ניסוי/ חוויה - שמיעה לא דרך האוזניים
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הקדמה:
הכל התחיל מזה שפרקתי את אחת התמיכות במיטה שלי, הדבר יצר מצב מעניין שהמיטה כאילו צפה. (ניתן לנדנד אותה כמה מ"מ לכל צד בקלות רבה)
עם הזמן שמתי לב שמוזיקה עם תופים ובסים פאנצ'ים פשוט נשמעו הרבה יותר טוב.
מאיזה שהיא סיבה עיצובית החזרתי את החיזוק למיטה אבל אז הבאסים הפכו למאוד מתים יחסית למה שהתרגלתי אליו.
לקח לי בערך שבוע להבין שבעצם מה שעשה את ההבדל הוא פירוק התמיכה.
עשיתי אחד ועוד אחד, והלכתי להתרשם מהמכשיר שמתקינים על לוח עץ מתחת לרגל של הספה (זה מרעיד את הספה לפי המוזיקה)
לצערי הוא עוצמתי מדי טיפה מלאכותי.
חזרתי הביתה דיי מאוכזבת, ופירקתי את התמיכה מהמיטה ושיחררתי את הברגים של הרגליים עוד ומיקמתי את הסאב מול המיטה, התוצאה היתה מאוד פאנצ'ית ומהירה יחסית למכשיר שמרעיד את הספה.
החלטתי לבדוק מה החלק של התנודות האלה בחווית המוזיקה.
שמתי אטמי אוזניים ונישכבתי על הגב, וזה היה פשוט ואווו - פשוט לא להאמין כמה התחום הנמוך הוא עשיר בצלילים שבדרך כלל בכלל לא מתיחסים אליהם כי התחומים הגבוהים והבינונים מסתירים אותם.
עכשיו אני מחפשת דרך לבודד את המידה לחלוטין מהריצפה (במידת האפשר) ממש לגרום לה לצוף - חשבתי על קפיצים או ספייקים
מה יכול לגרום למיטה לקלוט את גלי הקול בורה יותר טובה?
הכל התחיל מזה שפרקתי את אחת התמיכות במיטה שלי, הדבר יצר מצב מעניין שהמיטה כאילו צפה. (ניתן לנדנד אותה כמה מ"מ לכל צד בקלות רבה)
עם הזמן שמתי לב שמוזיקה עם תופים ובסים פאנצ'ים פשוט נשמעו הרבה יותר טוב.
מאיזה שהיא סיבה עיצובית החזרתי את החיזוק למיטה אבל אז הבאסים הפכו למאוד מתים יחסית למה שהתרגלתי אליו.
לקח לי בערך שבוע להבין שבעצם מה שעשה את ההבדל הוא פירוק התמיכה.
עשיתי אחד ועוד אחד, והלכתי להתרשם מהמכשיר שמתקינים על לוח עץ מתחת לרגל של הספה (זה מרעיד את הספה לפי המוזיקה)
לצערי הוא עוצמתי מדי טיפה מלאכותי.
חזרתי הביתה דיי מאוכזבת, ופירקתי את התמיכה מהמיטה ושיחררתי את הברגים של הרגליים עוד ומיקמתי את הסאב מול המיטה, התוצאה היתה מאוד פאנצ'ית ומהירה יחסית למכשיר שמרעיד את הספה.
החלטתי לבדוק מה החלק של התנודות האלה בחווית המוזיקה.
שמתי אטמי אוזניים ונישכבתי על הגב, וזה היה פשוט ואווו - פשוט לא להאמין כמה התחום הנמוך הוא עשיר בצלילים שבדרך כלל בכלל לא מתיחסים אליהם כי התחומים הגבוהים והבינונים מסתירים אותם.
עכשיו אני מחפשת דרך לבודד את המידה לחלוטין מהריצפה (במידת האפשר) ממש לגרום לה לצוף - חשבתי על קפיצים או ספייקים
מה יכול לגרום למיטה לקלוט את גלי הקול בורה יותר טובה?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
1-איך את יודעת שלא שמעת בכלל דרך האוזנים
2- אם לא שמעת דרך האוזנים, דרך מה שמעת
3- בהחלט ניסוי מדעי מעורר השתהות.
4- פתרון לבעיה שאת מחפשת:
http://www.amazonas4u.co.il/show_hammoc ... ם%20זוגיים
2- אם לא שמעת דרך האוזנים, דרך מה שמעת
3- בהחלט ניסוי מדעי מעורר השתהות.
4- פתרון לבעיה שאת מחפשת:
http://www.amazonas4u.co.il/show_hammoc ... ם%20זוגיים
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

תשובות:
1 - שמתי אטמי אוזנים
2 - דרך הגוף / עצמות
3 - תודה
4 - אני גם חשבתי על ערסל, אבל יש רק בעיה אחת איתו.
השטח פנים שלו מאוד קטן בהשוואה למיטה שהחלק התחתון שלה משמש כמו מעיין תיבת תהודה
1 - שמתי אטמי אוזנים
2 - דרך הגוף / עצמות
3 - תודה
השטח פנים שלו מאוד קטן בהשוואה למיטה שהחלק התחתון שלה משמש כמו מעיין תיבת תהודה
H0: את רצינית
InbarHovav כתב:תשובות:
1 - שמתי אטמי אוזנים
2 - דרך הגוף / עצמות
3 - תודה
השטח פנים שלו מאוד קטן בהשוואה למיטה שהחלק התחתון שלה משמש כמו מעיין תיבת תהודה...
1-איזה פירמה של אטמי אוזנים?(גם אני רוצה). האם את באמת חושבת שאטמי אוזנים ביטלו את השמיעה?...שעורי בית: תמצאי עבורי באינטרנט בכמה דציבל הם מורידים או צרכים להוריד את השמיעה (אני מעוניין לחזור על הניסוי שלך,כדי לראות שמה שאת אומרת פועל גם אצלי)
2-ואללה...מה בגוף? דרך השערות ברגלים? מה בידיוק בעצמות שומע? למה אני לא שומע את הלב, את זרימת הדם את הגזים במערכת העיכול(לפני שמשתחררים לאטמוספרה)?
3- אין בעד מה. אני ממליץ לך להיות מדענית. את מבוזבזת כאן.
4- ידעתי שגם תחשבי על זה(קטן עליך). את המיטה את יכולה להשאיר בחדר , אבל לשהות על הערסל עצמו,כך לא תבטלי את שטח הפנים והיכולות האקוסטיות של המיטה שלך. הוספת ערסל שהמלצתי לא אמורה לשנות הרבה מהמסה בחדר ולכן על פי
E=mc²
לא אמור להיות שינוי באנרגיה הקולית בחדר, ואת תעקפי את בעיית הצירים של המיטה.
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 17/05/2008 7:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.
פפפפששששש אני המום
כאלו מחמאות מDIZ 1
והוא רופא אמיתי שחוקר וממציא תרופות ופתרונות
כדאי לך להיכנס איתו לכמה פרויקטים
אטמי אוזניים טובים מורידים 30-40 DB
אבל עדיין שומעים בהם
למרות זאת היו מספר מחקרים על אנשים ששומעים שלא דרך האוזניים וזו תופעה ידועה
מאחורי האוזניים יש מכלוני מיים ששומרים על איזון, הגוף תנודות במיכלים אלו יכולות לגרום לתחושות של סימביוזה הרמונית שתגרום לסינטזה של גלי חשמל סינוסואידליים לכיוון המוח הימני שאחראי על התדרים הנמוכים
כאן יש איזכור למחקר הזה
http://en.wikipedia.org/wiki/Ear
יחד עם זה שמיעת יתר דרך איברים אחרים בגוף ולא דרך האוזניים יכול לגרום לנזק בלתי הפיך במערכות הקשורות לאוזניים כמו הקריסטלים הפרללים אשר תפקידם לתמוך בשוייו המשקל של האדם -תופעה זו קרויה -ורטיגו והיא מוזכרת במדע
כאן בדיוק מוזכרת תופעה זו
http://www.miok.co.il/faq.asp?md=5&sm=3 ... m=all&tmn=
ויש פה גם הסבר אימפירי לכל הנסיונות מהסוג הזה ..
התעמקתי וקראתי במחקרים כי מסוכן להתמיד בנסיונות מסוג זה אשר יכולים לגרום לתופעות לוואי ולכן המלצתי פשוט לחדול מהם לפני שיגרמו לתופעות לוואי של בחילות סחרחורות הקאות ותופעות פוסטטראומטיות בלתי הפיכות אחרות
כאלו מחמאות מDIZ 1
והוא רופא אמיתי שחוקר וממציא תרופות ופתרונות
כדאי לך להיכנס איתו לכמה פרויקטים
אטמי אוזניים טובים מורידים 30-40 DB
אבל עדיין שומעים בהם
למרות זאת היו מספר מחקרים על אנשים ששומעים שלא דרך האוזניים וזו תופעה ידועה
מאחורי האוזניים יש מכלוני מיים ששומרים על איזון, הגוף תנודות במיכלים אלו יכולות לגרום לתחושות של סימביוזה הרמונית שתגרום לסינטזה של גלי חשמל סינוסואידליים לכיוון המוח הימני שאחראי על התדרים הנמוכים
כאן יש איזכור למחקר הזה
http://en.wikipedia.org/wiki/Ear
יחד עם זה שמיעת יתר דרך איברים אחרים בגוף ולא דרך האוזניים יכול לגרום לנזק בלתי הפיך במערכות הקשורות לאוזניים כמו הקריסטלים הפרללים אשר תפקידם לתמוך בשוייו המשקל של האדם -תופעה זו קרויה -ורטיגו והיא מוזכרת במדע
כאן בדיוק מוזכרת תופעה זו
http://www.miok.co.il/faq.asp?md=5&sm=3 ... m=all&tmn=
ויש פה גם הסבר אימפירי לכל הנסיונות מהסוג הזה ..
התעמקתי וקראתי במחקרים כי מסוכן להתמיד בנסיונות מסוג זה אשר יכולים לגרום לתופעות לוואי ולכן המלצתי פשוט לחדול מהם לפני שיגרמו לתופעות לוואי של בחילות סחרחורות הקאות ותופעות פוסטטראומטיות בלתי הפיכות אחרות
052-4200610
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

לגבי האטימה של האוזניים, אין צורך ליצור אטימה טוטאלית אלא רק הנחתה משמעותית ממה שאתה רגיל לשמע
המטרה היא לגרום למוח "להתרכז פחות בשמע ויותר בויברציות.
המטרה היא לגרום למוח "להתרכז פחות בשמע ויותר בויברציות.
אטימת האוזניים כמעט לחלוטין גורמת לעיוותים לא רציונליים של התדרים הטונאליים של הצלילInbarHovav כתב:לגבי האטימה של האוזניים, אין צורך ליצור אטימה טוטאלית אלא רק הנחתה משמעותית ממה שאתה רגיל לשמע
המטרה היא לגרום למוח "להתרכז פחות בשמע ויותר בויברציות....
והנאה מויברציות -יש מכשירים הרבה יותר זולים שעם ריכוז נכון יפיקו הנאה מרובה -כך אומרים..
052-4200610
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

cavi כתב:עינבר... הגוף מעביר תחושה, הוא לא מעביר שמע...
יש הבדלים בסאונד, על זה אני לא מתווכח... אבל הם כ"כ גדולים??...
קשה לי להגיד "הבדלים בסאונד" יותר נכון להגיד הבדלים בחוויה,
אני אתן דוגמא, חבטה על תוף אפריקאי או פריטה על מייתרי הבאס בנבל בדרך כלל נשמעת מאוד ממורכזת והחוויה יחסית קצרה, לעומת שילוב של רעידות שנקלטות ע"י הגוף - זה נותן תחושה של המשכיות לצליל
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- קיבל תודות: 0
ענבר שלום, הייתי ממליץ לך על סאב וופר של 15" מתחת למיטה.
InbarHovav כתב:אין לי עדיין אטמי אוזנים פלאיים אבל ניסיתי לסתום את האוזנים בעזרת האצבעות , לעצום עיניים ולהתמכר לתחושת הויברציות- אני חלש בזה וכנראה צריך עוד אימון.cavi כתב: אני אתן דוגמא, חבטה על תוף אפריקאי או פריטה על מייתרי הבאס בנבל בדרך כלל נשמעת מאוד ממורכזת והחוויה יחסית קצרה, לעומת שילוב של רעידות שנקלטות ע"י הגוף - זה נותן תחושה של המשכיות לצליל...
לכן אשמח ליותר מידע מהתנסותיך ונסיונותיך המבוקרים.
האם יש מקומות מסויימים בגוף שצריך\רצוי להרגיש את הויברציות בכדי לקבל את חווית "התוף האפריקאי"?
האם כדאי להוסיף מכשיר שכל מהותו יצירת ויברציות על פני הגוף שיקבל את האותות מהמקור וכך יפעיל ויברציות ישירות על הגוף להגברת החוויה? אם זו התאוריה....
יש לנו אחלהרעיון ל- START UP....ומחר אני הולך לרושם פטנטים....
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

יש סאב של 10 אינטש מול המיטה...
אני פשוט רוצה לבודד את המיטה מהריצפה.
אני פשוט רוצה לבודד את המיטה מהריצפה.
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

אני חושבת שהנקודה לא הועברה כמו שצריך, אני אנסה לחדד.
המטרה היתה לבדוק כמה התחום הנמוך הוא משמעותי ועשיר.
התוצאה היתה WOW שלא ציפיתי לו (שמעתי קטע מוזיקה של יאני שמורכב מהמון כלים ובדרך כל נראה שהכינור הוא זה שמוביל, אבל עם אטמי אוזניים כבר לא שומעים את הכינור, ואז מתגלה עולם שלם של צילים שבכלל לא שמתי לב אליהם)
אין לי שם כוונה להתחיל לשמוע מוזיקה עם אוזניים סגורות, אני פשוט רוצה להעצים את החוויה של התנודות /ויברציות.
ההצעה של הוספת סאב אימתני בהחלט תיצור רעידות אבל זה יהרוס את ההרמוניה שיש כרגע בין הצלילים, לכן אני רוצה במצב הנתון כרגע למצוא דרך "לנצל" את הצליל יותר על מנת ליצור תנודה חזקה יותר.
חשבתי אולי על מנגנון שיורכב מרגלית דמויית ספייק וקפיץ - אני עוד לא סגורה על איך זה אמור להראות ולהתחבר אבל זה בערך הכיוון שאני חושב עליו.
לגבי ה buttkicker, בחנתי אותו - ולא התלהבתי (כתבתי עליו בהודעה הראשונה בשירשור הזה)
המטרה היתה לבדוק כמה התחום הנמוך הוא משמעותי ועשיר.
התוצאה היתה WOW שלא ציפיתי לו (שמעתי קטע מוזיקה של יאני שמורכב מהמון כלים ובדרך כל נראה שהכינור הוא זה שמוביל, אבל עם אטמי אוזניים כבר לא שומעים את הכינור, ואז מתגלה עולם שלם של צילים שבכלל לא שמתי לב אליהם)
אין לי שם כוונה להתחיל לשמוע מוזיקה עם אוזניים סגורות, אני פשוט רוצה להעצים את החוויה של התנודות /ויברציות.
ההצעה של הוספת סאב אימתני בהחלט תיצור רעידות אבל זה יהרוס את ההרמוניה שיש כרגע בין הצלילים, לכן אני רוצה במצב הנתון כרגע למצוא דרך "לנצל" את הצליל יותר על מנת ליצור תנודה חזקה יותר.
חשבתי אולי על מנגנון שיורכב מרגלית דמויית ספייק וקפיץ - אני עוד לא סגורה על איך זה אמור להראות ולהתחבר אבל זה בערך הכיוון שאני חושב עליו.
לגבי ה buttkicker, בחנתי אותו - ולא התלהבתי (כתבתי עליו בהודעה הראשונה בשירשור הזה)
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אם הכוונה שלך ביא לבחון צלילים תדרים ותחומים במוסיקה , אז במקום לפרק ולהרכיב את הבית או לתחוב לגוף כל מיני אטמים ופילטרים סוג זה או אחר , תקני אקולייזר טוב או אפילו בהרינגר "ותסרסי" את התחום שאת רוצה בצורה הרבה יותר פשוטה .
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
ברור שאפשר לשמוע לא מהאזניים. יש פטנט כזה של חברה ישראלית שאתה שם בין השיניים חתיכת פח, ודרך הויברציות שמיוצרות במכשיר שמחובר לפח, ממש שומעים מוזיקה מעולה. הרטט זהה לזה שנוצר בעור התוף.
זה מאוד מוזר ולא טבעי, אבל עובד לגמרי.
זה מאוד מוזר ולא טבעי, אבל עובד לגמרי.