ארגון פריסת HD במחשב עם כרטיס מסך HD
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מדובר במחשב חדש עם לוח האם Gigabyte GA-MA78GM-S2H. הלוח מכיל את ה- HD3200 של ATI ומעבד AMD 5000 ו- 2 ג'יגה זכרון. המחשב משמש בין היתר לצפיה של תכני HD, ואני מתלבט כיצד לארגן את הקודקים.
ככלל פעלתי ע"פ המדריך לצפיה ב- HD על מחשבי LOW END, למרות שהמחשב לא יכול להיחשב כזה, מתוך הנחה שבכל מקרה הורדת עומס מהמעבד היא מומלצת.
נמנעתי רק משימוש ב- PURE VUDEO של NVIDIA, ונותרתי עם FFDSHOW, AVC, ו- HAALI. בצפיה רואים סביר ללא קפיצות אך מדי פעם נצפים מן פסים אופקיים שמופיעים ונעלמים (כמו חיתוכי סכין) ונראה שהפריסה אינה מיטבית (תכני MKV 720P).
האם השימוש במקודדים שהוזכרו משפרים/מרעים/לא משנים לכרטיס המסך לבצע את הפריסה שהוא נועד לבצע ?
האם כדאי להשתמש בקודק של NVIDIA למרות GPU של ATI ?
אם לא, כיצד ראוי לארגן את הקודקים אחרת ?
בתודה, אורי.
ככלל פעלתי ע"פ המדריך לצפיה ב- HD על מחשבי LOW END, למרות שהמחשב לא יכול להיחשב כזה, מתוך הנחה שבכל מקרה הורדת עומס מהמעבד היא מומלצת.
נמנעתי רק משימוש ב- PURE VUDEO של NVIDIA, ונותרתי עם FFDSHOW, AVC, ו- HAALI. בצפיה רואים סביר ללא קפיצות אך מדי פעם נצפים מן פסים אופקיים שמופיעים ונעלמים (כמו חיתוכי סכין) ונראה שהפריסה אינה מיטבית (תכני MKV 720P).
האם השימוש במקודדים שהוזכרו משפרים/מרעים/לא משנים לכרטיס המסך לבצע את הפריסה שהוא נועד לבצע ?
האם כדאי להשתמש בקודק של NVIDIA למרות GPU של ATI ?
אם לא, כיצד ראוי לארגן את הקודקים אחרת ?
בתודה, אורי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ייתכן ויש לך בעיה של התאמת תדר סריקה. אם זה כך זה לא קשור לקודקים ויותר לנגן עצמו ולמסך. זה בעיה שראיתי אצלי במסך הקודם שהוא קצת התקשה לטפל בתכנים ב 60Hz.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אין טעם להתקין את ה-NVidia Pure Video, הוא מיועד רק לכרטיסים שלהם ורק ל-MPEG2.
באיזה מסך אתה משתמש ואיך אתה מחבר אותו?
באיזה מסך אתה משתמש ואיך אתה מחבר אותו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מסך סמסונג 206BW מחובר ב- DVI
בצפיה ברזולוציה הטבעית של המסך בשימושי מחשב אחרים, התמונה מצויינת.
גם בקבצי XVID אין בעיה כזו, רק בתכני 720/1080.
גם בקבצי XVID אין בעיה כזו, רק בתכני 720/1080.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
נסה קצבי רענון שונים של המסך, כמו ש-Catskinner הציע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לי יש את אותו לוח והיתה לי את אותה בעייה רק בניגון DVD.
הבעייה נפתרה כאשר עברתי מ 720P ל 1080I.
אני עדין בודק ומחפש דרך להגדיר את הכרטיס מסך (נקודות שינון) וכו' לתצוגה מרבית.
אבל כמו שצינתי רוב הבעיות נפתרו ב 1080I .
אשמח אם תעדכן בהתקדמות.
הבעייה נפתרה כאשר עברתי מ 720P ל 1080I.
אני עדין בודק ומחפש דרך להגדיר את הכרטיס מסך (נקודות שינון) וכו' לתצוגה מרבית.
אבל כמו שצינתי רוב הבעיות נפתרו ב 1080I .
אשמח אם תעדכן בהתקדמות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

צריך להבדיל בין פסים או קרעים הנוצרים כתוצאה מאיבוד הסנכרון בין המפענח ל Renderer (בעיה עיקבית ב XP) או בין המחשב עצמו למסך שגורמת לתופעה הנקראת tearing לבין בעיה הנגרמת עקב deinterlacing לקוי. המקרה של nils_s מצביע לכיוון deinterlacing ואילו מהתאור הקצר של oriberko אני נוטה לחשוב שזו בעיה של tearing.
כדי לאבחן את הבעיה של oriberko צריך יותר פרטים על כל המערכת אבל nils_s ללא ספק צריך להחליף את הנגן שלו במחשב או את שיטת ה deinterlacing.
כדי לאבחן את הבעיה של oriberko צריך יותר פרטים על כל המערכת אבל nils_s ללא ספק צריך להחליף את הנגן שלו במחשב או את שיטת ה deinterlacing.
Catskinner כתב:צריך להבדיל בין פסים או קרעים הנוצרים כתוצאה מאיבוד הסנכרון בין המפענח ל Renderer (בעיה עיקבית ב XP) או בין המחשב עצמו למסך שגורמת לתופעה הנקראת tearing לבין בעיה הנגרמת עקב deinterlacing לקוי. המקרה של nils_s מצביע לכיוון deinterlacing ואילו מהתאור הקצר של oriberko אני נוטה לחשוב שזו בעיה של tearing.
כדי לאבחן את הבעיה של oriberko צריך יותר פרטים על כל המערכת אבל nils_s ללא ספק צריך להחליף את הנגן שלו במחשב או את שיטת ה deinterlacing....
היי ותודה על התגובה המהירה.
אשמח לקבל עוד פרטים איך אני מתקן את הבעיות אצלי במחשב ואם נין לקבל מידע מה זה בכלל deinterlacing.
ושוב תודה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני חושב שאת ההסבר הטוב ביותר לגבי Interlacing עבור הדיוטות ניתן לקרוא כאן בליווי דוגמאות באמת מאירות עיניים:
http://www.100fps.com/ האתר עצמו כתוב וערוך באופן נוראי אבל אפשר להתגבר על זה.
לגבי תיקון הבעיה אצלך, אז אם זה באמת בגלל deinterlacing זה קשור לנגן המדיה ולמפענח. אני לא יכול להמליץ לך על שום פתרון כל עוד אין לי מושג במה אתה משתמש.
לגבי תיקון הבעיה אצלך, אז אם זה באמת בגלל deinterlacing זה קשור לנגן המדיה ולמפענח. אני לא יכול להמליץ לך על שום פתרון כל עוד אין לי מושג במה אתה משתמש.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אילו רק זה היה כל כך פשוט...issue כתב:יש לי פתרון פשוט עבור בעיית ה tearing- צריך להגדיר את הטלוויזיה כמסך הראשי...
המון המון תודה !!!Catskinner כתב:אני חושב שאת ההסבר הטוב ביותר לגבי Interlacing עבור הדיוטות ניתן לקרוא כאן בליווי דוגמאות באמת מאירות עיניים:
לגבי תיקון הבעיה אצלך, אז אם זה באמת בגלל deinterlacing זה קשור לנגן המדיה ולמפענח. אני לא יכול להמליץ לך על שום פתרון כל עוד אין לי מושג במה אתה משתמש....
אחרי קריאה הבנתי בדיוק היכן הבעייה שלי והיא נפתרה .
פשוט היתי צריך להגדיר BOB בהגדרות של הכרטיס מסך והכן הכל הסתדר.
תודה רבה על העזרה והתגובה המהירה כן ירבו כמוך.