חוות דעתכם על טרנסקודר שונה מהרגיל
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
היי
כשחיפשתי טרנסקודר נתקלתי במוצר הזה:
http://www.videoset.biz/Index.asp?Artic ... 154&Page=3
איך לדעתכם הוא עומד בהשוואה לטרנסקודר הרגיל הזה:
http://www.videoset.biz/Index.asp?Artic ... 154&Page=2
אולי בכלל שווה לשלם יותר בשביל SCALER כזה:
תודה
כשחיפשתי טרנסקודר נתקלתי במוצר הזה:
http://www.videoset.biz/Index.asp?Artic ... 154&Page=3
איך לדעתכם הוא עומד בהשוואה לטרנסקודר הרגיל הזה:
אולי בכלל שווה לשלם יותר בשביל SCALER כזה:
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה משווה תפוחים לאגסים
הקישור הראשון מאפשר המרה של Composite או S-Video ל HDMI ברזולוציה של עד 576 שורות בפורמט Interlaced וכדאי שתבדוק בשבע עיניים אם תוכל להשתמש בו היות ובהרבה מסכים בחיבור HDMI ניתן בד"כ לקבל רק 480P או 576P.
הקישור השני הוא למכשיר המאפשר המרה בין RGBcvs ל Component
המכשיר השלישי מאפשר המרה בין Composite ו S-video ל HDMI ברזולוציה של 720P.
על פניו המכשיר השלישי נראה הכי אטראקטיווי אבל מנסיון שלי עם מעבדי ווידאו הרבה יותר יקרים ומשוכללים אני יכול לאמר לך שלבצע Upscale מוצלח ל 720P ממקורות ירודים ועוד כאלה הנכנסים דרך ה Composite זה פשוט נותן תוצאה שעדיין נחשבת לנוראית. לדעתי מכשיר זה לא יתן לך תוצאה טובה יותר מסתם לחבר את ה composite או ה s-video למסך ולתת למעבד הווידאו הפנימי לשבור את הראש.
הקישור הראשון מאפשר המרה של Composite או S-Video ל HDMI ברזולוציה של עד 576 שורות בפורמט Interlaced וכדאי שתבדוק בשבע עיניים אם תוכל להשתמש בו היות ובהרבה מסכים בחיבור HDMI ניתן בד"כ לקבל רק 480P או 576P.
הקישור השני הוא למכשיר המאפשר המרה בין RGBcvs ל Component
המכשיר השלישי מאפשר המרה בין Composite ו S-video ל HDMI ברזולוציה של 720P.
על פניו המכשיר השלישי נראה הכי אטראקטיווי אבל מנסיון שלי עם מעבדי ווידאו הרבה יותר יקרים ומשוכללים אני יכול לאמר לך שלבצע Upscale מוצלח ל 720P ממקורות ירודים ועוד כאלה הנכנסים דרך ה Composite זה פשוט נותן תוצאה שעדיין נחשבת לנוראית. לדעתי מכשיר זה לא יתן לך תוצאה טובה יותר מסתם לחבר את ה composite או ה s-video למסך ולתת למעבד הווידאו הפנימי לשבור את הראש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
המלך
- חבר מכור קשה

מה שאתה אומר הוא ש SCALER יעשה עבודה יותר גרועה מהמסך.
אבל לגבי המכשיר הראשון אם המסך שלי מקבל 576I בכניסת ה HDMI ולפי הנתונים הוא אכן מקבל אז הוא יהיה בחירה טובה יותר מטרנסקודר לקומפוננט?
זה מה שכתוב לי:
525 (480) / 60i ∗ ∗
525 (480) / 60p ∗ ∗
625 (576) / 50i ∗ ∗
625 (576) / 50p ∗ ∗
750 (720) / 60p ∗ ∗
750 (720) / 50p ∗ ∗
1,125 (1,080) / 60i ∗ ∗
1,125 (1,080) / 50i ∗ ∗
1,125 (1,080) / 60p ∗
1,125 (1,080) / 50p
אלה נתונים לגבי קומפוננט ו HDMI ורואים שגם הקומפוננט וגם ה HDMI תומכים ב 576I ו 480I
אבל לגבי המכשיר הראשון אם המסך שלי מקבל 576I בכניסת ה HDMI ולפי הנתונים הוא אכן מקבל אז הוא יהיה בחירה טובה יותר מטרנסקודר לקומפוננט?
זה מה שכתוב לי:
525 (480) / 60i ∗ ∗
525 (480) / 60p ∗ ∗
625 (576) / 50i ∗ ∗
625 (576) / 50p ∗ ∗
750 (720) / 60p ∗ ∗
750 (720) / 50p ∗ ∗
1,125 (1,080) / 60i ∗ ∗
1,125 (1,080) / 50i ∗ ∗
1,125 (1,080) / 60p ∗
1,125 (1,080) / 50p
אלה נתונים לגבי קומפוננט ו HDMI ורואים שגם הקומפוננט וגם ה HDMI תומכים ב 576I ו 480I
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הראשון מומלץ בעיקר למי שיש לו רק כניסות דיגיליות וצריך כניסת svideo או קומפוזיט.
מה בדיוק הצרכים שלך אפשר יהיה לדעת כשתפרט מה יש לך ומה אתה מנסה להשיג בדיוק
מה בדיוק הצרכים שלך אפשר יהיה לדעת כשתפרט מה יש לך ומה אתה מנסה להשיג בדיוק
-
המלך
- חבר מכור קשה

לגבי הראשון אתה אומר שלחבר ב HDMI לא ייתן לי שיפור לעומת S-VIDEO שיש לי כרגע?
יש לי ממיר ADB3100 שכרגע מחובר ב S-VIDEO עם מתאם ואני רוצה להשיג שיפור אם זה בכלל אפשרי.
המסך הוא פנסוניק 50PV70 ונראה שכולם מחוברים כמוני ואף אחד לא הלך לכיוון טרנסקודר.
יש לי ממיר ADB3100 שכרגע מחובר ב S-VIDEO עם מתאם ואני רוצה להשיג שיפור אם זה בכלל אפשרי.
המסך הוא פנסוניק 50PV70 ונראה שכולם מחוברים כמוני ואף אחד לא הלך לכיוון טרנסקודר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא, זה לא מה שאמרתי וחבל שהבנת זאת ככה.המלך כתב:מה שאתה אומר הוא ש SCALER יעשה עבודה יותר גרועה מהמסך....
איכות תמונה לא נמדדת רק ביציאה. זה מתחיל מהמקור עצמו ומה שחסר בשלב הזה אי אפשר להשלים יותר בהמשך.
אני מניח שאתה רוצה לחבר ממיר של הוט או יס למסך. התמונה הטובה ביותר שהממירים האלו מסוגלים להוציא היא 576 שורות interlaced ב RGB. ברגע שאתה מתחבר ב composite או s-video אתה למעשה מבצע הנחתה של האות ומוותר על מידע הנוגע לחדות התמונה ולהפרדת הצבעים. מרגע זה כבר לא כל כך חשוב איזה transcoder אתה מחבר כי מה שייצא ממנו לעולם לא יתקרב למידע המקורי. כדי להתחיל לשחזר חלק מהמידע שוויתרת עליו ולבצע upscale סביר אתה כבר זקוק לציוד שמחיר הפתיחה שלו הוא 2500$ לפחות. שלא יהיה לך ספק, הרכיב שמבצע upscale במכשיר השלישי שהבאת לנו לא יותר טוב מהרכיב שנמצא במסך שלך ומבצע בדיוק את אותה העבודה. לכן במקרה זה חיבור הממיר ב composite אוs-video ישירות למסך ייתן לך את אותה התוצאה (ואולי אפילו טובה יותר).
Catskinner,
1. קבל ח"ח על התשובות הרהוטות והמחכימות
2. שאלה בהמשך לדבריך- בעניין חיבור מסך לממיר הוט (או יס):
האם תאורטית * לא עדיף להמיר את אות ה RGB שיוצא מהממיר דרך ה SCART באמצעות טרנסקודר לקומפוננט..ומכאן למסך.
מאשר להוציא SVIDEO דרך ה SCART של הממיר (באמצעות מתאם) וכך להתחבר למסך?
* תיאורטית- כיוון שהעידו פה חברים שניסו זאת שהשיפור יחסית לחיבר SVIDEO די זניח !!
1. קבל ח"ח על התשובות הרהוטות והמחכימות
2. שאלה בהמשך לדבריך- בעניין חיבור מסך לממיר הוט (או יס):
האם תאורטית * לא עדיף להמיר את אות ה RGB שיוצא מהממיר דרך ה SCART באמצעות טרנסקודר לקומפוננט..ומכאן למסך.
מאשר להוציא SVIDEO דרך ה SCART של הממיר (באמצעות מתאם) וכך להתחבר למסך?
* תיאורטית- כיוון שהעידו פה חברים שניסו זאת שהשיפור יחסית לחיבר SVIDEO די זניח !!
נערך לאחרונה על ידי zy ב 17/05/2008 16:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
1000$Catskinner כתב:כדי להתחיל לשחזר חלק מהמידע שוויתרת עליו ולבצע upscale סביר אתה כבר זקוק לציוד שמחיר הפתיחה שלו הוא 2500$ לפחות. .המלך כתב:מה שאתה אומר הוא ש SCALER יעשה עבודה יותר גרועה מהמסך.......
2500$ זה כבר יותר HIGH-END
-
המלך
- חבר מכור קשה

אז איך אתה מסביר את זה שההבדל בין טרנסקודר לחיבור S-VIDEO הוא מזערי עד כדי לא מורגש כפי שרבים מעידים?
האם חיבור קומפוננט לא זהה באיכותו ל RGB?
מה שאתה אומר בעצם שסוג החיבור ובמקרה שלנו HDMI לא נותן כלום?
אז מה לגבי קומפוננט?
האם חיבור קומפוננט לא זהה באיכותו ל RGB?
מה שאתה אומר בעצם שסוג החיבור ובמקרה שלנו HDMI לא נותן כלום?
אז מה לגבי קומפוננט?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לי בפחות מ 2500$ לא שווה להזיז את הארון של הציוד כדי לבצע שם שינויים
zy, בתיאוריה אתה צודק ב 100%: תמיד עדיף להתחיל מאות שהוא הקרוב ביותר לאות המקורי, ובמקרה של יס והוט אנחנו מדברים על RGB. בתיאוריה עדיף לקבל את ה RGB, לבצע בו המרה של colorspace ל component (זו המרה שאינה גורמת לאיבוד מידע - או לפחות לא מידע שהעין האנושית בנויה להבחין בו) ומשם למסך.
בפרקטיקה זה לא תמיד כך כי ככל שאתה מתקרב למקור כך גם נחשפים כל הגועל נפש של השידור המקורי, החל מרעשים אנאלוגיים שנכנסו בשלב הצילום והעריכה ועד לארטיפקטים של דחיסת mpeg-2 מוגזמת. יש מקרים שדווקא העברת האות דרך composite גורמת לריכוך התמונה ולטשטוש ההפרעות. תחשוב על זה כעל החלת פילטר blurr ב Photoshop.
את ההבדלים בין RGB ל SVideo אפשר להרגיש בעיקר כאשר השידור המקורי טוב - כמו ב DVD, ופחות בממירים אבל ההבדלים קיימים תמיד. אם זה חשוב או לא זו כבר שאלה סובייקטיבית.
zy, בתיאוריה אתה צודק ב 100%: תמיד עדיף להתחיל מאות שהוא הקרוב ביותר לאות המקורי, ובמקרה של יס והוט אנחנו מדברים על RGB. בתיאוריה עדיף לקבל את ה RGB, לבצע בו המרה של colorspace ל component (זו המרה שאינה גורמת לאיבוד מידע - או לפחות לא מידע שהעין האנושית בנויה להבחין בו) ומשם למסך.
בפרקטיקה זה לא תמיד כך כי ככל שאתה מתקרב למקור כך גם נחשפים כל הגועל נפש של השידור המקורי, החל מרעשים אנאלוגיים שנכנסו בשלב הצילום והעריכה ועד לארטיפקטים של דחיסת mpeg-2 מוגזמת. יש מקרים שדווקא העברת האות דרך composite גורמת לריכוך התמונה ולטשטוש ההפרעות. תחשוב על זה כעל החלת פילטר blurr ב Photoshop.
את ההבדלים בין RGB ל SVideo אפשר להרגיש בעיקר כאשר השידור המקורי טוב - כמו ב DVD, ופחות בממירים אבל ההבדלים קיימים תמיד. אם זה חשוב או לא זו כבר שאלה סובייקטיבית.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה משהו אחר.Catskinner כתב:לי בפחות מ 2500$ לא שווה להזיז את הארון של הציוד כדי לבצע שם שינויים
...
VP20 או VP30 עם ABT102 יכולים לעשות יופי של עבודה ב-UPSCALE
Catskinner
צודק ורהוט מאוד.
המכשירים הנ"ל נובו על יד עבדכם הנאמן בעבר,מוכן להעביר תמונות.
ה S VIDEO ל HDMI גרוע.
הS ,VIDEO לקומפוננט מצויין.
ה SCART ל COMPONENT עובד מצויין.
המרה טובה רק דרך מכשירים יקרים כמו ה DVDO .
יש לי את ה VP20 ,עובד מצויין.
צודק ורהוט מאוד.
ה S VIDEO ל HDMI גרוע.
יש לי את ה VP20 ,עובד מצויין.
-
המלך
- חבר מכור קשה

איפה יש ממיר מ S-VIDEO לקומפוננט?דרקולה כתב:Catskinner
צודק ורהוט מאוד.
ה S VIDEO ל HDMI גרוע.
יש לי את ה VP20 ,עובד מצויין....
האם הוא יותר זול מהסקארט לקומפוננט?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין כזו חיה SCART ל Component. בד"כ מתכוונים ל RGB ל Component אבל זו טעות ובלבול במינוח.
יש גם ממירים מ S-Video ל Component אבל נראה לי שאתה מפספס כאן את העקרון הבסיסי: בהעברה מ S-Video ל Component מה שתקבל זה אות Component באיכות של S-Video. זוכר מה שאמרתי מקודם שאיכות מתחילה מהמקור?
יש גם ממירים מ S-Video ל Component אבל נראה לי שאתה מפספס כאן את העקרון הבסיסי: בהעברה מ S-Video ל Component מה שתקבל זה אות Component באיכות של S-Video. זוכר מה שאמרתי מקודם שאיכות מתחילה מהמקור?
-
המלך
- חבר מכור קשה

אז רק RGB לקומפוננט בא בחשבון?Catskinner כתב:אין כזו חיה SCART ל Component. בד"כ מתכוונים ל RGB ל Component אבל זו טעות ובלבול במינוח.
יש גם ממירים מ S-Video ל Component אבל נראה לי שאתה מפספס כאן את העקרון הבסיסי: בהעברה מ S-Video ל Component מה שתקבל זה אות Component באיכות של S-Video. זוכר מה שאמרתי מקודם שאיכות מתחילה מהמקור?...
האם יש פה מישהו שחושב שטרנסקודר יכול לשפר באופן משמעותי את איכות התמונה ביחס ל S-VIDEO?
אם התשובה היא לא אז שפשוט אין טעם בכלל לדבר על טרנסקודר.
אנסה להחליף מתאם ו/או כבל S-VIDEO ואם לא ישפר אז לפחות לא הוצאתי הרבה כסף כמו במקרה של טרנסקודר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אף אחד כאן לא יטען שבחיבור ממיר של הוט או יס לטרנסקודר יקבלו תוצאה טובה יותר משמעותית מחיבור הממיר למסך ישירות ב S-Video. בשידור המקורי אין מספיק מידע כדי לאפשר הבדלים ברי משמעות - או במילים אחרות: אתה יכול להוליך חמור למכה אבל לכשישוב משם הוא עדיין יהיה חמור.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
לי יש טראנסקודר מסקארט RGB ל-RGBHV.
לעומת ה-SVIDEO שהיה לי אני מרגיש את השיפור.
אבל לדעתי למסך שלך זה לא יתאים, כי רוב המסכים לא תומכים באות וידאו(תדר אופקי) בכניסת ה-VGA.
לעומת ה-SVIDEO שהיה לי אני מרגיש את השיפור.
אבל לדעתי למסך שלך זה לא יתאים, כי רוב המסכים לא תומכים באות וידאו(תדר אופקי) בכניסת ה-VGA.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם