Ir-Blaster

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dotti פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

רכשתי את הרכטיס PVR-150 .
בכרטיס זה יחידת השלט מתחברת באמצעות USB.
לאחר נסיונות רבים הצלחתי להתקין את היחידה לשלט וחיברתי את ה-IR BLASTER אליה אך לצערי המחשב לא רואה את התקן אינפרא רד.
הדגם של היחידה אינפרא רד הוא:TESIR01
אשמח לקבל עזרה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. ניסית לחבר את ה-IR Blaster גם לכניסה מספר 2 (יש 2 כניסות)?
2. האם אתה מנסה לעבוד עם XP? יש דגמי קיט אינפרה אדום שנמכרים עם ה-Hauppauge ולא תואמי XP. ניתן ברוב המקרים להחליף את היחידה הזו אצל היבואן או בחנות שבה קנית ביחידה שכן תואמת XP.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dotti פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

BLASTER

שליחה #3 

לכרטיס ה-PVR 150 שקיבלתי 4 כניסות: S-VIDEO, אודיו, וכניסות אנטנה. לפי הוראות ההתקנה השונות שראיתי ברשת, הוא שונה מהדגם המקובל של ה-PVR 150.

ליחידת האינפרה אדום שקיבלתי - שהיא יעודית לXP - יש חיבור USB. חיברתי אותה ישירות למחשב ולא דרך הכרטיס.

האם זו הבעיה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

יחידת האינפרה האדום שחיברת ב-USB היא המקלט האינפרה אדום, שקולט פקודות מהשלט של הכרטיס, אבל המקלט הוא גם זה שנותן מתח ליחידת ה-IR Blaster, שהוא חוט דק שבקצהו האחד תקע קטן כמו אזניות של טלפון נייד ובקצהו השני נורית LED קטנה. את התקע הזה עליך לחבר בשקע המתאים שנמצא במקלט האינפרה האדום (יש בד"כ שניים), ואת הנורית עליך להצמיד לעינית של הממיר.

orennahum
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
קיבל תודות: 0

האם מזוהה ?

שליחה #5 

כנס למנהל ההתקנים במחשב. אם אתה רואה שיש שם התקן לא מזוהה הרי שהבעיה היא שה-IR BLASTER לא זוהה. אמנם ישנם כאלו שלא מזוההים ע"י XP אבל יש לזה פתרון ע"י התקנה של העדכון הזה WindowsXP-KB912024-v2-x86-ENU.exe.

אורן

dotti פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

קודם כל, תודה על העזרה.
סלחו לי על הבורות, אבל עדיין אני מתקשה להבין.

- כאשר חיברתי את יחידת האינפרה אדום למחשב, היא עלתה לי והותקנה למיטב הבנתי. במנהל ההתקנים אני לא רואה התקן לא מזוהה. מצד שני, אני לא בטוח כיצד אמורה היחידה להופיע שם.
- כרגע יחידת ה-IR Blaster, מחוברת לאינפרה אדום והנורית קרובה לממיר (מסוג יס מקס). לא הדבקתי אותה עדיין כיוון שאני לא בטוח לאיזה חלק בממיר היא אמורה להיות מוצמדת.
- כאשר אני מנסה לפתוח את ה-IR Blaster reconfiguration, מופיעה לי הודעה could not find ir hardware. אני מניח שזה לא סימן טוב, וזה די מונע ממני להמשיך הלאה.

שוב תודה על הסבלנות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אם אתה עובד במערכת ההפעלה XP, נסה את הטיפ של אורן. הנה הלינק לדף של מיקרוסופט עם הקובץ שהוא דיבר עליו:
http://support.microsoft.com/kb/912024

orennahum
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

במנהל ההתקנים אתה צריך לראות רכיב המזוהה כ-ehome infrared. אם יש לך כזה, אז הוא מזוהה. אצלי לפחות הוא עובד וקולט את השלט. כאשר ניסיתי להתקין את תוכנת הקונפיגורציה של הכרטיס גם אני קבלתי הודעה שהוא לא מוצא חומרה מתאימה. מכוון שאני עובד עם מדיה פורטל על XP אני לא יודע איך ואם ניתן להגדיר את התוכנה שתחליף ערוצים בממיר.

אורן

dotti פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

את העדכון הזה המחשב לא מתקין. בהודעת השגיאה מנומקת הסיבה לכך בהבדלי השפה בין המערכת שלי לעדכון.

בכל מקרה את יחידת האינפרה אדום המחשב זיהה, וכאשר אני בVINTV השלט עובד איתה (מעלה ווליום, מעביר ערוצים). הבעיה עם הIR-BLASTER. אותו המערכת לא מזהה, כאמור כאשר אני מנסה לפתוח את ה-IR Blaster reconfiguration, מופיעה לי הודעה could not find ir hardware, ובפתיחת הblaster config כתוב לי no ir blaster HWFound.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

1. התוכנות שאתה מנסה להפעיל ל-IR BLASTER אינן מיועדות לבלאסטר של השלט (של יקרוסופט או תואם) אלא לבלאסטר הפנימי שמגיע ב-PVR150 הרגיל עם השלט של HAUPPAUGE ובלאסטר שמתחבר ישירות לכרטיס עצמו. ולכן גם לא עובדות.

2. כדי להשתמש בבלאסטר שיש לך אתה צריך תוכנת מדיה סנטר שיודעת להשתמש בו...כמו ה-MCE או VMC או תוכנות עזר אחרות שמאפשרות שימוש בו בשאר התוכנות.

3. WINTV לפי מה שאני יודע אינה תומכת בבלאסטר של מיקרוסופט.

אורן.

orennahum
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אורן,

האם אתה מכיר תוכנה פשוטה שאיתה אני יכול לבדוק שהבלסטר עובד (כלומר משדר החוצה).

תודה,
אורן

dotti פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה, אורן

שליחה #12 

פתרת לי את התעלומה.

האם תוכנת sageTV יכולה לעבוד עם ה-IR BLASTER שיש לי או רק התוכנות של מיקרוסופט? איך אני רואה זאת?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

Re: תודה, אורן

שליחה #13 

dotti כתב:פתרת לי את התעלומה.

האם תוכנת sageTV יכולה לעבוד עם ה-IR BLASTER שיש לי או רק התוכנות של מיקרוסופט? איך אני רואה זאת?
...
לא באופן ישיר - הבלאסטר של מיקרוסופט לא נתמך פנימית ב-SAGETV.

אורן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”