DVDR+- vs HD - מה עדיף?
-
compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
אני מנסה למצוא פתרון אחסון חסכוני ועדיף מבחינת ביצועים.
פתרון אחד : קניית מדיות של ורבטים 50 יחידות. כל יחידה בנפח 4.7GB
פתרון שני : קניית HD פנימי של Seagate , 500GB.
פתרון שלישי : קניית HD חיצוני.
מחיר פר ג'יגה -
פתרון אחד - 110 ש''ח ל50 דיסקים. 2.2 ש''ח לדיסק - זה אומר 2.2 ש''ח ל4.7 גי'גה .
שזה אומר 0.45 אגורות לג'יגה.
פתרון שני - HD של Seagate 500GB. עולה 350 ש''ח. ז''א 1GB עולה 0.7 שקל.
פתרון שלישי - הדגם שנבחר -WDG1U5000EוWestern Digital
בממוצע חנויות אפשר לקנות אותו ב500 ש''ח.
ז''א 1 ש''ח ל 1GB.
יתרונות וחסרונות-
פתרון אחד אמנם מציע את המחיר הזול ביותר לאחסון מידע, הכולל XVID ותכני HDTV, אך מגביל בגודל התוכן (עד 4.7),תכנים מעל הגודל הזה לא נכנסים אלא אם כן מפצצלים אותם (עבודה מיותרת לעצלנים).
זה פתרון זה איטי לשליפה מהירה של החומר, אם ברצוני לראות באותו רגע בHTPC סרט שבחרתי לפי הקטלוג.
פתרון שני - אפשר להגיד שזהו הפתרון הכי אידיאלי, אבל מתישהו נגמר הכניסות HD בלוח אם ובמארז. 32 מה קאש, שזה מהירות מאוד מכובדת לקריאה של חומר HD.
אפשרות שליפה מהירה של סרט מהכונן.
השאלה היא, מה עושים כשנגמר המקום במחשב לעוד כוננים קשיחים?
פתרון שלישי - השקעה לא כלכך זולה, שכוללת הרבה תגובות לא טובות ברשת על המוצר.
פתרון אכסון די נוח, 16 מגה קאש זה לא הכי מהיר, לתכני HD אולי זה לא עדיף.
מבחינת עיצוב , הוא נותן פתרון נוח לאלו שלא רוצים לקנות שרת יעודי למספר רק של כוננים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
אז מה באמת עדיף?
שדיסקים יתחילו להתרוצץ בין תיקיות של דיסקים?
להתחיל לקנות עוד ועוד ועוד כוננים קשיחים - לאכסן אותם בשרת זה הוצאה יקרה יחסית.
הצרכים הם רק אכסון חומר HD שמקוטלג במדיה פורטל במסודר.
כשאני צורב x264.720P.mkv לדיסק ולאחר מכן רואה אותו דרך DVDROM, מידי פעם הוא מקרטע.
איזה עוד פתרונות זולים יש?
תגובות והצעות.
פתרון אחד : קניית מדיות של ורבטים 50 יחידות. כל יחידה בנפח 4.7GB
פתרון שני : קניית HD פנימי של Seagate , 500GB.
פתרון שלישי : קניית HD חיצוני.
מחיר פר ג'יגה -
פתרון אחד - 110 ש''ח ל50 דיסקים. 2.2 ש''ח לדיסק - זה אומר 2.2 ש''ח ל4.7 גי'גה .
שזה אומר 0.45 אגורות לג'יגה.
פתרון שני - HD של Seagate 500GB. עולה 350 ש''ח. ז''א 1GB עולה 0.7 שקל.
פתרון שלישי - הדגם שנבחר -WDG1U5000EוWestern Digital
בממוצע חנויות אפשר לקנות אותו ב500 ש''ח.
ז''א 1 ש''ח ל 1GB.
יתרונות וחסרונות-
פתרון אחד אמנם מציע את המחיר הזול ביותר לאחסון מידע, הכולל XVID ותכני HDTV, אך מגביל בגודל התוכן (עד 4.7),תכנים מעל הגודל הזה לא נכנסים אלא אם כן מפצצלים אותם (עבודה מיותרת לעצלנים).
זה פתרון זה איטי לשליפה מהירה של החומר, אם ברצוני לראות באותו רגע בHTPC סרט שבחרתי לפי הקטלוג.
פתרון שני - אפשר להגיד שזהו הפתרון הכי אידיאלי, אבל מתישהו נגמר הכניסות HD בלוח אם ובמארז. 32 מה קאש, שזה מהירות מאוד מכובדת לקריאה של חומר HD.
אפשרות שליפה מהירה של סרט מהכונן.
השאלה היא, מה עושים כשנגמר המקום במחשב לעוד כוננים קשיחים?
פתרון שלישי - השקעה לא כלכך זולה, שכוללת הרבה תגובות לא טובות ברשת על המוצר.
פתרון אכסון די נוח, 16 מגה קאש זה לא הכי מהיר, לתכני HD אולי זה לא עדיף.
מבחינת עיצוב , הוא נותן פתרון נוח לאלו שלא רוצים לקנות שרת יעודי למספר רק של כוננים.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
אז מה באמת עדיף?
שדיסקים יתחילו להתרוצץ בין תיקיות של דיסקים?
להתחיל לקנות עוד ועוד ועוד כוננים קשיחים - לאכסן אותם בשרת זה הוצאה יקרה יחסית.
הצרכים הם רק אכסון חומר HD שמקוטלג במדיה פורטל במסודר.
כשאני צורב x264.720P.mkv לדיסק ולאחר מכן רואה אותו דרך DVDROM, מידי פעם הוא מקרטע.
איזה עוד פתרונות זולים יש?
תגובות והצעות.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
מה אתה רואה ורוצה לשמור בד"כ?
רוב הסרטים יוצאים ב-MKV ב-720P וזה נכנס בדיוק בדיסק אחד של צריבה.
לעיתים מוציאים גם כאלה של DVD9 ואז צריך לפצל ל-2.
אם אתה רוצה לשמור בלוריי מלאים, אז זו בעיה, לשמור אותם ב-RAR על מדיות רגילות זה יותר מדי עבודה גם בצריבה וגם בפריסה.
צורב ומדיות בלוריי זה מאוד יקר.
נראה לי הייתי הולך על דיסקים קשיחים ומוחק מה שראיתי.
רוב הסרטים יוצאים ב-MKV ב-720P וזה נכנס בדיוק בדיסק אחד של צריבה.
לעיתים מוציאים גם כאלה של DVD9 ואז צריך לפצל ל-2.
אם אתה רוצה לשמור בלוריי מלאים, אז זו בעיה, לשמור אותם ב-RAR על מדיות רגילות זה יותר מדי עבודה גם בצריבה וגם בפריסה.
צורב ומדיות בלוריי זה מאוד יקר.
נראה לי הייתי הולך על דיסקים קשיחים ומוחק מה שראיתי.
-
compman112
-
- חבר ותיק

אני רואה סרטים וסדרות.
ואני מתיימר לשמור הכל.
אבל יש הבדל די ענקי בין 720 ל1080P לכן יש לי הרבה תכני 1080P (DVD9+++(
בלוריי מלאים עדין אין לי.
יש לי בעיקר DVDR עם תרגום מובנה וMKV.
יש לי GB450 מלאים של סדרות שעדין לא ראיתי, ואחרי שאני אראה אני בדילמה אם לצרוב או לא, בשביל ששאר חברי המשפחה אם בבוא היום הם ירצו לראות, שיהיה שמור.
ואני מתיימר לשמור הכל.
אבל יש הבדל די ענקי בין 720 ל1080P לכן יש לי הרבה תכני 1080P (DVD9+++(
בלוריי מלאים עדין אין לי.
יש לי בעיקר DVDR עם תרגום מובנה וMKV.
יש לי GB450 מלאים של סדרות שעדין לא ראיתי, ואחרי שאני אראה אני בדילמה אם לצרוב או לא, בשביל ששאר חברי המשפחה אם בבוא היום הם ירצו לראות, שיהיה שמור.
- orennahum
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
יש לקחת בחשבון...
מדיות DVD אינן אמינות כמו שימוש ב-HD. לא נעים אחרי כמה חודשים לגלות שאי אפשר לראות את הסרט כי הדיסק לא קריא.
אורן
אורן
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 912
אני הייתי הולך על HD נוסף, ה-Seagate 500GB נשמע לא רע בכלל. מחיר טוב, ותמורה טובה.
לצרוב על מדיות זה טרוף, הרבה יותר מדי עבודה.
אני עובד עם תוכנה בשם Everyday Auto Backup שעושה גיבוי כל יום בלילה של תכנים חדשים מהכונן הראשי, לכונן הגיבוי. אני מרוצה.
מצד שני, ישלי גם HD חיצוני Maxtor בנפח 500GB שעליו אני עושה גיבויים פעם ב2-3 חודשים.
הייתרון HD כזה זה שהוא כמעט ולא מחובר לרשת / אינטרנט ככה שאין סיכוי שיקרה לו משהו מהבחינה הזאת - מה שבהחלט אפשרי לHD פנימי.
בהצלחה.
אני עובד עם תוכנה בשם Everyday Auto Backup שעושה גיבוי כל יום בלילה של תכנים חדשים מהכונן הראשי, לכונן הגיבוי. אני מרוצה.
מצד שני, ישלי גם HD חיצוני Maxtor בנפח 500GB שעליו אני עושה גיבויים פעם ב2-3 חודשים.
הייתרון HD כזה זה שהוא כמעט ולא מחובר לרשת / אינטרנט ככה שאין סיכוי שיקרה לו משהו מהבחינה הזאת - מה שבהחלט אפשרי לHD פנימי.
בהצלחה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

orennahum,
כמה חודשים? לא הגזמת בכלל...
לא מזמן ראיתי RESIDENT EVIL שצרבתי לפני כשנתיים.
כמה חודשים? לא הגזמת בכלל...
לא מזמן ראיתי RESIDENT EVIL שצרבתי לפני כשנתיים.
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: יש לקחת בחשבון...
במצב של היום, מדיות DVD (של חברה טובה, ורבטיים למשל) אמינות בהרבה מHD, במיוחד מHDים בנפחים גדולים.orennahum כתב:מדיות DVD אינן אמינות כמו שימוש ב-HD. לא נעים אחרי כמה חודשים לגלות שאי אפשר לראות את הסרט כי הדיסק לא קריא.
אורן...
מדיות מחזיקות מספר שנים ללא שום בעיה, בעוד אני לא מפסיק לשמוע על HD שמסיימים את חייהם כעבור מספר שבועות / חודשים.
- orennahum
-
- חבר פעיל מאוד

אולי לא הובנתי נכון
לא התכוונתי ש-DVDR לא מחזיק מעמד יותר מכמה חודשים. יש לי בהחלט סרטים צרובים ביותר יותר מכמה שנים, אבל מצד שני, היו לי סרטים שגם אחרי יומיים גיליתי שאי אפשר לראות אותם כי הדיסקים היו דפוקים. דרך אגב, רק מסיבה זו, אחרי כל צריבה אני מבצע VERIFICATIO בכדי לבדוק שהדיסק קריא כמו שצריך ולא לגלות את זה אחרי שכבר מחקתי את הקבצים מהמחשב.
אורן
אורן
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

ברור שמי שמתכוון שהאוסף שלו יהיה על דיסקים צרובים, מן הראוי שיקפיד על דיסקים איכותיים ואיחסון מתאים.
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

לגיטימי בהחלט לעשות Verify לאחר צריבה של כל דיסק. בנוסף, מומלץ לצרוב במהירות איטית.
לגבי הדיסקים הדפוקים, איזה צורב יש לך? איזה מדיות השתמשת?
לגבי הדיסקים הדפוקים, איזה צורב יש לך? איזה מדיות השתמשת?
- orennahum
-
- חבר פעיל מאוד

הצורב הוחלף מאז. היום יש לי צורב של פיליפס, סמסונג ו-LG. המדיות הדפוקות היו מאיכות ירודה, של אופיס דיפו, למרות שגם היום עם מדיות טובות אני נתקל בדיסקים שנדפקים (אמנם בכמות קנה בהרבה).
אורן
אורן
-
compman112
-
- חבר ותיק

המחיר אכן מאוד מפתה, אבל זה בחיים לא יגמר, ההתמכרות להוריד עוד ועוד ועוד.פיטר כתב:אני הייתי הולך על HD נוסף, ה-Seagate 500GB נשמע לא רע בכלל. מחיר טוב, ותמורה טובה.
בהצלחה....
ואז אני אגיע לשום אותה נקודה של - עוד HD או מדיות DVD.
בכל מקרה יש הבדל די גדול בין 1080P ל720P , אני רואה בעיקר 1080P לכן הם לא נכנסים לדיסק. אז לפצל אותם ושום לאחד אותם כשאני ארצה לראות אותם עם תרגום זה סיפור ארוך.
- פיטר
-
- חבר פעיל במיוחד

אם אתה רואה בעיקר 1080P, התשובה היא ברורה - HD.
בהצלחה
בהצלחה
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78943
- שם מלא: עפר לאור
compman112,
אני מכיר הרבה שהיו להם יומרות להשאיר את הכל מוקלט. פרט לאחד (שביתו מורכב מאין ספור מערכות NAS ו-DISK RACKS) רוב האנשים מתייאשים די מהר.
קל מדי לצבור עשרות טרה של חומר בזמן יחסית קצר...
אני מכיר הרבה שהיו להם יומרות להשאיר את הכל מוקלט. פרט לאחד (שביתו מורכב מאין ספור מערכות NAS ו-DISK RACKS) רוב האנשים מתייאשים די מהר.
קל מדי לצבור עשרות טרה של חומר בזמן יחסית קצר...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אם אתה חייב תרגומים, אז פיצול דיסקים הופך את העסק ללא מעשי.
- ZeppeliN
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1005
לדעתי תלך על הHD. הרבה יותר נוח. 
- yaronkle
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
compman112,
כמות הסרטים כל כך גדולה שלא סביר שייצא לך לראות סרט פעמיים. בעתיד הרחוק מאד כשתרצה לצפות בסרט פעמיים, תראה את זה ב- VOD-HD או בדרך אחרת.
אני הייתי שומר על כונן קשיח רק את הסרטים הכי מוצלחים ומוחק את היתר.
לגבי סוגיית ה- DVD, לצערי נפלתי יותר מדי פעמים עם דיסקים ו- DVD שהפסיקו לפעול. גם אצל החברות הטובות יש בעיות, לפעמים זה גם בעיה בכונן.
כמות הסרטים כל כך גדולה שלא סביר שייצא לך לראות סרט פעמיים. בעתיד הרחוק מאד כשתרצה לצפות בסרט פעמיים, תראה את זה ב- VOD-HD או בדרך אחרת.
אני הייתי שומר על כונן קשיח רק את הסרטים הכי מוצלחים ומוחק את היתר.
לגבי סוגיית ה- DVD, לצערי נפלתי יותר מדי פעמים עם דיסקים ו- DVD שהפסיקו לפעול. גם אצל החברות הטובות יש בעיות, לפעמים זה גם בעיה בכונן.
-
compman112
-
- חבר ותיק

בקשר לVOD-HD - יש לנו יס.
לפי דעתי גם כשיהיה שירות כזה ליס, האיכות של X264.mkv תהיה יותר טובה (ששוקל 4.7). תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי מדיות DVD , אני שומר עליהן מפני אבק ושריטות.
לגבי צפייה של סרט פעמיים - לא יצא לי לראות סרט פעמיים בחיים שלי. כל סרט שאני מוריד אני צרבתי. אולי משפחה\חברים ירצו בעתיד.
אני בטוח שלאחר שאני אקנה מחשב HTPC לסלון, המשפחה תתחיל לצפות בסרטים שצרבתי. או לפחות עוד 5 שנים טובות כשאני אשב וסתם ישעמם לי, אני אראה אחד מהסרטים שצרובים.
סדרות בכל אופן אני מתלבט אם לצרוב\למחוק. כי לדוגמא - כל העונות של סימפסון 1-19 בDVDRIP זה די נדיר למצוא. או לחילופין כל העונות של סיינפלד באותה איכות כמו סימפסון .
לפי דעתי גם כשיהיה שירות כזה ליס, האיכות של X264.mkv תהיה יותר טובה (ששוקל 4.7). תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי מדיות DVD , אני שומר עליהן מפני אבק ושריטות.
לגבי צפייה של סרט פעמיים - לא יצא לי לראות סרט פעמיים בחיים שלי. כל סרט שאני מוריד אני צרבתי. אולי משפחה\חברים ירצו בעתיד.
אני בטוח שלאחר שאני אקנה מחשב HTPC לסלון, המשפחה תתחיל לצפות בסרטים שצרבתי. או לפחות עוד 5 שנים טובות כשאני אשב וסתם ישעמם לי, אני אראה אחד מהסרטים שצרובים.
סדרות בכל אופן אני מתלבט אם לצרוב\למחוק. כי לדוגמא - כל העונות של סימפסון 1-19 בDVDRIP זה די נדיר למצוא. או לחילופין כל העונות של סיינפלד באותה איכות כמו סימפסון .
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

תלוי בבן אדם. לי אין בעיה לצפות בסרק פעמיים.yaronkle כתב: כמות הסרטים כל כך גדולה שלא סביר שייצא לך לראות סרט פעמיים....
היות והטעם שלי די מוגבל לסירטי אימה (שבאמת לא כל כך רואים פעמיים...) ולסירטי מד"ב אז בהחלט יוצא לי לראות סרטים פעמיים ויותר, והמבחר לא גדול מדי...
סדרות זה באמת עניין בעייתי לראות פעמיים.