המלצות לבניית בית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
gmerin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ואוו, איזה פורום, וכמה מידע...
איך מתחילים?

אחרי קצת קריאה, נראה לי שמה שאני רוצה לא קיים עדיין, או שאני מפספס.
אולי מישהו יוכל לעזור...
אז ככה:
אני מעוניין במחשב מדייה סנטר אחד מרכזי שישרת את כל הבית, אני לא מאמין בעתיד הדייסקים וDVD, ולכן מבחנתי שימוקם מתחת לכיור במחסן.
אני רוצה לשלוט על הכל, הכל, דרך שלט מגע קטן (קצת יותר גדול מPOCKET PC), ואני רוצה כמה קונסולות שליטה כאלה בבית (אחד בכל חדר).
אני מעוניין שבכל חדר, יהיה מסך שיכול להקרין OUTPUT מלפטופ שלידו (דרך DOCKING STATION מבחינתי), ויכול להראות טלוויזיה, סרט או מוזיקה מהשרת המרכזי.
הנקודה, שבכל חדר ייתכן שארצה להראות CONTENT אחר, והכל דרך שרת אחד...

האם זה אפשרי? אני עכשיו בשלב תיכנון החשמל בבית, ולא ברור לי איך צריך להתארגן.

תודה, גיא

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אפשרי בהחלט, יש מספיק חברות שיעשו לך את זה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

גם אין כאן כל כך מה לעשות...

לפי מה שתארת הדבר היחיד שאתה צריך להכין זה כבלי רשת מכל החדרים (כולל הכיור) למקום מרכזי (נקרא לו ארון תקשורת) שם תחבר switch כלשהו.
HiFiMusic IL

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

aloni כתב:גם אין כאן כל כך מה לעשות...

לפי מה שתארת הדבר היחיד שאתה צריך להכין זה כבלי רשת מכל החדרים (כולל הכיור) למקום מרכזי (נקרא לו ארון תקשורת) שם תחבר switch כלשהו.
...
כן, אבל בנוסף צריך בכל חדר לעשות איזושהי הכנה לתשתית של כבלים שיעברו מהלפטופ אל המסך שבאותו חדר.
מה שאומר שצריך להיות לך כיוון לגבי הסידור של החדר מבחינת מיקום של המסך ושל הלפטופ.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

מה התקציב לפרוייקט?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #6 

קח בחשבון שלא ניתן להשתלט על ההנהלה :lol:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

אתחיל ואומר שאין שום בעיה טכנית לעשות את מה שאתה מבקש. העלות המרכזית היא ריבוי הלפטופים בחדרים. אני הייתי ממליץ ללכת על thin clients במקום לפטופ - מה שיוזיל את העלות בצורה משמעותית.

ארכיטקטורה של הפתרון:
1. שרת אחד (או יותר) אשר ממוקם במקום נסתר בבית. השרת הזה צריך להיות בעל נפח דיסקים גדול ומכובד. תמיד ניתן להוסיף עוד דיסקים או עוד שרתים באותו מיקום. מבחינת חומרה השרת הזה לא דורש יותר מדי CPU או כרטיס מסך, הוא צרכן HDD IO גדול, וסביר להניח שתרצה למקום לידו איזה ממיר או שניים של הוט / יס על מנת לצפות בטלוויזיה בכל הבית.

2. רשת: אני ממליץ לרשת בכבילה את כל החדרים, ובנוסף לשים רשת אלחוטית. הרשת הקווית תשמש את ה-thin clients בכל חדר אשר ימשכו מידע מהשרת המרכזי, הרשת האלחוטית תשמש את אותו "פאנל שליטה" שאיתו אתה יכול להסתובב בכל מקום בבית.

3. שליטה ובקרה: ניתן לשלוט על כל העסק הזה דרך iPhone, PPC או נוקיה 810 ודומיו. השליטה יכולה להיעשות דרך ממש קweb סטנדרטי (ואז כל מכשיר עם web browser יכול לשלוט על העסק) או דרך ממשק ייעודי.

4. לקוחות רזים בחדרים. תכנון נכון יאפשר לך להשתמש בלקוחות רזים בחדרים, אשר יחוברו למסכים הלוקאלים ויהיו ברי שליטה דרך אמצעי שליטה מרכזי (כמו שתיארתי בסעיף 3) או דרך שלט אינפרא מקומי. לקוח רזה שכזה צריך להיות עם CPU + כרטיס מסך נורמלים. מבחינת דסיק קשיח - ניתן להשתמש בדיסק קשיח מינימלי או ללא דיסק כלל (ובכל גם להוריד עלויות, גם להוריד רעשי רקע וחימום).
You are never fully dressed without a smile

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #8 

יש בעיה מסוימת לעשות streaming ב-HD היום בגלל DRM, אבל יש "פטנטים" שונים
אני מציע לך להסתכל על SAGE TV וה-extender שלהם

מה שלא ברור, למה קראת "בית חכם"?
איפה שליטה על חשמל, תאורה, תריסים, מיזוג, הזעקה, CCTV ועוד מיליון דברים?
זה יותר קשור לפורום של HTPC לדעתי..

כמה באמת כסף אתה רוצה להשקיע?

יש גם Kaleidescape..

gmerin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה חברה על התגובות הרבות, איזה מקצועיות. שאפו
התקציב שלי הוא עד 10K$ (לעת עתה, בעתיד אני יוסיף עוד).

מיקמתי את השאלה כאן ולא בHTPC מכיוון שאני מעונין גם לחבר את שאר התשתיות (מיזוג, מצלמה, וכו), אך בשלב ראשון חשוב לי יותר בAUDIO+VIDEO.

לגבי THIN CLIENTS, אם אני מבין נכון, זהו אמצעי גישה למחשב מרוחק (TERMINAL CLIENT), ובפועל כולם עובדים עם USERS שונים על אותו מחשב מרכזי...
אני לא כל כך אוהב את הפתרון הזה, בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, והבלאגן על המחשב שלהם ענק, ז"א שאם הם "עובדים" על המחשב המרכזי, יהיו בעיות SECURITY רבות...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

gmerin כתב:תודה חברה על התגובות הרבות, איזה מקצועיות. שאפו
התקציב שלי הוא עד 10K$ (לעת עתה, בעתיד אני יוסיף עוד).

מיקמתי את השאלה כאן ולא בHTPC מכיוון שאני מעונין גם לחבר את שאר התשתיות (מיזוג, מצלמה, וכו), אך בשלב ראשון חשוב לי יותר בAUDIO+VIDEO.

לגבי THIN CLIENTS, אם אני מבין נכון, זהו אמצעי גישה למחשב מרוחק (TERMINAL CLIENT), ובפועל כולם עובדים עם USERS שונים על אותו מחשב מרכזי...
אני לא כל כך אוהב את הפתרון הזה, בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, והבלאגן על המחשב שלהם ענק, ז"א שאם הם "עובדים" על המחשב המרכזי, יהיו בעיות SECURITY רבות...
...
לא הבנת נכון. thin client שונה בהחלט מ-terminal.
ל"לקוח רזה" יש מערכת הפעלה משל עצמו (בין אם היא על זכרון בלתי נדיף, על דיסק קשיח קטן או שמא בכלל מהרשת ). הלקוח הרזה עובד על מעבד משל עצמו, מרחב זכרון של עצמו (קרי יש לו RAM נפרד) וכו'.
זה בהחלט לא טרמינל מרוחק שמתחבר לשרת ועובד עליו.

היתרונות בשימוש בלקוח רזה בחדרים הוא:
1. אין צורך בדיסק גדול או דיסק קשיח בכלל.
2. אפשר להרכיב מחשבים קטנים ואסתטים.
3. אפשר לבצע BOOT מהרשת, ועל ידי כך לנהל את כל הלקוחות הרזים ממקום אחד מרכזי (למשל - שדרוג תוכנה או שינוי קונפיגורציה).
You are never fully dressed without a smile

gmerin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

האם הלקוחות הרזים הללו מריצים מערכת הפעלה רגילה (VISTA וכו)? נשמע נחמד...
יש לך המלצה ספציפית?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #12 

זה נחמד
http://minipc.aopen.com/Global/spec.htm

יש גם את SAGE עם extender HD שלהם

axe30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה #13 

לגבי THIN CLIENTS זולים אתה יכול לחפש ולרכוש יחידות מבוססות MINI ITX עם הלוח של אינטל שהוא זול ויתן לך תמורה מדהימה לכסף.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”