המלצות לבניית בית חכם
ואוו, איזה פורום, וכמה מידע...
איך מתחילים?
אחרי קצת קריאה, נראה לי שמה שאני רוצה לא קיים עדיין, או שאני מפספס.
אולי מישהו יוכל לעזור...
אז ככה:
אני מעוניין במחשב מדייה סנטר אחד מרכזי שישרת את כל הבית, אני לא מאמין בעתיד הדייסקים וDVD, ולכן מבחנתי שימוקם מתחת לכיור במחסן.
אני רוצה לשלוט על הכל, הכל, דרך שלט מגע קטן (קצת יותר גדול מPOCKET PC), ואני רוצה כמה קונסולות שליטה כאלה בבית (אחד בכל חדר).
אני מעוניין שבכל חדר, יהיה מסך שיכול להקרין OUTPUT מלפטופ שלידו (דרך DOCKING STATION מבחינתי), ויכול להראות טלוויזיה, סרט או מוזיקה מהשרת המרכזי.
הנקודה, שבכל חדר ייתכן שארצה להראות CONTENT אחר, והכל דרך שרת אחד...
האם זה אפשרי? אני עכשיו בשלב תיכנון החשמל בבית, ולא ברור לי איך צריך להתארגן.
תודה, גיא
איך מתחילים?
אחרי קצת קריאה, נראה לי שמה שאני רוצה לא קיים עדיין, או שאני מפספס.
אולי מישהו יוכל לעזור...
אז ככה:
אני מעוניין במחשב מדייה סנטר אחד מרכזי שישרת את כל הבית, אני לא מאמין בעתיד הדייסקים וDVD, ולכן מבחנתי שימוקם מתחת לכיור במחסן.
אני רוצה לשלוט על הכל, הכל, דרך שלט מגע קטן (קצת יותר גדול מPOCKET PC), ואני רוצה כמה קונסולות שליטה כאלה בבית (אחד בכל חדר).
אני מעוניין שבכל חדר, יהיה מסך שיכול להקרין OUTPUT מלפטופ שלידו (דרך DOCKING STATION מבחינתי), ויכול להראות טלוויזיה, סרט או מוזיקה מהשרת המרכזי.
הנקודה, שבכל חדר ייתכן שארצה להראות CONTENT אחר, והכל דרך שרת אחד...
האם זה אפשרי? אני עכשיו בשלב תיכנון החשמל בבית, ולא ברור לי איך צריך להתארגן.
תודה, גיא
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כן, אבל בנוסף צריך בכל חדר לעשות איזושהי הכנה לתשתית של כבלים שיעברו מהלפטופ אל המסך שבאותו חדר.aloni כתב:גם אין כאן כל כך מה לעשות...
לפי מה שתארת הדבר היחיד שאתה צריך להכין זה כבלי רשת מכל החדרים (כולל הכיור) למקום מרכזי (נקרא לו ארון תקשורת) שם תחבר switch כלשהו....
מה שאומר שצריך להיות לך כיוון לגבי הסידור של החדר מבחינת מיקום של המסך ושל הלפטופ.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
קח בחשבון שלא ניתן להשתלט על ההנהלה 
אתחיל ואומר שאין שום בעיה טכנית לעשות את מה שאתה מבקש. העלות המרכזית היא ריבוי הלפטופים בחדרים. אני הייתי ממליץ ללכת על thin clients במקום לפטופ - מה שיוזיל את העלות בצורה משמעותית.
ארכיטקטורה של הפתרון:
1. שרת אחד (או יותר) אשר ממוקם במקום נסתר בבית. השרת הזה צריך להיות בעל נפח דיסקים גדול ומכובד. תמיד ניתן להוסיף עוד דיסקים או עוד שרתים באותו מיקום. מבחינת חומרה השרת הזה לא דורש יותר מדי CPU או כרטיס מסך, הוא צרכן HDD IO גדול, וסביר להניח שתרצה למקום לידו איזה ממיר או שניים של הוט / יס על מנת לצפות בטלוויזיה בכל הבית.
2. רשת: אני ממליץ לרשת בכבילה את כל החדרים, ובנוסף לשים רשת אלחוטית. הרשת הקווית תשמש את ה-thin clients בכל חדר אשר ימשכו מידע מהשרת המרכזי, הרשת האלחוטית תשמש את אותו "פאנל שליטה" שאיתו אתה יכול להסתובב בכל מקום בבית.
3. שליטה ובקרה: ניתן לשלוט על כל העסק הזה דרך iPhone, PPC או נוקיה 810 ודומיו. השליטה יכולה להיעשות דרך ממש קweb סטנדרטי (ואז כל מכשיר עם web browser יכול לשלוט על העסק) או דרך ממשק ייעודי.
4. לקוחות רזים בחדרים. תכנון נכון יאפשר לך להשתמש בלקוחות רזים בחדרים, אשר יחוברו למסכים הלוקאלים ויהיו ברי שליטה דרך אמצעי שליטה מרכזי (כמו שתיארתי בסעיף 3) או דרך שלט אינפרא מקומי. לקוח רזה שכזה צריך להיות עם CPU + כרטיס מסך נורמלים. מבחינת דסיק קשיח - ניתן להשתמש בדיסק קשיח מינימלי או ללא דיסק כלל (ובכל גם להוריד עלויות, גם להוריד רעשי רקע וחימום).
ארכיטקטורה של הפתרון:
1. שרת אחד (או יותר) אשר ממוקם במקום נסתר בבית. השרת הזה צריך להיות בעל נפח דיסקים גדול ומכובד. תמיד ניתן להוסיף עוד דיסקים או עוד שרתים באותו מיקום. מבחינת חומרה השרת הזה לא דורש יותר מדי CPU או כרטיס מסך, הוא צרכן HDD IO גדול, וסביר להניח שתרצה למקום לידו איזה ממיר או שניים של הוט / יס על מנת לצפות בטלוויזיה בכל הבית.
2. רשת: אני ממליץ לרשת בכבילה את כל החדרים, ובנוסף לשים רשת אלחוטית. הרשת הקווית תשמש את ה-thin clients בכל חדר אשר ימשכו מידע מהשרת המרכזי, הרשת האלחוטית תשמש את אותו "פאנל שליטה" שאיתו אתה יכול להסתובב בכל מקום בבית.
3. שליטה ובקרה: ניתן לשלוט על כל העסק הזה דרך iPhone, PPC או נוקיה 810 ודומיו. השליטה יכולה להיעשות דרך ממש קweb סטנדרטי (ואז כל מכשיר עם web browser יכול לשלוט על העסק) או דרך ממשק ייעודי.
4. לקוחות רזים בחדרים. תכנון נכון יאפשר לך להשתמש בלקוחות רזים בחדרים, אשר יחוברו למסכים הלוקאלים ויהיו ברי שליטה דרך אמצעי שליטה מרכזי (כמו שתיארתי בסעיף 3) או דרך שלט אינפרא מקומי. לקוח רזה שכזה צריך להיות עם CPU + כרטיס מסך נורמלים. מבחינת דסיק קשיח - ניתן להשתמש בדיסק קשיח מינימלי או ללא דיסק כלל (ובכל גם להוריד עלויות, גם להוריד רעשי רקע וחימום).
You are never fully dressed without a smile
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש בעיה מסוימת לעשות streaming ב-HD היום בגלל DRM, אבל יש "פטנטים" שונים
אני מציע לך להסתכל על SAGE TV וה-extender שלהם
מה שלא ברור, למה קראת "בית חכם"?
איפה שליטה על חשמל, תאורה, תריסים, מיזוג, הזעקה, CCTV ועוד מיליון דברים?
זה יותר קשור לפורום של HTPC לדעתי..
כמה באמת כסף אתה רוצה להשקיע?
יש גם Kaleidescape..
אני מציע לך להסתכל על SAGE TV וה-extender שלהם
מה שלא ברור, למה קראת "בית חכם"?
איפה שליטה על חשמל, תאורה, תריסים, מיזוג, הזעקה, CCTV ועוד מיליון דברים?
זה יותר קשור לפורום של HTPC לדעתי..
כמה באמת כסף אתה רוצה להשקיע?
יש גם Kaleidescape..
תודה חברה על התגובות הרבות, איזה מקצועיות. שאפו
התקציב שלי הוא עד 10K$ (לעת עתה, בעתיד אני יוסיף עוד).
מיקמתי את השאלה כאן ולא בHTPC מכיוון שאני מעונין גם לחבר את שאר התשתיות (מיזוג, מצלמה, וכו), אך בשלב ראשון חשוב לי יותר בAUDIO+VIDEO.
לגבי THIN CLIENTS, אם אני מבין נכון, זהו אמצעי גישה למחשב מרוחק (TERMINAL CLIENT), ובפועל כולם עובדים עם USERS שונים על אותו מחשב מרכזי...
אני לא כל כך אוהב את הפתרון הזה, בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, והבלאגן על המחשב שלהם ענק, ז"א שאם הם "עובדים" על המחשב המרכזי, יהיו בעיות SECURITY רבות...
מיקמתי את השאלה כאן ולא בHTPC מכיוון שאני מעונין גם לחבר את שאר התשתיות (מיזוג, מצלמה, וכו), אך בשלב ראשון חשוב לי יותר בAUDIO+VIDEO.
לגבי THIN CLIENTS, אם אני מבין נכון, זהו אמצעי גישה למחשב מרוחק (TERMINAL CLIENT), ובפועל כולם עובדים עם USERS שונים על אותו מחשב מרכזי...
אני לא כל כך אוהב את הפתרון הזה, בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, והבלאגן על המחשב שלהם ענק, ז"א שאם הם "עובדים" על המחשב המרכזי, יהיו בעיות SECURITY רבות...
לא הבנת נכון. thin client שונה בהחלט מ-terminal.gmerin כתב:תודה חברה על התגובות הרבות, איזה מקצועיות. שאפו
אני לא כל כך אוהב את הפתרון הזה, בגלל שיש לי שני ילדים קטנים, והבלאגן על המחשב שלהם ענק, ז"א שאם הם "עובדים" על המחשב המרכזי, יהיו בעיות SECURITY רבות......
ל"לקוח רזה" יש מערכת הפעלה משל עצמו (בין אם היא על זכרון בלתי נדיף, על דיסק קשיח קטן או שמא בכלל מהרשת ). הלקוח הרזה עובד על מעבד משל עצמו, מרחב זכרון של עצמו (קרי יש לו RAM נפרד) וכו'.
זה בהחלט לא טרמינל מרוחק שמתחבר לשרת ועובד עליו.
היתרונות בשימוש בלקוח רזה בחדרים הוא:
1. אין צורך בדיסק גדול או דיסק קשיח בכלל.
2. אפשר להרכיב מחשבים קטנים ואסתטים.
3. אפשר לבצע BOOT מהרשת, ועל ידי כך לנהל את כל הלקוחות הרזים ממקום אחד מרכזי (למשל - שדרוג תוכנה או שינוי קונפיגורציה).
You are never fully dressed without a smile
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים