פרוייקט הקמת רשת ביתיית - קווית - עזרה ברכיבים
שלום
אני עובר לבית חדש. הכנתי בכל החדרים חיבורים לרשת והשחלתי כבלים CAT6, כלומר הרשת צריכה לעבוד במהירות GIGA.
אני יהיה באוד שבועיים בארה"ב ורציתי להזמין את רכיב הפיצול מ- NEWEGG.
אני מבקש המלצה ל- SWITCH ל- 8 או 16 פורטים שישב בארון חשמל ויפתל בצורה אוטומטית את האינטרנט/רשת לכל הבית.
נא המלצות לרכיבים אמינים ולא יקרים.
תודה על העזרה
רוני
אני עובר לבית חדש. הכנתי בכל החדרים חיבורים לרשת והשחלתי כבלים CAT6, כלומר הרשת צריכה לעבוד במהירות GIGA.
אני יהיה באוד שבועיים בארה"ב ורציתי להזמין את רכיב הפיצול מ- NEWEGG.
אני מבקש המלצה ל- SWITCH ל- 8 או 16 פורטים שישב בארון חשמל ויפתל בצורה אוטומטית את האינטרנט/רשת לכל הבית.
נא המלצות לרכיבים אמינים ולא יקרים.
תודה על העזרה
רוני
קודם כל... מספיק כבל CAT5E בשביל Gigabit Ethernet, מקווה שלא שילמת יותר מדי על ה CAT6.
בנוגע לרכיבים האקטיביים ברשת, אתה צריך קצת יותר מסוויטש, כל גיגול יוכל לתת לך מידע רלוונטי אבל על קצה המזלג:
מודם - מגיע מספק האינטרנט (כבלים/בזק).
ראוטר - מתחבר למודם מצד אחד כדי להגיע לאינטרנט, ולרשת הביתית מצד שני.
סוויטש - כדי שכל הרכיבים ברשת הביתית יהיו באותו סגמנט פיזי.
בנוגע לרכישה מ NEWEGG, הסוויטשים של נטגיר טובים ונראים במחיר ממש טוב יחסית ל Gigabit:
http://www.newegg.com/Store/Category.as ... Networking
כמה מחשבים עומדים להיות ברשת הזאת, השימוש באינטרנט עומד להיות כבד? באמת מדובר על סביבות ה8 מחשבים שמתחברים לאינטרנט? לא בטוח שראוטר ביתי יעבוד טוב עם כמות משתמשים כזאת...
בנוגע לרכיבים האקטיביים ברשת, אתה צריך קצת יותר מסוויטש, כל גיגול יוכל לתת לך מידע רלוונטי אבל על קצה המזלג:
מודם - מגיע מספק האינטרנט (כבלים/בזק).
ראוטר - מתחבר למודם מצד אחד כדי להגיע לאינטרנט, ולרשת הביתית מצד שני.
סוויטש - כדי שכל הרכיבים ברשת הביתית יהיו באותו סגמנט פיזי.
בנוגע לרכישה מ NEWEGG, הסוויטשים של נטגיר טובים ונראים במחיר ממש טוב יחסית ל Gigabit:
http://www.newegg.com/Store/Category.as ... Networking
כמה מחשבים עומדים להיות ברשת הזאת, השימוש באינטרנט עומד להיות כבד? באמת מדובר על סביבות ה8 מחשבים שמתחברים לאינטרנט? לא בטוח שראוטר ביתי יעבוד טוב עם כמות משתמשים כזאת...
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
הראוטרים היחידיים שאני מכירה עם יותר מ4 יציאות זה סיסקו, אבל אתה יכול להוזיל עליות ע"י זה שתקח ראוטר פשוט, וחבר אותו לסווטש גנרי עם הרבה יציאות שתומך ב1GB.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני גם מתחיל פרויקט כזה בקיץ ברגע שיגמרו המבחנים...
אני צריך להעביר את הרשת בין ארבע קומות ושהראוטר יהיה במרתף.
הבנתי שהכי כדאי זה לשים את המודם והראוטר במרתף כי שם אני צריך את היכולת האלחוטית ומאחת היציאות של הראוטר להעלות כבל לקומה השלישית (שנייה מעל האדמה) ושם לפצל אותו באמצעות switch לחדרים השונים ולקומה הרביעית.
ככה אני לא אצטרך להעלות שלושה כבלים לאורך כל הקומות אלא רק אחד ומתי שארצה אוכל לחבר ל-switch כבל נוסף אם ארצה להרחיב את הרשת לחדרים נוספים או לחבר access point ולהוסיף רשת אלחוטית גם למעלה.
מה אתם חושבים?
יש דרך טובה יותר?
באיזה מוצרים כדאי להשתמש?
הבנתי שהכי משתלם זה לעשות את הרשת עם כבל CAT5E, נכון?
תודה רבה
אני צריך להעביר את הרשת בין ארבע קומות ושהראוטר יהיה במרתף.
הבנתי שהכי כדאי זה לשים את המודם והראוטר במרתף כי שם אני צריך את היכולת האלחוטית ומאחת היציאות של הראוטר להעלות כבל לקומה השלישית (שנייה מעל האדמה) ושם לפצל אותו באמצעות switch לחדרים השונים ולקומה הרביעית.
ככה אני לא אצטרך להעלות שלושה כבלים לאורך כל הקומות אלא רק אחד ומתי שארצה אוכל לחבר ל-switch כבל נוסף אם ארצה להרחיב את הרשת לחדרים נוספים או לחבר access point ולהוסיף רשת אלחוטית גם למעלה.
מה אתם חושבים?
יש דרך טובה יותר?
באיזה מוצרים כדאי להשתמש?
הבנתי שהכי משתלם זה לעשות את הרשת עם כבל CAT5E, נכון?
תודה רבה
חסרים לך עוד כמה דברים.
א. שקעי תקשורת , גביס או על הטיח.
ב. לוחץ קרונה .
ג. מגשרים .
אבל אם הכווונה שלך היא לרשת אלחוטית , אז למה כל הבלאגן הזה ???
בבית של ההורים שלי יש ביית עצום , אומנם לא לגובה אבל במרחק של מעל 220 מטר בין קצה אחד לשני ..ובניתי להם רשת אלחוטית שמחסה את כל הביית בפחות מ 4 שעות עבודה.
ראוטר אלחוטי אחד בנקודה אחת של הביית , כבל מושחל לקצה השני של הביית (95 מטר) ושם עוד ראוטר אלחוטי (אתה יכול לקבוע אותו כ AP או כראוטר עצמאי) ואתה מסודר.
כמובן שעל מרחקים שכאלה אתה צריך לעשות שקעים (הרבה יותר קל מאשר ללחוץ כבל ) ולחשוב היטב על מיקום כל נקודה/ראוטר.
אם הביית כבר קיים, הכי פשוט לקחת את הרוטאר לחבר לחשמל בנקודה הפוטנצאלית ולעבור עם מחשב נייד בבית לראות קליטה.
היום עם המחירים המצחיקים של הרוטרארים מסדרת N או MINO (סביב ה 400 שקל) אתה סוגר את כל העסק מ א ועד ת בכ 1500 שקל .
אשמח לעזור לך ולהפנות אותך למקומות לקניית ציוד מקצועי במחירי עלות (יצרנים/יבואנים) במסר אישי.
בהצלחה,
א. שקעי תקשורת , גביס או על הטיח.
ב. לוחץ קרונה .
ג. מגשרים .
אבל אם הכווונה שלך היא לרשת אלחוטית , אז למה כל הבלאגן הזה ???
בבית של ההורים שלי יש ביית עצום , אומנם לא לגובה אבל במרחק של מעל 220 מטר בין קצה אחד לשני ..ובניתי להם רשת אלחוטית שמחסה את כל הביית בפחות מ 4 שעות עבודה.
ראוטר אלחוטי אחד בנקודה אחת של הביית , כבל מושחל לקצה השני של הביית (95 מטר) ושם עוד ראוטר אלחוטי (אתה יכול לקבוע אותו כ AP או כראוטר עצמאי) ואתה מסודר.
כמובן שעל מרחקים שכאלה אתה צריך לעשות שקעים (הרבה יותר קל מאשר ללחוץ כבל ) ולחשוב היטב על מיקום כל נקודה/ראוטר.
אם הביית כבר קיים, הכי פשוט לקחת את הרוטאר לחבר לחשמל בנקודה הפוטנצאלית ולעבור עם מחשב נייד בבית לראות קליטה.
היום עם המחירים המצחיקים של הרוטרארים מסדרת N או MINO (סביב ה 400 שקל) אתה סוגר את כל העסק מ א ועד ת בכ 1500 שקל .
אשמח לעזור לך ולהפנות אותך למקומות לקניית ציוד מקצועי במחירי עלות (יצרנים/יבואנים) במסר אישי.
בהצלחה,
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
האם המודם בכלל יתמוך בזה?
אני מחובר לכבלים במהירות 1.5 ואולי אחרי הרשת אני אשדרג ל-2.5
ראיתי שעל המודם רשום 10/100 ולא 10/100/1000 אז יש לי בכלל טעם להשקיע בראוטר, סוויץ' וכבלים שיתאימו ל1 ג'יגה?
אם המודם לא תומך ב1גיגה אז בטח כל השרשרת לא תפעל על זה, לא?
או שזה משפיע רק על הרשת הפנימית והתקשורת בין המחשבים עצמם בתוך הבית תהיה מהירה וטובה יותר?
תודה ושבת שלום
לירן
ראיתי שעל המודם רשום 10/100 ולא 10/100/1000 אז יש לי בכלל טעם להשקיע בראוטר, סוויץ' וכבלים שיתאימו ל1 ג'יגה?
אם המודם לא תומך ב1גיגה אז בטח כל השרשרת לא תפעל על זה, לא?
או שזה משפיע רק על הרשת הפנימית והתקשורת בין המחשבים עצמם בתוך הבית תהיה מהירה וטובה יותר?
תודה ושבת שלום
לירן