כפי שהמוח כבר טען זה ההרמוניות שחסרות בהקלטה דיגטלית שגורמות לה להישמע
קרה ולא טבעית
http://www.endino.com/archive/arch2.html

אוי,המוח כתב: אני גם לא מנסה להיכנס לוויכוח לכל סגנון הקלטה יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל כמה עובדות על דיגיטל.
זה לא נכון שמה שאתה מקליט זה מה שאתה מקבל.
ככל שהסיגנל חלש יותר בהקלטה דיגיטלית כך יש פחות רזולציה של ביטים להגדיר את רמת הווליום .מה שבעצם מעוות את ההקלטה
אם אתה מקליט בווליום נמוך בדיגיטל.
ההרמוניות הטבעיות(תדרים שמתווספים לתדר המרכזי,הכי חזק של הכלי נגינה) של הכלים לרוב חסרות בהקלטות דיגיטליות מה שגורם לסאונד להישמע קר ושחסר בו משהו.
ללא ספק הקלטה אנלוגית מלוכלכת הרבה יותר ומקמפרסת בהרבה מהמקרים.
אני מסכים שהסרט הוא כלי נגינה של הטכנאי![]()
אני גם לא חשוב שיש יותר נמוכים בהקלטות אנלוגיות הם פשוט יותר עגולים.
בנמוכים לפי דעתי הדיגיטל מגיע יותר למטה מאנלוג.
ובקיצור איש איש שיישמע את מה שהוא אוהב.
אצלי ללא ספק האנלוג מנצח בגדול
...
המשפט הזה תמיד נכון, גם בדיגיטל וגם באנלוג.המוח כתב: זה לא נכון שמה שאתה מקליט זה מה שאתה מקבל....
מסכים, זו מתמטיקה פשוטה אבל וזה אבל גדול, יחס הרעש לאות הכניסה ( SNR ) בסרט אנלוגי בעיתי ביחס לדיגיטל, ולכן אם אתה נכנס למכונה דיגיטלית נגיד במינוס 12 db לעומת מינוס 12 db באנלוג אתה תשמע הבדל עצום.המוח כתב: ככל שהסיגנל חלש יותר בהקלטה דיגיטלית כך יש פחות רזולציה של ביטים להגדיר את רמת הווליום .מה שבעצם מעוות את ההקלטה...
המוח כתב: אני מסכים שהסרט הוא כלי נגינה של הטכנאי
...

באמת?? אתה יכול לשלוח איזה לינק למחקרים?MartinHSabag כתב:מחקרים הוכיחו שאנשים העדיפו MP3 ב-128Kbps על הטראק המקורי.
אנשים אוהבים גם רדיו FM ומעדיפים אותו לפעמים על CD....
לדעתי, הקלטה שהיא מקומפרסת, נשמעת יותר "טבעית" ופחות מעייפת. זו הסיבה לדעתי....

אכן כן ... כשהיתה לי האפשרות במקום העבודה שלי בעבר תמיד הייתי מקליט תקליטורים שמצאו חן בעיני על אחד מהטייפים המשובחים כמו ה"דרגון" של נקאמיצ'י ( שמאוד רציתי תמיד לקנות אבל מחירו תמיד היה גבוה בטירוף ) והייתי מאזין לו בעזרת הטייפ בסט אפ שלי בבית . התוצאה - סאונד הרבה יותר טוב ופחות קר ומנוכר לעומת הסאונד המקורי של התקליטור .tascam כתב:שעושים מאסטרינג המון הקלטות דיגיטליות מורדות לסרט חצי אינץ או רבע אינץ מהמחשב ומוחזרות חזרה על מנת לקבל טיפה על קצה המזלג של סאונד אנלוגי ממש כמו שמעבירים את האות דרך מגבר מנורות כדי "לרכך" את הצליל הדיגיטלי....
אם הקלטת על קסטות רגילות והיית מאושר מהסאונד, חכה שתקליט על 1/4 "nirses כתב:אכן כן ... כשהיתה לי האפשרות במקום העבודה שלי בעבר תמיד הייתי מקליט תקליטורים שמצאו חן בעיני על אחד מהטייפים המשובחים כמו ה"דרגון" של נקאמיצ'י ( שמאוד רציתי תמיד לקנות אבל מחירו תמיד היה גבוה בטירוף ) והייתי מאזין לו בעזרת הטייפ בסט אפ שלי בבית . התוצאה - סאונד הרבה יותר טוב ופחות קר ומנוכר לעומת הסאונד המקורי של התקליטור .tascam כתב:שעושים מאסטרינג המון הקלטות דיגיטליות מורדות לסרט חצי אינץ או רבע אינץ מהמחשב ומוחזרות חזרה על מנת לקבל טיפה על קצה המזלג של סאונד אנלוגי ממש כמו שמעבירים את האות דרך מגבר מנורות כדי "לרכך" את הצליל הדיגיטלי.......