חיבור כמה רמקולים על כניסה אחת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

יש לי רסיבר ישן, מסוג K7 של סנסוי, שלא נותן לי יותר מסטריאו. אז חיברתי חמישה רמקולים, לארבע יציאות, כשבחלק מהיציאות עשיתי חיבורים כפולים (כלומר, חוטים של שני רמקולים מלופפים ביחד). ממה שהבנתי מהאלקטרונאי של המשפחה, זה לא היה אמור ליצור בעיה.

לפני כמה ימים השמעתי שיר, בחצי ווליום, והרסיבר הפסיק לעבוד. מבירור קצר גיליתי שנשרף הפיוז. מדובר בפיוז של אחד וחצי אמפר. בינתיים מצאתי רק פיוז של חצי אמפר, שנשרף מיד עם ההדלקה. בעקבות זה שלחתי את הרסיבר לבדיקה אצל האלקטרונאי.

אה, כן, והרסיבר גם חטף מכה לא מכוונת ודי עדינה במקביל לזמן שהוא הפסיק לעבוד.
מעניין אותי לדעת אם יש לכם איזשהו רעיון מה הסיפור וממה הוא יכול היה להיגרם? (טפשות שלי תופסת כתשובה רלוונטית)

פרילוצקי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

למה שלא תקנה רסיבר 5 ערוצים והכל יהיה חדש ובאחריות :)

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

זה בגלל שהרסיבר לא מיועד לעבוד עם 5 רמקולים. הוא רסיבר סטריאו. העמסת עליו יותר מדי... מזלך אם הבעיה תהיה רק פיוז ולא משהו חמור יותר כמו פגיעה בספק הכוח או בטרנזיסטורים...
האלקטרונאי כנראה לא כל כך מבין במערכות הגברה אם הוא המליץ לך לעשות כן...

ועוד משהו... מה חשבת להשיג עם חיבור 5 רמקולים? הרסיבר הרי מיועד ל 2 ערוצים בלבד - סטריאו. הייתי מבין עוד אם היית אומר חיבור 4 רמקולים, אבל 5??? איפה השישי??? לשמוע ערוץ אחד בלבד עם עוד רמקול? לא נראה לך קצת יקלקל את חווית ההאזנה שערוץ אחד נשאר מקופח?

לפי מה שכתבת, קשה לי להאמין שמכה במגבר היא שגרמה לתקלה שגרמה לו להפסיק לעבוד בחצי הווליום....

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הממ. הבנתי.
לא קניתי רסיבר חדש משיקולי תקציב, כמו גם ידיעה שהרסיבר מאוד איכותי (יחסית לזמנו), מה גם שאני מחבר אליו את הפטיפון המקורי שעבדתי איתו. בכולופן לפי מה שהבנתי מהבנאדם, לא הייתה אמורה להיות בעיה.
בסה"כ מדובר בחדר די קטן, ככה שלא קריטי לי 5 ערוצים, למרות שבסיטואציה שנוצרה נראה לי שאין מנוס מקניית רסיבר נורמלי וזהו. קצת חבל לי על הרסיבר הישן יותר. הוא באמת אחלה דבר, עובד על הספקים מטורפים לגמרי.

אופציה נוספת היא שאני פשוט אחבר שני רמקולים בינתיים וזהו.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

מה זה בשבילך רסיבר נורמלי?
בשביל הרבה אנשים רסיבר נורמלי זה רסיבר 2 ערוצים.
אתה צריך 5 ערוצים? אתה רוצה לבנות ק"ב?
אם אתה אוהב את הרסיבר שלך כיום, למה שתחליף אותו באחד של 5 ערוצים, שבתקציב דל בהכרח יהיה פחות טוב ממה שיש לך כרגע...

קודם תשאל את עצמך בשביל מה אתה רוצה 5 ערוצים, ואחרי שתהיה לך תשובה תתקדם משם.
שיקול מרכזי הוא אם אתה רוצה מוסיקה נטו, או ק"ב. שניהם עולמות שונים בפני עצמם.
בכל מקרה, תלמד קצת מהפורומים השונים לפני קבלת החלטות (ויש הרבה מה ללמוד). בשביל זה אנחנו כאן...

בהצלחה...

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כמובן, כמובן.
כרגע, אכן, התקציב די דל. זה לא אומר שכזה יהיה המצב כשאקנה את הרסיבר המדובר והמשודרג. לענייננו, איזה רסיבר שלא יהיה, הוא מיועד, לפחות בשלב זה של החיים לחדר שלי. 5 רמקולים כבר נקנו; בהמשך אני מתכנן גם לקנות טלוויזית LCD HD בכיוון של 27 או 32 אינץ'. ממיר יס מקס יגיע בחודש הבא. והעיקרון הובן, אני מתכנן גבוה.

כרגע, כן, מירב השימוש הוא למוזיקה. מה שכן, אני מודה שחבר ששמעתי אצלו חמישה רמקולים בסראונד, הופעה של דיוויד גילמור פשוט עשתה לי חשק מטורף ליהנות מזה גם כן. תענוג של ממש.

אגב, ברסיבר הנוכחי יש 4 כניסות. אני פשוט אנתק את הסנטר (ששוב, חובר רק מתוך הנחה שממש אין בעיה עם זה. הנחה מוטעית, כמו שעכשיו גיליתי) ויהיה בסדר.
סביר מאוד להניח אם השיקול היה נגמר פה, גם הייתי נשאר עם הרסיבר הזה וזהו, אבל יש עוד שיקולים. ביניהם אחד לא מתוכנן שאחרי שאבא שלי רצה לזרוק את הרסיבר, ועכשיו הוא רואה אותו ואת הפטיפון אצלי בחדר וכמה אני מאושר מזה, זה עשה לו חשק מחודש להעביר אותו לסלון, ככה שיכול להיות שבלי קשר לכלום אני אהיה חייב לקנות מגבר.

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

תחבר כזה דבר ואז תוכל לחבר 8 רמקולים כמו שצריך וגם למתג בניהם:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=28008

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כשאתה אומר למתג ביניהם, למה הכוונה בדיוק? מתנצל על הבורות. יש לי רעיון כללי, אבל אני מעדיף להבין את העניין כמו שצריך.

למען הסר ספק - מדובר על רסיבר סטריאו.

אה, כן. הקפצה! :lol:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

למתג אומר לחבר כל פעם אחד אחר ע"י מכשיר עם בורר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אה, מה שחשבתי. לא כיף, לא רלוונטי. לא פרקטי.
תודה בכולופן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

הקיצר, העמסת את המגבר.
דרשת ממנו זרם שהוא לא מסוגל היה להפיק ולכן נשרף הפיוז (תגיד תודה שלא הלך המגבר לגמרי).

או שתקנה מגבר חזק יותר או שתקנה רמקולים קלים יותר לדחיפה, או, מה שכמובן הכי מומלץ, תחזור לסטריאו, כי זה מה שיש לך......

העתקת המידע למיליון רמקולים לא הופך את זה לסראונד....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”