מערכת הפעלה 32/64 ביט
-
pitza
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
שלום לכולם,
שאלה של הדיוט:
מה כמות הזכרון המכסימלית שניתן להתקין במערכת הפעלה 32 ביט (XP או ויסטה)?
אני שוקל להוסיף זכרון והבנתי שמעל 2 גיגה יש לפעמים תופעות שהזכרון לא מזוהה.
אם זה נכון, האם כדאי לעבור ל 64 ביט? (למרות האזהרות החוזרות ונשנות כאן באתר)
תודה
אסף
שאלה של הדיוט:
מה כמות הזכרון המכסימלית שניתן להתקין במערכת הפעלה 32 ביט (XP או ויסטה)?
אני שוקל להוסיף זכרון והבנתי שמעל 2 גיגה יש לפעמים תופעות שהזכרון לא מזוהה.
אם זה נכון, האם כדאי לעבור ל 64 ביט? (למרות האזהרות החוזרות ונשנות כאן באתר)
תודה
אסף
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
במערכת הפעלה המבוססת על 32 ביט יש תמיכה במרחב כתובות של 4GB כתובות זיכרון, אבל מערכת ההפעלה לוקחת 1GB ממרחב הכתובות הזה בשבילה. זה משאיר סה"כ 3GB פנויים.
במערכת הפעלה המבוססת על64 ביט יש תמיכה במרחב כתובות של 2 בחזקת 64 כתובות שזה 16 ג'יגה ג'יגה כתובות - מספר בלתי ניתן לדמיון. לכן מערכת כזו תזהה ללא בעיה זיכרון שהוא גדול מ- 3GB. הבעיה היא שההבדל ביניהם (בין מערכת 32 ל- 64 ביט) לא יהיה גדול כי רוב האפליקציות והחומרה שיש כיום לא בהכרח תומכות במערכת הפעלה של 64 ביט ולכן כל היתרון של הזיכרון הגדול יותר הולך לפח.
אני בטוח שעם 2GB זיכרון על מערכת XP 32 ביט אפשר להשיג ביצועים לא רעים כלל. ייתכן ש- vista תהיה כבדה יותר.
בכל מקרה, ניתן תמיד להתקין יותר זיכרון גם על מערכת 32 ביט (עד מגבלת לוח האם עצמו) - אני בספק שזה ייתן משהו. מערכת 32 ביט תכיר בכל מקרה ב- 2-3GB לכל היותר.
במערכת הפעלה המבוססת על64 ביט יש תמיכה במרחב כתובות של 2 בחזקת 64 כתובות שזה 16 ג'יגה ג'יגה כתובות - מספר בלתי ניתן לדמיון. לכן מערכת כזו תזהה ללא בעיה זיכרון שהוא גדול מ- 3GB. הבעיה היא שההבדל ביניהם (בין מערכת 32 ל- 64 ביט) לא יהיה גדול כי רוב האפליקציות והחומרה שיש כיום לא בהכרח תומכות במערכת הפעלה של 64 ביט ולכן כל היתרון של הזיכרון הגדול יותר הולך לפח.
אני בטוח שעם 2GB זיכרון על מערכת XP 32 ביט אפשר להשיג ביצועים לא רעים כלל. ייתכן ש- vista תהיה כבדה יותר.
בכל מקרה, ניתן תמיד להתקין יותר זיכרון גם על מערכת 32 ביט (עד מגבלת לוח האם עצמו) - אני בספק שזה ייתן משהו. מערכת 32 ביט תכיר בכל מקרה ב- 2-3GB לכל היותר.
-
pitza
-
- חבר פעיל מאוד

אז מה עדיף, להתקין 3 גיגה או 4 גיגה?
נשמע לי קצת מוזר...להתקין 4 ולקבל 3 (מזכיר לי את הגשש החיוור - ישראבלוף, או בעצם ווינדוסבלוף
)
נשמע לי קצת מוזר...להתקין 4 ולקבל 3 (מזכיר לי את הגשש החיוור - ישראבלוף, או בעצם ווינדוסבלוף
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
זה לא מוזר בכלל - זו התמיכה של מערכות 32 ביט. זה משהו שאתה לא ממש יכול לשלוט בו.נשמע לי קצת מוזר...להתקין 4 ולקבל 3...
ההבדלים הכספיים בין 3 ל- 4 GB כ"כ לא משמעותיים כך שזה ממש לא משנה. אם תקנה 4 ויום אחד תתקין מערכת 64 ביט היא תתמוך לך בזה. אם אתה רוצה לקנות עד מגבלת המערכת, אז כן - 3 GB יספיקו. ושוב, אם אתה עובד עם XP אז 3GB ממש יספיק לך.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
למה מוזר? תתקין 3 תקבל 3. תתקין 4 על מערכת הפעלה שיכולה להשתמש רק ב 3 וגם אז תקבל 3.pitza כתב:אז מה עדיף, להתקין 3 גיגה או 4 גיגה?
נשמע לי קצת מוזר...להתקין 4 ולקבל 3 (מזכיר לי את הגשש החיוור - ישראבלוף, או בעצם ווינדוסבלוף)
...
גם לפני שנים בפרהיסטוריה של הדוס על ה 8088, המעבד יכל לפנות ל 1MB אבל היה מוגבל פיזית ל 640KB כי כל המרווח שבין 640KB ל 1MB היה שמור למיפוי של כרטיסי הרחבה. יכלת להתקין כמה זיכרון שרק רצית (אם היית מאוד עשיר) ועדיין לקבל רק 640KB במקרה הטוב ותקיעת מערכת במקרה הפחות טוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
במחשב שמיועד לעבוד כ-HTPC, ממש אין צורך ביותר מ-2 ג'יגה-בייט. זה אולי פותר את הדילמה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pitza
-
- חבר פעיל מאוד

נכון, אבל התקנתי כרטיס מסך טוב ואני מתכנן להתחיל לשחק. השדרוג הפשוט והזול ביותר הוא להוסיף זכרון.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ממש נכון. מה שקובע ביצועים במשחקים זה בד"כ כמות הזכרון על כרטיס המסך + חוזק ה-GPU שלו.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
הרשה לי לתקן אותך- אין קשר בין כמות הזכרון לבין יכולת ביצועים במשחק,pixies כתב:לא ממש נכון. מה שקובע ביצועים במשחקים זה בד"כ כמות הזכרון על כרטיס המסך + חוזק ה-GPU שלו....
לדגומא יש הרבה כרטיסים עם 1GB ועדיין ה GT8800 עם 512 או GTS8800 עם 320 חזק הרבה יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בגלל זה כתבתי שזה שילוב עם חוזק המעבד של כרטיס המסך ולא בלעדית ע"י הזכרון שלו.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
מערכת הפעלה 32 ביט מגבילה את ה-process הבודד למרחב כתובות וירטואלי של 4GB
2 גיגה הולכים ל-user ועוד 2 ל-kernel
אפשר לשנות ב-boot.ini כך שהחלוקה תהיה 3 גיגה ל-user ו-1 למערכת הפעלה
יש מערכות 32 ביט של Microsoft שתומכות ביותר מ-4 גיגה כמובן.
מגבלה של מערכת הפעלה 32 ביט היא בכלל לא מסתיימת ב-4 גיגה
2 גיגה הולכים ל-user ועוד 2 ל-kernel
אפשר לשנות ב-boot.ini כך שהחלוקה תהיה 3 גיגה ל-user ו-1 למערכת הפעלה
יש מערכות 32 ביט של Microsoft שתומכות ביותר מ-4 גיגה כמובן.
מגבלה של מערכת הפעלה 32 ביט היא בכלל לא מסתיימת ב-4 גיגה