אז קודם כל שלום לכולם ,
מאוד התרשמתי מהאתר ומהמקצועיות של החברים באתר .
אך עדיין קיימות בי מספר שאלות לא קטן ... ואשמח אם תבהירו לי את הנושא .
כיום יש לי LCD SONY BRAVIA 40" S3000 ומערכת סאונד טובה בסלון , הדבר הראשון
שעלה לי בראש זה "איך אני מנגן את כל המדיה שיש לי בסלון " , באיכות טובה ובעלות לא
גבוהה .
קראתי אצלכם מס' ביקורות על מכשירים מזרימי מדיה וקונפיגורציות שונות של HTPC
ועכשיו לשאלות :
1) האם מזרים מדיה טוב מגיע לאותה תמונה כמו HTPC ?
2) שאנחנו מדברים על HTPC מבחינת מבנה , זהו מחשב רגיל לכל דבר חוץ מהכרטיס עריכה ומהמארז ? מכיון שיש לי לוח אם ATX טוב של אסוס יש לי זכרונות ,מעבד,הארד דיסק
ומה שנראה שחסר לי זה רק כרטיס מסך טוב ומארז . האם תהיה לי בעיה להרכיב HTPC ?
(בשלב זה אני לא מתכוון להקליט אז אין לי צורך בכרטיס עריכה) .
במידה והתשובה היא "אין בעיה " מה ההמלצה שלכם למארז טוב ולא יקר(500-700) ש"ח
ומה ההמלצה לכרטיס מסך טוב באותם סדרי גודל מחיר .
3)לגבי מזרימי מדיה - שמתי לב שיש כל כך הרבה ולא הצלחתי להבין באופן מובהק
מה באמת כדאי לקנות ..
*המחשב הראשי שלי מחובר לראוטר של לינקסיס טכנולגיית N והייתי מאוד רוצה לממש את המהירות של הראוטר . יש איזה מזרים וידיאו שתומך בתקן N ? כדאי להשתמש בWIRELESS NETWORK או שעדיף לחבר את המזרים וידיאו בכבל רשת רגיל ?
בכל אופן , איזה מזרים וידיאו כדאי בימים אלו לקנות בעלויות לא גבוהות
TVIX , KISS , POPCORN HOUR ? משהו אחר ? (כמובן תומך עיברית) .
ואיזה דברים אני צריך לקחת בחשבון שאני קונה מזרים וידיאו (נתקלתי בכל מיני מושגים שאני לא מכיר כגון SAMBA , SLAVE USB , LOCAL USB .......)
מה באמת חשוב ועל מה אפשר לוותר ?
לאחר כל השאלות האלה , אשמח לדעת איפה בארץ קיימות חנויות שמוכרות מזרימי וידיאו ?
במידה ואין .. מה הדרך הכי קלה לרכוש .
לגבי HTPC שמתי לב שלא חסר חנויות אך בכל זאת היכן אתם ממליצים .
תודה רבה מראש וסחטיין על האתר .
moshelog
מזרים מדיה או HTPC
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני מציע לך להמתין קצת כי יש כמה ביקורות על מזרימי מדיה חדשים בצינור. לעניות דעתי, אין באמת מאבק בין שני המוצרים כי למרות תחומי חפיפה רבים בעיני הם מוצרים משלימים, אבל זו החלטה שאתה צריך לקחת בעצמך. בנוגע לשאלותיך:
1. כן וללא ספק. מזרימדיה מהדור החדש משתווה בנקל ל HTPC מבחינת איכות תמונה וקול.
2.HTPC הוא מחשב רגיל לחלוטין שהדגש עליו הוא על נפח דיסק, כרטיס קול (מובנה או לא), מארז אסטטי, פיזור חום ושקט ושילוב קצת שונה בין יכולות ועוצמת המעבד לזו של כרטיס המסך. הוא דורש גם מערכת הפעלה הכוללת Media Center או התקנת תוכנה כזו בנפרד. כרטיס טלוויזיה הוא אופציונאלי היות (ולמרות שהרבה יזדעקו כאן ויסבירו לי כמה שאני טועה) שפתרונות מבוססי Yes Max או Hot Magic הם לדעתי הרבה יותר מוצלחים. אני הפסקתי להתעסק בהמלצות למפרטים אבל לא חסרים כאן חברים שימחו לעזור לך.
3.עדיף עדיין לחבר בחיבור רשת קווי.
4. מבחינתי שלי התמיכה בעברית לא רק שמיותרת אלא גם מפריעה. אבל השאלה למה אתה מתכוון במושג זה. כתוביות בעברית כולם יודעים להציג. תפריטים ומסכים המיושרים באופן מעצבן לימין זה כבר סיפור שאף מזרימדיה לא יודע להתמודד איתם בהצלחה רבה.
5. כל המושגים שהבאת הם שיטות שונות להעברת מדיה ושיתוף קבצים. בגדול הן כולן עובדות. אני מעדיף להשתמש בשיטות של upnp או שרת SAMBA שמאפשרות למזרימדיה להציג את עצמו ברשת ככונן NAS אבל בעקרון לא חסרות דרכים להעביר מדיה אל כל המזרימי מדיה. הביקורות הקיימות באתר ואלו שיבואו יהיו לך כאן לעזר רב.
6. יש חנויות ויש הרכבה עצמית ממפרט. שתי השיטות עובדות ובשתיהן צריך להשקיע פחות או יותר פי 2 או 3 ממה שעולה מזרימדיה. לדעתי הדרך הקלה ביותר היא לשריין בין 5000 ל 8000 ש"ח ולבנות מחלקים - אבל זה מתאים רק למי שהתעסקות במחשבים זה גם תחביב ולא רק מטלה.
1. כן וללא ספק. מזרימדיה מהדור החדש משתווה בנקל ל HTPC מבחינת איכות תמונה וקול.
2.HTPC הוא מחשב רגיל לחלוטין שהדגש עליו הוא על נפח דיסק, כרטיס קול (מובנה או לא), מארז אסטטי, פיזור חום ושקט ושילוב קצת שונה בין יכולות ועוצמת המעבד לזו של כרטיס המסך. הוא דורש גם מערכת הפעלה הכוללת Media Center או התקנת תוכנה כזו בנפרד. כרטיס טלוויזיה הוא אופציונאלי היות (ולמרות שהרבה יזדעקו כאן ויסבירו לי כמה שאני טועה) שפתרונות מבוססי Yes Max או Hot Magic הם לדעתי הרבה יותר מוצלחים. אני הפסקתי להתעסק בהמלצות למפרטים אבל לא חסרים כאן חברים שימחו לעזור לך.
3.עדיף עדיין לחבר בחיבור רשת קווי.
4. מבחינתי שלי התמיכה בעברית לא רק שמיותרת אלא גם מפריעה. אבל השאלה למה אתה מתכוון במושג זה. כתוביות בעברית כולם יודעים להציג. תפריטים ומסכים המיושרים באופן מעצבן לימין זה כבר סיפור שאף מזרימדיה לא יודע להתמודד איתם בהצלחה רבה.
5. כל המושגים שהבאת הם שיטות שונות להעברת מדיה ושיתוף קבצים. בגדול הן כולן עובדות. אני מעדיף להשתמש בשיטות של upnp או שרת SAMBA שמאפשרות למזרימדיה להציג את עצמו ברשת ככונן NAS אבל בעקרון לא חסרות דרכים להעביר מדיה אל כל המזרימי מדיה. הביקורות הקיימות באתר ואלו שיבואו יהיו לך כאן לעזר רב.
6. יש חנויות ויש הרכבה עצמית ממפרט. שתי השיטות עובדות ובשתיהן צריך להשקיע פחות או יותר פי 2 או 3 ממה שעולה מזרימדיה. לדעתי הדרך הקלה ביותר היא לשריין בין 5000 ל 8000 ש"ח ולבנות מחלקים - אבל זה מתאים רק למי שהתעסקות במחשבים זה גם תחביב ולא רק מטלה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כדי להזרק על הספה, ללחוץ PLAY ולא לדאוג לכלום, עדיף מזרימדיה.
מצד שני יש להם כל מיני באגים וחסרונות.
אז עדיף HTPC.
מצד שני, יש למחשב צורך בהרבה קינפוגים ותיחזוק והוא הרבה יותר יקר...
וכו'.
ברצינות, הפשטות של המזרימדיה היא יתרון גדול מאד בסאלון.
מצד שני, מחשב מנגן הכל (עם הוא מקונפג ביד אומן...).
לדעתי, מזרים שמנגן הכל זה הפתרון.
אלא אם כן אתה רוצה להקליט מהטלבזיה הישראלית.
מצד שני יש להם כל מיני באגים וחסרונות.
אז עדיף HTPC.
מצד שני, יש למחשב צורך בהרבה קינפוגים ותיחזוק והוא הרבה יותר יקר...
וכו'.
ברצינות, הפשטות של המזרימדיה היא יתרון גדול מאד בסאלון.
מצד שני, מחשב מנגן הכל (עם הוא מקונפג ביד אומן...).
לדעתי, מזרים שמנגן הכל זה הפתרון.
אלא אם כן אתה רוצה להקליט מהטלבזיה הישראלית.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תיקונים קטנים לקודמיי:
- יש מזרימדיה אחד שתומך באופן מלא בכתוביות עברית. המזרימדיה מסוג Popcorn Hour A-100 הוא המזרימדיה HD היחיד כיום שתומך באופן מלא בכתוביות בעברית, ללא שום בעייה של תמיכה במירכוז, תצוגה נכונה מימין לשמאל ללא צורך בהמרה וכו. אני מדבר כמובן על כתוביות ולא על ממשק משתמש. עלותו בהזמנה עצמאית מחו"ל - 900-1000 ש"ח. כל שאר המזרימדיות, כולל היקרים ביותר שעולים 2500 ש"ח, חסרים בתמיכה מלאה בכתוביות בעברית.
- בגלל לוח האם החדש והמהפכני של AMD ו-ATI עם הצ'יפסט 780G, ניתן לבנות כיום HTPC מצויין ואיכותי בעלות של בין 2000 ל-3000 ש"ח.
- יש מזרימדיה אחד שתומך באופן מלא בכתוביות עברית. המזרימדיה מסוג Popcorn Hour A-100 הוא המזרימדיה HD היחיד כיום שתומך באופן מלא בכתוביות בעברית, ללא שום בעייה של תמיכה במירכוז, תצוגה נכונה מימין לשמאל ללא צורך בהמרה וכו. אני מדבר כמובן על כתוביות ולא על ממשק משתמש. עלותו בהזמנה עצמאית מחו"ל - 900-1000 ש"ח. כל שאר המזרימדיות, כולל היקרים ביותר שעולים 2500 ש"ח, חסרים בתמיכה מלאה בכתוביות בעברית.
- בגלל לוח האם החדש והמהפכני של AMD ו-ATI עם הצ'יפסט 780G, ניתן לבנות כיום HTPC מצויין ואיכותי בעלות של בין 2000 ל-3000 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"