שידוך מגבר ל- GRADO GS1000

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

למי שראה את הפוסט שלי בפורום השכן על הרמת סט-אפ אוזניות מושקע, אני ממשיך כאן וכותב על מורת רוח מסויימת מהשילוש של GRADO + AUDIO ALCHEMY + מגבר של ניים HEADLINE.

הסאונד מגניב בהחלט, אם כי יש בו שתי בעיות שהולכות ומתגברות ככל שההאזנה נמשכת:
1. חסר לי דינמיות. כנראה בעיה של הממיר. שמעתי דינמיות גבוהה בהרבה עם מכשירים יקרים ממנו (כמו ה- WADIA).
2. בעיה חמורה יותר- עייפות האזנה. השילוב הזה צורם קצת בתדרים מסויימים, בעיקר בשירה שנכנסת למוח וקצת קודחת לאחר כמות נכבדת של דקות האזנה.

במבט ראשון נראה לי שהבעיה טמונה בשילוב של המגבר עם האוזניות. למישהו יש ניסיון עם השילוב הזה ויכול לחוות דעה? או שידוך של האוזניות האלה למגבר אחר, שהיה מוצלח במיוחד? אני קצת מתבאס על הענין הזה.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

מניסיון שלי, שתי הבעיות נובעות מהאוזניות שלך. הם גם לא דינאמיות במיוחד, וגם צורמות יחסית.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תראה, בחנתי אותן מול AKG 701, מול BEYER DT880 ומול SENN 650.

לקחו את כולן בסיבוב. אכן, אי אפשר להגיד שאי פעם שמעתי אותן נורא רכות ונעימות, אבל הן פחות צרמו לי אז מעכשיו. השאלה אם יש אפשרויות אחרות בארץ לאוזניות האלה. הנ"ל היו לי פחות טובות.

יש לך רעיון?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

האם המגבר של ניים HEADLINE טרנסיסטורי או שפופרתי ?
לו הייתי רוטשילד ...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

זה גם מה שאני התרשמתי מהאוזניות של גראדו, הן על הצד הבהיר של הסאונד, מה שמעייף לאורך זמן.
הייתי מנסה מגבר שפופרתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

שאלה בני כמה האוזניות?
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הניים הוא טרינזיסטורי כמובן.
ומרטין, הגישה שעל פיה צריך למתן צורמנות עם מנורות היא לא תמיד נכונה לפי דעתי. אני מעדיף למצוא שילוב שעובד טוב מאשר לנסות ל"תקן" . אבל בכל מקרה, אני מניח שלא יזיק לשמוע. יש לך המלצה למגבר כזה או אחר? נתקלת במשהו מעניין לאחרונה בארץ?

סלבה, האוזניות בנות שבועיים בדיוק:).

heresjohnny
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

matanoosh כתב:הניים הוא טרינזיסטורי כמובן.
ומרטין, הגישה שעל פיה צריך למתן צורמנות עם מנורות היא לא תמיד נכונה לפי דעתי. אני מעדיף למצוא שילוב שעובד טוב מאשר לנסות ל"תקן" . אבל בכל מקרה, אני מניח שלא יזיק לשמוע. יש לך המלצה למגבר כזה או אחר? נתקלת במשהו מעניין לאחרונה בארץ?

.
...
אם אתה לא מוכן לתקן את מה שיש, אז ההמלצה שלי היא להחליף את האוזניות.....אבל אמרת שזה לא מה שאתה מחפש, לא?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

מהניסיון שלי אם אוזניות, האוזניות שלך עוד לא עברו ברייק אין. אחריי 100 עד 150 שעות תתחיל לשמועה שהאוזניות טיפה נרגעות בגבוהים והבס נפתח. אני זוכר שה 880 שלי נשמעו כמו זוג טויטרים למשך כ 200 שעות עד שהם התחילו להיתזן.
גילוי נעות אני לא אוהב אוזניות של גרדו אני מעדיף יותר בייר אבל כל אחד והטעם שלו.
מקווה שזה יעזור. לא הייתי מחליף את המערכת שלך אלה אם באמת אחרי תקופה של חודשיים ומעלה של שימוש כבד עדיין היה משהו שמפריעה לך.
תתחדש!!
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

yoramgros
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה #11 

ערב טוב
ברשותי אוזניות של גרדו sr1 אם מגבר של ניים ואני מאד מרוצה מהתוצאה גם לאחר שמיעה ארוכה.
יש לצין שאוזניות של גרדו במיוחד בדגמים הגבוהים שלהם מאד מדגישים את הגבוהים (שלמאזינים מסוימים האוזניה נשמעת כצורמת) לי בכל אופן האוזניה נשמעת נהדר כי יש לי ירידה בשמיעה בתדרים גבוהים.
השותי את האוזניה הזו עם אוזניות של בייר, akg על אותו מגבר של ניים והגרדו נשמע באוזני הרבה יותר טוב ,רק האוזניות של אולטראסון ספישל אדישן נשמעו טוב יותר.
יורם
yoramg

Chikolad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

אני רוצה לחזק את דבריו של סלבה.
אני קיבלתי את ה GS-1000 שלי בדיוק השבוע (מזל טוב לי!) ולאורך השבוע הייתה לי הרגשה שהאזניות האלו קצת סכיזופרניות. בהתחלה הם נשמעו יחסית דחוסות מבחינת במה, וקצת צורמות. יותר דמו לדגמים היותר זולים של גרדו, וממש לא מה ששמעתי בחנות... אחרי זה הבמה נפתחה, הגבוהים ירדו מעט, הבס התרופף עד כדי "נפיחוּת" ועכשיו הן פחות או יותר נשמעות שונה בכל יום.
עשיתי די הרבה קריאה עליהן ברחבי האינטרנט ואנשים אומרים שהן זקוקות לזמן Break-In של 200 שעות!
אנשים עושים להן "הרצה" ימים ולילות עם דיסקי Break In מיוחדים או סתם אוספים גדולים של מוסיקה.

מתנוש, אשמח לדעת אם דעתך השתנתה מאז שכתבת את התגובה האחרונה.
גם אני בדיוק נכנסתי לפורום כדי לבקש המלצות מאנשים על מגברים מתאימים וראיתי את השרשור הזה.
באבי יפה ממליצים על הניים (נעים? :) כשידוך טוב לאזניות האלה (למרות שניים טוענים שהוא מיועד לאזניות עם התנגדות גבוהה).
אם מישהו מכיר את האזניות וניסה אותן עם מגברים שונים ויש לו מידע לתרום, גם אני אשמח :)

ליאור

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שינוי רשמים

שליחה #13 

הי ליאור.
מצטער על העיכוב בתגובה, מזמן לא הסתכלתי על השרשור.
ובכן, האמת ש- כן. האוזניות השתנו מאד בזמן האחרון. בתקופה של כיומיים שמתי לב שהצלילי שלהם משתנה במהירות: מצליל לא נעים כל כך , חד וצורמני , לרך יותר, מלא, מפורט ו.. מוסיקלי.

כפי שאמרתי קודם, אני כרגע משתמש ב- SB3 + ממיר של AUDIO ALCHEMY DDE 1.1, משהו עתיק למדי המחוברים למגבר של ניים. אמנם הממיר עשה נפלאות ל- SB המסכן, אבל נטיתי לייחס לו את האשמה לגבי הצרימה. אך לא עוד. כנראה שהאוזניות פשוט צריכות להפתח. באשר לשאלתך אם הן באמת שידוך טוב לניים? לא יודע, קשה להגיד. אני מניח שתסכים איתי שהניים עולה בכל פרמטר כמעט על הגרהם סלי הזה. אבל יש עוד כל כך הרבה דברים שלא שמענו.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לקפוץ לשמוע את השילוב הנ"ל, בקונסטלציה שונה מהחנות של אבי יפה ובקו רוחב אחר (חיפה) - אתה מוזמן.

Chikolad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

תודה מתן.

קודם כל אני שמח לשמוע שהיום אתה הרבה יותר מרוצה מהסטאפ שלך (כמובן זה גם מרגיע אותי בקשר לבחירת האזניות שלי).
עכשיו, אני מאוד חדש בתחום וחלק מתגובה שלך נשמע לי קצת כמו סינית אז אחרי פיענוח:
אני עדיין לא בטוח מה זה SB3. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה Sound Blaster?
אני מבין שה DDE 1.1 זה standalone DAC ובהרבה מגברי אזניות היום יש גם כניסה דיגיטלית כזו או אחרת כשה DAC הוא כבר בפנים, מה גם שיש כרטיסי קול עם DACים איכותיים.
את הגרהם סלי לא שמעתי, וגם את הניים שמעתי רק ל10 שניות בערך. כשהייתי אצל אבי יפה הייתי קצת בראש אחר ואת ההאזנה שלי עשיתי ישירות מהנגן הנייד שלי בגלל שבזמנו לא תכננתי על מגבר אזניות ורציתי לדעת איך הדברים יישמעו כשאני אגיע הביתה. מצד שני, גם לא תכננתי לצאת משם עם אזניות שעולות 4290 ש"ח שלא לחבר אותן להגברה זה עוול רציני.

בארץ אין יותר מידי מבחר של מגברי אזניות ואני מניח שמתוך מה שכן יש הניים הוא אופציה טובה אם כי יקרה יחסית. השאלה היא האם אתה או מישהו אחר מכיר מגברים שניתן להזמין מחו"ל ושיהוו שידוך מוצלח יותר ל GS1000.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

קודם כל, קבל התבאסות קשה על התפרקות של האוזניות שקרתה ב- 12 שעות האחרונות. אם אני אגיד לך שזה ביאס לי את התחת, אני עדיין לא אעשה מספיק כבוד לתחת שלי.

דבר שני.. SB3 = SQUEEZE BOX.

דבר שלישי, לגבי ממירים. מניסיוני הדל (אכן באמת דל) קשה למצוא למקור דיגיטלי, ממיר שעובד איתו טוב. בדקתי ארבעה ממירים הרבה יותר יקרים מה- AUDIO ALCHEMY עד שנפלתי עליהם, והוא עשה עבודה טובה בהרבה לטעמי. אבל אני מניח שלדיוננו זה לא רלוונטי.

רביעי, לגבי מגברים, אכן בעיה קשה בארץ. ישנם כמה חבר'ה משוגעים לדבר (אוזניות) ולהם מגברים איזוטריים יותר. שמעתי בשעתו רק מגבר אחד , מנורתי, אשר חובר ל- SENN HD600. לא עשה עלי יותר מדי רושם. יש לאביעד מהפורום השכן מגבר מנורות נחמד שמחובר ל- AKG 701 (הוא חיפאי. אני צריך להגיע אליו עם האוזניות בהזדמנות). יש חבר'ה עם ציוד יותר רציני אפילו.
אבל כדי לקבל עוד הפריה הדדית בנושא הזה, כנס ל- www.head-fi.org, קהילה קצת יותר מכובדת וגדולה של פריקים לאוזניות.

ולגבי הניים - אני לא בטוח שהשילוב בינו לבין הגראדו לא ניתן לניצוח. :) לדעתי, זאת פשוט ברירת מחדל של אבי יפה. ישנו מבחר אדיר של מגברי אוזניות שלא מגיע ארצה, בגלל קשיי יבוא או פוליטיקה או אינטרסים אחרים, שאינם קשורים לאודיו כלל.

כנס לכאן למשל: www.wooaudio.com

Chikolad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אני עוד אגיב לשאר הדברים אבל... איך זה קרה??
בכל מקרה - לא סוף העולם. תרים טלפון לאבי יפה והם יטפלו בך.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אין לי מושג. הרמתי אותם מהכרית וזה התנתק.

שליחה #17 

נראה לי שאטפל בזה בעצמי. בדקתי בפורום האמריקאי והבעיה די שכיחה מסתבר. תזהר גם אתה שזה לא יקרה, תתייחס אליהן בעדינות. מסתבר שהחיבור הזה הוא די מאפן. לילה טוב.

Chikolad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

בעיה שכיחה? 8O
את הזוג שלי כבר החלפתי פעם אחת בגלל שרשתות המתכת השחורות מהצד החיצוני של הדרייבר לא היו מוחזקות והן היו נופלות פנימה!

בקשר לשאר הדברים:
נחמד מאוד ה Squeezbox הזה, ויחסית זול. אפילו מחשיד משהו.
זה נראה לי מאוד שימושי למערכות סטריאו, אבל פחות להאזנה דרך אזניות. אין כרטיסי קול עם DACים מעולים שאפשר פשוט להאזין למוסיקה ישירות מהמחשב (כמובן דרך מגבר אזניות)?

כבר טיילתי די הרבה ב head-fi. בקרוב אני גם אפתח ת'רד לגבי השידוך עם הגראדו. רציתי לקבל קודם ייעוץ מחבר'ה בארץ שכבר צברו את הניסיון הזה :)
קראתי שם על woo. אבל אני לא בטוח שמגברי מנורות זה בשבילי. הם עדינים, נחלשים עם הזמן, מוגבלים במשך הזמן שניתן להפעיל אותם ברציפות (אמנם הגבלה מאוד סבירה) ויש להם חיי מדף מוגבלים.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #19 

Asus Xonar 2D לוקח כל DAC בהליכה עד 250$ (מוזר שכבר רשמתי את זה היום :D )
ושמעתי מקבץ נחמד של DACים עד 600$ בערך.

hm68
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה #20 

ברשותי אוזניות כאלו (Grado GS1000) אותן קניתי לפני כשנה לאחר מחקר מעמיק בנושא בין הייתר יש כאן באתר מספר כתבות בנושא אוזניות ומגברי אוזניות. ראשית צריך לבצע להן Break In של כ - 150 שעות ואחכ לטעמי הן האוזניות הכי ראליסטיות ששמעתי!
לאחר המון ניסיונות, אני התאמתי להן מגבר אוזניות אשר בונה בחור ישראלי בשם אסף אברמוביץ. זהו מגבר מדהים אשר לטעמי מתחרה היטב עם מוצרים היקרים ממנו בהרבה.
לטעמי האישי זהו המגבר אשר הכי מתאים לאוזניות ונותן את התוצאה הראליסטית ביותר.
לאסף אתר aqua-audio.com
אני מאוד ממליץ לך לנסות ולהאזין למגבר הזה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”