לאחר החלפת המודם ,האינטרנט איטי יותר
ביום שישי החלפתי מודם
המודם החדש הינו נתב אלחוטי של SIEMENS דגם S12-141
קניתי גם כרטיס רשת אלחוטי של רשת Edimax דגם EW7128G כרטיס PCI
שמתי לב שמשום מה מהירות הגלישה קטנה,האתרים עולים לאט
קטעי שירה ו וידאו ב YOUTUBE נתקעים ,עם המודם הישן לא ניתקלתי בזה
האינטרנט הוא ADSL של בזק
מהירות הגלישה 2.5
תעזרו בבקשה לפתור בעיה מציקה זו
תודה רבה מראש למגיבים
המודם החדש הינו נתב אלחוטי של SIEMENS דגם S12-141
קניתי גם כרטיס רשת אלחוטי של רשת Edimax דגם EW7128G כרטיס PCI
שמתי לב שמשום מה מהירות הגלישה קטנה,האתרים עולים לאט
קטעי שירה ו וידאו ב YOUTUBE נתקעים ,עם המודם הישן לא ניתקלתי בזה
האינטרנט הוא ADSL של בזק
מהירות הגלישה 2.5
תעזרו בבקשה לפתור בעיה מציקה זו
תודה רבה מראש למגיבים
בבית יש מחשב אחד בלבד
המחשבה להחליף מודם צצה לפני שנה במטרה לא למשוך את כבל הטלפון מהסלו לחדר מחשב,למרחק של 9 מטר.
ביום שישי,התקשרתי לתמיכה טכנית של בזק והמוקדן שיכנע אותי להחליף מודם,לא אמר שאצתרך לקנות כרטיס רשת אלחוטי כדי לאפשר התחברות ללא הכבל של בזק.
לאחר מכן נכנסתי לפורום הזה וטיפה הרחבתי את הידע שלי,הבנתי שעדיף כרטיס PCI ולא USB
בעיקרון המודם מחובר לכרטיס רשת מובנה שבמחשב חוץ מזה התקנתי את כרטיס הרשת האלחוטי .
להגיד בדיוק איך אני מחובר ,אני לא יודע להגיד
עכשיו אין כבל שהשתרע קודם לכן לאורך כל הדירה,זה יתרון עצום
החיסרון שהאינטרנט עובד לאט יותר
המחשבה להחליף מודם צצה לפני שנה במטרה לא למשוך את כבל הטלפון מהסלו לחדר מחשב,למרחק של 9 מטר.
ביום שישי,התקשרתי לתמיכה טכנית של בזק והמוקדן שיכנע אותי להחליף מודם,לא אמר שאצתרך לקנות כרטיס רשת אלחוטי כדי לאפשר התחברות ללא הכבל של בזק.
לאחר מכן נכנסתי לפורום הזה וטיפה הרחבתי את הידע שלי,הבנתי שעדיף כרטיס PCI ולא USB
בעיקרון המודם מחובר לכרטיס רשת מובנה שבמחשב חוץ מזה התקנתי את כרטיס הרשת האלחוטי .
להגיד בדיוק איך אני מחובר ,אני לא יודע להגיד
עכשיו אין כבל שהשתרע קודם לכן לאורך כל הדירה,זה יתרון עצום
החיסרון שהאינטרנט עובד לאט יותר
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לא הבנתי ?
המודם מחובר לכרטיס הרשת של המחשב ?
אז למה אתה צריך את הכרטיס האלחוטי ?
בעיקרון המודם אמור חהתחבר מצד אחד לקו בזק ומהצד השני עם כבל רשת למחשב או לחילופין עם תקשורת אלחוטית .
המודם מחובר לכרטיס הרשת של המחשב ?
אז למה אתה צריך את הכרטיס האלחוטי ?
בעיקרון המודם אמור חהתחבר מצד אחד לקו בזק ומהצד השני עם כבל רשת למחשב או לחילופין עם תקשורת אלחוטית .
ושוב אני ישאל, רק בניסוח שונה.
המחשב מחובר למודם ע"י כבל או באופן אלחוטי? ואיך זה היה לפני השינוי?
אני מאמין שלפני היה כבל, ועכשיו יש אלחוטי וזאת הסיבה להאטה באינטרט.
אינטרנט אלחוטי בכלל, והכרטיס רשת החדש שקנית (בטח 54Mbps, ולא 108 או 300 היקרים) בפרט, הם יותר איטיים מאינטרנט קווי רגיל. וזאת הסיבה להאטה.
בעצם בכך שעברת לאינטרנט אלחוטי, יצארת צאוור בקבוק על האינטרנט שלך.
המחשב מחובר למודם ע"י כבל או באופן אלחוטי? ואיך זה היה לפני השינוי?
אני מאמין שלפני היה כבל, ועכשיו יש אלחוטי וזאת הסיבה להאטה באינטרט.
אינטרנט אלחוטי בכלל, והכרטיס רשת החדש שקנית (בטח 54Mbps, ולא 108 או 300 היקרים) בפרט, הם יותר איטיים מאינטרנט קווי רגיל. וזאת הסיבה להאטה.
בעצם בכך שעברת לאינטרנט אלחוטי, יצארת צאוור בקבוק על האינטרנט שלך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כמה רעיונות שעולים לי לראש:
1. רק בשביל הניסוי, העבר שוב את כבל הטלפון הארוך (פרוביזורי על הרצפה רק לבדיקה), ושים את הראוטר האלחוטי קרוב למחשב. תחילה בדוק אם מהירות הגלישה השתפרה. אם לא, נסה לחבר את המחשב חוטית אל הראוטר במקום אלחוטית ותראה אם יש שיפור. אם עדיין לא, יש סיכוי לא רע שהראוטר תקול (יש לי לצערי בדיוק כזה והוא נוטה להתקלקל הרבה כאשר אחד הסימפטומים הוא גלישה איטית כמו מודם אנלוגי ישן. אולי קיבלת את הראוטר שהיה אצלי והתקלקל?...
).
2. נסה לשנות את התדר של הרשת האלחוטית. ברירת המחדל היא בד"כ 6. נסה לשנות ל-7 או כל תדר אחר.
3. הגדר שבשביל להתחבר אלחוטית צריך סיסמא. ייתכן שיש לך שכן ש"שותה" לך את הרשת...
1. רק בשביל הניסוי, העבר שוב את כבל הטלפון הארוך (פרוביזורי על הרצפה רק לבדיקה), ושים את הראוטר האלחוטי קרוב למחשב. תחילה בדוק אם מהירות הגלישה השתפרה. אם לא, נסה לחבר את המחשב חוטית אל הראוטר במקום אלחוטית ותראה אם יש שיפור. אם עדיין לא, יש סיכוי לא רע שהראוטר תקול (יש לי לצערי בדיוק כזה והוא נוטה להתקלקל הרבה כאשר אחד הסימפטומים הוא גלישה איטית כמו מודם אנלוגי ישן. אולי קיבלת את הראוטר שהיה אצלי והתקלקל?...
2. נסה לשנות את התדר של הרשת האלחוטית. ברירת המחדל היא בד"כ 6. נסה לשנות ל-7 או כל תדר אחר.
3. הגדר שבשביל להתחבר אלחוטית צריך סיסמא. ייתכן שיש לך שכן ש"שותה" לך את הרשת...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם אין בעיה של קליטה בין הראוטר למחשב לא צריכה להיות שום איטיות בגלישה
אם הבעיה היא לא ברואוטר תבדוק את מהירות החיבור של המחשב לרשת האלחוטית, יתכן ששם הבעיה (מרחק, קיר בטון...)
יש לי את הראוטר הזה ולפעמים אני מחבר מחשב נוסף לביצוע הורדות מהרשת
למרות שהמחשב נמצא ליד הראוטר אני לא מחבר אותו חוטית ואין שם בעיה במהירות
ירון
אם הבעיה היא לא ברואוטר תבדוק את מהירות החיבור של המחשב לרשת האלחוטית, יתכן ששם הבעיה (מרחק, קיר בטון...)
יש לי את הראוטר הזה ולפעמים אני מחבר מחשב נוסף לביצוע הורדות מהרשת
למרות שהמחשב נמצא ליד הראוטר אני לא מחבר אותו חוטית ואין שם בעיה במהירות
ירון
סלחו לי אבל התבלבלתי לגמרי,
השתכנעתי להחליף את המודם (נתב) הישן בחדש כי נציג בזק אמר שלא יהיה צורך לכבל בזק.
עכשיו אתם אומרים שהחיבור לבזק חייב להשאר והכרטיס רשת האלחוטי להחליף רק את את כרטיס הרשת המובנה במחשב
ולאפשר חיבור ללא כבל רשת ,אבל כבל בזק בכל זאת חייב להשאר
האם כל מה שכתבתי נכון?
אם זה נכון,אחזיר את המודם הישן שיהיה חיבור חוטי
כל המשפחה סבלה 6 שנים מהכבל של בזק,אם אין פתרון יותר טוב נמשיך לסבול
כי ככל הידוע לי פתיחת שקע שני של בזק בחדש המחשב,תעלה כ 150 ש"ח
השתכנעתי להחליף את המודם (נתב) הישן בחדש כי נציג בזק אמר שלא יהיה צורך לכבל בזק.
עכשיו אתם אומרים שהחיבור לבזק חייב להשאר והכרטיס רשת האלחוטי להחליף רק את את כרטיס הרשת המובנה במחשב
ולאפשר חיבור ללא כבל רשת ,אבל כבל בזק בכל זאת חייב להשאר
האם כל מה שכתבתי נכון?
אם זה נכון,אחזיר את המודם הישן שיהיה חיבור חוטי
כל המשפחה סבלה 6 שנים מהכבל של בזק,אם אין פתרון יותר טוב נמשיך לסבול
כי ככל הידוע לי פתיחת שקע שני של בזק בחדש המחשב,תעלה כ 150 ש"ח
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התכוונתי שתקרב אותם רק לצורך הבדיקה. בגלישה דרך רשת אלחוטית לא מרגישים כמעט בהבדל, כי צוואר הבקבוק הוא רוחב הפס של ספק האינטרנט ולא האלחוט. ייתכן גם שמספיק לנסות לשנות זוויות של הראוטר בשביל לשפר קליטה, כי יש פשוט בעייה של קליטה חלשה, בעיקר אם יש ממ"ד באמצע הדרך...
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
vman
המודם ראוטר שקיבלת מבזק חייב לקבל את החיבור שלו לרשת האינטרנט דרך כבל הטלפון של בזק , את צורת החיבור של המודם למחשב אתה יכול לקבוע אם זה חוטי או אלחוטי , אבל המודם חייב להיתחבר לקו בזק על מנת להתחבר לאינטרנט.
המודם ראוטר שקיבלת מבזק חייב לקבל את החיבור שלו לרשת האינטרנט דרך כבל הטלפון של בזק , את צורת החיבור של המודם למחשב אתה יכול לקבוע אם זה חוטי או אלחוטי , אבל המודם חייב להיתחבר לקו בזק על מנת להתחבר לאינטרנט.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שאלה באמת דבילית: האם אתה בטוח שאתה מחובר באלחוטי לראוטר שלך ולא לראוטר של אחד השכנים?... אולי זו הסיבה שאתה חווה גלישה איטית?...
מה הSignal Strength שאתה רואה על המחשב (רואים את זה אם פותחים את האייקון של הרשת מהמגש).
בדרך כלל חיבור אלחוטי, באופן מעשי, יהיה איטי יותר, אך זה לא צריך להיות בסדר גודל קריטי , בוודאי לא לגלישה בווב.
ה"שאלה הדבילית" של Pixies היא מאוד לעיניין. זה דווקא מאוד נפוץ שאתה מתחבר לשכנים ולא לעצמך.
בראוטר ניתן לקבוע שם לרשת כך שתדע בוודאות מי זה הראוטר שלך.
בדרך כלל חיבור אלחוטי, באופן מעשי, יהיה איטי יותר, אך זה לא צריך להיות בסדר גודל קריטי , בוודאי לא לגלישה בווב.
ה"שאלה הדבילית" של Pixies היא מאוד לעיניין. זה דווקא מאוד נפוץ שאתה מתחבר לשכנים ולא לעצמך.
בראוטר ניתן לקבוע שם לרשת כך שתדע בוודאות מי זה הראוטר שלך.
משה