Spdif Vs. RCA

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Maayan135 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

שלום לכולם... ההודעה הראשונה שלי פה :)

יש לי שאלה בקשר לשני החיבורים הנ"ל

אני עומד לקנות מחשב חדש וטלוויזית LCD, עכשיו במחשב העתידי יהיו חיבורי HDMI SPDIF וגם RCA רגילים לא יודע איך הם נקראים החיבורים הרגילים של הכרטיסי קול הישנים..

גם בממיר ההוט יש לי SPDIF, אבל בעיה אחת.. במגבר שיש לי (Pioneer VSX-D507S) יש חיבורי 5.1 אבל בRCA רגילים אין לו SPDIF.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת (מצטער על החפירות), האם זה כזה נורא להשתמש ב3 RCA על מנת להעביר את האות של כל ערוצי הסאונד או שאני מפסיד ממש הרבה אם אני לא משתמש ב SPDIF

והאם בכלל בהוט יש 5.1 שהם הוסיפו חיבור SPDIF לממיר?

תודה מראש על התגובות והמשך יום נעים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

בוא נתחיל מההתחלה.

S/PDIF זה לא חיבור. זה תקן שמגדיר העברת אודיו דיגיטאלי באמצעות שני חיבורים:

1. חיבור אופטי באמצעות סיב אופטי שעשוי בד"כ מפלסטיק
2.חיבור קואקסיאלי באמצעות כבל בעל עיכבה של 75 אוהם ומחברRCA בכל קצה

שני החיבורים מעבירים בדיוק את אותו המידע והבחירה ביניהם היא לפי רצונו של המשתמש ולפי המרחק - יותר קל להעביר למרחקים ארוכים בקואקסיאלי דווקא.

הכל מוסבר כאן ובבקשה תתעמק בזה קצת כי השקיעו את הזמן בכתיבת המאמרים בדיוק בשבילך. http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1203
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509

שליחה

בכל מקרה עד כמה שזכור לי ברסיבר שלך אין כל אפשרות לחבר באמצעות חיבור קוקסיאלי או אופטי (SPDIF) אלא רק 5.1 כמו שציינת. כך שלא תוכל לחבר את הממיר בצורה דיגיטלית.
ישנם כרטיסי קול המבצעים את פיענוח הסאונד ההיקפי ומאפשרים חיבור של 5.1 באמצעות שלושה צמדי כבלים, עליך לבדוק הכרטיס שלך יאפשר זאת.
ובתשובה לשאלתך, זה לא נורא לבצע את הפיענוח בכרטיס, למרות שבד"כ מעבד הסאונד ברסיבר עושה זאת בצורה טובה יותר, אבל לך אין ברירה אחרת (אלא אם תחליף לרסיבר מתקדם יותר).
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Maayan135 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

תודה לשניכם.. הכוונה שלי היתה אם יש הבדל כלשהו באיכות עכשיו אני מבין שאם אני מחבר ב SPDIF אני בעצם מעביר את העיבוד למגבר.. שזה משהו שלא ידעתי וכמו שאמרתם גם המגבר שלי לא תומך בזה אבל יש לי את האופציה של ה3 RCA וזה מה שאני יעשה לפחות אני מבין שזה לא פוגע באיכות מבחינת הכרטיס קול.. זה שהמגבר יעשה עבודה טובה יותר זה די הגיוני אבל לא המגבר הזה הוא ישן מידי :) תודה רבה שוב והמשך יום נעים

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”