבין נכון את כוונתך, אז רד מזה - זה יצריך ממך ממיר AD טוב והגברה טובה לכל ערוץ , או מגבר דיגיטלי CLASS D איכותי לכל ערוץ, וזה יהיה יקר.
איל פור

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #20 

בניית רמקולים כתחביב זה תמיד נחמד, כל עוד יודעים מה עושים. אני מניסיון אישי מסיים עכשיו את הזוג השני שלי, וזה לא משימה קלה בכלל. ההבדל הוא שאני עושה את זה בשביל הכיף נטו, ולא בשביל לבנות רמקול על מנת לחסוך כסף. לבחור דרייברים ולבנות תיבה זה לא כזה סיפור כמו שעושים ממנו. הבעיה העיקרית היא תכנון קרוסאובר. קרוס לפי הספר אף פעם לא יהיה אידיאלי. וקורס אידיאלי לסט מסויים של דרייברים יהיה גרוע בשביל סט אחר. קרוס אידיאלי לסט מסויים עם תיבה מסויימת יכול להיות לא מתאים כלל ברגע שמחליפים את התיבה, אפילו שהדרייברים הם אותו הדבר. היום אצל היצרנים השונים התיכנון נעשה בעזרת מחשבים, אמצעי מדידה טובים והניסיון של המתכננים. ניסוי וטעייה, ניסוי וטעייה עד שמצליח, וכל זה במגבלות תקציב. יכול להיות שיצא קרוס מעולה, אבל איכות החלקים או הכמות אינה מסתדרת עם המחיר הסופי שמיעדים לאותו רמקול, וזה דורש שינויים.
לדעתי מי שרוצה לבנות רמקול בשביל הכיף שביצריה, יפיק תוצאה טובה יותר ממי שעושה זאת בגלל שהוא לא רוצה להוציא הרבה על רמקול של יצרן כלשהו.

איתי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”