המלצה לHTPC
שלום לכולם.
אני חדש בפורום אבל אשמח מאד לקבל המלצה לתכנת הפעלה מניסיונכם למחשב HTPC.
אני טכנאי מחשבים במקצועי ובניתי מחשב עם מארז לסלון.
יש לי ניסיון רב בחומרה ותכנה אולם רק במחשוב ארגוני ולא ביתי.
בניסיונותי המעטים התקנתי XP PRO עם MCE150 ולא כ"כ הצלחתי לתקשר עם הכרטיס מול הממיר של HOT.
אשמח לקבל המלצות מניסיונכם לבחירת מע' ההפעלה למחשב זה XP / MCE / VISTA
או להשתמש ב SAGE TV וכד,
יש לי את כל האפשרויות מבחינת רישיון ומחיר
תודה מראש
אני חדש בפורום אבל אשמח מאד לקבל המלצה לתכנת הפעלה מניסיונכם למחשב HTPC.
אני טכנאי מחשבים במקצועי ובניתי מחשב עם מארז לסלון.
יש לי ניסיון רב בחומרה ותכנה אולם רק במחשוב ארגוני ולא ביתי.
בניסיונותי המעטים התקנתי XP PRO עם MCE150 ולא כ"כ הצלחתי לתקשר עם הכרטיס מול הממיר של HOT.
אשמח לקבל המלצות מניסיונכם לבחירת מע' ההפעלה למחשב זה XP / MCE / VISTA
או להשתמש ב SAGE TV וכד,
יש לי את כל האפשרויות מבחינת רישיון ומחיר
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מה בדיוק לא הצליח לך? לא הצלחת לראות תמונה? לא הצלחת להקליט? עם איזו תוכנה ניסית לעבוד?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התשובה המהירה.
ראשית התחלתי עם כרטיס טלויזיה ישן ASUS 416 שמצאתי לו דרייברים ב HP בקושי רב כיוון שזה כרטיס OEM.
רכשתי כרטיס PVR 150 עם IR BLASTER שהבנתי מחיפוש באתר זה שהוא נתמך רק ע"י VISTA אין לי בעיה מיוחדת כרגע הצלחתי לחבר את ה 150 לממיר HOT רק דרך COMPOSITE ולא דרך S-VIDEO שכנראה פוגם מעט באיכות (ביקשתי להחליף ממיר מHOT).
כיוון שאלו הצעדים הראשונים שלי ה HTPC הייתי שמח לקבל המלצה על תוכנת MC כיוון שכרגע אני משתמש בNERO 8 HOME שהיא כנראה לא מהמוצלחות במיוחד.
תודה
ראשית התחלתי עם כרטיס טלויזיה ישן ASUS 416 שמצאתי לו דרייברים ב HP בקושי רב כיוון שזה כרטיס OEM.
רכשתי כרטיס PVR 150 עם IR BLASTER שהבנתי מחיפוש באתר זה שהוא נתמך רק ע"י VISTA אין לי בעיה מיוחדת כרגע הצלחתי לחבר את ה 150 לממיר HOT רק דרך COMPOSITE ולא דרך S-VIDEO שכנראה פוגם מעט באיכות (ביקשתי להחליף ממיר מHOT).
כיוון שאלו הצעדים הראשונים שלי ה HTPC הייתי שמח לקבל המלצה על תוכנת MC כיוון שכרגע אני משתמש בNERO 8 HOME שהיא כנראה לא מהמוצלחות במיוחד.
תודה
M Moreno
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מאוד לא מומלץ להתקין NERO. הוא עושה סאבוטאז' די רציני לקודקים של מערכת ההפעלה. אם חייבים אותו בשביל צריבות אז מומלץ לבחור התקנה מותאמת אישית ואז לבחור התקנה רק של תוכנת הצריבה.
איזו גירסה של ויסטה מותקנת לך? אם יש לך Ultimate או Home Premium אז יש לך מדיה סנטר מובנה במערכת ההפעלה.
איזו גירסה של ויסטה מותקנת לך? אם יש לך Ultimate או Home Premium אז יש לך מדיה סנטר מובנה במערכת ההפעלה.
האמת שהתקנתי XP PRO ע"מ לבדוק את ביצועי המחשב ותקינות החומרה.
הצלחתי גם לראות / להקליט באמצעות הכרטיס (בנרו).
ההתלבטות שלי היא באיזו תכנה כדאי להשתמש ולהתחיל להגדיר את המערכת, החשש הגדול שלי מ VISTA היא לאבד את כח העיבוד / זיכרון למע' הפעלה זוללת משאבים.
מפרט המחשב:
Intel Desktop Board DQ965GF
DUAL CORE 6400 2.4 Ghz
4 Gb Ram 667 Mhz
Nvidia 7600 / Nvidia 8500
System HD WD Raptor 80Gb 10,000 rpm
Storage HD segate 160 Gb
Samsung DVD Burner
LG DVD
כמו כן האם יש יתרון לכרטיס המסך 8500 ע"פ 7600 (ה7600 שברשותי בעל קירור פסיבי)
נראה לי מקריאת החומר באתר שנטיית כולם כאן היא לכיוון VISTA שכוללת תכונות MC מובנות אבל הייתי באמת רוצה לדעת אם אכן VISTA מספקת את הסחורה או שעדיך להשתמש בXP ולהשקיע ב SAGETV לדוגמה.
תודה
הצלחתי גם לראות / להקליט באמצעות הכרטיס (בנרו).
ההתלבטות שלי היא באיזו תכנה כדאי להשתמש ולהתחיל להגדיר את המערכת, החשש הגדול שלי מ VISTA היא לאבד את כח העיבוד / זיכרון למע' הפעלה זוללת משאבים.
מפרט המחשב:
Intel Desktop Board DQ965GF
DUAL CORE 6400 2.4 Ghz
4 Gb Ram 667 Mhz
Nvidia 7600 / Nvidia 8500
System HD WD Raptor 80Gb 10,000 rpm
Storage HD segate 160 Gb
Samsung DVD Burner
LG DVD
כמו כן האם יש יתרון לכרטיס המסך 8500 ע"פ 7600 (ה7600 שברשותי בעל קירור פסיבי)
נראה לי מקריאת החומר באתר שנטיית כולם כאן היא לכיוון VISTA שכוללת תכונות MC מובנות אבל הייתי באמת רוצה לדעת אם אכן VISTA מספקת את הסחורה או שעדיך להשתמש בXP ולהשקיע ב SAGETV לדוגמה.
תודה
M Moreno
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש לך 4 ג'יגה-בייט זכרון, אז ממש לא צריך להיות לך חשש לעבוד על ויסטה מבחינת משאבים.
לגבי המעבד, לא ממש הבנתי איזה סוג מעבד זה, לא הצלחתי למצוא את המפרט שלו. זה אינטל או AMD? לא מצאתי מעבד אינטל שהקוד שלו הוא 6400...
לגבי כרטיס המסך, ה-8500 עדיף כי יש לו פענוח של H.264 בחומרה, שחיוני לניגון מדיות בלו ריי וריפים של בלו ריי, או קבצי MKV באיכות 1080P שמקודדים ב"פרופיל 4.1", שתואם לפענוח בחומרה.
אם אתה לא מתכוון לנגן תכנים באיכות 1080P ומסתפק באיכות 720P, אז גם ה-7600 יעשה את העבודה כאשר הפענוח הוא בתוכנה.
לגבי המעבד, לא ממש הבנתי איזה סוג מעבד זה, לא הצלחתי למצוא את המפרט שלו. זה אינטל או AMD? לא מצאתי מעבד אינטל שהקוד שלו הוא 6400...
לגבי כרטיס המסך, ה-8500 עדיף כי יש לו פענוח של H.264 בחומרה, שחיוני לניגון מדיות בלו ריי וריפים של בלו ריי, או קבצי MKV באיכות 1080P שמקודדים ב"פרופיל 4.1", שתואם לפענוח בחומרה.
אם אתה לא מתכוון לנגן תכנים באיכות 1080P ומסתפק באיכות 720P, אז גם ה-7600 יעשה את העבודה כאשר הפענוח הוא בתוכנה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עכשיו מצאתי. מדובר במעבד חזק מאוד שיריץ לך ללא בעייה בתוכנה קבצים באיכות 1080P. לדעתי אין שום מניעה מלהתקין עליו ויסטה. לגבי כרטיס מסך עדיף, הייתי אומר שה-7600 מספיק טוב אם אתה מעוניין במחשב שקט. מומלץ להתקין ויסטה 32-ביט ולא 64-ביט.
סדר התקנה שנחשב הכי מומלץ ונקי ועם סיכוי הכי קטן לצרות:
1. פירמוט ההארד דיסק והתקנת ויסטה 32-ביט (הום פרימיום או אולטימייט כוללים מדיה סנטר).
2. דבר ראשון ולפני הכל - כלומר לפני התקנה כלשהי אחרת - SP1.
3. דרייברים עדכניים מאתרי היצרנים של ההתקנים (לא ממיקרוסופט).
4. קודקים - מתקינים רק Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryout
5. הרצת המדיה סנטר וקינפוגו.
6. אם אתה חייב נרו - בחר בהתקנה מתקדמת ואפשר התקנה של תוכנת הצריבה בלבד!
בהצלחה!
סדר התקנה שנחשב הכי מומלץ ונקי ועם סיכוי הכי קטן לצרות:
1. פירמוט ההארד דיסק והתקנת ויסטה 32-ביט (הום פרימיום או אולטימייט כוללים מדיה סנטר).
2. דבר ראשון ולפני הכל - כלומר לפני התקנה כלשהי אחרת - SP1.
3. דרייברים עדכניים מאתרי היצרנים של ההתקנים (לא ממיקרוסופט).
4. קודקים - מתקינים רק Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryout
5. הרצת המדיה סנטר וקינפוגו.
6. אם אתה חייב נרו - בחר בהתקנה מתקדמת ואפשר התקנה של תוכנת הצריבה בלבד!
בהצלחה!
ראשית תודה !
אכן שכנעת אותי אני אתקין VISTA PRO ULTIMATE, במקום XP.
לגבי הקודקים האם חבילות הקודקים שציינת מכילים את כל הקודקים השימושיים ?
שאלה נוספת: הצלחתי לראות ולהקליט באמצעות NERO מהמיר של הוט דרך ה TUNER וCOMPOSITE בשום אופן לא הצלחתי לראות דרך SVIDEO בצורה טובה (שחור לבן במקרה הטוב וכד').
האם יש ממיר מומלץ של הוט כיוון שביום א' אני אמור לקבל ממיר חדש.
ממ
אכן שכנעת אותי אני אתקין VISTA PRO ULTIMATE, במקום XP.
לגבי הקודקים האם חבילות הקודקים שציינת מכילים את כל הקודקים השימושיים ?
שאלה נוספת: הצלחתי לראות ולהקליט באמצעות NERO מהמיר של הוט דרך ה TUNER וCOMPOSITE בשום אופן לא הצלחתי לראות דרך SVIDEO בצורה טובה (שחור לבן במקרה הטוב וכד').
האם יש ממיר מומלץ של הוט כיוון שביום א' אני אמור לקבל ממיר חדש.
ממ
M Moreno
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי הויסטה אולטימייט רץ חלק וללא תקלות. ההמלצה לסדר ההתקנה מנסיון של חברים שהתקינו מחשב חדש לאחרונה.
לגבי ה-S-Video, הממיר גם חייב להיות מוגדר שיוציא S-Video, כי בחיבור סקארט ה-S-Video וה-Composite חולקים פין אחד.
לגבי ה-S-Video, הממיר גם חייב להיות מוגדר שיוציא S-Video, כי בחיבור סקארט ה-S-Video וה-Composite חולקים פין אחד.
אתה צודק בהחלט לגבי סדר ההתקנה יש משמעות רבה להתקנת הSP האחרון לפני התקנת תוכנות כל שהן.
גם בהתקנה הנוכחית של XP שיש לי התקנתי ראשית SP3 ורק אח"כ כל שאר התוכנות.
בממיר כמובן ששיניתי ל SVIDEO בתצורת התמונה אבל עדיין אני מקבל תמונה ש/לץ ניסיתי לחבר ממיר אחר מדגם אחר בבית ואכן קיבלתי תמונה בצבע.
אני אמתין להחלפת הממיר מHOT האם יש דגם מומלץ לממיר HOT ?
תודה
גם בהתקנה הנוכחית של XP שיש לי התקנתי ראשית SP3 ורק אח"כ כל שאר התוכנות.
בממיר כמובן ששיניתי ל SVIDEO בתצורת התמונה אבל עדיין אני מקבל תמונה ש/לץ ניסיתי לחבר ממיר אחר מדגם אחר בבית ואכן קיבלתי תמונה בצבע.
אני אמתין להחלפת הממיר מHOT האם יש דגם מומלץ לממיר HOT ?
תודה
M Moreno
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מומחי הוט פה ממליצים על ממיר מסוג "דוקסיס".
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-3100SV זה ממיר של Yes. אכן, אלה הממירים המומלצים לכל ספק...