עזרה עם בחירה של מקרן לשימוש ספציפי... (מצגות בהרצאות.)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
bomerang0 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

אהלן, אני מקווה שתוכלו לעזור לי כאן.. אני פשוט צריך עזרה עם העסק הזה של המקרנים ואני לא מבין בזה כלום...
אבא שלי מרצה במכללות שונות ברחבי הארץ ויוצא שהוא מגיע למקומות שאין בהם מקרנים או שיש איתם בעיות לחיבור למחשב הנייד שלו...
לכן, אני עוזר לו לחפש מקרן אבל יש כמה דרישות שנראה לי לא כל כך שגרתיות...
קודם כל כפי שהבנתם המקרן יתחבר למחשב נייד ולא לטלביזיה..
בנוסף התוכן שיוקרן לא יהיה שופע גרפיקה או סרט אלא מצגות פשוטות בפוואר פוינט עם תמונות...
העניין הוא שאבא שלי מרצה באולמות לפני תלמידים והמצגת בלווה את כל השיעור באופן כזה שלא ניתן לכבות את האור באולם, ולכן המקרן צריך לתת תצוגה טובה בתנאי תאורה...
בנוסף יש מצבים בהם במקרן יהיה רחוק יחסית מהמסך.. (אבא שלי אמר 20 מטר אבל נראה לי שהוא סתם מגזים..)
וכמובן חשוב שהמקרן יהיה קטן ונייד
אז בוא נעשה סיכום קטן של המאפיינים שחשובים שיהיו במקרן-
-חיבור נוח למחשב נייד
-תצוגה קריאה וברורה באולם מואר
-מרחק הקרנה עשוי להיות גדול יחסית
-קטן ונייד

**אם תרשו לי להוסיף, אבא שלי, איך נגיד, לא בעל חוש טכני מרשים במיוחד; ולכן הפעלה קלה, פשוטה ונוחה של המקרן תיהיה רק בונוס מבורך!

בקשר לתקציב- מכיוון שכמו שאמרתי אני לא מבין בתחום הזה בכלל, אין לי שום קנה מידה לתקציב, לכן בוא נגיד שיהיה בגבול הרציונאל.
רק שתדעו שסביר להניח שהדעה שלכם כאן כנראה תכריע את הכף!!
תודה!! :D :D :D

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אני לא מכיר דגמים ספציפיים של מקרני מצגות אך בוא אנסה לעשות לך קצת סדר, כדי שתדע מה לבדוק:

חוץ מהקרנה ממרחק גדול, הדרישות שלך הכי שגרתיות שיש ולא צריכה להיות בעיה למצוא מקרן (שוב, חוץ מעיניין המרחק).

חיבור נוח לנייד: יש לכולם, הרי לזה זה נועד בראש ובראשונה.
תצוגה טובה באולם מואר: זה מאפיין של כל מקרן מצגות. עד כמה זה חזק צריך לבדוק בפועל. חשוב גם כמה מואר זה מואר .
תצוגה ברורה: זה תלוי בגודל הפונטים, כמו במחש עצמו. 1024X768 מספיק טוב. (אפשר 800X600 כדי לחסוך כסף, אך תהיו מוגבלים לפונטים גדולים מספיק).
קטן, נייד: יש קטנים אך הם יהיו יותר יקרים אני חושב. זו באמת תכונה חשובה לשימוש המתואר.

מרחק הקרנה: זה בעייתי. יש בהחלט מקרנים עם עוצמה חזקה להקרנה ממרחק באולמות. העיניין הוא שהם גם יקרים יותר וגם גדולים יותר. גם פה, לא ברור כמה רחוק זה רחוק. בסופו של דבר צריך לבדוק בפועל.
אני מניח כמובן שכשאתה מדבר על מרחק הקרנה גדול, זה אומר גם תמונה גדולה על המסך.
משה

bomerang0 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

אוקיי..
כשהתייחסת לנושא של הרזולוציה התכוונת לרזולוציה טבעית או מקסימלית? לא שאני יודע כל כך את ההבדל בין השתיים אבל כשאני עובר על מפרטים של מקרנים אני נתקל ב2 הקטגוריות כשהערכים בהן שונים...

בקשר למרחק הקרנה ותצוגה באולם מואר- על אילו ערכים במפרטים של מקרנים אני צריך לשים לב עבור כל אחד מהם?

ועוד משהו- האם יש באמת חשיבות לסוג המקרן? נתקלתי בשמות כמו DLP LCD וCRT [שמתי לב שהרוב הוא DLP] אבל האם יש לזה איזושהי משמעות לגבי?
תודה!!!!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

התכוונתי לרזולוציה טבעית (שיותר נכון לקרוא לה רזולוציה אמיתית או פשוט רזולוציה). ה"מקסימלית" זה רק הרזולוציה במקסימלית שניתן להכניס למקרן מהמקור שלו, אבל הוא יוריד אותה לרזולוציה שלו.

עוצמת הנורה הוא הפרמטר העיקרי הקובע את בהירות התמונה בסוף, ולכן את גודל התמונה האפשרי ולכן את מרחק ההקרנה.
שים לב שיש גם מקרנים עם אופטיקה שונה שמיועדים להיות ממוקמים קרוב או רחוק עבור גודל תמונה נתון. נקראים long throw ו short throw. אני מניח שבהקרנה מרחוק באולם, אתה גם התכוונת לתמונה גדולה.

CRT זה לא רלוונטי לך. LCD וDLP אלה שתי הטכנולוגיות הנפוצות. תעשה חיפוש פה באתר, נכתב הרבה חומר על זה.
משה

חזור אל “מקרנים”