דיסק חיצוני או פנימי לפופקורן

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
guyyug פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

בגלל מרחק פיזי גדול אין באפשרותי לחבר את המכשיר ברשת (כבל צריך לעבור 4 חדרים ואלחוטי לא ממש יעבוד כמו שצריך)
השאלה היא מה לדעתכם הדרך היותר פשוטה להעביר תוכן למכשיר, דרך דיסק חיצוני או לנייד את המכשיר עצמו ולהוסיף דיסק פנימי. אין לי צורך בשום פונקציה מלבד ניגון של סרטים
המחיר דרך אגב זהה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #2 

מכיוון שה A-100 חסר USB Slave, יש צורך כל פעם בפירוק הכונן הקשיח הפנימי מה A-100 וחיבורו ישירות ללוח אם על ידי פירוק המארז - יותר מידי Hassle.
פתרון יותר נוח לדעתי הינו שימוש בכונן קשיח חיצוני עם ממשק USB.

אגב, מה הקשר בין המרחק הגדול בין המחשב ל A-100? פשוט משחילים בקיר דרך תשתית hot/yes/בזק...

guyyug פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש תשתית של yes hot בזק
בזק אין באותו אזור ו yes רצים על הפנלים עם המסמר/קליפס שלהם אין סיכוי שאמא שלי תתן להעביר בכל הבית עוד כבל אחרי שיש לה כבר בסלון שני ממירים טלביזיה מקרן וכל הכבלים והמכשירים הנלוים

מה בנוגע לסינכרון של תיקיה על המחשב עם הדיסק הקשיח של ה PH דרך רשת אלחוטית (המהירות פחות קריטית כאן אני לא ממהר) יש דרך טכנית לבצע דבר כזה
גיא

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

אתה רוצה להגיד לי שבבית שלך אין שום שקעים בקיר חוץ מחשמל? חייבת להיות תשתית תקשרות כלשהיא.
בכל אופן, ניתן עקרונית לבצע סנכרון תיקיות דרך רשת אלחוטית, אך כל הפרוצדורה נשמעת לי לא יציבה, במיוחד כאשר אנחנו מדברים על קבצים גדולים אשר מחייבים שעות רבות של חיבור יציב על מנת לקיים סנכרון תקין.

ממש בקרוב אני מקבל את הדונגל החדש של Popcorn Hour אשר מכיל תמיכה ב 802.11n, אז אוכל לעמוד מקרוב על היכולות האלחוטיות של המזרימדיה.

udiraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

ziv_r כתב:מכיוון שה A-100 חסר USB Slave, יש צורך כל פעם בפירוק הכונן הקשיח הפנימי מה A-100 וחיבורו ישירות ללוח אם על ידי פירוק המארז - יותר מידי Hassle.

אגב, מה הקשר בין המרחק הגדול בין המחשב ל A-100? פשוט משחילים בקיר דרך תשתית hot/yes/בזק...
...
מה? אי אפשר פשוט לבוא עם ה popcorn למחשב ולחבר אותו עם כבל מוצלב?
מחר בא השליח של DHL ובניתי על האופציה הזו.

שנית. מה בדיוק אתה מציע? לחבר את ההארד דיסק לפיסי? נדמה לי שקראתי שה popcorn מפרמט אותו לפי איזה פורמט של לינוקס ואי אפשר פשוט לתקוע אותו.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #6 

אם אינך רוצה לחבר את הפופקורן לרשת, אין בעיה - קנה מתאם בין USB ל IDE או SATA (תלוי בסוג הארד דיסק), ונייד את ההארד דיסק בין המחשב לפופקורן. הפופקורן לא יפרמו אותו, מכיוון שהוא חיצוני. אם אתה לא הולך לחבר את הפופקורן לרשת, אין לך צורך בהארד דיסק פנימי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

udiraz,
לפני שבנית על האופציה הזאת, קראת את הביקורת? הזכרתי זאת בפירוש וגם ביתרונות\חסרונות.
בכל זאת אין כאן שום בעיה, רכוש כונן קשיח חיצוני (אם כבר יש לך כונן, אז רק מארז) ונייד רק אותו.

יוני_א,
עבור מה המתאם? הרבה יותר קל לעבוד עם כונן קשיח USB. בכל אופן, הפתרון שהצעת מחייב גם מקור כח עבור הכונן הקשיח.

יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #8 

ziv_r כתב: יוני_א,
עבור מה המתאם? הרבה יותר קל לעבוד עם כונן קשיח USB. בכל אופן, הפתרון שהצעת מחייב גם מקור כח עבור הכונן הקשיח.
...
זה נכון, רק שלפי דבריו הנחתי שיש כבר ברשותו כונן קשיח, ולכן דרוש רק המתאם.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

ziv_r כתב:מכיוון שה A-100 חסר USB Slave, יש צורך כל פעם בפירוק הכונן הקשיח הפנימי מה A-100 וחיבורו ישירות ללוח אם על ידי פירוק המארז - יותר מידי Hassle.

...
רק להיות בטוח שהבנתי, אתה מתכוון להריץ כבל רשת בנוסף לתשתית הקיימת ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

בדיוק.
פשוט להתלבש על תשתית תקשורת כלשהי בבית ולהעזר בה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #11 

אני משתמש בכונן חיצוני usb וזה נוח.פעם בשבוע מחבר אותו למחשב ומעביר מידע ושאר הזמן מחובר לפופקורן.
הבעיה היחידה היא ניגון קבצי iso בשלב זה.

guyyug פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

מחיר דיסק IDE של 500GB עולה כמו דיסק חיצוני בגודל דומה כך שהענין רק אסטטי ולא כלכלי מה גם שלפרק כבלים של וידאו+אודיו+חשמל יותר מסובך מסתם להעביר דיסק חיצוני פעם בשבוע למחשב וללחוץ על הכפתור של הסינכרון
גיא

ohadc
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

claudia5 כתב:אני משתמש בכונן חיצוני usb וזה נוח.פעם בשבוע מחבר אותו למחשב ומעביר מידע ושאר הזמן מחובר לפופקורן.
הבעיה היחידה היא ניגון קבצי iso בשלב זה.
...
סתם לידע כללי אשמח אם תפרט מה הבעיה עם קבצי ISO? המכשיר לא תומך בהם?
וחוץ מזה קבצי ISO הם קבצי מדיה??

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #14 

קבצי iso הם קבצי dvd.הפופקורן קורה ברשת קבצים כאלה אבל כרגע יש למכשיר בעיה להריץ אותם מכונן חיצוני.אני מאמין שהבעיה תיפתר .

udiraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ziv_r כתב:udiraz,
לפני שבנית על האופציה הזאת, קראת את הביקורת? הזכרתי זאת בפירוש וגם ביתרונות\חסרונות.
בכל זאת אין כאן שום בעיה, רכוש כונן קשיח חיצוני (אם כבר יש לך כונן, אז רק מארז) ונייד רק אותו.
.
...
קראתי ולכן לא שאלתי האם אני יכול לחבר את ה popcorn דרך ה USB, אלא שאלתי האם לא ניתן לחבר אותו דרך כבל רשת מוצלב. הרי כן ניתן לחבר אותו דרך כבל רשת עם ראוטר.

שנית, לא הגבת לחלק השני. איך ניתן לחבר את ההארד דיסק ישירות למחשב שלי אם ה popcorn מפרמט אותו לפני כן לפי פורמט של לינוקס ( או שאולי לא הבנתי נכון ).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

ניתן לחבר אותו דרך כבל מוצלב, אבל השאלה היא למה?
אם המטרה היא להזין תכנים לתוך הכונן הקשיח - על ידי כבל מוצלב העברת התכנים נעשית במהירות יחסית איטית של 3-5MB ואיננה רלוונטית כאשר יש צורך להעביר קבצים גדולים עתירי GB's.
כמובן שניתן להגדיר את קליינט ההורדות שיוריד ישר לנגן ואז אנחנו דווקא יכולים להרוויח פה משהו (i)

ה A-100 מבצע פירמוט ל ext3 רק במידה ואתה מחליט להתקין את אפליקציות ה NMT (קליינט טורנטים, שרת SMB ועוד רבות...). במידה ולא תבצע התקנה של אפליקציות אלו, הכונן ישאר באותו פורמט בו הכנסת אותו (FAT32 או NTFS אשר מומלץ יותר בשל תמיכה בגודל קבצים גדול יותר).

אם אתה מתכוון כל הזמן לנייד את הכונן הקשיח בין ה A-100 למחשב, עדיף לעשות זאת דרך כונן USB חיצוני.

udiraz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אוקיי, הבנתי, תודה. בעצם למה העברה בכבל מוצלב איטית מהעברה ברשת? סתם מסקרנות...

אני פשוט הייתי מוטרד מהיום, איך אראה היום. מכיוון שאין לי רשת חוטית או על חוטית.
אז אני היום מקבל את המכשיר, מכניס את ההארד דיסק שהעתקתי עליו את כל מה שהורדתי המחשב לתוך ה popcorn והכול עובד?

אה, רגע, אני צריך גם לעדכן גרסה. אפשר להוריד את העדכון לשים אותו על disk on key ולעדכן, נכון?

אחרי שאהיה רגוע יותר אוכל להתפנות לבעיות הטכניות השונות האחרות.

להשחיל חוטים בקיר או לקנות רשת אלחוטית בפרוטוקול המהיר ( ממילא בא לי רשת אלחוטית בבית )

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

אין שום קשר לכבל מוצלב או רגיל, זהו קצב ההעברה הנורמלי המקסימלי בפרוטוקול FTP או SMB בין ה A-100 למחשב.
אם הכונן הקשיח שלך בפורמט NTFS, פשוט תחבר אותו בתוך הנגן ותוכל לצפות בכל התכנים שלך.
לגבי עדכון קושחה, הבנת נכון, ניתן להעתיק אותו לכונן USB ולעדכן ממנו ישירות.

ohadc
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

חברים אשמח אם תסבירו לי משהו, נראה לי שחסר לי בסיס מסוים בהבנת אופן פעולת הסטרימר.
כשפתחתי אשכול ושאלתי על דרכי חיבור הפופקורן למחשב הבנתי שיש 3 דרכי חיבור:
1. אלחוטי
2. חוטי
3. דיסק קשיח חיצוני

מאשכולות אחרים שנכנסתי אליהם ומאשכול זה אני מבין שדרך רשת אלחוטית קצב ההעברה הוא איטי וכמו כן דרך חיבור כבל פיזית בין המחשב לסטרימר קצב ההעברה הוא איטי. אז איך בעצם אתם שרכשתם את המכשיר מחברים אותו? לכולכם יש דיסק קשיח חיצוני?! כי אם הבנתי נכון זה הפיתרון הכי יעיל...

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #20 

נראה לי שרוב האנשים מפעילים אותו כשהוא מחובר באופן חוטי לראוטר על הרשת הביתית עם פרוטוקלים שונים כגון UPNP HTTP
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”