למה הקלטה אנלוגית יותר נעימה...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

אחלה מאמר על מה שקורה בהקלטות אנלוגיות ולמה הם יותר נעימות לאוזן....
כפי שהמוח כבר טען זה ההרמוניות שחסרות בהקלטה דיגטלית שגורמות לה להישמע
קרה ולא טבעית

http://www.endino.com/archive/arch2.html

:wink:

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

1. עניין של הרגל. זה מה שרוב בני ה 30 ומעלה היו רגילים אליו שנים. עד כמה שזה מוזר, קשה להסתגל למשהו חדש במיוחד שתמיד אפשר להשוות.
2. הסרט האנלוגי הוא סוג של כלי נגינה עבור הטכנאי. יש משמעות מאוד גדולה לעוצמת ההקלטה על הסרט. סוגי עוצמות שונות
גורמים לסרט להתנהג באופן שונה ( כמו קומפרסור ). הסרט מגיב באופן שונה לכל כלי בכל עוצמה ולכן מייצר אין סוף אפשרויות של גוון צליל לטכנאי.
בדרך כלל קומפרסיה של סרט פוגעת בתדרים הגבוהים שנשמעים חלש יותר ולכן התדרים הנמוכים בולטים יותר. ( לכל אלה ששואלים למה נדמה להם שיש "יותר נמוכים" באנאלוג .. זה לא שיש יותר נמוכים, יש פחות גבוהים ..

3. לא אכנס כאן לויכוח מה נשמע יותר טוב ( אני תמיד העדפתי הקלטות על סרטים אבל אני old school ). מדובר בשאלה סובייקטיבית.
ברמה התיאורטית, מכשירי הקלטה דיגיטליים יתנו את התוצאה המדוייקת ( שימו לב המדוייקת, לא הכי טובה ) ביותר שכן הם פחות
רגישים לעוצמת ההקלטה ( בהנחה שלא עברת את העוצמה המקסימלית ) ולא מעוותים את המקור לפי עוצמת הכניסה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני גם לא מנסה להיכנס לוויכוח לכל סגנון הקלטה יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל כמה עובדות על דיגיטל.
זה לא נכון שמה שאתה מקליט זה מה שאתה מקבל.
ככל שהסיגנל חלש יותר בהקלטה דיגיטלית כך יש פחות רזולציה של ביטים להגדיר את רמת הווליום .מה שבעצם מעוות את ההקלטה
אם אתה מקליט בווליום נמוך בדיגיטל.
ההרמוניות הטבעיות(תדרים שמתווספים לתדר המרכזי,הכי חזק של הכלי נגינה) של הכלים לרוב חסרות בהקלטות דיגיטליות מה שגורם לסאונד להישמע קר ושחסר בו משהו.
ללא ספק הקלטה אנלוגית מלוכלכת הרבה יותר ומקמפרסת בהרבה מהמקרים.
אני מסכים שהסרט הוא כלי נגינה של הטכנאי :D
אני גם לא חשוב שיש יותר נמוכים בהקלטות אנלוגיות הם פשוט יותר עגולים.
בנמוכים לפי דעתי הדיגיטל מגיע יותר למטה מאנלוג.
ובקיצור איש איש שיישמע את מה שהוא אוהב.
אצלי ללא ספק האנלוג מנצח בגדול
8)
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

מוח
נכון שאתה לא עוסק בהקלטות?

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טעות בידך :lol: הייתי טכנאי אולפן 5 שנים
:wink:
עדיין מקליט את עצמי בבית ולפעמים חברים באולפני הקלטות

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

כי איכשהו מה שכתבת לא נראה לי מחובר להגיון... ויש לי לא מעט הקלטות דיגיטליות שמוכיחות את זה...

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

שמע לא פעם נתקלתי בוויכוחים אבל מה שאני אומר הוא לא משהו שסתם המצאתי מהדימיון בשביל להרשים פה מישהו.
זה עובדות. תעשה ניסוי בעצמך....
אני כבר יודע שהקלטתי על פרוטולס בסיגנל חם ההקלטות יצאו הרבה יותר טובות.
אם יש לך גישה לפרוטולס באולפן תעשה ניסוי ותקליט את אותו מקור בווליומים שונים של הקלטה ותווכח שבדיגיטל כמה שיותר חזק יותר טוב.
תקרא גם קצת באינטרנט על הרמוניות של תדרים ותראה שאני מחובר להיגיון.even and odd harmonics
8)
בסוף היום מה שחשוב זה מה שנשמע טוב לא משנה איפה ואיך הוא הוקלט :wink:

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

המוח כתב: אני גם לא מנסה להיכנס לוויכוח לכל סגנון הקלטה יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אבל כמה עובדות על דיגיטל.
זה לא נכון שמה שאתה מקליט זה מה שאתה מקבל.
ככל שהסיגנל חלש יותר בהקלטה דיגיטלית כך יש פחות רזולציה של ביטים להגדיר את רמת הווליום .מה שבעצם מעוות את ההקלטה
אם אתה מקליט בווליום נמוך בדיגיטל.
ההרמוניות הטבעיות(תדרים שמתווספים לתדר המרכזי,הכי חזק של הכלי נגינה) של הכלים לרוב חסרות בהקלטות דיגיטליות מה שגורם לסאונד להישמע קר ושחסר בו משהו.
ללא ספק הקלטה אנלוגית מלוכלכת הרבה יותר ומקמפרסת בהרבה מהמקרים.
אני מסכים שהסרט הוא כלי נגינה של הטכנאי :D
אני גם לא חשוב שיש יותר נמוכים בהקלטות אנלוגיות הם פשוט יותר עגולים.
בנמוכים לפי דעתי הדיגיטל מגיע יותר למטה מאנלוג.
ובקיצור איש איש שיישמע את מה שהוא אוהב.
אצלי ללא ספק האנלוג מנצח בגדול
8)
...
אוי,
אני כבר רואה לאן השרשור הזה הולך ..
:lol:
המוח כתב: זה לא נכון שמה שאתה מקליט זה מה שאתה מקבל.
...
המשפט הזה תמיד נכון, גם בדיגיטל וגם באנלוג.
בגלל מגבלות הסרט האנלוגי ( שוב, אני ואתה אולי רואים בזה יתרון.. ) הדיגיטל יתן שחזור נאמן יותר למקור.
אם ההרמוניות שאתה מדבר עליהם קימות במציאות ( כלומר בחדר ההקלטה ) הם יוקלטו גם בדיגיטל. אם זה עיוות של הסרט אז כמובן שלא ..
המוח כתב: ככל שהסיגנל חלש יותר בהקלטה דיגיטלית כך יש פחות רזולציה של ביטים להגדיר את רמת הווליום .מה שבעצם מעוות את ההקלטה
...
מסכים, זו מתמטיקה פשוטה אבל וזה אבל גדול, יחס הרעש לאות הכניסה ( SNR ) בסרט אנלוגי בעיתי ביחס לדיגיטל, ולכן אם אתה נכנס למכונה דיגיטלית נגיד במינוס 12 db לעומת מינוס 12 db באנלוג אתה תשמע הבדל עצום.
המוח כתב: אני מסכים שהסרט הוא כלי נגינה של הטכנאי :D
...
(Y)
לא הרבה מבינים את זה. עד שלא שמעת תוף רגל חוזר מהסרט ביחס לאיך שהוא נשמע 5 דקות לפני בזמן ההקלטה אתה לא מבין את זה ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

המממ בייס דראם על סלילים וHIHAT שלא חותך את האוזניים מי שלא שמע לא ידע את האושר
ואין אבל אין כמו להקליט דיסטורשן שמדביק את הVU METER לצד בלי תזוזה לאורך כל הטרק :D :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מחקרים הוכיחו שאנשים העדיפו MP3 ב-128Kbps על הטראק המקורי.
אנשים אוהבים גם רדיו FM ומעדיפים אותו לפעמים על CD....

לדעתי, הקלטה שהיא מקומפרסת, נשמעת יותר "טבעית" ופחות מעייפת. זו הסיבה לדעתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

MartinHSabag כתב:מחקרים הוכיחו שאנשים העדיפו MP3 ב-128Kbps על הטראק המקורי.
אנשים אוהבים גם רדיו FM ומעדיפים אותו לפעמים על CD....

לדעתי, הקלטה שהיא מקומפרסת, נשמעת יותר "טבעית" ופחות מעייפת. זו הסיבה לדעתי.
...
באמת?? אתה יכול לשלוח איזה לינק למחקרים?

את האמת יש משהו בדבריך האוזן האנושית עצמה מקמפרסת וגם תקליט הוא הרבה יותר מקומפרס מCD
אני אישית לא יכול לשמוע MP3 אלא אם אני ממש חייב.
מצד שני רוב האנשים היום יעדיפו לשמוע בריטני ספירס על גבי פינק פלויד :?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אין לי לינקים בשליפה, אבל זה הובא בעבר בפורומים.
לגבי הניסוי שעשו עם MP3, פשוט השמיעו אחד מול השני ושאלו מה הם אהבו יותר, לא מה נשמע יותר טוב...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מה שנקרא sad but true :?

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #14 

קצת ארוך סליחה מראש

אחרי שקראתי לא מעט תגובות מכובדות בהחלט ....
אני חושב שהמוח פתח פה יופי של נושא אחרי הכל הקשר המאוד חזק לתחום האולפני ולהקלטות על סלילים אכן כן ליאור ידידיינו ממחיש במדוייק את הנעשה באולפן בזמן הקלטות על סליל ובדיקות הבייס.... "ההצצה של לפני ואחרי" בעיניי אין מחליף לאנלוג וזה לא כי אני "משוחד" או מכור קשה לתחום....פשוט עשיתי כמה השוואות בעברי גם לגבי MP3 וצר לי קצת מארטין יש הבדל נורא גדול כשאתה אומר MP זה קשור לתדר דגימה ובהשווה של בין שניי הקלטות המקור שייש בידיך כמובן שאפשר לרנדר אותו (את ה-MPׂ) מה שמשתמע לשתי פנים ופה אנחנו נופלים לתהום ללא מעצורים.
אל תשכח שייש כמה תדרי דגימה או רזולוציה (סאמפל רייט) וכיוצא בזאת ..כמעט הכל פתוח מה שמחזיר אותי שוב "למקור" מה שאתה מקליט זה בדיוק מה שאתה מקבל ....
אני חושב שאחרי הכל הסליל או הקלטה על קונסולה אנלוגית הוא הכי מובחר , והתנסתי לא מעט בשנים האחרונות בכלים רציניים כמו אלן & היט , סאונד קראפט GL3000 \ SERIES 8000 גם על Soundcraft Ghost 24 LE WR5358 החדשות וגם O2R הדיגיטאלית שממש לא אהבתי קונסולה של כמה מאות שקלים טובים שלדעתי פשוט חבל על הכסף , וזה לא שאני חלילה מזלזל ב-O2R בשבילי כל קונסולה יש את הכבוד שלה ואני מכבד כל אדם שייש לו דיגיטאלית רק שאני חושב שאם תקח את זה שמחזיק דיגיטאלית ותושיב אותו לעבוד על אנלוגית אתה תראה איך שהוא פתאום מתחיל לזרוח והחיוך עולה בו שוב...
משהו שבאמת שווה כל השקעה כספית אמיתית.
אגב גם הקונסולה הפשוטה שהייתה ברשותי בתקופה האחרונה לתקופת "מעבר" מבחינה כלכלית של ALTO שזה לא "סטייל" בכלל עשתה את עבודה דיי סבירה לעומת הסכום הזעום שהשקעתי בה בקנייתה מה שהיא הוציאה הייה לא רע ...אבל גם איכזבה אותי לא מעט עם כל מיניי התמודדויות של הכנסת רעשים לסט אפ שלי מה ששיגע אותי לא מעט זמן ולכן תם זמנה אצלי באולפן
האמת שלפעמים שברתי המון ת'ראש עד שעליתי על זה כיוון שזו שרשרת חיול לא קטנה ואם כל זאת נשארתי נאמן לאנלוג
אני חושב שעם האנלוג ביד אשאר עוד המון שנים טובות ומבורכות....כיוון שייש בהם איזו שהוא קסם מסויים שאני חושב שליאור באמת קלע בול והעביר את ההרגשה על רטוב בכתיבה שלו למעלה... (Y)

אני מצרף כמה תמונות להמחשה של קונסולות שעבדתי כדי שאנשיי הסאונד שפה גם יראו על מה ובאיזה דגמים מדובר..
Ghost של SOUND CRAFT
 Ghost של SOUND CRAFT
O2R של YAMAHA
 O2R של YAMAHA
SOUND CRAFT
 SOUND CRAFT
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 19/05/2008 20:47, נערך 5 פעמים בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הקונסולה שאהבתי מאוד לעבוד עליה זקנה ווינטאג' שווה בהחלט ...Allen & Heath GL4000
ALTO L-16 והצעצוע האחרון הזמני שהיה לי שלא הכי אהבתי במיוחד....וקצת מתבייש בו אבל הוא עשה את עבודתו יחסית לא רע לכסף ששלימתי עליו..
 ALTO L-16 והצעצוע האחרון הזמני שהיה לי שלא הכי אהבתי במיוחד....וקצת מתבייש בו אבל הוא עשה את עבודתו יחסית לא רע לכסף ששלימתי עליו..
Allen & Heath GL4000
 Allen & Heath GL4000

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #16 

מסכים עים דברי המוח..
ויש לי עוד כמה עובדות מנסיון חיים:
שההקלטה מבוצעת בטייפ ערוצים למשל 24 טראק (23+סינכרון) לכל כלי יש ערוץ בגלל שההקלטה מיתבצעת על סרט יש זליגה קטנה בן הערוצים שנותנת אפקט ניפלא ! שכאילו כל הכלים ניגנו באמת בו זמנית באותו חדר ! שזה יותר קרוב לחיי ומציאותי ובהקלטה דיגיטלית כמה שלא יערבלו את הערוצים אחד עים השני זה לעולם לא יהיה אותו דבר...
גם העוצמה הגבוהה שהקלטה אנלוגית יכולה ליספוג ומשקט מוחלט עד דיסטורשן של רוויה או כימעט רוייה אף הקלטה דיגיטלית לא תיתן..
יש גם את אלמנט האקו הטיבעי שנוצר בהשראות בן שיכבת סרט לסיכבה הבאה על הגלגל וככל שהזמן עובר כך האפקט מיתגבר ורצוי להוריד את החומר לעריכה ליפני שממש מקבלים הד ברור ושמדובר בהד קטן זה נישמע מאוד טיבעי ומעניין כאילו יש הד קטנציק בחדר.
אים הסרט נישמאר ואוכסן כראוי וניגלל כל 3 חודשים ההד לא הופך לבעיה...
שעושים מאסטרינג המון הקלטות דיגיטליות מורדות לסרט חצי אינץ או רבע אינץ מהמחשב ומוחזרות חזרה על מנת לקבל טיפה על קצה המזלג של סאונד אנלוגי ממש כמו שמעבירים את האות דרך מגבר מנורות כדי "לרכך" את הצליל הדיגיטלי.
גם אים לאורך כל הדרך בהקלטה דיגיטלית מדובר ב 24 ביט עדיין האנלוגי נישמע יותר טוב ולגלים של אים בודקים באוסילוסקופ יש צורה עגולה של גל בלי שפיצים כמו בדיגיטלי.
מערכת הקלטה דיגיטלי ת 24 ביט לאורך כל השרשרת יקרה יותר בסופו של דבר ממערכת אנלוגית למרות מחירי המדיה הגבוהים...
הקלטה אנלוגית שקופה יותר ושומעים בא את כל השלבים עים מוניטור ופחות סטרילית ויותר מעניינת לאוזן..
לעיתים בכוונה מכניסים HIS בעוצמה נמוכה בכדי לגרום לתחושה של הקלטה אנלוגית באפן מוגזם.
יש גם טריק להגברת הבאס שטכנאים מיניפוטורים עושים : מזרימים 40 הרץ קבועה בעוצמה מאוד מאוד נמוכה לאורך כל ההקלטה וזה נותן אפקט של באס מוצק יותר...
אלבומים מדהימים שהוקלטו בשנתיים האחרונות באנלוג:
עים הזמן - אביב גפן לדעתי האישית האלבום מטורף באיכות הן באיכות ההקלטה והן בתוכן חובה בשל מאוד ומתאים גם למי שלא אהב בעבר את סיגנון אביב גפן פשוט פנינה.
כנסיית השכל - אוטוביוגרפיה.
מאור כהן- פרח הרוע
אריק סיני בקרוב אלבום גרסאות כיסווי חדש !

אלבומים אנלוגיים קלסיים בולטים במיוחד באיכותם:
כל אלבומי אביב גפן הנהדרים.
מוסקט- אריק איינשטין
כל אלבומי החברים של נטשה כלל רדיו בלה בלה.
אתי אנקרי רואה לך העיניים.
דני ליטני בלוז 1 ובלוז 2 ו סיכום ביניים - אוסף כפול
שלום חנוך מחכים למשיח.
פוזי אריק איינשטיין.
שלמה ארצי - ירח.
כרמלה גרוס וגנר-פרח שחור.

ועוד המון המון רבים רבים וטובים.
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 20/05/2008 17:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #17 

tascam כתב:שעושים מאסטרינג המון הקלטות דיגיטליות מורדות לסרט חצי אינץ או רבע אינץ מהמחשב ומוחזרות חזרה על מנת לקבל טיפה על קצה המזלג של סאונד אנלוגי ממש כמו שמעבירים את האות דרך מגבר מנורות כדי "לרכך" את הצליל הדיגיטלי.
...
אכן כן ... כשהיתה לי האפשרות במקום העבודה שלי בעבר תמיד הייתי מקליט תקליטורים שמצאו חן בעיני על אחד מהטייפים המשובחים כמו ה"דרגון" של נקאמיצ'י ( שמאוד רציתי תמיד לקנות אבל מחירו תמיד היה גבוה בטירוף ) והייתי מאזין לו בעזרת הטייפ בסט אפ שלי בבית . התוצאה - סאונד הרבה יותר טוב ופחות קר ומנוכר לעומת הסאונד המקורי של התקליטור .
לו הייתי רוטשילד ...

המוח פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

nirses כתב:
tascam כתב:שעושים מאסטרינג המון הקלטות דיגיטליות מורדות לסרט חצי אינץ או רבע אינץ מהמחשב ומוחזרות חזרה על מנת לקבל טיפה על קצה המזלג של סאונד אנלוגי ממש כמו שמעבירים את האות דרך מגבר מנורות כדי "לרכך" את הצליל הדיגיטלי.
...
אכן כן ... כשהיתה לי האפשרות במקום העבודה שלי בעבר תמיד הייתי מקליט תקליטורים שמצאו חן בעיני על אחד מהטייפים המשובחים כמו ה"דרגון" של נקאמיצ'י ( שמאוד רציתי תמיד לקנות אבל מחירו תמיד היה גבוה בטירוף ) והייתי מאזין לו בעזרת הטייפ בסט אפ שלי בבית . התוצאה - סאונד הרבה יותר טוב ופחות קר ומנוכר לעומת הסאונד המקורי של התקליטור .
...
אם הקלטת על קסטות רגילות והיית מאושר מהסאונד, חכה שתקליט על 1/4 "
רק הגלגלים המסתובבים וריח הסלילים המתחככים בראש הוא אורגזמה בפני עצמה:lol:

מאסטר כבר שומר לי טייפ אחד כזה בצד חחח(חבל שזה לא האמת... :אההם: )

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

המוח לגבי טייפ סלילים
אולי בקרוב ....אני לא יודע באמת כמה זמן זה יקח ואל תתפוס אותי במילה אבל אולי אם אני יקבל בתקופה הקרובה
טייפ סלילים נוסף אני ישחרר לך אחד וזה רק אם אני יקבל אחד נוסף....
נכון עכשיו נמתין עם זה עד שאני יעודכן שוב כנראה שיגיע אלי פוסטקס (אין לדעת)...אני ישחרר לך AKAI אחד ..
קצת זמן זה מה שאני צריך כדי להיות יותר מדוייק ובטוח ...........אם יהיה לי חדשות אני מעדכן אותך בפרטי גם בפרטים נוספים אולי אני יפתיע אותך....... (f) .

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אגב במקרה ...........אולי זה יעזור למרות שנראה מחיר מטורף לחלוטין....אבל תבדוק לפני.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... d_catg=194

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”