DTS HD MASTER - האם זה באמת משמעותי?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
עם כל ההייפ שאנחנו שומעים על הפורמטים החדשים, החלטתי להשקיע את זמני (לאחר צ'אט מעניין שלי אתמול עם זיו) ולבדוק את זה ברצינות במו אזני.
אתמול ישבתי מול נגן בלוריי ושמעתי את כל הדיסק של DTS HD MASTER שלוש פעמים. פעם ב-PCM (שהנגן פיענח), פעם שניה ב-DTS CORE (דרך קואקס) ופעם שלישית עם DTS HD MASTER.
עשיתי שימוש בנגן DMP-BD30 של פנסוניק.
אז תחילה:
1. יש בפירוש הבדל משמעותי בין DTS לבין הפורמטים החדשים (PCM מפוענח ו-HD MASTER)
2. עם זאת, כל הדיסק שבדקתי (הדמו של DTS HD MASTER בבלוריי) נשמע מדהים...
3. מה שהיה מעניין במיוחד היה היכולת לייצר במה תלת מימדית בהדגמות. כלומר, אפקטים הרגישו לא רק שהם לא יוצאים מרמקול ספציפי אלא שהם בוקעים מהקירות, ומאיזורים בין הרמקולים בתלת מימד מושלם.
4. ב-DTS גם היתה לי את התחושה הזו, אבל פחות קיצונית. מה שכן, ה-DTS שיצא מהדיסק הזה היה טוב בהרבה מ-DTS ממוצע, ככל הנראה הודות לכך שה-CORE בבלוריי הוא בקצב כפול מזה שנמצא ב-DTS בדיסקי DVD.
המסקנות האישיות שלי:
1. יש הבדלים
2. ההבדלים משמעותיים יותר כשמשקיעים יותר במיקס של הסרט
3. ה-DTS CORE בסרטים הללו מצויין גם, ההפרש בין ה-DTS ל-DTS HD MASTER לא היה במערכת שלי כזו של שמיים וארץ (כלומר, לא הקפיץ מרמה 4 לרמה 10, אלא יותר ברמה של 10% שיפור).
כמובן ש-10% שיפור בימים אלה שווה לא מעט, ואני כמובן לא אודיופיל באופן מוצהר, אבל חשבתי ששווה לציין את כל זה עבור אלה שהם אינם אודיופילים כמוני.
אגב, זה כמובן לא יעצור בעדי מלשדרג באופן כפייתי ולנסות ולהשיג את הפורמטים הללו בכל עת...
אתמול ישבתי מול נגן בלוריי ושמעתי את כל הדיסק של DTS HD MASTER שלוש פעמים. פעם ב-PCM (שהנגן פיענח), פעם שניה ב-DTS CORE (דרך קואקס) ופעם שלישית עם DTS HD MASTER.
עשיתי שימוש בנגן DMP-BD30 של פנסוניק.
אז תחילה:
1. יש בפירוש הבדל משמעותי בין DTS לבין הפורמטים החדשים (PCM מפוענח ו-HD MASTER)
2. עם זאת, כל הדיסק שבדקתי (הדמו של DTS HD MASTER בבלוריי) נשמע מדהים...
3. מה שהיה מעניין במיוחד היה היכולת לייצר במה תלת מימדית בהדגמות. כלומר, אפקטים הרגישו לא רק שהם לא יוצאים מרמקול ספציפי אלא שהם בוקעים מהקירות, ומאיזורים בין הרמקולים בתלת מימד מושלם.
4. ב-DTS גם היתה לי את התחושה הזו, אבל פחות קיצונית. מה שכן, ה-DTS שיצא מהדיסק הזה היה טוב בהרבה מ-DTS ממוצע, ככל הנראה הודות לכך שה-CORE בבלוריי הוא בקצב כפול מזה שנמצא ב-DTS בדיסקי DVD.
המסקנות האישיות שלי:
1. יש הבדלים
2. ההבדלים משמעותיים יותר כשמשקיעים יותר במיקס של הסרט
3. ה-DTS CORE בסרטים הללו מצויין גם, ההפרש בין ה-DTS ל-DTS HD MASTER לא היה במערכת שלי כזו של שמיים וארץ (כלומר, לא הקפיץ מרמה 4 לרמה 10, אלא יותר ברמה של 10% שיפור).
כמובן ש-10% שיפור בימים אלה שווה לא מעט, ואני כמובן לא אודיופיל באופן מוצהר, אבל חשבתי ששווה לציין את כל זה עבור אלה שהם אינם אודיופילים כמוני.
אגב, זה כמובן לא יעצור בעדי מלשדרג באופן כפייתי ולנסות ולהשיג את הפורמטים הללו בכל עת...
-
oferlaor
- מנהל

yarino,
כבר ברמת DTS מול DD בעבר שמעתי הבדלים גדולים מאוד בין השניים. קצב הנתונים האפשרי ב-DD הוא נמוך משמעותי מזה של DTS. אבל בלי קשר, גם כאן יש לא מעט עניין של המיקס של הסרט.
כלומר, משלמים לאנשים מיוחדים שתפקידם הוא לגרום לסאונד של DTS להישמע טוב יותר ממה שיש לך באופן נורמלי... הם גורמים לציפורים שמצייצות במונו ברקע של ה-TRACK ב-DD, להיות בסטריאו ומודגשות בתלת מימד ואפילו אולי להזיז אותם כך שזה ישמע שהן זזות כשהן מצייצות. זה המון בלבול מוח וזמן של עורכי אודיו, שבד"כ לא משקיעים בכך אלא אם משלמים להם במיוחד לשם כך.
הבדיקות נעשו עם רסיבר יאמהה 3800.
כבר ברמת DTS מול DD בעבר שמעתי הבדלים גדולים מאוד בין השניים. קצב הנתונים האפשרי ב-DD הוא נמוך משמעותי מזה של DTS. אבל בלי קשר, גם כאן יש לא מעט עניין של המיקס של הסרט.
כלומר, משלמים לאנשים מיוחדים שתפקידם הוא לגרום לסאונד של DTS להישמע טוב יותר ממה שיש לך באופן נורמלי... הם גורמים לציפורים שמצייצות במונו ברקע של ה-TRACK ב-DD, להיות בסטריאו ומודגשות בתלת מימד ואפילו אולי להזיז אותם כך שזה ישמע שהן זזות כשהן מצייצות. זה המון בלבול מוח וזמן של עורכי אודיו, שבד"כ לא משקיעים בכך אלא אם משלמים להם במיוחד לשם כך.
הבדיקות נעשו עם רסיבר יאמהה 3800.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
עפר,
תוכל לפרט:
1) האם ראית הבדל בין הפענוח הנעשה ע"י הנגן (ל-PCM 7.1) לבין הרסיבר? היה מעניין אם יכולת גם להשוות פיענוח של PS3 כנגד פנסוניק..
2) עם איזה דיסק(ים) בדקת?
תוכל לפרט:
1) האם ראית הבדל בין הפענוח הנעשה ע"י הנגן (ל-PCM 7.1) לבין הרסיבר? היה מעניין אם יכולת גם להשוות פיענוח של PS3 כנגד פנסוניק..
2) עם איזה דיסק(ים) בדקת?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ההפקה המושקעת בדיסק דמו היא זו שעושה את ההבדל, לדעתי.
וזה כמובן גם לא יעצור אותי, מלקנות אותיות חדשות כל שנה שנתיים.
ואני מסכים איתך שדיסק ההדגמה של DTS-HD נשמע יפיפה, אם סאונד ענק, חסר מאמץ, מפורט להפליא וקולנועי.
יש גם דיסק הדגמה לא פחות טוב של דולבי, לפורמטים החדשים, יש שם קטעים לא פחות מרשימים.
וזה כמובן גם לא יעצור אותי, מלקנות אותיות חדשות כל שנה שנתיים.
ואני מסכים איתך שדיסק ההדגמה של DTS-HD נשמע יפיפה, אם סאונד ענק, חסר מאמץ, מפורט להפליא וקולנועי.
יש גם דיסק הדגמה לא פחות טוב של דולבי, לפורמטים החדשים, יש שם קטעים לא פחות מרשימים.
-
oferlaor
- מנהל

michael123,
1. בפירוש לא הרגשתי שום הבדל בין PCM בנגן מול הפיענוח ברסיבר...
2. יש לי מחסור בדיסקי בלוריי (יש לי כמה בודדים, ורובם בלי הפורמטים החדשים).
לבדיקה הזו השתמשתי בדיסק ההדגמה DTS HD MASTER שכולל קטעים נבחרים מכ-5-6 סרטים שונים (לילה באופרה, ארגון, XMEN3, RUSHHOUR3, HAIRSPRAY). יש גם קטעי מוזיקה, אבל אותי ספציפית עניין נושא הק"ב.
איתי,
לדעתי הם לא עשו עבודה מיוחדת לדיסק, אלא לקחו ממה שיש בסרטים עצמם. הקטע הוא שכמוך בדיוק אני מאמין שהם פשוט השקיעו בסרטים הללו במיוחד, כלומר, שההשקעה שלהם בסאונד יותר משמעותית מכל פורמט אודיו חדש.
1. בפירוש לא הרגשתי שום הבדל בין PCM בנגן מול הפיענוח ברסיבר...
2. יש לי מחסור בדיסקי בלוריי (יש לי כמה בודדים, ורובם בלי הפורמטים החדשים).
לבדיקה הזו השתמשתי בדיסק ההדגמה DTS HD MASTER שכולל קטעים נבחרים מכ-5-6 סרטים שונים (לילה באופרה, ארגון, XMEN3, RUSHHOUR3, HAIRSPRAY). יש גם קטעי מוזיקה, אבל אותי ספציפית עניין נושא הק"ב.
איתי,
לדעתי הם לא עשו עבודה מיוחדת לדיסק, אלא לקחו ממה שיש בסרטים עצמם. הקטע הוא שכמוך בדיוק אני מאמין שהם פשוט השקיעו בסרטים הללו במיוחד, כלומר, שההשקעה שלהם בסאונד יותר משמעותית מכל פורמט אודיו חדש.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

בדיוק.
חותם לך שישבו יפה על ההפקה של הדמו הזה בחדר מיקס.
זה לא copy paste.
מה גם שהחומר הרי לא הוקלט ב DTSHD במקור.
זה פשוט מיקס בנ&^%$.
חותם לך שישבו יפה על ההפקה של הדמו הזה בחדר מיקס.
זה לא copy paste.
מה גם שהחומר הרי לא הוקלט ב DTSHD במקור.
זה פשוט מיקס בנ&^%$.
-
oferlaor
- מנהל

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46452
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
גם אני נוכחתי לקצב הנתונים הגבוה יותר ולמיקסינג המשובח בפורמטי האודיו החדשים כבר לפני מספר חודשים כשערכתי את סדרת ביקורות נגני ה Blu-ray, אני ממליץ לכולם להתנסות ולחוות בעצמכם.
למי שחסר ציוד בבית על מנת לעמוד על ההבדלים בעצמו, אני מאמין שכל חנות מתמחה תשמח לערוך לכם בתיאום Show פרטי, החוויה מרשימה ופוקחת אוזניים.
שימו לב כי כבר כיום ה TViX 6500 מסוגל להוציא את ה DTS Core ונגני ה NMT מפיקים LPCM 7.1
למי שחסר ציוד בבית על מנת לעמוד על ההבדלים בעצמו, אני מאמין שכל חנות מתמחה תשמח לערוך לכם בתיאום Show פרטי, החוויה מרשימה ופוקחת אוזניים.
שימו לב כי כבר כיום ה TViX 6500 מסוגל להוציא את ה DTS Core ונגני ה NMT מפיקים LPCM 7.1
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

הבנתי שבקושחה האחרונה ה PS3 גם מנגן DTSHD?
-
oferlaor
- מנהל

איתי,
ליתר דיוק הוא מפענח בתוכנה את ה-DTS HD לכדי LDPCM שהחומרה שלו מסוגלת להוציא.
ליתר דיוק הוא מפענח בתוכנה את ה-DTS HD לכדי LDPCM שהחומרה שלו מסוגלת להוציא.