קצת סדר...

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קראתי מספר מאמרים באתר ("מהלול ועד..", "מורה נבוכים", "העתיד כבר כאן"),
ע"מ לעשות סדר בנושא ה HD, אך יצאתי מעט מבולבל :-)

מתנצל מראש על אורך ההודעה, אבל לאחר כל קריאת המאמרים, וגם גיגול,
נותרתי עם השאלות הבאות פתוחות, אודה לכל הסבר !

תודה מראש.

1. SDTV - standard-definition television
יכולת הצגת שידור דיגיטלי או אנלוגי, ברזולוציה נמוכה של 700X480 ביחס תמונה של 4:3
האם זה מדוייק ?

2. EDTV - extended/enhanced definition television
יכולת הצגת שידור דיגיטלי או אנלוגי, ברזולוציה של 640X480 ביחס תמונה של 4:3,
או 852X480 ביחס תמונה של 16:9
האם זה מדוייק ?

3. HD Ready - high definition ready
חובה יכול להצגת ביחס תמונה של 16:9
חובה תמיכה בפורמטים הבאים בכניסות אנלוגיות ודיגיטליות :
480i,480p,576i,576p,1080i,1080i50,720p,720p50

האם מדוייק ?

4. מה הכוונה "בכניסות אנלוגיות ודיגיטליות" ?
האם הכוונה שאני אוכל לחבר מקור מידע (סרט למשך) בכבל אנלוגי (21 פינים למשל),
או בכבל דיגיטלי (HDMI למשל), ובשניהם הטלויזיה תוכל לקבל את המידע ולהציגו בצורה מלאה ?

5. מה זה משנה 50 או 60 הרץ ?

6. האם עדיף 720P או 1080i ? או במילים אחרות,
איכות ברזולוציה נמוכה יותר, אבל פרוגרסיבית, עדיפה על רזולוציה גבוהה יותר ותצוגה מתחלפת של שורות ?

7. כתוב ש HD Ready חייב לכלול 720 שורות, אבל הוא גם תומך ב 480i, איך זה מסתדר ?

8. המספרים 720, 1080 וכו' מציינים את מספר השורות האופקיות, כלומר מספר הפיקסלים לגובה,
אבל מה מספר הפיקסלים בכל שורה ? (או במילים אחרות, מה הרזולוציה מאחורי כל מספר ?)

9. האם Full High Definition מוגדר ע"י 1080P ?

10. נניח ויש לי מסך שתומך ב HD Ready, כדי להנות ממנו, אני צריך מקור המכיל מידע בפורמט HD.
אם מדובר במקור כגון שידור לווין / ממיר, האם הפרמטרים הרלוונטים לאיכות המקור הם רק קצב השידור, ואלגוריתם הקידוד, או שיש פרמטרים נוספים ? (רזולוציה קשור למקור השידור ?)

11. אם מקור המידע הוא קובץ סרט, מה הפרמטרים הרלוונטים המשפיעים כל האיכות ?
האם רק אלגוריתם הקידוד ? האם יש משמעות לקצב השידור של הסרט ? לרזולוציה ?

תודה (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

1. לא מדוייק. SDTV מוגדר כ 480 שורות בפורמט NTSC או 576 שורות בפורמט PAL בשידור Interlaced ביחס 4:3

2.EDTV מתייחס בד"כ ל 480 שורות בפורמט NTSC או 576 שורות בפורמט PAL בשידור progressive ביחס 4:3 או 16:9

3. ההגדרה המדוייקת של HD Ready נמצאת בסעיף 4 של Annex A של הסכם הרשיון שך EICTA כאן: http://www.eicta.org/web/news/telecharger.php?iddoc=384 הדרישות הן מסך רחב עם 720 שורות פיזיות המסוגל לקבל שידור של 720p 50/60Hz ו 1080i 50/60Hz דרך כניסה דיגיטאלית ואנאלוגית. למרבה הפלא אין שום התייחסות לגבי תמיכה בפורמטים של SDTV או EDTV בתקן

4. הכוונה היא לאפשר קבלת שידורים בפורמט 720p או 1080i גם דרך כניסות HDMI/DVI וגם דרך כניסת Component - ראה סעיף 2 באותו מסמך.

5. זה משנה כי 60Hz זה התקן האמריקאי ואילו 0Hz זה התקן האירופאי ואנחנו כפופים לתקן האירופאי דווקא.

6. תלוי באמצעי התצוגה, במרחק הישיבה ובצופה עצמו. מבחינה פרקטית אין כמעט הבדל בין 720 ל 1080 שורות בכל מסך שהוא פחות מ 40 אינטש ההבדל בין i ל p חשוב בעיקר רק אם השידור כולל תנועה רבה. במקרה זה שידור progressive יניב תנועה חלקה יותר.

7. קודם כל מבחינת תקן הוא לא חייב לתמוך ב 480i. מבחינת הגיון מסחרי אין טעם לייצר מסכים שלא יכולים לתמוך בפורמטים ישנים יותר. התמיכה וההמרה מתבצעות באמצעות מעבדי ווידיאו מובנים הנמצאים בכל טלוויזיה שטוחה.

8. מה שהיצרן רק ירצה כל עוד המסך יענה להגדרה של Wide שהיום מכתיבה יחס של 6:9 בין גובה לרוחב.

9. לא. המושג Full High Definition מגדיר כל דבר שרק רוצים מתי שנוח ותלוי במי שאומר ומי שמקשיב. זה מושג שיווקי ריק מתוכן. התקן הנכון הוא HD Ready 1080p והוא מוגדר בסעיף 4 של Annex A להסכם הרישיון כאן: http://www.eicta.org/fileadmin/user_upl ... EEMENT.pdf
לפי התנאים המסך חייב להיות עם 1080 שורות לפחות לגובה ו 1920 טורים לפחות לרוחב. המסך חייב לאפשר קליטה של 720p 50/60Hz ו 1080i 50/60Hz בכניסות האנאלוגית ודיגיטאליות ובנוסף גם 1080p 50/60Hz בכניסות הדיגיטאליות.

10. אני לא בטוח שאני מבין את השאלה כאן

11. מקור, שיטת קידוד, יחס דחיסה ומעל לכל - מיומנות המקודד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המפורטת !!

1. אם 480 ויחס של 4:3 זה חייב להיות 480X640 עבור PAL ו 576X768 ב NTSC, לא ?

2. ההבדל בינו לבין SDTV ש EDTV הוא תמיד פרוגרסיב (מראה את כל השורות), והתקן גם מחייב אפשרות ל 16:9 ?

3. כלומר, HD Ready זה מסך שתומך ב 720p ותומך ב 1080i ב 50/60 הרץ, ביחס של 16:9 לכניסה דיגיטלית ואנלוגית,
זה הכל ? (במאמר באתר כתוב גם 480i,480p,576i,576p - זה לא נכון ?)
אגב, כתבת שצריך 720 שורות, אבל אם יש מסך עם 720 שורות ולא יותר, הוא לא יכול לתמוך ב 1080i, לא ?

4. תודה.

5. הכוונה על מה זה משפיע ? על קליטת ערוצים בלווין ? על צפייה בסרטים מהאינטרנט ?

6. מתמטית בין 720 ל 1080 זה תוספת של 50%, האמנם לא מורגש ?
ומסך שהוא מעל "40, אין הבדל בין p ל i ?

7. תודה.

8. אבל אם חובה 720 שורות, וחובה יחס של 16:9, זה מחייב 720X1280, לא ?

9. כלומר, התוספת של ה Full היא בסה"כ תמיכה ב 1080p ב 50 ו 60 הרץ בכניסות הדיגיטליות ?

10. אם יש לי מסך HD Ready, כדי למצות את מלוא פוטנציאל התצוגה שלו, אני מניח שמקור המידע חייב להיות HD...
אם מקור המידע שלי הוא שידורי לויין, או ממיר כבלים כלשהו, מהם הפרמטרים הקובעים את איכות החומר המשודר אלי ?
האם זה קצב השידור ? האם זה הקידוד שהחומר עובר (הוא עובר בכלל ?), האם מי שמשדר את המידע יכול לקבוע באיזה רזולוציה יש להציג אותה ?

11. מה הכוונה מקור ? האם הסרט צולם מלכתחילה במצלמת HD / פילים ?
שיטת קידוד ומיומנות המקודד זה לא אותו דבר ? (הכוונה היא לא לcodec כגון HD Divx ?)
מה הכוונה יחס דחיסה ?

שוב המון תודה ! (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

1. לא. ההנחה שלך שהפיקסלים מרובעים והם לא תמיד כאלה ולפעמים גם אין בכלל משמעות למילה פיקסל - ראה ערך מסכי טריניטרון של סוני לדוגמא.

2. הוא מאפשר אבל לא מחייב וזה גם לא בדיוק תקן אלא מוסכמה של התעשייה

3. המאמר טועה. HD Ready מחייב רק אפשרות קליטה של 720p ו 1080i - בדיוק כפי שמופיע בתנאי הרישיון שהבאתי מקודם. ברור שהמציאות גם מכתיבה ליצרנים לתמוך בתקנים הישנים יותר אבל בתיאוריה אתה עשוי למצוא מסכי HD Ready שלא מסוגלים לקלוט שידורי PAL רגילים.אתה גם מבלבל בין יכולת קליטה ליכולת הצגה. לקלוט הוא יכול 720 או 1080 שורות ולמעשה גם 480 או 576 שורות כי אחרת אף אחד לא יקנה את המסך. להציג הוא תמיד יציג ב 720 שורות או מה שיש לו פיזית. את ההמרות מבצע מעבד הווידיאו של המסך.

5. זה משפיע על מה שאתה יכול לשדר אליו. לדוגמה מסך שלא מסוגל לקלוט 1080i 50Hz יהיה חסר כל ערך בארץ כי כל שידורי ה HD הם בתקן זה. במקרה של סרטים מהאינטרנט אז אם אין לך מחשב שמסוגל לקחת סרט בקצב NTSC ולהמיר אותו ללא judder לפורמט שהמסך מסוגל לקבל צפוייה לך הפתעה לא נעימה וכאבי ראש ועיניים לא קטנים.

6.זה לא שאלה של מתמטיקה אלא של אנטומיה. לעין האנושית אין את כושר ההפרדה הנחוץ כדי להבדיל בין 720 ל 1080 שורות במסכים הקטנים מ 40 אינטש במרחק הגדול מ 2.5-3 מטר.

8. שוב, לא מחייב. הפיקסלים לא חייבים להיות ריבועיים. יש מסכים HD Ready שיש להם 1024 פיקסלים לרוחב.

9. בערך, אם תקרא את כל המסמך נדמה לי תראה שיש שם גם התייחסות ל 24Hz

10. מאיפה לי לדעת? אין לי מושג מה אתה מגדיר במונח "מלוא הפוטנציאל". יש לי חשד כבד שאתה מנסה להכניס את המושג "איכות" למסגרת של מדדים פשוטים שאפשר לכמת אותם בקלות. לצערך זה לא כך. איכות הצפייה היא לא רק סובייקטיבית אלא גם רגעית. מה שטוב ברגע מסויים עשוי להיות די גרוע בנסיבות אחרות וזה לא רק בגלל מה שדוחפים לך בשידור. אבל אם אתה אוהב תשובות קצרות אז כן, זה כל מה שאתה ציינת + עוד הרבה דברים אחרים.

11. הכוונה במקור ביא מאיפה התחיל הסרט, האם זה היה פילם או ווידיאו. האם הוא קודד ב VC-1 או AVC ואם כן לאיזו מדיה, באילו מקצבים, באיזה רמת נאמנות לצבע באילו מקצבים באיזה יחס דחיסה ואילו פרמטרים השתמשו בשיטת הקידוד. משם ממשיכים למיומנות של מי שמבצע את הקידוד הראשוני ומי שהמשיך וביצע את הקידוד החוזר להפצה באינטרנט. ויכול מאוד להיות שאדם עם הרבה נסיון יחליט להשתמש בשיטה מסויימת שמקובלת על כולם אבל להוסיף פרמטרים או להחסיר ולשנות כדי לקבל תוצאה טובה יותר.

יחס דחיסה זה היחס בין גודל הקובץ המקורי לגודל הקובץ לאחר קידוד. זה מדד פשוט ולא מדוייק אבל שמסוגל להצביע על כיוון כללי של איכות.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

FAQ מטורף
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

וואו... (Y) :)

1. הבנתי, ידע כללי : אבל מדוע תמיד מה שחשוב זה מספר השורות ? מדוע לא מספר העמודות ?

3. אתה צודק, לא עשיתי אבחנה בין יכולת קליטה ליכולת הצגה.
אבל מה שווה מסך HD Ready שיכול לקלוט 720p או 1080i, ולא יכול להציג אף אחד מהם ?
או למשל, מסך שיכול לקלוט 720p אבל יכול להציג רק 480 שורות - הוא יחשב HD Ready ?

5. הבנתי. אגב, ההבדל בין PAL ל NTSC זה מספר השורות וגם קצב השידור ?

6. יש חישוב/הערכה מפורטת יותר ? (למשל, אני מניח שנראה הבדל בין 720p ל 1080i במסך "37 מטווח קרוב, למשל 1.5-2 מטר, לא ?)

10. כאן התכוונתי ליכולת הצגה - כלומר, כדי לתרגם לאיכות צפייה טובה, המסך צריך להיות מסוגל להציג 720p / 1080i,
אבל זה לא מספיק, מכיוון שציך שהחומר המשודר יהיה ב HD, נכון ?

11. אם מדברים על הפצת סרט HD באינטרנט, אילו פרמטרים/קידוד/יחס/קצב מקובלים ונחשבים ל HD באיכות גבוהה ?
אם מדברים על שידורי HD בלויין/כבלים, באיזה קצב שידור (אם זה אכן הפרמטר החשוב) השידור נחשב איכותי HD ? 10 מגה ביט לשניה ? מה הטווח המקובל ?

תודה (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מסך HD Ready חייב להיות עם לפחות 720 שורות פיזיות כך שלא קיימים מסכי HD Ready עם 480 שורות. הסוג הזה נקרא בשם אחר והוא HD Compatible, כלומר מסוגל לקלוט שידורי HD אבל מציג אותם כ SD או EDTV.

ההבדל הוא לא רק במספר השורות וקצב הרענון. ל NTSC ול PAL יש שיטות שונות לחלוטין לקידוד הצבע. שיטת ה PAL טובה יותר ולא סתם אומרים ש NTSC זה הקיצור ל Never Twice the Same Color.

תתפלא, אבל ההבדלים בין 720 ל 1080 במסך 37 אינטש לא מורגשים בכלל, גם לא ממרחק של הצמדת האף למסך. הסיבה היא שמסכי 37 אינטש הם כולם HD Ready ולכן תמיד יציגו רק 720 או 768 שורות.

כיום שיא האיכות שמופץ באופן מסחרי הם תקליטורי Bluray שמקודדים ב AVC לפי פרופיל 4.1 ויש להם בד"כ bitrate של מעל ל 40Mbps (או כך אני זוכר מכל מקום). יש קידודים חוזרים ממקורות אלו ב 1080p וב 720p ותלוי במיומנות של המקודד ייתכן ולא תצליח לגלות את ההבדלים.

בארץ משדרים ב 1080i 50Hz בקצב של בערך 9Mbps אם אני זוכר נכון. ברשת Sky הבריטית המקצבים הרבה יותר גבוהים והאיכות בהתאם. צריך גם לקחת בחשבון שחלוקה הדינאמית של רוחב פס אומרת שהמקצבים משתנים לכל ערוץ.

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

1. ל ידע כללי : מדוע תמיד מה שחשוב זה מספר השורות ? מדוע לא מספר העמודות ?

2. תאורטית, גם אם יהיה מסך "37 עם 1080 שורות, אני לא ארגיש בהבדל בין 720p ל 1080i גם ממש מקרוב ?

3. ואם מדברים על "42 למשל, האם עדיף שהוא יציג 720p או 1080i ?
אני מניח ש 1080, אבל ה p הוא לא יתרון על פני ה i ? אם שמה שבאמת קובע זה בעיקר מספר השורות ?

4. האם 9Mbps הוא הסף התחתון לאיכות שנקראת HD ?

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

Catskinner שיחקת אותה (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

כי להבדיל מעולם המחשבים שבה הרזולוציה תמיד נמדדה כמכפלה של הרוחב והגובה עולם המסכים לטלוויזיות מנסה להסביר מושגים טכניים להדיוטות. גם ככה להסביר מה ההבדל בין HD Ready ל HD Ready 1080p זה קרב אבוד, אז אתה גם רוצה להוסיף את ספירת הפיקסלים לרוחב?

בתיאוריה אפשר כל דבר חוץ מללבוש את המכנסיים כחולצה ולבצע מעשים שלא כדרך הטבע עם תרנגולת, בפרקטיקה עוד לא ראיתי מישהו שיכל לגלות בוודאות ובעקביות את ההבדלים בין 1080i/p ל 720p על מסכי 42 אינטש HD Ready ו HD Ready 1080p ממרחק העולה על 3 מטר. למה? כי קודם כל ההבדל הנראה לעין ברזולוציה הוא הרבה פחות גדול ממה שאתה מתאר לעצמך וגם בגלל שקל מאוד לרמות את המוח ולגרום לו להאמין שתמונה צבעונית יותר היא גם חדה יותר. או שטריק של חידוד והבלטת קוי המתאר יכול בקלות לגרום לך להאמין שהתמונה חדה יותר ממה שהיא באמת.

יש טענה האומרת ששידור 1080i עשוי להראות פחות טוב משידור 720p (שלא לדבר על 1080p) בגלל שקצב רענון התמונה נותן אפקט של תנועה טבעית יותר ועם פחות מריחות. מדוע זו רק טענה ולא אקסיומה? בגלל שברוב המסכים מיישמים טכניקות שמטרתן לפצות על קצב הרענון האיטי יותר כך שאם יש הבדלים זה יותר תעודת עניות ליצרן המסך מלשיטת השידור.

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

1. התכוונתי לשאול מדוע חשובות מספר השורות, ולא מספר העמודות ?
לא משנה אם נושא הפיקסלים בר הסברה או לא, בכל מקרה אפשר לומר 720 פיקסלים לאורך, או 720 שורות,
השאלה היא מדוע סופרים שורות/פיקסלים לאורך, ולא עמודות/פיקסלים לרוחב...

2. לגבי ההבדלים בין HD Ready לבין Full HD (או כפי שאתה קורא לזה HD Ready 1080p),
אז מאיזה גודל מסך ו/או מרחק כבר כן שמים לב להבדלים ?

3. ואם מדברים על "42 ומעלה למשל, האם עדיף שהוא יציג 720p או 1080i ?

תודה (Y)

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

האשכול הלך קצת לאיבוד, ניסיון חוזר :-)

1. התכוונתי לשאול מדוע חשובות מספר השורות, ולא מספר העמודות ?
לא משנה אם נושא הפיקסלים בר הסברה או לא, בכל מקרה אפשר לומר 720 פיקסלים לאורך, או 720 שורות,
השאלה היא מדוע סופרים שורות/פיקסלים לאורך, ולא עמודות/פיקסלים לרוחב...

2. לגבי ההבדלים בין HD Ready לבין Full HD (או כפי שאתה קורא לזה HD Ready 1080p),
אז מאיזה גודל מסך ו/או מרחק כבר כן שמים לב להבדלים ?

3. ואם מדברים על "42 ומעלה למשל, האם עדיף שהוא יציג 720p או 1080i ?

תודה :-)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

1. שתיהן חשובות אבל סופרים את השורות כדי לציין רזולוציה בשידורי טלוויזיה מסיבות היסטוריות.

2.http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=14035 באותה הזדמנות תעיין קצת בפורום המדריכים וה FAQ, יש שם תשובות לשאלות שאתה עוד לא יודע שאתה צריך לשאול.

3. ראה התשובה לסעיף 2

4. לא. הסף התחתתון הוא כל bitrate שבו עדיין אפשר להציג 720P ושישביע את רצון הצופים. אני מתאר לעצמי שזה אי שם בסביבות 3-4Mbps.

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

1. תודה רבה.

2. כתבתי את האשכול הארוך הזה לאחר שקראתי הודעות וגם מאמרים באתר הזה,
כעת אתה מפחיד אותי :-) מה עוד אני צריך לשאול ולא יודע... ? (אפילו ברמה של מושגים / כותרות, שאדע מה לחפש*

4. מה קצב השידור היום בערוצים הרגילים (2 אנלוגי, 10 דיגיטלי למשל) ?
האם איך סף מסויים שממנו השידור נקרא HD ?

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

סופש כתב:1. תודה רבה.

2. כתבתי את האשכול הארוך הזה לאחר שקראתי הודעות וגם מאמרים באתר הזה,
כעת אתה מפחיד אותי :-) מה עוד אני צריך לשאול ולא יודע... ? (אפילו ברמה של מושגים / כותרות, שאדע מה לחפש*

4. מה קצב השידור היום בערוצים הרגילים (2 אנלוגי, 10 דיגיטלי למשל) ?
האם איך סף מסויים שממנו השידור נקרא HD ?
...
תוספות ששכחתי, מתנצל :-) :

5. האם השיפור בין SDTV ל EDTV הוא רק progressive לעומת interlaced ? (יחס 16:9 הוא רק אופציונאלי)

6. האם ההגדרה הנכונה של High Definition Compatible הוא מסך רחב (יחס 16:9 או יותר) בעל 480 שורות,
המסוגל לקלוט שידורי HD, ולבצע downscale להצגתם כ EDTV/SDTV

7. HD Ready - כתבת שזה מסך בעל 720 שורות לפחות, ראיתי שלרוב המסכים יש 768 שורות, האם זה אכן המספר הנפוץ יותר ?

8. האם SDTV ו EDTV מסוגלים להציג תוכן רק ב 50Hz באירופה או 60Hz בארה"ב, או שהם מסוגלים להציג את שניהם (גם 50 וגם 60 באותו מסך)?

9. האם HD Compatible מסוגל להציג גם 50Hz וגם 60Hz ?

10. כשאני רואה סרטים במחשב (שזה LCD...) האם יש חשיבות ל 50 או 60 ? ואם לא, מדוע, זה הרי מסך LCD... (אולי התוכנה המציגה את הסרט אחראית לטפל בנושא :)

11. מה שמוביך אותי לשאלה הבאה : האם מסכי LCD למחשב, הם כמו מסכי ה LCD בסלון, רק קטנים יותר וללא טיונר, או שיש הבדלים נוספים ?

12. כתבת ש FHD, שנקרא גם HD Ready 1080p חייב להיות עם 1080 שורות לפחות לגובה ו 1920 טורים לפחות לרוחב,
מדוע כאן יש חשיבות למספר הטורים, ולכל התקנים הקודמים לא היה, מכיוון שנטען שזה חסר משמעות (לא תמיד הפיקסלים ריבועים) ?

תודה !

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עשר אחרונות...

שליחה #16 

האשכול הקודם קצת התנפח וקל ללכת בו לאיבוד,
תודה רבה לכל מי שסייע, כמות הידע מדהימה (Y)

הוצאתי משם את 10 הקושיות האחרונות בנושא, ובזה יבוא לסיומו כאב הראש שאני עושה לכם :-)

שוב תודה מראש (Y)

1. מה קצב השידור היום בערוצים הרגילים (2 אנלוגי, 10 דיגיטלי למשל) ?

2. האם יש סף מסויים שממנו השידור נקרא HD ?

3. האם השיפור בין SDTV ל EDTV הוא רק progressive לעומת interlaced ? (יחס 16:9 הוא רק אופציונאלי)

4. האם ההגדרה הנכונה של High Definition Compatible הוא מסך רחב (יחס 16:9 או יותר) בעל 480 שורות,
המסוגל לקלוט שידורי HD, ולבצע downscale להצגתם כ EDTV/SDTV

5. HD Ready - כתבת שזה מסך בעל 720 שורות לפחות, ראיתי שלרוב המסכים יש 768 שורות, האם זה אכן המספר הנפוץ יותר ?

6. האם SDTV ו EDTV מסוגלים להציג תוכן רק ב 50Hz באירופה או 60Hz בארה"ב, או שהם מסוגלים להציג את שניהם (גם 50 וגם 60 באותו מסך)?

7. האם HD Compatible מסוגל להציג גם 50Hz וגם 60Hz ?

8. כשאני רואה סרטים במחשב (שזה LCD...) האם יש חשיבות ל 50 או 60 ? ואם לא, מדוע, זה הרי מסך LCD... (אולי התוכנה המציגה את הסרט אחראית לטפל בנושא ?)

9. מה שמוביל אותי לשאלה הבאה : האם מסכי LCD למחשב, הם כמו מסכי ה LCD בסלון, רק קטנים יותר וללא טיונר, או שיש הבדלים נוספים ?

10. כתבת ש FHD, שנקרא גם HD Ready 1080p חייב להיות עם 1080 שורות לפחות לגובה ו 1920 טורים לפחות לרוחב,
מדוע כאן יש חשיבות למספר הטורים, ולכל התקנים הקודמים לא היה, מכיוון שנטען שזה חסר משמעות (לא תמיד הפיקסלים ריבועים) ?

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תגובתו של Catskinner שאישר לפרסם את תגובתו :
1. אין לי מושג

2. לא שידוע לי. יש שידורים בארה"ב שהם בסביבת ה 3Mbps ונראים נורא אבל עדיין נחשבים ל HD

3. כן. השיפור בין EDTV ל SD הוא בעיקר ב progressive

4. לא. ההגדרה הנכונה ל HD Compatible הוא מסך שמסוגל לקבל שידור של 720P - עד כמה שידוע לי הדרישה לקבל גם 1080i הייתה אופציונאלית. ההצגה עצמה היא ב SD או .EDTV ההגדרה היא גם מונח שיווקי ולא תקן מחייב.

5. כן. מסיבות השמורות עימם לרוב היצרנים קל יותר לייצר פנלים עם 768 שורות.

6 תלוי ביצרן. יש כאלה שמסוגלים ויש כאלה שלא. מה זה חשוב - מי כבר יקנה היום מסך כזה.

7. כנ"ל.

8. מחשב מתקשר לפנל LCD ב 60Hz. מסך מחשב זה לא מסך טלוויזיה.

9. ממש לא. מסכי מחשב אינם כוללים מעבד ווידאו פנימי משוכלל כמו למסכים. הם גם לא בנויים באותה שיטה כי רובם TFT בעוד שמסכ טלוויזיה הם IPS. לכן יש להם זמן תגובה מהיר יותר, זווית צפיה צרה יותר והם גם ברובם מסוגלים להציג רק 6bit לערוץ ולא 8bit כמו מסכי טלוויזיה. בנוסף הם נבנו כדי לאפשר קבלת מגוון רחב יותר של רזולוציות.

10. כי ככה התקן וככה קבעו החכמים ב EICTA. הם כנראה רוצים לשריין את האפשרות שהיחס במסכים עתידיים לא יהיה 16:9.

סופש פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה רבה :-) (Y) (Y) (Y) (Y)

ArmDeForcer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה #19 

למי שקורא אנגלית - כל הסברים בויקי: http://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_video

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”