"קפאון" בנגינת סרטי 720P באמצעות MPC
היי, יש לי מחשב חדש בתצורה הבאה: מעבד 8400, זכרון 2G, כרטיס SAPPHIRE 3600 (תומך בAVIVO)
אני משתמש בMPC לנגן סרטים עם פענוח של K-lite-codec-pack גרסה 3.8.5
הבעיה היא שמדי פעם, בממוצע 3 פעמים לסרט אחד, ישנה תופעה של "קפאון", התמונה קופאת למספר שניות, והסאונד נמשך ברקע.
הסרטים הם תמיד בפורמט MKV עם 720P.
אין לי יותר מדי אפשרות לנסות לשחק עם הקונפיגורציה של המפענחים, שכן אין לי מושג מתי הקיפאון יתרחש.
יש למישהו רעיון / נסיון עם בעיה דומה?
אני משתמש בMPC לנגן סרטים עם פענוח של K-lite-codec-pack גרסה 3.8.5
הבעיה היא שמדי פעם, בממוצע 3 פעמים לסרט אחד, ישנה תופעה של "קפאון", התמונה קופאת למספר שניות, והסאונד נמשך ברקע.
הסרטים הם תמיד בפורמט MKV עם 720P.
אין לי יותר מדי אפשרות לנסות לשחק עם הקונפיגורציה של המפענחים, שכן אין לי מושג מתי הקיפאון יתרחש.
יש למישהו רעיון / נסיון עם בעיה דומה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בדוק ב-Task Manager שצריכת המעבד לא קופצת באופן פתאומי ל-100% בזמן הקפאון. אם כן, צריך לראות מהו מקור הבעייה. ייתכן שיש עוד תוכנות שרצות ברקע, למשל תוכנות רוגלה או אנטי-רוגלה ואנטי וירוס שגורמות לזה.
בגדול, לא מומלץ כלל להתקין חבילות קודקים כמו ה-K-Lite. הן גורמות רק לצרות.
בגדול, לא מומלץ כלל להתקין חבילות קודקים כמו ה-K-Lite. הן גורמות רק לצרות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
העניין הוא שאין לי אפשרות לבדוק את הTASK MANAGER, אני רואה את הסרט בסלון והמחשב בחדר העבודה...pixies כתב:בדוק ב-Task Manager שצריכת המעבד לא קופצת באופן פתאומי ל-100% בזמן הקפאון. אם כן, צריך לראות מהו מקור הבעייה. ייתכן שיש עוד תוכנות שרצות ברקע, למשל תוכנות רוגלה או אנטי-רוגלה ואנטי וירוס שגורמות לזה.
בגדול, לא מומלץ כלל להתקין חבילות קודקים כמו ה-K-Lite. הן גורמות רק לצרות....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
niron,
אין לך מסך רגיל צמוד למחשב שבו אפשר לצפות בסרט?
מספיק לראות ב- window mode, לא חייבים ב- full screen.
תבדוק את %CPU כאשר אין קפיצות וגם בזמן הקפיצות.
תצרף תמונה של graphedit כדאי שיהיה אפשר להבין אילו קודקים אתה מריץ.
כדאי לשים לב לטמפרטורת המעבד וכן לנורת הכונן הקשיח לוודא שאין עומס על הכונן הקשיח.
כדאי לשים לב לטמפרטורת המעבד וכן לנורת הכונן הקשיח לוודא שאין עומס על הכונן הקשיח.
אני חושב שבכך אחטיא את המטרה.yaronkle כתב:niron,
כדאי לשים לב לטמפרטורת המעבד וכן לנורת הכונן הקשיח לוודא שאין עומס על הכונן הקשיח....
אני לא רוצה להשתעבד למחשב ולהרוס את ההנאה שלי מהצפיה תוך המתנה לתקלות שיתרחשו.
אני מעדיף להשתמש בBEST PRACTICES ידועים - למשל, כמו הטענה שחבילות CODECS אינן מומלצות (אם כי במקרה הנ"ל יש לי חבר שהמליץ על החבילה ואינו נתקל בבעיות מיוחדות)
- yaronkle
- חבר במועדון HT

אני משתמש ב k-lite standard על מספר מחשבים ומאד מרוצה.
תמיד אפשר להוריד רכיבים לאחר ההתקנה.
לא בטוח שהקיטועים בגלל הקודקים.
חשבתי שהמטרה היא למצוא את הסיבה לקיטועים. אח"כ יהיה אפשר ליהנות.
1. מה % CPU בצפייה בסצנה מהירה?
2. מה הטמפרטורה של המעבד?
3. תצרף תמונה של graphedit, רצוי לאחר connect to remote graph. לפעמים יש הבדל בין double click או גרירה.
4. האם הכונן הקשיח עובד רצוף בזמן הקיטועים?
5. האם יש קיטועים עם VLC?
תמיד אפשר להוריד רכיבים לאחר ההתקנה.
לא בטוח שהקיטועים בגלל הקודקים.
חשבתי שהמטרה היא למצוא את הסיבה לקיטועים. אח"כ יהיה אפשר ליהנות.
1. מה % CPU בצפייה בסצנה מהירה?
2. מה הטמפרטורה של המעבד?
3. תצרף תמונה של graphedit, רצוי לאחר connect to remote graph. לפעמים יש הבדל בין double click או גרירה.
4. האם הכונן הקשיח עובד רצוף בזמן הקיטועים?
5. האם יש קיטועים עם VLC?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אנחנו בסה"כ מעוניינים לחקור ביחד איתך מהו הגורם לבעייה. ברור שאין הכוונה היא שמעתה ועד עולם תצפה בסרט יחד עם טאסק מנג'ר.niron כתב: אני חושב שבכך אחטיא את המטרה.
אני לא רוצה להשתעבד למחשב ולהרוס את ההנאה שלי מהצפיה תוך המתנה לתקלות שיתרחשו.
אני מעדיף להשתמש בBEST PRACTICES ידועים - למשל, כמו הטענה שחבילות CODECS אינן מומלצות (אם כי במקרה הנ"ל יש לי חבר שהמליץ על החבילה ואינו נתקל בבעיות מיוחדות)...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בהתחשב שהמחשב שלך הוא לא חלש בכלל מה שאתה מתאר מצביע יותר לכיוון של בעיות במקור או במפצל הווידאו. אין אפשרות להמשיך מכאן מבלי לקבל פרטים נוספים כמו, האם התופעה חוזרת באותם סרטים ובאותם קטעים, מה הגראף של פענוח הסרט והאם אין לך במקרה בעיה של אוורור או התחממות של כרטיס הווידאו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
טוב, צפיתי בסרט (כמעט) שלם בתנאי מעבדה והתופעה לא התרחשה (כמובן...)Catskinner כתב:בהתחשב שהמחשב שלך הוא לא חלש בכלל מה שאתה מתאר מצביע יותר לכיוון של בעיות במקור או במפצל הווידאו. אין אפשרות להמשיך מכאן מבלי לקבל פרטים נוספים כמו, האם התופעה חוזרת באותם סרטים ובאותם קטעים, מה הגראף של פענוח הסרט והאם אין לך במקרה בעיה של אוורור או התחממות של כרטיס הווידאו....
מאמין שזו לא בעיה באיוורור שכן יש לי 2 מאווררים חדשים במארז וכמו כן מדובר על כרטיס מסך שהוא גם חדש וגם מתיימר להביא שיפורים מבחינת צריכת חשמל (3650 אל מול 2600)
הנתון שאני כן יכול להביא הוא האם התופעה מתרחשת באותם קטעים.
איך מפעילים את גראף פענוח הסרט? האם מדובר במאמץ CPU שהגרף מציג?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא. הכוונה לתוכנת graphedit שמסוגלת לנתל ולהציג את הקודקים שמשתמשים בהם כדי להציג סרט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ניסית נגנים אחרים? BSPlayer, או אולי אפילו ה-WMP?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

לא, אתה לא הראשון או היחידי עם הבעיה הזו.niron כתב:לא מבין, אני היחיד שנתקל בבעיה הזאת?
הכל אצלי סטנדרטי - מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, תוכנה...
גם הקבצים הם MKV סטנדרטיים......
הסיבות לבעיה יכולות להיות מגוונות:
1. כאשר מנגנים מכונן DVD, לפעמים הוא מפסיק להסתובב ואז כאשר הוא צובר מהירות שוב יש קיטועים.
2. כאשר מעבד מתחמם הוא מאט את עצמו על מנת שלא יישרף (throttle).
3. במידה והמעבד עובד קרוב ל- 100% יש קיטועים.
4. כאשר הקודקים לא מתאימים או יש שרשרת ארוכה של קודקים מיותרים זה יכול לגרום לקיטועים.
5. האנטי וירוס יכול להחליט שהוא סורק את הקובץ בזמן ריצה וגורם לעומס על הכונן הקשיח.
...
כאשר אתה ניגש לרופא עם בעיה הוא בודק אותך להבין את מקור הבעיה.
Niron, אתה מחפש פיתרון לבעיה בלי לספק נתונים, זה לא עובד כך.
היי,yaronkle כתב:לא, אתה לא הראשון או היחידי עם הבעיה הזו.niron כתב:לא מבין, אני היחיד שנתקל בבעיה הזאת?
הכל אצלי סטנדרטי - מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, תוכנה...
גם הקבצים הם MKV סטנדרטיים......
הסיבות לבעיה יכולות להיות מגוונות:
1. כאשר מנגנים מכונן DVD, לפעמים הוא מפסיק להסתובב ואז כאשר הוא צובר מהירות שוב יש קיטועים.
2. כאשר מעבד מתחמם הוא מאט את עצמו על מנת שלא יישרף (throttle).
3. במידה והמעבד עובד קרוב ל- 100% יש קיטועים.
4. כאשר הקודקים לא מתאימים או יש שרשרת ארוכה של קודקים מיותרים זה יכול לגרום לקיטועים.
5. האנטי וירוס יכול להחליט שהוא סורק את הקובץ בזמן ריצה וגורם לעומס על הכונן הקשיח.
...
כאשר אתה ניגש לרופא עם בעיה הוא בודק אותך להבין את מקור הבעיה.
Niron, אתה מחפש פיתרון לבעיה בלי לספק נתונים, זה לא עובד כך....
תודה על התגובה, אני כן מספק נתונים אבל יש מספר דרכים לטפל בבעיה נתונה.
אם ניקח דוגמא ממחלות אנושיות, יש לפעמים פתרונות כירורגים ופתרונות תרופתיים ופתרונות נטורופטיים לאותן בעיות.
במקרה שלי אני מוכן לשלם מחיר שהבעיה לא תיפטר מהיום למחר, לראות עוד מספר סרטים עם הבעיה, ולראות אופק לפתרון הבעיה בעוד חודש-חודשיים...
העיקר שלא אמצא את עצמי משתעבד לTM... זה יהיה אבסורד...
לגבי הסעיפים - בכל מקרה 1 לא רלוונטי כי מדובר בHD לא DVD.
4-5 מאוד יכולים להיות... לא חשבתי עליהם (בעיקר 5, אני מאמין שזה לא 4 שכן חבילת הK-LITE היא פופולרית בקרב עוד משתמשים)
אם נעשה הגבלה לדוגמה שלך אז הנה האנלוגייה הנכונהniron כתב: היי,
אם ניקח דוגמא ממחלות אנושיות, יש לפעמים פתרונות כירורגים ופתרונות תרופתיים ופתרונות נטורופטיים לאותן בעיות.
במקרה שלי אני מוכן לשלם מחיר שהבעיה לא תיפטר מהיום למחר, לראות עוד מספר סרטים עם הבעיה, ולראות אופק לפתרון הבעיה בעוד חודש-חודשיים......
"אבל יש מספר דרכים לטפל בבעיה נתונה.
אם ניקח דוגמא בעיות במחשב, יש לפעמים פתרונות כירורגים, כגון להחליף כרטיס חומרה או אפילו את המחשב ופתרונות תרופתיים, כגון לשנות הגדרה בקודק בעייתי ופתרונות נטורופטיים ,כגון לתת לספק הכוח במחשב מכה חזקה ולקוות שאולי הבעייה תפתר
במקרה שלך אתה מוכן לשלם מחיר שהבעיה לא תיפטר מהיום למחר, לראות עוד מספר סרטים עם הבעיה, ולראות אופק לפתרון הבעיה בעוד חודש-חודשיים...אבל כדי לקבל פתרון כלשהו לבעייה שלך (כירורגי, תרופתי או נטורופטי) קודם צריך לעשות דיאגנוסטיקה וכדי לעשות את זה אתה חייב קודם כל להיבדק"
הכול בהומור
הנסיון להרחיב את המטאפורה שלי משעשע, אבל הנטורופטים בחבורה לא ישמחו לאנלוגיה של "מכה חזקה לספק"osherov כתב:אם נעשה הגבלה לדוגמה שלך אז הנה האנלוגייה הנכונהniron כתב: היי,
במקרה שלי אני מוכן לשלם מחיר שהבעיה לא תיפטר מהיום למחר, לראות עוד מספר סרטים עם הבעיה, ולראות אופק לפתרון הבעיה בעוד חודש-חודשיים......
"אבל יש מספר דרכים לטפל בבעיה נתונה.
אם ניקח דוגמא בעיות במחשב, יש לפעמים פתרונות כירורגים, כגון להחליף כרטיס חומרה או אפילו את המחשב ופתרונות תרופתיים, כגון לשנות הגדרה בקודק בעייתי ופתרונות נטורופטיים ,כגון לתת לספק הכוח במחשב מכה חזקה ולקוות שאולי הבעייה תפתר, לאותן בעיות
במקרה שלך אתה מוכן לשלם מחיר שהבעיה לא תיפטר מהיום למחר, לראות עוד מספר סרטים עם הבעיה, ולראות אופק לפתרון הבעיה בעוד חודש-חודשיים...אבל כדי לקבל פתרון כלשהו לבעייה שלך (כירורגי, תרופתי או נטורופטי) קודם צריך לעשות דיאגנוסטיקה וכדי לעשות את זה אתה חייב קודם כל להיבדק"
הכול בהומור...
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה לייסר את עצמי עם TASK MANAGER, בהחלט ישנם דברים שנאמרו כאן ואני מתכוון לנסות, מדוע אתה חושב אחרת?
ראשית מקבל את התיקוןniron כתב: הנסיון להרחיב את המטאפורה שלי משעשע, אבל הנטורופטים בחבורה לא ישמחו לאנלוגיה של "מכה חזקה לספק"![]()
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה לייסר את עצמי עם TASK MANAGER, בהחלט ישנם דברים שנאמרו כאן ואני מתכוון לנסות, מדוע אתה חושב אחרת?...
ולכן "מכה חזקה לספק" מוחלף ב "ליטוף חלש לספק"
עכשיו קצת ברצינות,
כוונתי הייתה לומר שכדי למצוא ולפתור את הבעייה אין לך ברירה אלא "להתלכלך" בבדיקות שחלקם קצת סזיפיות ודורשות "שיעבוד" מסוים
כרגע, אין לי מה להוסיף לעצות שקיבלת בשרשור הזה