שאלה של רזולוציה...
שלום,
יש ברשותי כיום מסך פלזמה WS בעל רזולוציה של 1024X768.
אני מנגן סרטי HD 720P ורואים נהדר.
הבעיה: יש לי שני פסים שחורים למעלה ולמטה שלוקחים לי חצי מסך.
אם אני עושה ZOOM, רואים עדיין יפה מאוד אבל כמובן שאני רואה רק חלק מהתמונה (הקצוות הימניים והשמאליים נחתכים באופן ברוטלי).
האם יש פתרון לנושא או ש"זה מה יש" בגלל הרזולציה שיש לי.
האם רכישת מסך עם רזולוציה 1,366x768 יעזור בבעיה הנ"ל?
המון תודה.
יש ברשותי כיום מסך פלזמה WS בעל רזולוציה של 1024X768.
אני מנגן סרטי HD 720P ורואים נהדר.
הבעיה: יש לי שני פסים שחורים למעלה ולמטה שלוקחים לי חצי מסך.
אם אני עושה ZOOM, רואים עדיין יפה מאוד אבל כמובן שאני רואה רק חלק מהתמונה (הקצוות הימניים והשמאליים נחתכים באופן ברוטלי).
האם יש פתרון לנושא או ש"זה מה יש" בגלל הרזולציה שיש לי.
האם רכישת מסך עם רזולוציה 1,366x768 יעזור בבעיה הנ"ל?
המון תודה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תלוי ביחס המקורי בסרטים האלה. אם הסרט הוא ביחס של 1:2.35, אז כמובן שתראה פסים, אלא אם תמתח את התמונה אנכית או פרופורציונלית.
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה לא מדבר שטויות אבל אתה לוקח כהנחת בסיס שהפיקסלים תמיד ריבועיים וזה לא תמיד כך. במסך הפלזמה שלך הפיקסלים הם כנראה מלבניים ולכן 1024x768 נותנים לך רזולוציה של 16:9.
מצד שני וממש כפי שהסביר לך קודמי, אין כמעט סרטי קולנוע שהוסרטו בפורמט 16:9 שהוא כמעט ייחודי לסדרות וסרטים שהופקו לטלוויזיה. רוב הסרטים מצולמים ומופצים, גם בגרסאות DVD, בפורמט של 1:2.35 או אפילו רחב יותר - הבמאי סטנלי קובריק לדוגמה היה ידוע בבחירתו של פורמטים מאוד ייחודיים לסרטים שלו. במקרים אלו הסרט "ירופד" למעלה ולמטה בפסים שחורים כדי להתאים אותו ליחס של 16:9.
התאמות שימלאו את כל המסך ידרשו אחת מהשתיים: או שיחתכו את הקצוות השמאליים והימניים של הסרט או שימתחו אותו באופן לא ליניארי לגובה. בשני המקרים "תנצל" את כל המסך ואולי זה יתן לך הרגשה שאתה מוציא ממנו כל גרוש ששילמת עבורו אבל בתמורה תקבל תמונה חלקית או מעוותת.
וחוץ מזה, הבמאי השקיע בסרט בפורמט מסויים שתאם את חזונו וחברת ההפקות שילמה משכורות אסטרונומיות לשחקנים, אז תבליג ותלמד להנות ממה שנותנים לך.
מצד שני וממש כפי שהסביר לך קודמי, אין כמעט סרטי קולנוע שהוסרטו בפורמט 16:9 שהוא כמעט ייחודי לסדרות וסרטים שהופקו לטלוויזיה. רוב הסרטים מצולמים ומופצים, גם בגרסאות DVD, בפורמט של 1:2.35 או אפילו רחב יותר - הבמאי סטנלי קובריק לדוגמה היה ידוע בבחירתו של פורמטים מאוד ייחודיים לסרטים שלו. במקרים אלו הסרט "ירופד" למעלה ולמטה בפסים שחורים כדי להתאים אותו ליחס של 16:9.
התאמות שימלאו את כל המסך ידרשו אחת מהשתיים: או שיחתכו את הקצוות השמאליים והימניים של הסרט או שימתחו אותו באופן לא ליניארי לגובה. בשני המקרים "תנצל" את כל המסך ואולי זה יתן לך הרגשה שאתה מוציא ממנו כל גרוש ששילמת עבורו אבל בתמורה תקבל תמונה חלקית או מעוותת.
וחוץ מזה, הבמאי השקיע בסרט בפורמט מסויים שתאם את חזונו וחברת ההפקות שילמה משכורות אסטרונומיות לשחקנים, אז תבליג ותלמד להנות ממה שנותנים לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא נראה שהבנת מה שניסינו להסביר. גם הרזולוציה הזאת וגם הרזולוציה שלך הן 16:9. סרטים וסדרות של 16:9 יראו טבעי בשתיהן. סרטים של 1:2.35 יראו עם פסים שחורים או מעוותים. תמיד.
Silence speaks louder than words
אתה צודק 100000%pym כתב:הבנתי.
אז מה הרעיון???
כלומר לא חשוב מה אעשה ואיזו טלוויזיה אקנה, רוב מוחלט של הסרטים יוצג על גבי כ 70% מהמסך בלבד..
ממש מבאס...
...
פשוט מבאס
לצרכן אין שום הגיון בזה !
פשוט תקנים שונים לקולנוע ולטלויזייה !
אף אחד לא הרי לא יתישר לאחר
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לי לא ממש מפריע אחוז הניצול של המסך, וגם אין לי בעיה עם הפורמט עצמו, כאשר הוא רחב מ- 16:9,
אבל תמיד מקונן אצלי החשש שצפייה מוגברת בפורמטים כאלה תגרום לי לבעיות UNIFORMITY.
הבעיה היא, כפי שציינתם, שרוב רובם של הסרטים הם אכן 2.35:1 .
אם אני אנעל על תכנים ב- 16:9, אני אשאר עם סדרות בלבד..
אבל תמיד מקונן אצלי החשש שצפייה מוגברת בפורמטים כאלה תגרום לי לבעיות UNIFORMITY.
הבעיה היא, כפי שציינתם, שרוב רובם של הסרטים הם אכן 2.35:1 .
אם אני אנעל על תכנים ב- 16:9, אני אשאר עם סדרות בלבד..