המקרן לא מגיב (כמעט)
יש לי פלזמה ומקרן שמקבלים אות דרך שני כבלי HDMI שיוצאים מהרסיבר ONKYO 905.
הבעיה הופיעה בעת נסיון לצפות בסרטים/סדרות במקרן (המקור :מזרימדיה HDX 900 שמחובר לרסיבר ב HDMI). פעם אחת יכולתי לצפות במקרן ופעם השניה באמצע ה SET UP של ה HDX התמונה נאלמה והמקרן לא קלט אות עוד פעם (ז.א. מהשבוע בעבר).
המצב הוא שאני יכול לראות את תפריטי ה SET UP של הרסיבר על המסך של המקרן, אבל שום דבר אחר לא. נסיתי גם להעביר דרך הרסיבר לממיר HOT אבל NADA.
עם הפלזמה אין כל בעיה.
הבעיה הופיעה בעת נסיון לצפות בסרטים/סדרות במקרן (המקור :מזרימדיה HDX 900 שמחובר לרסיבר ב HDMI). פעם אחת יכולתי לצפות במקרן ופעם השניה באמצע ה SET UP של ה HDX התמונה נאלמה והמקרן לא קלט אות עוד פעם (ז.א. מהשבוע בעבר).
המצב הוא שאני יכול לראות את תפריטי ה SET UP של הרסיבר על המסך של המקרן, אבל שום דבר אחר לא. נסיתי גם להעביר דרך הרסיבר לממיר HOT אבל NADA.
עם הפלזמה אין כל בעיה.
פגשתי מקרא דומה מעוד . 905 לא נתן תמונה חוץ מSETUP דרך HDMI בשני היציאות. לא אפרט כמה שברנו את הראש אבל הממצעים הם:
1.FIRMWERE של הרסיבר ישן . בודקים את זה בלחיצה על DISPLAY + ON\STAND BY במידה ומופיע 1.00.00 ח"ו זריך לשלוח את הרסיבר לUPDATE
2.FIRMWERE של המקרן ,פה תלוי מה יש לך.
בקיצור בשפה פשוטה המקרן והHQV של האונקיו מדברים בניהם סינית בדיאלקטים שונים.
פנה למעבדה של טופ אודיו הם יעזרו לך.
בהצלחה.
1.FIRMWERE של הרסיבר ישן . בודקים את זה בלחיצה על DISPLAY + ON\STAND BY במידה ומופיע 1.00.00 ח"ו זריך לשלוח את הרסיבר לUPDATE
2.FIRMWERE של המקרן ,פה תלוי מה יש לך.
בקיצור בשפה פשוטה המקרן והHQV של האונקיו מדברים בניהם סינית בדיאלקטים שונים.
פנה למעבדה של טופ אודיו הם יעזרו לך.
בהצלחה.
לסיכום:
1) למקרן אין עדכונים להורדה.
2) לאחר מיתוג ובדיקה שבפלזמה יש תמונה בכל הרזולוציות משתי היציאות (MAIN/SUB) של הרסיבר ולמקרן אין תמונה פרט לרזולציה 720X480 כבר חשבתי שהבעיה צ"ל במקרן כי כל כבל מעביר לפחות 720P . בכ"ז עשיתי את הנסיון ישירות עם המזרימדיה עם כבל קצר.
כמובן, הופתעתי וזה פעל, העביר 1080P בלי בעיה.
מה שאני לא מבין זה שלפני 10 יום הכבל הארוך העביר כמה שעות 1080i בלי בעיות.
הכבל הארוך הזה קניתי מארה"ב מ RAM ELECTRONIC (להתרחק...) ויש לו מגבר בעמצא כדי להבטיח הערת האות...כבל עם אחריות. חבל שזה קצת רחוק.
ידוע למישהו על כבל במחיר סביר שמעביר 1080P למרחק של כ- 10/11 מטר ללא בעיות?
2) לאחר מיתוג ובדיקה שבפלזמה יש תמונה בכל הרזולוציות משתי היציאות (MAIN/SUB) של הרסיבר ולמקרן אין תמונה פרט לרזולציה 720X480 כבר חשבתי שהבעיה צ"ל במקרן כי כל כבל מעביר לפחות 720P . בכ"ז עשיתי את הנסיון ישירות עם המזרימדיה עם כבל קצר.
כמובן, הופתעתי וזה פעל, העביר 1080P בלי בעיה.
מה שאני לא מבין זה שלפני 10 יום הכבל הארוך העביר כמה שעות 1080i בלי בעיות.
הכבל הארוך הזה קניתי מארה"ב מ RAM ELECTRONIC (להתרחק...) ויש לו מגבר בעמצא כדי להבטיח הערת האות...כבל עם אחריות. חבל שזה קצת רחוק.
ידוע למישהו על כבל במחיר סביר שמעביר 1080P למרחק של כ- 10/11 מטר ללא בעיות?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
lito כתב:לסיכום:
ידוע למישהו על כבל במחיר סביר שמעביר 1080P למרחק של כ- 10/11 מטר ללא בעיות?...
זה לא כבל זה סיבר.
במקרא שלי שתיארתי למלה בעיה נפטרה בהחלפת סיבר לאחר . (המקרן שם הוא החלק היקר במערכת כך שאחלפת 905 היתה נחוצה ) .
נ.ב. כמובן שזה לאחר החלפת כל מסביב כולל נגנים.
ארטור, לא הבנתי, מה הכוונה להחליף סיבר? בכל מיקרה, מסובך...בשביל מה רציתי את זה?? (אה, נכון, התמונה נפלאה...!!!
קצת עדכונים:
אז כבר חשבתי שאולי באמת הכבל נפלגע. כמה בדיקות להערכת המצב כפי שהציע GUYEZRA:
1. בבדיקה סקואנציאלי, מתברר כי המקרן מעביר דרך הרסיבר ב HDMI תוכן ברזולוציה 720*576 i . ולא הגיוני שהכבל פישל סתם (אלא אם כן נפגע) כי בכ"ז RAM ELECTRONICS זו חברה עם מוניטין טוב...
2. בדקתי העברת תוכן ישירות מהסטרימר למקרן. עבד בכל רזולוציה. (עם כבל קצר ממוקם למטה מהמקרן).
3. ואז בדקתי ישירות מהסטרימר למקרן וזה עבד.
אז חוזרים לעדכונים. הכבל בסדר גמור (סליחה, RAM ELECTRONICS) והחברה אכן אמינה.
בבדיקה באתר של MITSUBISHI (מדובר ב HC 6000) לא מופיע שיש שעדכונים להורדה. אבל גם לא אצל ONKYO...ויש.
אז ONKYO מעודד לא לעשות את העדכונים לבד ולהביא את הרסיבר המאוד כבד עד הרצליה...כנראה שבכ"ז אעשה את העבודה בבית בבית. אם מישהנו עשה עדכון של ONKYO אשמח לקבל עצה.
אני מבין ששני המכזירים צריכים להיות מעודכנים עם הגרסאות הידועות לכל מכשיר ולא מספיק שאחד יהיה מעודכן?
קצת עדכונים:
אז כבר חשבתי שאולי באמת הכבל נפלגע. כמה בדיקות להערכת המצב כפי שהציע GUYEZRA:
1. בבדיקה סקואנציאלי, מתברר כי המקרן מעביר דרך הרסיבר ב HDMI תוכן ברזולוציה 720*576 i . ולא הגיוני שהכבל פישל סתם (אלא אם כן נפגע) כי בכ"ז RAM ELECTRONICS זו חברה עם מוניטין טוב...
2. בדקתי העברת תוכן ישירות מהסטרימר למקרן. עבד בכל רזולוציה. (עם כבל קצר ממוקם למטה מהמקרן).
3. ואז בדקתי ישירות מהסטרימר למקרן וזה עבד.
אז חוזרים לעדכונים. הכבל בסדר גמור (סליחה, RAM ELECTRONICS) והחברה אכן אמינה.
בבדיקה באתר של MITSUBISHI (מדובר ב HC 6000) לא מופיע שיש שעדכונים להורדה. אבל גם לא אצל ONKYO...ויש.
אז ONKYO מעודד לא לעשות את העדכונים לבד ולהביא את הרסיבר המאוד כבד עד הרצליה...כנראה שבכ"ז אעשה את העבודה בבית בבית. אם מישהנו עשה עדכון של ONKYO אשמח לקבל עצה.
אני מבין ששני המכזירים צריכים להיות מעודכנים עם הגרסאות הידועות לכל מכשיר ולא מספיק שאחד יהיה מעודכן?
1. לא הסיבר בסדר גמורlito כתב:ארתור, לא הבנתי, מה הכוונה להחליף סיבר? בכל מיקרה, מסובך...בשביל מה רציתי את זה?? (אה, נכון, התמונה נפלאה...!!!
אני מבין ששני המכזירים צריכים להיות מעודכנים עם הגרסאות הידועות לכל מכשיר ולא מספיק שאחד יהיה מעודכן?...
2. נכון מעוד. כי סיבר(די!) מעודכן לא עבד עם המקרן גם.
אז כנרא שצדקתי