עד כמה נגן CD יכול לשנות?!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
נגן שונה יכול לגרום להבדל, לדעתי לא עד כדי כך מהותי ( לא באותה מגניטודה כמו ההבדלים בין רמקולים, למשל). אאני משער שזה ייתכן אם קפצת כמה מדרגות בבת אחת (למשל אם עברת מנגן ב-1,000 שקל לנגן ב-10,000 - זה לא משהו שעשיתי, ואני לא יכול לנקוב בדגמים רלוונטיים לקפיצה כזו). אבל ייתכן שמה שלא מהותי באוזניי הוא כן מהותי באוזניך - ולהיפך. אני עד היום לא נתקלתי בהבדל עצום בין נגני CD שונים.
ערב טוב
אני החלפתי נגן של טטה (טרנספורט)שנחשב בזמנו למכשיר מעולה לנגן של בלונוט סטיברט והתוצאה יותר ממעולה בתחילה היתי די סקפטי אבל לאחר שהמכשיר עבר את ה"הרצה" שלו כל החששות התפוגגו (כאילו והחלפתי את מרב התקליטורים שלי).
יורם
אני החלפתי נגן של טטה (טרנספורט)שנחשב בזמנו למכשיר מעולה לנגן של בלונוט סטיברט והתוצאה יותר ממעולה בתחילה היתי די סקפטי אבל לאחר שהמכשיר עבר את ה"הרצה" שלו כל החששות התפוגגו (כאילו והחלפתי את מרב התקליטורים שלי).
יורם
yoramg
לפעמים נגן ברמה גבוהה יכול גם להרוס לך, מכיוון שפתאום תגלה שהרבה מאוד דיסקים
מוקלטים באיכות בינונית שלא נאמר גרועה.
יחד עם זאת, דיסקים איכותיים ישמעו לך הרבה יותר טוב (כמובן שזה גם תלוי בשאר המרכיבים של המערכת וגם עד כמה האוזניים שלך רגישות)
מוקלטים באיכות בינונית שלא נאמר גרועה.
יחד עם זאת, דיסקים איכותיים ישמעו לך הרבה יותר טוב (כמובן שזה גם תלוי בשאר המרכיבים של המערכת וגם עד כמה האוזניים שלך רגישות)
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הרבה
התחלתי לשדרג לפני שנה, מנגן DVD ישן, דרך DVD מתקדם, CDP של רוטאל, מקרומגות מדגמים שונים, גאמוט, קריג, מרידאן, אדיו אנלוג, קארי, ובסוף לעצרתי ב- AVI.
כאמור השינוי משמעותי, אבל גם המחירים עושים קפיצות מדרגה משמעותיות- תוסיף אפס לפחות ותכפיל ב-2.5!
ועוד, פתאום תגלה שיש לך דיסקים ששווים לת***, ואתה מתחיל להיות בררן ומחפש הקלטות ברמה.
התחלתי לשדרג לפני שנה, מנגן DVD ישן, דרך DVD מתקדם, CDP של רוטאל, מקרומגות מדגמים שונים, גאמוט, קריג, מרידאן, אדיו אנלוג, קארי, ובסוף לעצרתי ב- AVI.
כאמור השינוי משמעותי, אבל גם המחירים עושים קפיצות מדרגה משמעותיות- תוסיף אפס לפחות ותכפיל ב-2.5!
ועוד, פתאום תגלה שיש לך דיסקים ששווים לת***, ואתה מתחיל להיות בררן ומחפש הקלטות ברמה.
udi 13
כמה שאתה צודק החלפת נגן שבצעתי גרמה לתקליטורים שמוקלטים באיכות טובה להשמע הרבה יותר טוב כאילו והחלפתי אותם אך כאלה שאינם איכותיים בהקלטה או צרובים שצרבתי לא באיכות טובה נשמעים גרוע יותר מאשר בנגן ברמה נמוכה יותר.
כמה שאתה צודק החלפת נגן שבצעתי גרמה לתקליטורים שמוקלטים באיכות טובה להשמע הרבה יותר טוב כאילו והחלפתי אותם אך כאלה שאינם איכותיים בהקלטה או צרובים שצרבתי לא באיכות טובה נשמעים גרוע יותר מאשר בנגן ברמה נמוכה יותר.
yoramg
yoramgros כתב:udi 13
כמה שאתה צודק החלפת נגן שבצעתי גרמה לתקליטורים שמוקלטים באיכות טובה להשמע הרבה יותר טוב כאילו והחלפתי אותם אך כאלה שאינם איכותיים בהקלטה או צרובים שצרבתי לא באיכות טובה נשמעים גרוע יותר מאשר בנגן ברמה נמוכה יותר....
לפני שאתה מארגן מבחן , כדאי שתגדיר מה זה סטאפ ממוצע.
אני אכן מסכים שקיימת חשיבות עליונה לשאר רכיבי המערכת.
יחד עם זאת , עם מגברי סטריאו יעודיים ורמקולים סבירים ולא ממש משנה עלותם אני מניח שתרגיש הבדלים בין אם ההבדלים יהיו קטנים
ובין אם שמיים וארץ.
מכשירי CDP מתנהגים שונה ונשמעים שונה , הן ברמת הפירוט , הדינמיקה , הפרדת כלים , במה , יכולת תקיפה , ועוד.....
אני אכן מסכים שקיימת חשיבות עליונה לשאר רכיבי המערכת.
יחד עם זאת , עם מגברי סטריאו יעודיים ורמקולים סבירים ולא ממש משנה עלותם אני מניח שתרגיש הבדלים בין אם ההבדלים יהיו קטנים
ובין אם שמיים וארץ.
מכשירי CDP מתנהגים שונה ונשמעים שונה , הן ברמת הפירוט , הדינמיקה , הפרדת כלים , במה , יכולת תקיפה , ועוד.....
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
אגב, גם נסיונות השוואה בסט אפים הרבה יותר "כבדים" היו מאד מבלבלים בנוגע למקור.yairf כתב:במקרה שלך אתה די צודק...
בוא נאמר, שאנשים הובכו במסגרת של מבחן עיוור
אני לא אומר שההבדלים אינם קיימים, עם זאת הם באופן יחסי כל כך קטנים שהאוזן האנושית שלנו אינה מספיק רגישה לשינויים הללו.
yairf כתב:במקרה שלך אתה די צודק...
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
ההיתי אומר ש"קצת" נסחפת, אחרי הכל אתה משתמש ב-DVD בשביל לשמוע CD,Dalamber כתב:אייל,
בוא ניקח את המערכת שלי ונתמקד בסטריאו:
STUDIO 40 V3 כקדמיים מוגברים ע"י YAMAHA DSP AX1, נגן DVD של OPPO.
אני מדגיש - במבחן עיוור אני מוכן להתערב שלא יהיה ניתן להצביע מי מנגן מה גם כאשר יהיה מדובר ב - CDP של 10K....
ואני מאמין (אני לא בקטע של התערבויות
אגב, זה גם מאוד תלוי בסוג המוזיקה שאיתה את עושה את ההשוואה.
אתה מוזמן אלי הביתה לביצוע השוואה...קפה ועוגיות עליudi13 כתב:ההיתי אומר ש"קצת" נסחפת, אחרי הכל אתה משתמש ב-DVD בשביל לשמוע CD,Dalamber כתב:אייל,
אני מדגיש - במבחן עיוור אני מוכן להתערב שלא יהיה ניתן להצביע מי מנגן מה גם כאשר יהיה מדובר ב - CDP של 10K....
ואני מאמין (אני לא בקטע של התערבויות) שגם ב-SETUP שלך (שהוא ממש לא בכיוון של סטריאו, בלי להעליב....) אתה תשמע את ההבדל.
אגב, זה גם מאוד תלוי בסוג המוזיקה שאיתה את עושה את ההשוואה....
אפילו בהשוואה שעשיתי עם CD ה- של אבא שלי ( MERIDIAN 506.20 מול 506.24) ישנם קטעים מסוימים שיש בהם הבדלים, לטובת מי זה כבר עניין של טעם.Dalamber כתב:אתה מוזמן אלי הביתה לביצוע השוואה...קפה ועוגיות עליudi13 כתב:ההיתי אומר ש"קצת" נסחפת, אחרי הכל אתה משתמש ב-DVD בשביל לשמוע CD,Dalamber כתב:אייל,
ואני מאמין (אני לא בקטע של התערבויות) שגם ב-SETUP שלך (שהוא ממש לא בכיוון של סטריאו, בלי להעליב....) אתה תשמע את ההבדל.
אגב, זה גם מאוד תלוי בסוג המוזיקה שאיתה את עושה את ההשוואה.......
- amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
חבר'ה
אני קורא פה את השרשור והאמת שאני לפני קניית CDP שיחליף את הפיוניר 300DV שלי
ואני מבין שאולי לא תהיה השפעה גדולה שאוכל לשמוע...
הסטאפ שלי הוא 684 רצפתיים של B&W מחוברים ל NAD T 744
בהנחה שאחליף את ה PIONEER ב CDP יעודי,לא משהו היי אנד אלא אפילו יד שניה כמו רוטל,NAD או כל דגם אחר,
מה הסבירות שלא ארגיש בכלל בהבדל?
אני קורא פה את השרשור והאמת שאני לפני קניית CDP שיחליף את הפיוניר 300DV שלי
ואני מבין שאולי לא תהיה השפעה גדולה שאוכל לשמוע...
הסטאפ שלי הוא 684 רצפתיים של B&W מחוברים ל NAD T 744
בהנחה שאחליף את ה PIONEER ב CDP יעודי,לא משהו היי אנד אלא אפילו יד שניה כמו רוטל,NAD או כל דגם אחר,
מה הסבירות שלא ארגיש בכלל בהבדל?
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתה תופתע לגלות כמה שאתה טועה ...Dalamber כתב:אייל,
בשביל הנסיון קפוץ לחנות שאתה עובד איתה ובקש לבדיקה נגן בסכום כזה.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים