קניתי מחשב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

שלום,

אני לאחר קניה של מחשב HTPC ונתקלתי בכמה בעיות.

1. השלט שלי שולט מהר מידי, כלומר כאשר אני לוחץ על כפתור "חץ למעלה" למשל, ה-VMC במקום לעבור שורה אחת למעלה עובר שתיים. כיצד אפשר לסדר את זה.
2. האם ניתן להגדיר את ה-VMC כך שיראו בו גם את הממיר וגם ערוצים אנלוגיים ?
3. האם ניתן להגדיר את כרטיס הקול שיוצא את הקול גם דרך ה-HDMI וגם דרך היציאות האנלוגיות בו זמנית ?

תודה,
אורן

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222

שליחה

orennahum כתב:שלום,

אני לאחר קניה של מחשב HTPC ונתקלתי בכמה בעיות.

1. השלט שלי שולט מהר מידי, כלומר כאשר אני לוחץ על כפתור "חץ למעלה" למשל, ה-VMC במקום לעבור שורה אחת למעלה עובר שתיים. כיצד אפשר לסדר את זה.
2. האם ניתן להגדיר את ה-VMC כך שיראו בו גם את הממיר וגם ערוצים אנלוגיים ?
3. האם ניתן להגדיר את כרטיס הקול שיוצא את הקול גם דרך ה-HDMI וגם דרך היציאות האנלוגיות בו זמנית ?

תודה,
אורן
...
1. שאלה טובה, לי לפחות אין מושג
2. כמדומני לא, מדובר במגבלה של הכרטיס ולא התוכנה
3. כמדומני לא

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לגבי 2

שליחה

שלום,

לגבי סעיף 2, בתוכנה אחרת הצלחתי לבצע סריקה וקליטה של ערוצים אנאלוגיים, השאלה אם אפשר ב-VMC לשלב בין שני העולמות - הקלטה מהממיר ומהערוצים האנלוגיים.

תודה,
אורן

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912

שליחה

בכרטיס טלויזיה אחד (אני מאמין שמדובר בPVR150) לא ניתן להשתמש בשתי כניסות בו-זמנית (יש יוצאים מן הכלל, כרטיסים שהם DualTuner). המגבלה היא חומרתית - הכרטיס כולל יחידת עיבוד אחת.
אז לשאלה 2, התשובה היא לא.

לגבי 3, תלוי בכרטיס קול, ובמקרה הפרטי שלך. אני מאמין שדבר כזה אפשרי.

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני רוצה לחדד את השאלה. אני לא מדבר על הקלטה בו זמני, אלא על הגדרה של הערוצים בלבד. כך, שאם יש למשל סרט בערוץ שנקלט אנלוגית, אני אקליט אותו דרך המקלט של הכרטיס וכך אוכל לפנות לעצמי את הממיר להצפיה במשהו אחר, ומצד שני, אם משודר משהו שיש רק דרך הממי, אז אני אקליט בעזרת הממיר.

תודה,
אורן

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לברור בין הכניסות השונות בכרטיס זה אפשרי בהחלט. אך לא משהו שניתן לעשות בלחיצת כפתור.
אתה תצתרך להיכנס כל פעם מחדש להגדרות, ולשנות את מקור האות (S-video, קומפוזיט או אנטנה רגילה - במקרה של PVR150).

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הבנתי...

שליחה

ואין אולי איזה תוסף שיכול לפשט את הפעולה של החלפת הכניסה.

אורן

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא התנסיתי בעניין. האינטרנט הוא מקום מופלא, תראה אם Google יכול לעזור לך בנושא.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אני יודע שב-SageTV אפשר לעשות משהו דומה - התקנה של PVR150 וכרטיסי קליטה לווייניים (DVB-S) על אותו מחשב, והתוכנה יודעת לקחת אוטומטית את מה שפנוי ובעל איכות מיטבית. לא יודע אם אפשר ב-SageTV לעשות את אותו טריק כאשר זו כניסת RF ובאותו כרטיס PVR150. אולי oshapir או zovirax, שקצת יותר מנוסים עם התוכנה הזו יוכלו לענות. קח בחשבון שבהקלטה מכניסת RF תקבל איכות מזעזעת לעומת הקלטה מחיבור ה-Composite או S-Video של ממיר דיגיטלי SD (למרות שהחיבורים הסופיים אנלוגיים בכל מקרה, עדיין יש הבדל גדול באיכות).
בתוכנה WinDVR של Intervideo ניתן לתכנת הקלטות מכניסת ה-Composite או ה-SVideo או לבחור ערוץ מהרשימה, בלי שצריך לשנות הגדרות. הבעייה היא שעד כמה שידוע לי אין לתוכנה הזו אינטגרציה טובה עם EPG (לוח משדרים) ו-IR Blaster, ולכן צריך לתכנת ידנית.
ב-VMC לא ידוע לי על אפשרות לעשות את זה. תמיד בוחרים או זה או זה בהגדרות התוכנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לגבי האיכות, אני יודע שיש הבדל באיכות. אבל בכל מקרה, כאשר מדובר באיזה תוכנית שאני רוצה לצפות בה ולמחוק אותה אח"כ והיא משודרת במקביל לתוכנית אחרת שגם בה אני רוצה לצפות זה פיתרון דיי הגיוני להשתמש בו. כמובן שאפשר לרכוש כרטיס נוסף ולהגדיר אחד כאנלוגי והשני כמימיר, אבל זה פתרון ממש מיותר לדעתי.

אורן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

בכל מקרה, ה-PVR150 לא יכול להקליט או להציג לך בו זמנית 2 תכניות! לא משנה באיזו תוכנה... הפתרון הוא כמובן לצפות בחיבור ישיר לטלוויזיה של הממיר או של ה-RF האנלוגי (כלומר לא דרך המחשב).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זאת בדיוק הכוונה.

חזור אל “תוכנה - KODI”