תנאי תאורה סביבתיים - LCD מול פלזמה
לפורום שלום
אני מעוניין לרכוש טלביזיה וצריך את עזרת הפורום.
מרחק צפיה - 4 מטר
תכנים - 70% טלביזיה (HOT) ו- 30% DVD . באיכות רגילה SD (לא HD ).
אני לא מתכוון לחבר מחשב או קונסולת משחקים.
התקציב שלי עד 7.5K
התלבטתי ביןLCD לפלזמה....
מעיון בפורום + קריאת מאמרים הבנתי שמתאים לי לקנות פלזמה 42". נראה לי ש Samsung Q91 הכי cost effective עבורי. ראיתי אותה בחנות, נראה סביר מאוד.
שאלה אחרונה שמונעת ממני להחליט סופית, היא התאורה בסלון. הקיר המיועד לטלביזיה הוא מול יציאה לחצר (לא קרינת שמש ישירה, כיוון צפון + פרגולה) והסלון "די מואר". מעיון במאמר שכתב עופר http://www.hometheater.co.il/article1126 הוא התיחס ל:
" מסכי LCD ... הם לרוב יהיו יותר מתאימים בסלון בהיר יותר, עם יותר אור סביבתי (AMBIENT LIGHT). לעומתם, פלזמה תהיה יותר מתאימה לצפיה בלילה, מתאימה גם לטלויזיה רגילה." . אני לא מבין למה הכוונה, כיצד פרמטר זה יבוא לידי ביטוי שאני אני אתקין את הטלביזיה בבית? עד כמה הפרמטר הזה קריטי? האם זו סיבה לקנות LCD ?
תודה רבה
אני מעוניין לרכוש טלביזיה וצריך את עזרת הפורום.
מרחק צפיה - 4 מטר
תכנים - 70% טלביזיה (HOT) ו- 30% DVD . באיכות רגילה SD (לא HD ).
אני לא מתכוון לחבר מחשב או קונסולת משחקים.
התקציב שלי עד 7.5K
התלבטתי ביןLCD לפלזמה....
מעיון בפורום + קריאת מאמרים הבנתי שמתאים לי לקנות פלזמה 42". נראה לי ש Samsung Q91 הכי cost effective עבורי. ראיתי אותה בחנות, נראה סביר מאוד.
שאלה אחרונה שמונעת ממני להחליט סופית, היא התאורה בסלון. הקיר המיועד לטלביזיה הוא מול יציאה לחצר (לא קרינת שמש ישירה, כיוון צפון + פרגולה) והסלון "די מואר". מעיון במאמר שכתב עופר http://www.hometheater.co.il/article1126 הוא התיחס ל:
" מסכי LCD ... הם לרוב יהיו יותר מתאימים בסלון בהיר יותר, עם יותר אור סביבתי (AMBIENT LIGHT). לעומתם, פלזמה תהיה יותר מתאימה לצפיה בלילה, מתאימה גם לטלויזיה רגילה." . אני לא מבין למה הכוונה, כיצד פרמטר זה יבוא לידי ביטוי שאני אני אתקין את הטלביזיה בבית? עד כמה הפרמטר הזה קריטי? האם זו סיבה לקנות LCD ?
תודה רבה
תחשוב שבפלסמה יש החזר כמו מראה. תשב מולה ותנסה להבין האם תהיה השתקפות מהחצר.
בצפיה בערב:
אם יש לך אור דלוק מהחצר זה ישתקף ויפריע לך בפלסמה. לעומת זאת בLCD זה לא יורגש.
בצפיה ביום:
אם יש לך שמש ישירה על המסך,או חצר עם הרבה שמש בפלסמה יהיה לך החזר נקודתי. לעומת זאת בLCD תהיה מריחה של מקור האור על פני כל המסך. במקרה זה עדיפות לפלסמה שבה אתה יכול מקסימום לשחק עם זוית הצפיה כך שלא תראה את ההשתקפות.
אם אין אור ישיר על המסך אבל לעומת זאת הסלון מואר מאוד בכללי מחלונות מסביב תראה יותר טוב בLCD.
בצפיה בערב:
אם יש לך אור דלוק מהחצר זה ישתקף ויפריע לך בפלסמה. לעומת זאת בLCD זה לא יורגש.
בצפיה ביום:
אם יש לך שמש ישירה על המסך,או חצר עם הרבה שמש בפלסמה יהיה לך החזר נקודתי. לעומת זאת בLCD תהיה מריחה של מקור האור על פני כל המסך. במקרה זה עדיפות לפלסמה שבה אתה יכול מקסימום לשחק עם זוית הצפיה כך שלא תראה את ההשתקפות.
אם אין אור ישיר על המסך אבל לעומת זאת הסלון מואר מאוד בכללי מחלונות מסביב תראה יותר טוב בLCD.
הפלזמה נראתה לי טוב יותר.
הפלזמה נראתה לי טוב יותר.Rino כתב:מעבר לנושא התאורה , מה אהבת יותר בשידורי SD?
LCD או פלאזמה?...
אני חייב להגיד שזה בערבון מוגבל כי ראיתי את זה באלמ שם תנאי הצפיה "לא משהו". קיר גדול עם הרבה טלביזיות עליו
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
גש לחניות מתמחות שם תוכל לקבל שירות יותר אישי וצפיה יותר מתאימה,
אין ספק שפלאזמה עדיפה בשידורי SD (למרות שקיימות LCD מסדרות גבוהות שלדעתי לא נופלות משום פלאזמה),
אז אם אתה מסוגל להתגבר על בעיית התאורה בבית לך על הפלאזמה, בתקציב כמו שלך לא הייתי משקיע ב LCD, אבל זו דיעה אישית שלי....
אין ספק שפלאזמה עדיפה בשידורי SD (למרות שקיימות LCD מסדרות גבוהות שלדעתי לא נופלות משום פלאזמה),
אז אם אתה מסוגל להתגבר על בעיית התאורה בבית לך על הפלאזמה, בתקציב כמו שלך לא הייתי משקיע ב LCD, אבל זו דיעה אישית שלי....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש מסכים (כמו ה-428 של פיוניר) שיש להם בליעת אור שפותרת בעיות רפלקציה.
מעבר לזה, מסכי LCD יכולים להיות בוהקים משמעותית מאשר פלזמה (פיוניר למשל פחות בהירה מפנסוניק או סמסונג). יש לנו כמה סקירות של מסכי LCD באתר ובכל אחת מדדתי את עוצמת האור וציינתי אם זה נמוך או בוהק...
מעבר לזה, מסכי LCD יכולים להיות בוהקים משמעותית מאשר פלזמה (פיוניר למשל פחות בהירה מפנסוניק או סמסונג). יש לנו כמה סקירות של מסכי LCD באתר ובכל אחת מדדתי את עוצמת האור וציינתי אם זה נמוך או בוהק...
המסך של פיוניר באמת נותן פתרון גם ליום וגם לערב.מצד אחד הוא בולע השתקפויות של מנורות בצפייה בערב וגם בולע תאורת שמש ישירה על המסך ולא מורח אותה על כל המסך כמו בLCD.
עדיין רק נשארת בעיית הבהיקות הנמוכה בצפייה ביום בחדר מואר מאוד.
אני חושב שהפנסוניק PH10 משלבת גם בהיקות גבוהה וגם פילטר נגד החזרים אבל אל תתפוס אותי במילה. לך תבדוק בחנות.
עדיין רק נשארת בעיית הבהיקות הנמוכה בצפייה ביום בחדר מואר מאוד.
אני חושב שהפנסוניק PH10 משלבת גם בהיקות גבוהה וגם פילטר נגד החזרים אבל אל תתפוס אותי במילה. לך תבדוק בחנות.