פטפון פיליפס 633
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
- יצירת קשר:
שלום רב ושבוע טוב.
12 שנה מאוחר מדי, קיבלתי אתמול את הפטפון Philips 633 שהיה שייך לסבתי. לצערי, למרות שהמכשיר נמסר תקין לפני 12 שנה לקרובי משפחה הם לא שמרו עליו, הוציאו את הזרוע מהמקום (אני מקווה שלא שברו, אך לא הצלחתי להחזירה, וזרקו את המחט.
אשמח לעזרה באיתור מחט למכשיר (איני יודע את דגם המחט), או אם מישהו יוכל לעזור לי בתיקון הזרוע. דיברתי עם "רדיו הכוכב" והאדון הנכבד נשמע די סקפטי באפשרות להשמיש את הפטפון.
התיקון שלו חשוב לי בגלל סנטימנטליות - העברתי הרבה שעות בבית של סבא וסבתא בהנאה רבה ממנו.
http://www.tradera.com/Philips_Nostalgi ... 717829#pic
תודה
יוני
12 שנה מאוחר מדי, קיבלתי אתמול את הפטפון Philips 633 שהיה שייך לסבתי. לצערי, למרות שהמכשיר נמסר תקין לפני 12 שנה לקרובי משפחה הם לא שמרו עליו, הוציאו את הזרוע מהמקום (אני מקווה שלא שברו, אך לא הצלחתי להחזירה, וזרקו את המחט.
אשמח לעזרה באיתור מחט למכשיר (איני יודע את דגם המחט), או אם מישהו יוכל לעזור לי בתיקון הזרוע. דיברתי עם "רדיו הכוכב" והאדון הנכבד נשמע די סקפטי באפשרות להשמיש את הפטפון.
התיקון שלו חשוב לי בגלל סנטימנטליות - העברתי הרבה שעות בבית של סבא וסבתא בהנאה רבה ממנו.
http://www.tradera.com/Philips_Nostalgi ... 717829#pic
תודה
יוני
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אל תהיה סקפטי. קח אותו בכל זאת אליו.... תסביר לו שזה חשוב לך סנטימנטלית שהפטיפון יהיה שמיש.
כשהוא אמר לך את התשובה הזו, הוא התרכז ביחס איכות המכשיר לעלות התיקון. לכן כלכלית נראה כי לא כדאי, אבל אם תסביר לו שזה חשוב, לא בשביל האיכות אלא בשביל הסנטמנט אולי הוא יוכל לאלתר משהו...
נסה לקחת אותו אליו בכל זאת, שיראה בעין...
בהצלחה...
כשהוא אמר לך את התשובה הזו, הוא התרכז ביחס איכות המכשיר לעלות התיקון. לכן כלכלית נראה כי לא כדאי, אבל אם תסביר לו שזה חשוב, לא בשביל האיכות אלא בשביל הסנטמנט אולי הוא יוכל לאלתר משהו...
בהצלחה...
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
רועי.roypeles כתב:אל תהיה סקפטי. קח אותו בכל זאת אליו.... תסביר לו שזה חשוב לך סנטימנטלית שהפטיפון יהיה שמיש.
בהצלחה......
תודה על התגובה, ברור לי כי לבעל מקצוע אין אפשרות לתת אבחנה טלפונית מוחלטת, וקבעתי איתו שביום שישי אקפוץ אליו עם הפטפון.
רק להבהרת העניין, אם השתמע מדבריי שפקפקתי בתשובה שקיבלתי מ"רדיו הכוכב" - לא כך, הוא אמר שיהיה קשה להשיג מחט למכשיר מאחר ולא ניתן להחליף ראש _אלא אם טעיתי וכן ישנה אפשרות כזו).
אני פשוט מנסה לברר אם ישנה אופציה לתיקון.
אני מוכן להשקיע שם סכום די גבוה בתיקון (בסביבות 500 ש"ח) שוב, בעיקר מטעמים סנטימנטליים.
יוני
נערך לאחרונה על ידי yonim ב 19/05/2008 10:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אין טוב ממראה עיניים....
וכמו שאמרתי - אולי הוא יוכל לאלתר משהו. הוא כל חייו עוסק בזה. מה שכן, יכול להיות שתצטרך לשכנע אותו קצת, ואולי לקחת גם סיכונים...
אם בכל זאת לא ילך, תנסה להזמין חלפים מהרשת. או אפילו דגם זהה, משם תוכל לקחת חלפים...
וכמו שאמרתי - אולי הוא יוכל לאלתר משהו. הוא כל חייו עוסק בזה. מה שכן, יכול להיות שתצטרך לשכנע אותו קצת, ואולי לקחת גם סיכונים...
אם בכל זאת לא ילך, תנסה להזמין חלפים מהרשת. או אפילו דגם זהה, משם תוכל לקחת חלפים...
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שלום יוני .
מבחינה כלכלית באמת אין טעם לתקן את הפטפון אבל ענינים של רגש לא נמדדים בכסף בדרך כלל . נסה בכל זאת ברדיו הכוכב וכמו שכתב roypeles אולי קצת "פניה לרגש" תעזור לתקן את המכשיר בזול יותר . לגבי המחט - הראש הוא קרמי והמחט פשוטה מאוד ולא יקרה - ואם אין אותה לרדיו הכוכב אז בטוח שתמצא אצל אדר ברח' החשמונאים בתל אביב . בהצלחה
.
מבחינה כלכלית באמת אין טעם לתקן את הפטפון אבל ענינים של רגש לא נמדדים בכסף בדרך כלל . נסה בכל זאת ברדיו הכוכב וכמו שכתב roypeles אולי קצת "פניה לרגש" תעזור לתקן את המכשיר בזול יותר . לגבי המחט - הראש הוא קרמי והמחט פשוטה מאוד ולא יקרה - ואם אין אותה לרדיו הכוכב אז בטוח שתמצא אצל אדר ברח' החשמונאים בתל אביב . בהצלחה
לו הייתי רוטשילד ...
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
קודם כל אין דבר כזה שאי אפשר לתקן. אפשר אבל...
כמה סבלנות יש לך עד שהפטפון יתוקן? כמה אתה מוכן להשקיע לצורך ההשמשה שלו? האם אתה מצפה לנגן עליו תקליטים כולל פעילות תקינה של המגבר המובנה? לפי המודל נראה לי שפיליפס השתמשו בתקופה המדוברת בטרנזיסטורי גרמניום בדרגת היציאה (כמו בטייפים מאותה תקופה).
תפנה אלי בפרטי ונראה מה אפשר לעשות.
כמה סבלנות יש לך עד שהפטפון יתוקן? כמה אתה מוכן להשקיע לצורך ההשמשה שלו? האם אתה מצפה לנגן עליו תקליטים כולל פעילות תקינה של המגבר המובנה? לפי המודל נראה לי שפיליפס השתמשו בתקופה המדוברת בטרנזיסטורי גרמניום בדרגת היציאה (כמו בטייפים מאותה תקופה).
תפנה אלי בפרטי ונראה מה אפשר לעשות.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
זו תמונה של אותו מכשיר
עם זרוע קצת שונה ממה שלי יש.
שימו לב למחט עם המבנה הצהוב, בעוד שבדגם המקורי כל הזרוע יצוקה יחד.
שימו לב למחט עם המבנה הצהוב, בעוד שבדגם המקורי כל הזרוע יצוקה יחד.
נערך לאחרונה על ידי yonim ב 06/06/2008 16:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
גם לי היה פטיפון כזה גלגל אחד טון גלגל אחד ווליום ובורר מהירות 33 45 ו 78 הוא עבר לאכסון אצל דודתי.
אשאל אותה היום אים זרקה אותו ואים לא ניזרק הוא שלך...
המחט היתה בו מאוד מיוחדת כדי לנגן תקליטי בקליט צריך היה לסובב אותה למצב 78 ולתקליטים רגילים 33-45 צבע מנוף הסיבוב היה שנהב..
הפטיפון גם עבד על בטריות ולא רק על חשמל.
כך שהמודל זהה למה שהיה לך ולא מה שבתמונה עים הראש האדום.
אשאל אותה היום אים זרקה אותו ואים לא ניזרק הוא שלך...
המחט היתה בו מאוד מיוחדת כדי לנגן תקליטי בקליט צריך היה לסובב אותה למצב 78 ולתקליטים רגילים 33-45 צבע מנוף הסיבוב היה שנהב..
כך שהמודל זהה למה שהיה לך ולא מה שבתמונה עים הראש האדום.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
TASCAM תודה רבה, וכן אתה צודק, באמת היה ניתן להפעיל את הפטפון גם עם סוללות, והמחט היתה עם חוד שני הצדדים. בנתיים נתתי אותו אתמול לאפריים מ"גולדן סטראו" ברמת גן. כמו"כ מה שהופעתי לגלות שהראש נשלף וניתן להחלפה ולא רק המחט כמו שחשבתי בהתחלה.tascam כתב:גם לי היה פטיפון כזה גלגל אחד טון גלגל אחד ווליום ובורר מהירות 33 45 ו 78 הוא עבר לאכסון אצל דודתי.
אשאל אותה היום אים זרקה אותו ואי לא ניזרק הוא שלך...
כך שהמודל זהה למה שהיה לך ולא מה שבתמונה עים הראש האדום....
חשמלית הפטפון עובד, מסתבר שהזרוע מורכבת על ציר ותפוסה עם בורג, כך שהיא לא שבורה.
הוא ינסה למצוא לי מחט או ראש אחר
מצד שני שמנו לב כי הפלטה (ללא בד הלבד, תקליט והמחט) מסתובבת קצת מהר. היא עשתה 33 RPM ב20 שניות ולא בדקה.
לפני שאתה שוקע שים תקליט הרוס קח אפילו סיכת ביטחון עים כוס חד פעמית מפלסטיק ותישמע באמת עים המהירות נכונה או לא..
יכול להיות שהוא הראה לך את סקלת המהירות ב 60 הרץ ולא ב 50 ויתקן את אשר תקין !
ויקח הרבה כסף !
ויקח הרבה כסף !
רב סרן-רועי קליין.
ראש כזה יש בהדר סוכנויות אצל איתן !
רב סרן-רועי קליין.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
האמת שספרנו את סיבובי הצלחת עם מדבקה שהיתה מודבקת עליה....tascam כתב:לפני שאתה שוקע שים תקליט הרוס קח אפילו סיכת ביטחון עים כוס חד פעמית מפלסטיק ותישמע באמת עים המהירות נכונה או לא..
ויקח הרבה כסף !...
אני אבדוק את זה.
תודה
זה ניראה לך רציני אתה צריך סטרודוסקופ - נייר בצורת עיגול עים שנתות שיוצרות פס קבוע בעת סיבוב במהירות .3 33 ו 45
תיזהר שלא יעבדו עליך אן מה שיקלקל את כיוון המהירות בפטיפון הזה אן בו רצועה אלה גלגל הנעה.
תיזהר שלא יעבדו עליך אן מה שיקלקל את כיוון המהירות בפטיפון הזה אן בו רצועה אלה גלגל הנעה.
רב סרן-רועי קליין.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
TASCAM
אנילא יודע אם להגיד בדיקה רצינית, הטכנאי וחבר שבדק לי את המכשיר אמר שהמנוע מסתובב מהר מדי, לא בדקנו את זה בצורה מיקצועית.
המכשיר גם לא הודלק במשך קרב ל 12 שנה, כך שלפי דעתי הכל תקין.
אנילא יודע אם להגיד בדיקה רצינית, הטכנאי וחבר שבדק לי את המכשיר אמר שהמנוע מסתובב מהר מדי, לא בדקנו את זה בצורה מיקצועית.
המכשיר גם לא הודלק במשך קרב ל 12 שנה, כך שלפי דעתי הכל תקין.
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
אל תישכח שבטיפון הזה הצלחת הרבה יותר קטנה מהתקליט ובגלל הקוטר הקטן זה ניראה לך מהר יותר..
רב סרן-רועי קליין.
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
טוב, בנתיים צריך להרכיב לו את מערכת תזמון הדלקה וכיבוי ואת הזרוע למקום 
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
tascam כתב:
להפך, צלחת קטנה מסתובבת כאילו יותר לאט כאשר המהירות הזוויתית לא שונה בכל מקום בצלחת. ולראיה, אם עומדים על ציר הצלחת במרכז יש מהירות זוויתית אבל המהירות הקווית בהיקף היא אפס. לכן נראה לנו שהציר כאילו עומד או מסתובב לאט.
אל תישכח שבטיפון הזה הצלחת הרבה יותר קטנה מהתקליט ובגלל הקוטר הקטן זה ניראה לך מהר יותר.....
להפך, צלחת קטנה מסתובבת כאילו יותר לאט כאשר המהירות הזוויתית לא שונה בכל מקום בצלחת. ולראיה, אם עומדים על ציר הצלחת במרכז יש מהירות זוויתית אבל המהירות הקווית בהיקף היא אפס. לכן נראה לנו שהציר כאילו עומד או מסתובב לאט.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!