שאלה לגבי חיבור כרטיס קול SoundBlaster 5.1 למגבר ק"ב
שלום לכולם,
יש לי מחשב ישן שהייתי רוצה לחבר למגבר ק"ב Yamaha HTR6030.
אני רוצה להשתמש בכניסת ה-coax הדיגיטלית שיש במגבר כדי לחבר את המחשב.
במקרה נפל לידיי כרטיס קול Creative Sound Blaster Live! 5.1.
ראיתי שיש לו יציאת PL (בננה) קטנה שכתוב עליה Digital Out.
1. האם זוהי למעשה כמו יציאת SPDIF עם חיבור RCA שיש בכרטיסים חדשים יותר?
2. האם אפשר לחבר את היציאה הזו לכניסה הדיגיטלית במגבר (בעזרת כבל שצד אחד שלו זה PL קטן וצד שני זה RCA)?
3. האם היציאה הזו באמת תוציא 5.1 ערוצים?
4. האם למישהו יש לינק לmanual של הכרטיס באינטרנט?
5. על הכרטיס עצמו יש מספר חיבורים לא ברורים לי: TAD, CD_SPDIF, AUX_IN וחיבור ארוך שנקרא AUD_EXT. מישהו יכול לפרש לי מה אני אמור לחבר אליהם?
תודה רבה!
יש לי מחשב ישן שהייתי רוצה לחבר למגבר ק"ב Yamaha HTR6030.
אני רוצה להשתמש בכניסת ה-coax הדיגיטלית שיש במגבר כדי לחבר את המחשב.
במקרה נפל לידיי כרטיס קול Creative Sound Blaster Live! 5.1.
ראיתי שיש לו יציאת PL (בננה) קטנה שכתוב עליה Digital Out.
1. האם זוהי למעשה כמו יציאת SPDIF עם חיבור RCA שיש בכרטיסים חדשים יותר?
2. האם אפשר לחבר את היציאה הזו לכניסה הדיגיטלית במגבר (בעזרת כבל שצד אחד שלו זה PL קטן וצד שני זה RCA)?
3. האם היציאה הזו באמת תוציא 5.1 ערוצים?
4. האם למישהו יש לינק לmanual של הכרטיס באינטרנט?
5. על הכרטיס עצמו יש מספר חיבורים לא ברורים לי: TAD, CD_SPDIF, AUX_IN וחיבור ארוך שנקרא AUD_EXT. מישהו יכול לפרש לי מה אני אמור לחבר אליהם?
תודה רבה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יציאת ה Digital Out של SB 5.1 אינה יציאת S/PDIF תיקנית. היא מיועדת לחיבור למערכות הרמקולים שלהם שיש להם מגבר/מפענח חיצוני - כמו ה DTT2500 הישן. יש ל Creative מתאם מיוחד כדי לחבר לכניסת S/PDIF רגילה וכמובן שאי אפשר למצוא את המתאם הזה בשום מקום.
הדרייברים לכרטיס זה גם בעייתיים. עדיף לך בגדול לרכוש, אפילו יד שניה, כרטיס אחר. השם של קריאטיב אינו מצדיק במקרה זה את ההתמודדות עם החיבורים הביזאריים, הדרייברים הדפוקים והאיכות שקול הבינונית ומטה.
הדרייברים לכרטיס זה גם בעייתיים. עדיף לך בגדול לרכוש, אפילו יד שניה, כרטיס אחר. השם של קריאטיב אינו מצדיק במקרה זה את ההתמודדות עם החיבורים הביזאריים, הדרייברים הדפוקים והאיכות שקול הבינונית ומטה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
המממ... באסה..
מה זאת אומרת אי אפשר למצוא אותו בשום מקום, באיזה חנויות לחפש?
יש לך המלצה על כרטיס זול שיספק יציאת SPDIF אמיתית?
מה לגבי הכרטיס הזה:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... lesCatID=6
האם הוא יספק את הדרישות שלי?
מה זאת אומרת אי אפשר למצוא אותו בשום מקום, באיזה חנויות לחפש?
יש לך המלצה על כרטיס זול שיספק יציאת SPDIF אמיתית?
מה לגבי הכרטיס הזה:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... lesCatID=6
האם הוא יספק את הדרישות שלי?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אי אפשר למצוא אותו כי הוא מעולם לא נמכר בנפרד. היית מקבל אותו יחד עם הרמקולים של Cambrige SoundWorks DTT2500 ונדמה לי שגם עם ה DTT3500. שם היה בנוסף לכניסה דיגיטאלית הייחודית ל Creative גם כניסה S/PDIF וכמו כל פתרון עקום החיבור הביזארי הזה בוטל ברמקולים החדשים יותר (או כך לפחות אני מקווה).
אני לא יכול להמליץ על כרטיסים מסדרת Sound Blaster לשמיעת מוזיקה או סרטים. הנימוקים שלי לא ישכנעו אותך וישמעו לך מופרכים אז בוא נוותר על זה. לגופו של עניין כל כרטיס זול שיש לו יציאת S/PDIF תיקנית יאפשר לך לבצע passthrough - כלומר העברה ללא עיבוד - של תוכן המקודד ב Dolby Digital או DTS למגבר חיצוני.
אני לא יכול להמליץ על כרטיסים מסדרת Sound Blaster לשמיעת מוזיקה או סרטים. הנימוקים שלי לא ישכנעו אותך וישמעו לך מופרכים אז בוא נוותר על זה. לגופו של עניין כל כרטיס זול שיש לו יציאת S/PDIF תיקנית יאפשר לך לבצע passthrough - כלומר העברה ללא עיבוד - של תוכן המקודד ב Dolby Digital או DTS למגבר חיצוני.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי כן אבל מעולם לא ניסיתי אותו. תקנה, מקסימום אלו יהיו 50 שקלים שבוזבזו לריק.