חיבור טלוויזיה לכרטיס טלוויזיה
שלום לכולם ,
יש לי מחשב P4 2.4GHZ עם 2G זיכרון, שמחובר לטלוויזיה דרך כרטיס מסך ב SVIDEO,
מערכת הפעלה XP PR ואני מעוניין לרכוש כרטיס טלוויזיה, קראתי על כמה המצלות ורציתי לדעת את דעתכם בנושא :
כרטיסים הממולצים הם :
1 . כרטיס TV ועריכה WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge -הבנתי שיש איתו הרבה בעיות עם תאימות לXP .
2.כרטיס TV ועריכה WinFast TV2000 XP RMוLeadtek - שהבנתי שהוא מותאם לXP - האם הוא טוב בשידור הערוצים אל המחשב , האם הוא טוב בהקלטת הערוצים מהמחשב.
בהוסף רציתי לשאל מס' שאלות :
יש לי מערכת של SOUNDGRAPH שנראת IMON STATION , הכוללת תוכנת ניהול סרטים ומוזיקה וכו' ועינית + שלט לשליטה מרחוק , בעיני היא מערכת מצויינת תומכת עברית וכו' ( אולי אני ארשום בעתיד סיקור קצר על המערכת)
1.האם מישהו יודע איזה כרטיס טלוויזיה עובד טוב עם המערכת הזאת ? ( שאלה למי שניסה ויכול לתת חוות דעת מנסיון!! )
2.יש לי בבית מכשיר של HOT בשם THOMSON ( בזמנו של ערוצי זהב ), ושאלתי היא איך מחברים את הממיר לכרטיס המסך שארכוש , אני לא רואה מאחורי המכשיר כניסות או יציאות פנויות ...
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא , אני כבר כתבתי שאלה דומה ואף אחד לא עזר לי ...
בברכה,
עודד
יש לי מחשב P4 2.4GHZ עם 2G זיכרון, שמחובר לטלוויזיה דרך כרטיס מסך ב SVIDEO,
מערכת הפעלה XP PR ואני מעוניין לרכוש כרטיס טלוויזיה, קראתי על כמה המצלות ורציתי לדעת את דעתכם בנושא :
כרטיסים הממולצים הם :
1 . כרטיס TV ועריכה WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge -הבנתי שיש איתו הרבה בעיות עם תאימות לXP .
2.כרטיס TV ועריכה WinFast TV2000 XP RMוLeadtek - שהבנתי שהוא מותאם לXP - האם הוא טוב בשידור הערוצים אל המחשב , האם הוא טוב בהקלטת הערוצים מהמחשב.
בהוסף רציתי לשאל מס' שאלות :
יש לי מערכת של SOUNDGRAPH שנראת IMON STATION , הכוללת תוכנת ניהול סרטים ומוזיקה וכו' ועינית + שלט לשליטה מרחוק , בעיני היא מערכת מצויינת תומכת עברית וכו' ( אולי אני ארשום בעתיד סיקור קצר על המערכת)
1.האם מישהו יודע איזה כרטיס טלוויזיה עובד טוב עם המערכת הזאת ? ( שאלה למי שניסה ויכול לתת חוות דעת מנסיון!! )
2.יש לי בבית מכשיר של HOT בשם THOMSON ( בזמנו של ערוצי זהב ), ושאלתי היא איך מחברים את הממיר לכרטיס המסך שארכוש , אני לא רואה מאחורי המכשיר כניסות או יציאות פנויות ...
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא , אני כבר כתבתי שאלה דומה ואף אחד לא עזר לי ...
בברכה,
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. בעיות התאימות הן לא בכרטיס הטלוויזיה, אלא בקיט האינפרה האדום שמגיע איתו. מה שאתה יכול לעשות זה לקנות את הכרטיס בלבד, ובנפרד לקנות קיט אינפרה אדום מקורי של מיקרוסופט (ולא "תואם" לא תואם מיקרוסופט שמגיע עם כרטיס הטלוויזיה). זה יבטיח לך תאימות ל-XP.
2. לא מומלץ כי עד כמה שידוע לי הוא לא עובד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט. לי אישית יש נסיון רע עם כרטיסים של Leadtek, הם רגישים מאוד להפרעות על ההארקה, והדבר גורם להפרעות על התמונה הנקלטת ע"י הכרטיס.
לגבי ה-IMON, סביר להניח שיעבוד לך טוב באופן כללי וישלוט לך על כל מה שצריך. הבעייה היא שהוא לא כולל משדר אינפרה אדום (IR Blaster) ששמים על הממיר לצורך העברת ערוצים אוטומטית, ואז תצטרך לתכנת כל הקלטה פעמיים, גם בתוכנת הההקלטה וגם בממיר עצמו שיעבור אל הערוץ הזה.
חיבור הממיר לכרטיס טלוויזיה: בד"כ בממיר יש שקעי RCA וגם שקע סקארט (מלבן גדול ושחור). ניתן בכמה צורות:
1. מהסקארט - מחברים מתאם סקארט, דוגמת זה:
http://www.ultrapro.co.il/products/88813
ואז מחברים את השקעים האדום והלבן לכניסות האודיו של כרטיס הטלוויזיה. את הוידאו מחברים או מהשקע הצהוב (Composite) או מהשקע השחור (S-Video). לא כל הממירים תומכים ב-S-Video, שנחשב קצת יותר איכותי מה-Composite. יש לבדוק את העניין. בכל מקרה, צריך להגדיר את הממיר עצמו, אחרת תקבל תמונה שחור לבן.
2. אפשר במקום הסקארט לחבר את שקעי ה-RCA הצהוב, אדום ולבן, ולחבר אותם לשקעים בצבעים זהים בכרטיס הטלוויזיה. כאן מדובר בחיבור Composite בלבד.
אם הכל אצלך תפוס בממיר, אז אפשר לחבר מפצל סקארט כמו זה:
http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?DRID=9206606
2. לא מומלץ כי עד כמה שידוע לי הוא לא עובד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט. לי אישית יש נסיון רע עם כרטיסים של Leadtek, הם רגישים מאוד להפרעות על ההארקה, והדבר גורם להפרעות על התמונה הנקלטת ע"י הכרטיס.
לגבי ה-IMON, סביר להניח שיעבוד לך טוב באופן כללי וישלוט לך על כל מה שצריך. הבעייה היא שהוא לא כולל משדר אינפרה אדום (IR Blaster) ששמים על הממיר לצורך העברת ערוצים אוטומטית, ואז תצטרך לתכנת כל הקלטה פעמיים, גם בתוכנת הההקלטה וגם בממיר עצמו שיעבור אל הערוץ הזה.
חיבור הממיר לכרטיס טלוויזיה: בד"כ בממיר יש שקעי RCA וגם שקע סקארט (מלבן גדול ושחור). ניתן בכמה צורות:
1. מהסקארט - מחברים מתאם סקארט, דוגמת זה:
http://www.ultrapro.co.il/products/88813
ואז מחברים את השקעים האדום והלבן לכניסות האודיו של כרטיס הטלוויזיה. את הוידאו מחברים או מהשקע הצהוב (Composite) או מהשקע השחור (S-Video). לא כל הממירים תומכים ב-S-Video, שנחשב קצת יותר איכותי מה-Composite. יש לבדוק את העניין. בכל מקרה, צריך להגדיר את הממיר עצמו, אחרת תקבל תמונה שחור לבן.
2. אפשר במקום הסקארט לחבר את שקעי ה-RCA הצהוב, אדום ולבן, ולחבר אותם לשקעים בצבעים זהים בכרטיס הטלוויזיה. כאן מדובר בחיבור Composite בלבד.
אם הכל אצלך תפוס בממיר, אז אפשר לחבר מפצל סקארט כמו זה:
http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?DRID=9206606
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה לך על תגובתך המהירה והעניינית !!
לפי רשמך אני צריך לרכוש את WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge , אבל אמרת משהו לגבי הגדרת הממיר ? למה התכוונת ?
אני רוצה לחדד את מצבי , יש לי בחדר שינה את המחשב שמחובר ב S-VIDEO דרך כרטיס גרפי לצפייה של סרטים סדרות מוזיקה וכו' אל הטלוויזיה שממוקמת בסלון של החדר ( זה מרתף שהממ"ד משמש חדר שינה ושאר החדר הוא סלון ).
עינית ה IMON ממוקמת מעל הטלוויזיה ומחוברת ב USB למחשב ע"י כבל מאריך ..
במידה ואני אתקין כרטיס טלוויזיה, אני צריך להעביר כבלים נוספים בין הממיר וחדר השינה ( בערך 10 מטר ) כבלים של וידאו ואודיו נכון ?
אבל האם העברת הערוצים ע"י שלט כרטיס הטלוויזיה או העכבר יעבוד עם התוכנה שמגיעה עם המוצר ???
בלומר איך אני מעביר את הערוצים אם אני יושב על המיטדה ולא בקשר ישיר עם הממיר של הכבלים ?
המטרה העיקרית היא לראות טלוויזיה על מסך המחשב ... ואם אני צריך קשר ישיר עם הממיר זאת בעיה . ..
אשמח לתגובתך
תודה
עודד
לפי רשמך אני צריך לרכוש את WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge , אבל אמרת משהו לגבי הגדרת הממיר ? למה התכוונת ?
אני רוצה לחדד את מצבי , יש לי בחדר שינה את המחשב שמחובר ב S-VIDEO דרך כרטיס גרפי לצפייה של סרטים סדרות מוזיקה וכו' אל הטלוויזיה שממוקמת בסלון של החדר ( זה מרתף שהממ"ד משמש חדר שינה ושאר החדר הוא סלון ).
עינית ה IMON ממוקמת מעל הטלוויזיה ומחוברת ב USB למחשב ע"י כבל מאריך ..
במידה ואני אתקין כרטיס טלוויזיה, אני צריך להעביר כבלים נוספים בין הממיר וחדר השינה ( בערך 10 מטר ) כבלים של וידאו ואודיו נכון ?
אבל האם העברת הערוצים ע"י שלט כרטיס הטלוויזיה או העכבר יעבוד עם התוכנה שמגיעה עם המוצר ???
בלומר איך אני מעביר את הערוצים אם אני יושב על המיטדה ולא בקשר ישיר עם הממיר של הכבלים ?
המטרה העיקרית היא לראות טלוויזיה על מסך המחשב ... ואם אני צריך קשר ישיר עם הממיר זאת בעיה . ..
אשמח לתגובתך
תודה
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם הבנתי נכון, יש לך בחדר השינה מחשב ומסך מחשב, ובסלון טלוויזיה וממיר, כאשר ביניהם עוברים כבלים של USB לעינית השלט, וכבלים של S-Video ואודיו, כלומר סה"כ 3 כבלים.
אכן, אם יש לך רק ממיר אחד והוא רק בסלון תצטרך למתוח כבלים, לא כיף ודי מסורבל...
פתרונות אפשריים למקרה כזה:
1. הוספת עוד ממיר ליד המחשב. כך גם תרוויח את האפשרות להקליט מערוץ מסויים ולצפות בערוץ אחר תוך כדי בסלון.
2. העברת הממיר הבודד שיש לך אל המחשב, כך שבסלון תצפה בכל מקרה דרך המדיה סנטר (אופציית Live TV במדיה סנטר). זה ייתן לך אפשרות גם ללחוץ Pause ולדלג אחורה וקדימה באמצע שידור חי, בנוסף לצפייה פאסיבית שיש עם ממיר ללא מחשב.
3. ועוד אפשרות, הכי אלגנטית אבל יותר יקרה - הוספת ממיר כמו באפשרות 1, ובנוסף, במקום כל הכבלים שיש לך כיום, כבל אחד בלבד של רשת בין הסלון לחדר השינה, והצבת סטרימר בסלון שיש לו שלט משלו, והוא ינגן לך את כל החומר המורד והמוקלט שעל המחשב שלך דרך הרשת.
אכן, אם יש לך רק ממיר אחד והוא רק בסלון תצטרך למתוח כבלים, לא כיף ודי מסורבל...
פתרונות אפשריים למקרה כזה:
1. הוספת עוד ממיר ליד המחשב. כך גם תרוויח את האפשרות להקליט מערוץ מסויים ולצפות בערוץ אחר תוך כדי בסלון.
2. העברת הממיר הבודד שיש לך אל המחשב, כך שבסלון תצפה בכל מקרה דרך המדיה סנטר (אופציית Live TV במדיה סנטר). זה ייתן לך אפשרות גם ללחוץ Pause ולדלג אחורה וקדימה באמצע שידור חי, בנוסף לצפייה פאסיבית שיש עם ממיר ללא מחשב.
3. ועוד אפשרות, הכי אלגנטית אבל יותר יקרה - הוספת ממיר כמו באפשרות 1, ובנוסף, במקום כל הכבלים שיש לך כיום, כבל אחד בלבד של רשת בין הסלון לחדר השינה, והצבת סטרימר בסלון שיש לו שלט משלו, והוא ינגן לך את כל החומר המורד והמוקלט שעל המחשב שלך דרך הרשת.
תודה שוב על המענה המהיר ....
מטרתי היא לחסוך כסף ולא לרכוש ממיר נוסף ( כיוון שאם אני אשים ממיר נוסף ליד המחשב אז אני אוכל לשלוט על הממיר דרך השלט ורק לצפות בטלוויזיה .)
בנוסף אני משתמש ב IMON STATION.
בעיקרון מה שאתה אומר שמבחינה טכנית אני יכול לחבר את כרטיס הטלוויזיה שאני אקנה לטלוויזיה שלי ( עם הכבלים למרות הסירבול ) אבל אני לא אוכל לשלוט בהעברת הערוצים דרך המחשב אלא אצטרך להשתמש בשלט של הכבלים נכון ? בקיצור אני בבעיה , ( גם אין לי בממ"ד שקע של כבלים ... לחבר שם ממיר .. )
יש לך עצות או המלצות נוספות ...
כי המטרה העיקרית היא לראות טלוויזיה דרך המחשב לפני השינה ויכולת לשלוט בערוצי הטלוויזיה מבלי ללכת לחדר השני (הסלון) ולהעביר ערוצים .... - כמובן במינימום עלויות.
הערה:
יש לי מחשב נוסף IBM 3.4GHZ עם 1 זיכרון ומערכת הפעלה ויסטה , הוא מחובר בכבל רשת מוצלב +הגדרות רשת למחשב הראשי שציינתי קודם ...
אולי אני יכול להעביר אותו ליד הטלוויזיה ולהשתמש בו כממיר טלוויזיה ולהעביר את השידור למחשב הראשי ? --- או משהו כזה....
יש לך רעיון,... איך אולי אני מנצל את הנושא לטובתי ... ??
מטרתי היא לחסוך כסף ולא לרכוש ממיר נוסף ( כיוון שאם אני אשים ממיר נוסף ליד המחשב אז אני אוכל לשלוט על הממיר דרך השלט ורק לצפות בטלוויזיה .)
בנוסף אני משתמש ב IMON STATION.
בעיקרון מה שאתה אומר שמבחינה טכנית אני יכול לחבר את כרטיס הטלוויזיה שאני אקנה לטלוויזיה שלי ( עם הכבלים למרות הסירבול ) אבל אני לא אוכל לשלוט בהעברת הערוצים דרך המחשב אלא אצטרך להשתמש בשלט של הכבלים נכון ? בקיצור אני בבעיה , ( גם אין לי בממ"ד שקע של כבלים ... לחבר שם ממיר .. )
יש לך עצות או המלצות נוספות ...
כי המטרה העיקרית היא לראות טלוויזיה דרך המחשב לפני השינה ויכולת לשלוט בערוצי הטלוויזיה מבלי ללכת לחדר השני (הסלון) ולהעביר ערוצים .... - כמובן במינימום עלויות.
הערה:
יש לי מחשב נוסף IBM 3.4GHZ עם 1 זיכרון ומערכת הפעלה ויסטה , הוא מחובר בכבל רשת מוצלב +הגדרות רשת למחשב הראשי שציינתי קודם ...
אולי אני יכול להעביר אותו ליד הטלוויזיה ולהשתמש בו כממיר טלוויזיה ולהעביר את השידור למחשב הראשי ? --- או משהו כזה....
יש לך רעיון,... איך אולי אני מנצל את הנושא לטובתי ... ??
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כשקונים קיט של אינפרה אדום, מקבלים גם משדר IR שמעביר בשבילך דרך המחשב ערוצים. החוט של המשדר הזה יוצא מתוך העינית של השלט רחוק של מיקרוסופט/תואם מיקרוסופט, ולכן לא תצטרך להוסיף עוד כבל. אבל היות וכבר קנית את המערכת של IMON שלא כוללת כזה משדר אתה בבעייה... אלא אם כן תוותר על המערכת של IMON ותמכור אותה ותשים את הקיט של מיקרוסופט במקום...
לגבי המחשב הנוסף - רעיון מצויין! שים אותו ליד הטלוויזיה, ואז נפתרו על בעיותיך: התקן בו את כרטיס הטלוויזיה, חבר אליו את הממיר, ובמקום כל הכבלים הארוכים שיש לך היום תחבר רק את כבל הרשת.
אם תשתמש בויסטה מדיה סנטר בסלון, במחשב בחדר השינה תוכל לצפות בשידור חי בסטרימינג מהסלון באמצעות התוכנה WebGuide.
אם תשתמש בסלון בתוכנה SageTV, אז יש להם תוכנה שנקראת SageTV Client, אותה תתקין בחדר השינה.
לגבי המחשב הנוסף - רעיון מצויין! שים אותו ליד הטלוויזיה, ואז נפתרו על בעיותיך: התקן בו את כרטיס הטלוויזיה, חבר אליו את הממיר, ובמקום כל הכבלים הארוכים שיש לך היום תחבר רק את כבל הרשת.
אם תשתמש בויסטה מדיה סנטר בסלון, במחשב בחדר השינה תוכל לצפות בשידור חי בסטרימינג מהסלון באמצעות התוכנה WebGuide.
אם תשתמש בסלון בתוכנה SageTV, אז יש להם תוכנה שנקראת SageTV Client, אותה תתקין בחדר השינה.
לא הבנתי משהו ,
נניח ואני מוותר על ה IMON ואני מתקין על המחשב שלי ( עם הויסטה + מדיה סנטר ) כרטיס טלוויזיה כמו שאמרת .
ואני מחבר את המחשב בסלון למחשב בחדר בשינה עם כבל רשת ... איך בדיוק מועברת התמונה והקול אל המחשב השני ... דרך רשת האינטרנט ?
אגב גם הבנתי שיש המון בעיות עם המדיה סנטר - לדוגמא אי אפשר להריץ קדימה ואחורה .
ויש המון בעיות שהמדיה סנטר לא מציג סרטים או משמיע פורמטים מסויימים של מוזיקה..
וגם אני אצטרך לרכוש IR חדש בנוסף לכרטיס כדי לשלוט בטלוויזיה ..
ובסופו של דבר אני עדיין לא אוכל להעביר ערוצים דרך המחשב בחדר השינה כיוון שהוא לא באיזור הממיר.
אני ממש מתוסכל , אין דרך שיכולה לעבוד ותתאים לצרכים שלי ..
יש לך אולי רעיונות נוספים ???
תודה רבה על כל העזרה
עודד
נניח ואני מוותר על ה IMON ואני מתקין על המחשב שלי ( עם הויסטה + מדיה סנטר ) כרטיס טלוויזיה כמו שאמרת .
ואני מחבר את המחשב בסלון למחשב בחדר בשינה עם כבל רשת ... איך בדיוק מועברת התמונה והקול אל המחשב השני ... דרך רשת האינטרנט ?
אגב גם הבנתי שיש המון בעיות עם המדיה סנטר - לדוגמא אי אפשר להריץ קדימה ואחורה .
ויש המון בעיות שהמדיה סנטר לא מציג סרטים או משמיע פורמטים מסויימים של מוזיקה..
וגם אני אצטרך לרכוש IR חדש בנוסף לכרטיס כדי לשלוט בטלוויזיה ..
ובסופו של דבר אני עדיין לא אוכל להעביר ערוצים דרך המחשב בחדר השינה כיוון שהוא לא באיזור הממיר.
אני ממש מתוסכל , אין דרך שיכולה לעבוד ותתאים לצרכים שלי ..
יש לך אולי רעיונות נוספים ???
תודה רבה על כל העזרה
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, התמונה והקול מועברים דרך הרשת הביתית שלך. את ה-WebGuide אתה מתקין בנוסף לויסטה שמגיע עם המדיה סנטר, והוא למעשה שם לך שרת Web שעושה גם סטרימינג של תמונה וקול לכל מחשב בבית, כאשר הכתובת שאתה מקיש באקספלורר במחשב המרוחק היא פשוט ה-IP של המחשב שלך בסלון. הגדל את התמונה בצד ימין בדף הזה של אתר התוכנה:
http://www.asciiexpress.com/webguide/
לבעייה של העברה קדימה ואחורה יש פתרון בדמות תוסף שנקרא MediaControl.
אצלי הויסטה מדיה סנטר מציג *הכל*. צריך פשוט לקנפג אותו נכונה.
לשליטה על הממיר אין לך ברירה. אם אתה מעוניין לצפות ב*כל* הערוצים שיש לך בממיר, אין שום פתרון אחר לעניין, אלא עם אותו משדר IR שיעביר ערוצים בממיר.
http://www.asciiexpress.com/webguide/
לבעייה של העברה קדימה ואחורה יש פתרון בדמות תוסף שנקרא MediaControl.
אצלי הויסטה מדיה סנטר מציג *הכל*. צריך פשוט לקנפג אותו נכונה.
לשליטה על הממיר אין לך ברירה. אם אתה מעוניין לצפות ב*כל* הערוצים שיש לך בממיר, אין שום פתרון אחר לעניין, אלא עם אותו משדר IR שיעביר ערוצים בממיר.
אוקי ... לסיכום :
1.אני צריך לרכוש כרטיס טלוויזיה : WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge
לצורך צפיה בערוצי הטלוויזיה במחשב .( הערכה מגיעה עם שלט לMCE של ויסטה נכון ?, קיימת תמיכה בויסטה ובXP PRO למידה ואני ארצה לחזור למצב קודם...? )
2.להוריד WEBGUDIE ולהתקינו על מחשב הויסטה שלי בכדי להפוך אותו לשרת WEB
3.לחבר אותו ברשת עם המחשב הראשי ( אין לי ראוטר אז אני אסתפק בכבל מוצלב ... )
4. דרך המחשב בסלון אני אוכל לראות סרטים וידאו מוזיקה וכו ואני אוכל לראות טלוויזיה במחשב דרך הSTREMING מהויסטה . ( האם מעבר הנתונים אדיו ווידאו איכותי ורציף ? ? )
5. בכדי לשלוט בהעברת הערוצים בממיר אני זקוק ל IR BLUSTER או איך שזה נקרא.- יש לך מושג כמה זה עולה ? איפה ניתן לרכוש ... אני יודע שבYES אפשר לרכוש ממיר אחד ולקבל עוד עינית וכך לשלוט עם שלט אחד על 2 טלוויזיות ...
6.לגבי ה MEDIA CONTROL ששולט בהרצה קדימה ואחורה - האם אתה יכול לשלוח לי קישור....
אנא אשר לי שאני צודק ואני אנסה להרים את הפרוייקט הזה ...
נ.ב
ניסתי לדבר עם חברת IMON ( SOUND GRAPH ולבבר איתם לגבי שליטה על הטלוויזיה אבל אין תשובה...
'אני מקווה שאני אצליח , האם אני יכול להתייעץ איתך במידת הצורך בנושא ...
תודה לך על כל עזרתך והסבלנות שלך ...
מרשים לראות אנשים שאכפת להם מהזולת ..
ואם תרצה אני יכול לתעד את הנושא ולשלוח רשמים בתור מאמר או משהו כזה..
תודה ,
עוודד
1.אני צריך לרכוש כרטיס טלוויזיה : WinTV-PVR-150 MCEוHauppauge
לצורך צפיה בערוצי הטלוויזיה במחשב .( הערכה מגיעה עם שלט לMCE של ויסטה נכון ?, קיימת תמיכה בויסטה ובXP PRO למידה ואני ארצה לחזור למצב קודם...? )
2.להוריד WEBGUDIE ולהתקינו על מחשב הויסטה שלי בכדי להפוך אותו לשרת WEB
3.לחבר אותו ברשת עם המחשב הראשי ( אין לי ראוטר אז אני אסתפק בכבל מוצלב ... )
4. דרך המחשב בסלון אני אוכל לראות סרטים וידאו מוזיקה וכו ואני אוכל לראות טלוויזיה במחשב דרך הSTREMING מהויסטה . ( האם מעבר הנתונים אדיו ווידאו איכותי ורציף ? ? )
5. בכדי לשלוט בהעברת הערוצים בממיר אני זקוק ל IR BLUSTER או איך שזה נקרא.- יש לך מושג כמה זה עולה ? איפה ניתן לרכוש ... אני יודע שבYES אפשר לרכוש ממיר אחד ולקבל עוד עינית וכך לשלוט עם שלט אחד על 2 טלוויזיות ...
6.לגבי ה MEDIA CONTROL ששולט בהרצה קדימה ואחורה - האם אתה יכול לשלוח לי קישור....
אנא אשר לי שאני צודק ואני אנסה להרים את הפרוייקט הזה ...
נ.ב
ניסתי לדבר עם חברת IMON ( SOUND GRAPH ולבבר איתם לגבי שליטה על הטלוויזיה אבל אין תשובה...
'אני מקווה שאני אצליח , האם אני יכול להתייעץ איתך במידת הצורך בנושא ...
תודה לך על כל עזרתך והסבלנות שלך ...
מרשים לראות אנשים שאכפת להם מהזולת ..
ואם תרצה אני יכול לתעד את הנושא ולשלוח רשמים בתור מאמר או משהו כזה..
תודה ,
עוודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1,5. קיט ה-MCE של כרטיס הטלוויזיה מגיע חוץ מכרטיס הטלוויזיה עצמו עם שלט, רסיבר לשלט, ו-IR Blaster. כלומר, אתה לא צריך לקנות את זה בנפרד. לגבי תמיכה ב-XP, יש דגמים מסויימים של קיטים שלא תואמים. עליך לוודא שהחנות שמוכרת לך את הכרטיס והקיט נותנת לך ערכה שתואמת גם ל-XP וגם לויסטה. אם תקנה בנפרד רק כרטיס טלוויזיה וקיט אינפרה אדום מקורי של מיקרוסופט, תהיה לך בכל מקרה תמיכה ב-2 מערכות ההפעלה.
מה שהייתי מציע לך ספציפית זה לשים את הקיט החדש על המחשב בסלון, ואת קיט ה-IMON שיש לך תתקין מקומית על המחשב בחדר השינה.
4. אצלי יש מעבר איכותי ורציף דרך רשת אלחוטית. בהגדרות התוכנה שמתי על מקסימום רוחב הפס האפשרי לסטרימינג של המדיה. לכן, עבור רשת חוטית לא תהיה שום בעייה.
6. Media Control:
http://damienbt.free.fr/
שים לב שיש לו עוד הרבה פיצ'רים שימושיים ונחמדים.
אין לי מושג מה כבר התקנת על הויסטה עד עכשיו, אבל בגדול מומלץ לפעול בסדר הבא:
1. התקנת הויסטה (הום פרימיום או אולטימייט, מומלץ ללכת על גירסת ה-32 ביט).
2. קודם כל ולפני הכל, מתקינים SP1.
3. הורדה מהאינטרנט והתקנה של הדרייברים העדכניים מאתרי היצרנים (לא ממיקרוסופט).
4. התקנת קודקים - להתקין רק Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryouts.
5. קינפוג המדיה סנטר.
ובנוסף, אחרי שהכל עובד באופן בסיסי:
6. התקנת התוסף MediaControl והתוכנה WebGuide.
תמיד ישמחו פה למתנדבים שיכתבו מאמרים שיעזרו למשתמשים חדשים שמצטרפים לקהילת ה-HTPC...
בהצלחה!
מה שהייתי מציע לך ספציפית זה לשים את הקיט החדש על המחשב בסלון, ואת קיט ה-IMON שיש לך תתקין מקומית על המחשב בחדר השינה.
4. אצלי יש מעבר איכותי ורציף דרך רשת אלחוטית. בהגדרות התוכנה שמתי על מקסימום רוחב הפס האפשרי לסטרימינג של המדיה. לכן, עבור רשת חוטית לא תהיה שום בעייה.
6. Media Control:
http://damienbt.free.fr/
שים לב שיש לו עוד הרבה פיצ'רים שימושיים ונחמדים.
אין לי מושג מה כבר התקנת על הויסטה עד עכשיו, אבל בגדול מומלץ לפעול בסדר הבא:
1. התקנת הויסטה (הום פרימיום או אולטימייט, מומלץ ללכת על גירסת ה-32 ביט).
2. קודם כל ולפני הכל, מתקינים SP1.
3. הורדה מהאינטרנט והתקנה של הדרייברים העדכניים מאתרי היצרנים (לא ממיקרוסופט).
4. התקנת קודקים - להתקין רק Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryouts.
5. קינפוג המדיה סנטר.
ובנוסף, אחרי שהכל עובד באופן בסיסי:
6. התקנת התוסף MediaControl והתוכנה WebGuide.
תמיד ישמחו פה למתנדבים שיכתבו מאמרים שיעזרו למשתמשים חדשים שמצטרפים לקהילת ה-HTPC...
בהצלחה!
תודה רבה על העזרה והסבלות , אני ארכוש את הכרטיס ואנסה להתקין אותו במחשב ויסטה שלי.
ויעבור על כל מה שאתה .. אני מקווה שאני יכול לחזור אליך במידה ויהיו לי בעיות עם המקודדים ( לא ממש הבנתי איזה מקודדים ומה זה כל מה שרשמת שם על המקודדים .. אשמח אם תוכל לשלוח לי לינקים בנושא--- קישורים להורדת המקודדים ...
אני עדיין לא מבין כמה דברים ... כמו : הגדרת ה IR לשליטה על הממיר .. או הגדרת השלט של HOT להפעלה של המדיה סנטר ..
אני מקווה שוב שאני אוכל להעזר בך כדי לנצל סוף-סוף את המחשב במלאו ,
נ.ב
האם אשר לשתף מידע ( מוזיקה וסרטים ) דרך הרשת הקווית ך שהמדיה סנטר יזהה ויפעיל אותם מהמחשב ליד המיטה ( שבו נמצאים רוב המדיה ) אל המחשב הסלוני ?
ושוב שאלה אחרונה... כבל רשת יכול להעביר דרך הכרטיס רשת גם אודיו וגם וידאו
תודה רבה
עודד
ויעבור על כל מה שאתה .. אני מקווה שאני יכול לחזור אליך במידה ויהיו לי בעיות עם המקודדים ( לא ממש הבנתי איזה מקודדים ומה זה כל מה שרשמת שם על המקודדים .. אשמח אם תוכל לשלוח לי לינקים בנושא--- קישורים להורדת המקודדים ...
אני עדיין לא מבין כמה דברים ... כמו : הגדרת ה IR לשליטה על הממיר .. או הגדרת השלט של HOT להפעלה של המדיה סנטר ..
אני מקווה שוב שאני אוכל להעזר בך כדי לנצל סוף-סוף את המחשב במלאו ,
נ.ב
האם אשר לשתף מידע ( מוזיקה וסרטים ) דרך הרשת הקווית ך שהמדיה סנטר יזהה ויפעיל אותם מהמחשב ליד המיטה ( שבו נמצאים רוב המדיה ) אל המחשב הסלוני ?
ושוב שאלה אחרונה... כבל רשת יכול להעביר דרך הכרטיס רשת גם אודיו וגם וידאו
תודה רבה
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

FFDShow Tryout - הגירסה היציבה האחרונה:
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=469925
Haali:
http://www.free-codecs.com/download/Haa ... litter.htm
כמובן שאם תיתקל בבעיות ישמחו לעזור לך פה עם הגדרות הקודקים.
לגבי הגדרת ה-IR: כשתגדיר את המדיה סנטר, בחר בהגדרות הטלוויזיה, ייפתח Wizard עם כל השאלות לגבי החיבור לממיר, ובשלב מסויים תצטרך לבחור בכבלים ואז ממיר (Set Top Box באנגלית), ואז הוא יבקש ממך לשדר אליו 2-3 כפתורים מהשלט המקורי של הממיר, וכך הוא יזהה את זה ויקנפג את משדר ה-IR. לאחר מכן, תצטרך להצמיד אותו אל עינית הממיר ולבדוק שהכל עובד כמו שצריך דרך המדיה סנטר.
השלט של הוט לא ישלוט על המדיה סנטר, אלא רק על הממיר ישירות. כדי לשלוט על המדיה סנטר אתה תשתמש בשלט שמגיע עם קיט ה-MCE של כרטיס הטלוויזיה.
בשביל אינטגרציה מלאה עם לוח משדרים, בגלל שאתה מנוי הוט ולא יס, תצטרך להתקין תוכנת עזר נוספת שכתב מפתח ישראלי, מורידה את לוח המשדרים ונקראת MegaEPG:
http://www.pvr.co.il
תשובות לנ.ב.:
תוכל להריץ במדיה סנטר את כל החומר מהמחשב בחדר השינה ישירות מהרשת, ללא כל צורך להעתיק את הקבצים מקומית קודם.
כבל רשת יכול להעביר כל סוג של קובץ, וכמובן כל סוג של סטרימינג ("הזרמת מידע"), לרבות אודיו וגם וידאו.
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=469925
Haali:
http://www.free-codecs.com/download/Haa ... litter.htm
כמובן שאם תיתקל בבעיות ישמחו לעזור לך פה עם הגדרות הקודקים.
לגבי הגדרת ה-IR: כשתגדיר את המדיה סנטר, בחר בהגדרות הטלוויזיה, ייפתח Wizard עם כל השאלות לגבי החיבור לממיר, ובשלב מסויים תצטרך לבחור בכבלים ואז ממיר (Set Top Box באנגלית), ואז הוא יבקש ממך לשדר אליו 2-3 כפתורים מהשלט המקורי של הממיר, וכך הוא יזהה את זה ויקנפג את משדר ה-IR. לאחר מכן, תצטרך להצמיד אותו אל עינית הממיר ולבדוק שהכל עובד כמו שצריך דרך המדיה סנטר.
השלט של הוט לא ישלוט על המדיה סנטר, אלא רק על הממיר ישירות. כדי לשלוט על המדיה סנטר אתה תשתמש בשלט שמגיע עם קיט ה-MCE של כרטיס הטלוויזיה.
בשביל אינטגרציה מלאה עם לוח משדרים, בגלל שאתה מנוי הוט ולא יס, תצטרך להתקין תוכנת עזר נוספת שכתב מפתח ישראלי, מורידה את לוח המשדרים ונקראת MegaEPG:
http://www.pvr.co.il
תשובות לנ.ב.:
תוכל להריץ במדיה סנטר את כל החומר מהמחשב בחדר השינה ישירות מהרשת, ללא כל צורך להעתיק את הקבצים מקומית קודם.
כבל רשת יכול להעביר כל סוג של קובץ, וכמובן כל סוג של סטרימינג ("הזרמת מידע"), לרבות אודיו וגם וידאו.
היי pixies ,
חשבתי על כל מה שרשמנו פה , ואתמול רכשתי את הכרטיס TV, שאמרת לי עם השלט של המידה סנטר.
אני רוצה לחדד משהו ברשותך ,
כיום יש לי 2 מחשבים שמחוברים ברשת + מוחרים יחד ב KVM למסך 1.
וחשבתי ע מה שאמרת על הIR שמגיע עם הכרטיס, ואם אני מחבר למחשב ויסטה שלי , את כרטיס המסך ומקנפג את השלט של המדיה סנטר שישלוט על הממיר , אז אני יכול להעביר כבל AUDIO ו VIDEO מהממיר בסלון אל המחשב עם הויסטה , וכך אני יכול לראות את הטלוויזיה על גבי אחד המחשבים , ואת השני להשאיר כמו שהוא עם השליטה על הסרטים והמוזיקה וכו'.
ואז כל מה שאני צריך הוא לרכוש כבל אחד שמעביר RCA וידאו וסאונד ..( יש כבלים משולבים ) באורך 10 מטר ( כל החדר.. כמו הכבלים שיש כיום .. ) וזהו ..
כלומר שאני רוצה לראות טלוויזיה או שידורי אינטרנט וכו' אני יעביר בKVM לויסטה ושלוט עם השלט של המדיה סנטר ליד המיטה .. ( אני לא צריך קירבה לממיר בגלל ה IR שהגיע עם הכרטיס . )
ואז אני יכול עם המדיה סנטר להקליט סדרות סרטים משחקי כדורגל וכו' ולראות את זה דרך ה IMON ביצירת ספריית שיתוף בין 2 המחשבים ?
אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון ...
תחזור אלי אם משהו לא ברור ..
נ.ב
איזה יכולות צפיה באינטרנט , צפיה באתרים כמו YOTUBE או אחרים יש למדיה סנטר של ויסטה???ובכלל יש איזה מאמר או לינק שאפשר לקרוא על הנושא של TV לכידה הקלטה וצפייה ....
תודה על עזרתך
ok103
חשבתי על כל מה שרשמנו פה , ואתמול רכשתי את הכרטיס TV, שאמרת לי עם השלט של המידה סנטר.
אני רוצה לחדד משהו ברשותך ,
כיום יש לי 2 מחשבים שמחוברים ברשת + מוחרים יחד ב KVM למסך 1.
וחשבתי ע מה שאמרת על הIR שמגיע עם הכרטיס, ואם אני מחבר למחשב ויסטה שלי , את כרטיס המסך ומקנפג את השלט של המדיה סנטר שישלוט על הממיר , אז אני יכול להעביר כבל AUDIO ו VIDEO מהממיר בסלון אל המחשב עם הויסטה , וכך אני יכול לראות את הטלוויזיה על גבי אחד המחשבים , ואת השני להשאיר כמו שהוא עם השליטה על הסרטים והמוזיקה וכו'.
ואז כל מה שאני צריך הוא לרכוש כבל אחד שמעביר RCA וידאו וסאונד ..( יש כבלים משולבים ) באורך 10 מטר ( כל החדר.. כמו הכבלים שיש כיום .. ) וזהו ..
כלומר שאני רוצה לראות טלוויזיה או שידורי אינטרנט וכו' אני יעביר בKVM לויסטה ושלוט עם השלט של המדיה סנטר ליד המיטה .. ( אני לא צריך קירבה לממיר בגלל ה IR שהגיע עם הכרטיס . )
ואז אני יכול עם המדיה סנטר להקליט סדרות סרטים משחקי כדורגל וכו' ולראות את זה דרך ה IMON ביצירת ספריית שיתוף בין 2 המחשבים ?
אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון ...
תחזור אלי אם משהו לא ברור ..
נ.ב
איזה יכולות צפיה באינטרנט , צפיה באתרים כמו YOTUBE או אחרים יש למדיה סנטר של ויסטה???ובכלל יש איזה מאמר או לינק שאפשר לקרוא על הנושא של TV לכידה הקלטה וצפייה ....
תודה על עזרתך
ok103
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קצת מסורבל אך בהחלט אפשרי. קח בחשבון שתהיה הנחתה באיכות ההקלטות בגלל הכבלים הארוכים.
למעשה, אתה יכול לחבר לטלוויזיה שלך במקום את המחשב הנוכחי שמחובר אליו את המחשב עם המדיה סנטר, ואז גם תוכל לשלוט על כל התפריטים של המדיה סנטר, אלא אם כן ננעלת על ממשק המשתמש של IMON, וגם עם זה לא צריכה להיות בעייה.
דרך המדיה סנטר ניתן לגלוש בכמה אתרי תוכן ישראלים שהותאמו לכך במיוחד כמו YNET, גלובס, FLIX, דפי זהב ועוד.
למעשה, אתה יכול לחבר לטלוויזיה שלך במקום את המחשב הנוכחי שמחובר אליו את המחשב עם המדיה סנטר, ואז גם תוכל לשלוט על כל התפריטים של המדיה סנטר, אלא אם כן ננעלת על ממשק המשתמש של IMON, וגם עם זה לא צריכה להיות בעייה.
דרך המדיה סנטר ניתן לגלוש בכמה אתרי תוכן ישראלים שהותאמו לכך במיוחד כמו YNET, גלובס, FLIX, דפי זהב ועוד.
היי שוב אני ,
אוקיי רכשתי את הכרטיס שדיברנו עליו , והתקנתי אותו במחשב , יש לציין שזה לא כל כך פשוט ...
עכשיו שאני מפעיל את ה מדיה סנטר ומנסה לזהות את הטלוויזיה אני לא מצליח ...
הוןא סורק ולא מוצא כלום
קניתי מתאם כמו שאמרת לי , חיברתי כבל RCA וידאו וכבל אדום לבן RCA לאדיו . - ולא מצליח לזהות את הטלוויזיה ץץץ
בבקשה ... עזרה@@@@
אגב, יש VISTA ULTIMATE + SP 1 ....
+ עידכונים של חומרה ...
תודה
עודד
אוקיי רכשתי את הכרטיס שדיברנו עליו , והתקנתי אותו במחשב , יש לציין שזה לא כל כך פשוט ...
עכשיו שאני מפעיל את ה מדיה סנטר ומנסה לזהות את הטלוויזיה אני לא מצליח ...
הוןא סורק ולא מוצא כלום
קניתי מתאם כמו שאמרת לי , חיברתי כבל RCA וידאו וכבל אדום לבן RCA לאדיו . - ולא מצליח לזהות את הטלוויזיה ץץץ
בבקשה ... עזרה@@@@
אגב, יש VISTA ULTIMATE + SP 1 ....
+ עידכונים של חומרה ...
תודה
עודד
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ברור איפה בדיוק נתקעת...
אתה צריך לבחור בכבלים, ואז ממיר (Set Top Box באנגלית) וכניסת Composite במדיה סנטר. כנראה שבחרת Antenna וסריקת ערוצים, וזה מיותר כי אתה מחובר דרך הממיר וחיבור Composite ולא ישירות לאנטנה, ואז גם אין טעם בסריקה.
אתה צריך לבחור בכבלים, ואז ממיר (Set Top Box באנגלית) וכניסת Composite במדיה סנטר. כנראה שבחרת Antenna וסריקת ערוצים, וזה מיותר כי אתה מחובר דרך הממיר וחיבור Composite ולא ישירות לאנטנה, ואז גם אין טעם בסריקה.
יש מצב שנדבר ואולי תעזור לי טלפונית ...
אני חיברתי את הכבלים ( כולם RCA עם המתאם ) ושאני מנסה לבצע TV SIGNAL אני מגדיר - CABLE , ואז הוא שואל האם יש לי ממיר , TV SETBOX , אני מסמן שכן ...
הוא רושם מה עלי לעשות כדי לסרוק... לוודא שהממיר עובד וכו' ., ואז הוא סורק .
והוא לא מוצא כלום , גם אם אני מסמן לו COMPOSITE 1, 2 הוא לא מוצא..
אולי צריך דרייביר חדש יותר ממה שהתקנתי בדיסק?
או משהו כזה?
המספר שלי הוא 0502-953965 שמי עודד .. בבקשה ,,, תעזור לי ..
תודה
ok103
אני חיברתי את הכבלים ( כולם RCA עם המתאם ) ושאני מנסה לבצע TV SIGNAL אני מגדיר - CABLE , ואז הוא שואל האם יש לי ממיר , TV SETBOX , אני מסמן שכן ...
הוא רושם מה עלי לעשות כדי לסרוק... לוודא שהממיר עובד וכו' ., ואז הוא סורק .
והוא לא מוצא כלום , גם אם אני מסמן לו COMPOSITE 1, 2 הוא לא מוצא..
אולי צריך דרייביר חדש יותר ממה שהתקנתי בדיסק?
או משהו כזה?
המספר שלי הוא 0502-953965 שמי עודד .. בבקשה ,,, תעזור לי ..
תודה
ok103
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם קנית מתאם סקארט עם מתג של INPUT/OUTPUT? אם כן, צריך לשים אותו על OUTPUT.
אני חוזר, לא צריך לעשות סריקה, אתה רק צריך לבחור שאתה מחובר דרך Composite.
אני חוזר, לא צריך לעשות סריקה, אתה רק צריך לבחור שאתה מחובר דרך Composite.
צודק לגבי הSIGNAL OUT במתאם SCART . - תודה
אבל שאני מגדיר את השלט שיחליף ערוצים , הוא לא מצליח
יש לי ממיר THOMSON אני מבצע אתת מה שהוא מבקש ( לוחץ את המספרים ) וכשאני עובר לשלט שח הMCE ולוחת ערוץ ( לדוגמא 107 ) הממיר לא מצליח להעביר את הערוץ ..
אגב,
עם השלט קיבלתי את הIR נכון ? יש לו כבל USB וכבל נוסף קאן עם כניסת בננה ,
האם אני צריך להעביר את ה IR BLUSTER ליד הממיר ??
בבקשה שוב תעזור לי ..
תודה
OK103
אבל שאני מגדיר את השלט שיחליף ערוצים , הוא לא מצליח
יש לי ממיר THOMSON אני מבצע אתת מה שהוא מבקש ( לוחץ את המספרים ) וכשאני עובר לשלט שח הMCE ולוחת ערוץ ( לדוגמא 107 ) הממיר לא מצליח להעביר את הערוץ ..
אגב,
עם השלט קיבלתי את הIR נכון ? יש לו כבל USB וכבל נוסף קאן עם כניסת בננה ,
האם אני צריך להעביר את ה IR BLUSTER ליד הממיר ??
בבקשה שוב תעזור לי ..
תודה
OK103
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

או, יפה, התקדמנו. אני מבין שיש לך תמונה וקול. עכשיו נתקעת בנקודה שרוב המשתמשים החדשים נתקעים בה.
אתה אכן צריך לחבר את אותו כבל קטן עם בננה לאחד החורים ביחידה הגדולה, זאת שמחוברת ב-USB למחשב. אצלי זה עבד בכניסה מספר 2, לראות שהוא מזהה אותו, ואז לפעול על פי ההנחיות שלו. תצטרך לשדר לו 2-3 כפתורים מהשלט של *הממיר*, ואז לשים את קצה החוט ליד העינית של הממיר.
אתה אכן צריך לחבר את אותו כבל קטן עם בננה לאחד החורים ביחידה הגדולה, זאת שמחוברת ב-USB למחשב. אצלי זה עבד בכניסה מספר 2, לראות שהוא מזהה אותו, ואז לפעול על פי ההנחיות שלו. תצטרך לשדר לו 2-3 כפתורים מהשלט של *הממיר*, ואז לשים את קצה החוט ליד העינית של הממיר.