מי לא חושב שבפיסגת מאות אלפיי השקלים נימצא הרמקול המושלם, ועל פשוטי העם כמותינו ניגזר לנצח להיתפשר!
גם אני הייתי שותף לתחושה הזו במשך הרבה זמן .
לתדהמתי לאחר ים שעות שיתות באתריי diy ובאתריי יצרנים ולאחר שיתות אין סופי בחנויות והקשבה לרמקולים שנימצאים רחוק מפיסגת היכולת שלי גיליתי מספר דברים:
א. רמקולים בעשרות אלפיי שקלים לא תמיד נשמעים יותר טוב מרמקולים באלפיי שקלים בודדים
ב. גיליתי שברמקולים בעשרות אלפיי שקלים נימצאים רכיבים בעשרות דולרים ושניתן למצוא את אותם רכיבים ברמקולים זולים בהרבה !
לדוגמה: ב-von schweikert vr-4 sr ישנו טויטר של vifa xt טויטר שעולה 60$ יחידה, (טויטר שנימצה גם ב jamo d-450 ) ואים איני טועה יחדות הבס של ה-vr-4sr הן יחידות של seas מאלומיניום 170$ ליחידה.
דוגמה נוספת: בvr-7 \vr-9 של von schweikert יש שימוש בדריברים של seas xl ממגנזיום 160$-260$ ליחידה תלוי בגודל.(ה-vr-4 נימכר בכמה עשרות אלפיי שח וה-vr-7/9 נימכרים בהרבהיותר מיזה)
אים עיני לו מתעות אותי לvr-7/9 יש טויטר אחד היקרים שניתקלתי בהם של סקאן ספיק טויטר שמכירו 450 $
ה-von schweikert זו רק דוגמה ישנם רמקולים רבים בעשרות אלפיי שח שסכ"ה הרכיבים מיסתכם בעשירית מעלות הרמקול.
ג. בבנית ארגזים אן סוד גדול ורוב היצרנים מספקים נתונים אופטימליים .(וישנם גם תוכנות מאוד ידידותיות.)
ד. קרוס - רכיביי קרוסאובר היקרים ביותר עולים דולרים בודדים עים לא סנטים, האמת שפו צצה לי הבעייה העיקרית אלקטרוניקה בשבילי זה כמו סינית.
לאחרונה פו באתר מישהוא דיבר על קרוס דיגיטלי דבר שהחזיר לי את הניצוץ בעיניים
והינה הרעיון
היות ורובינו פו לא הפסיקו לחלום על רמקול מושלם, חשבתי למה לא נאסוף קבוצה (כל המעונין) וכל אחד יתרום לפרויקט סכום מסויים (500-1000שח) ויתרום מניסיונו (נגרות,אלקטרוניקה...) וניפגש ליבנות את רמקול החלומות !!
כך נמזער סיכונים ונשלב מוכות
המוצר המוגמר יכול להיות ורסטילי אים כמה אופציות של חיתוח תדרים (או קרוס דיגיטלי)
העיקר דריברים סופניים עים ארגז סופני ומישהוא שמבין בקרוס, נוחל להעניק לכל חובב אדיאו רמקול hi end במכיר של4000 עד 8000 שח.
הערה !
את הדריברים במוצרים שצוינו מעל זיהיתי לפי מראה והקרות עים סוגיי הרכיבים השונים יחול להיות שישנם תעויות בזיהוי אך העיקרון ברור ברמקולים שעולים עשרות רבות של אלפיי שקלים יש רכיבים במאות דולרים בודדים,ועים קצת ידע שילוב מוחות וניסיון ותעייה לכל אחד יהיה רמקול כזה במחיר סביר !!!
קישור לפרויקט מענין של מישהוא שלו מיתפשר
[url]www.speakerbuilding.com/content/1044