תגובות למאמר: שינויים בתפישת השיווק של ערוצים בהפרדה גבוהה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

קראתי ואני מסכים לרוב הנאמר (טוב, בסדר, אני מסכים לכל מילה. בחיי שזה עולה לי בבריאות). אני חושב שהנפילה השיווקית בתחילת הדרך של ערוצי ה HD נבעה מחוסר הבנה בפסיכולוגיה צרכנית יותר מחוסר הבנת קריאת מגמות טכנולוגיות.

דעתי היא שאנו מקציבים לכל צורך שלנו סכום שמעבר לו העסק לא שווה לנו. כל אחד מקצה סכום אחר אבל באופן לא מפתיע הפיזור הוא לא כל כך רחב כפי שהיינו רוצים להאמין. בגדול אני אישית מוכן להקציב סכום השווה ערך ל 50$ בחודש לצרכי הבידור שלי דרך ערוצי הטלוויזיה. מעבר לכך זה לא שווה לי גם כי יש אלטרנטיבות וגם כי יש לי דברים טובים יותר לעשות עם סכומים חודשיים שהם מעבר ל 50$.

ספקיות הערוצים האמינו שמכירות מסכים שטוחים יגרמו לבד לשינוי פני השוק הצרכני וכאן הן טעו בגדול. לדעתי מי ששילם על מסך שטוח ציפה לקבל תמורה טובה יותר בצפייה בתכנים שעבורם הוא כבר שילם ובוודאי שהוא לא ביצע רכישה בכוונה להוציא עוד כסף בעתיד המיידי. מבחינת הצרכן הדרישה לשלם יותר עבור HD הקבילה לדרישה לתשלום מיוחד עבור שידורי צבע וכמובן שזה מייד הפעיל את מנגניון ה"זה לא שווה לי".

מי שמספיק מבוגר יזכר בהקבלה לשידורי צבע. כמות היללות והדרישות לסיוע ממשלתי/הגדל האגרה כדי להחיל שידורי צבע הייתה פי 2 לפחות ממה שאנחנו שומעים היום מיס והוט. בסוף מה קרה? אחרי הרבה התפתלויות הפעילו שידורי צבע כי גילו שהצופים בבית שביקשו למקסם את חווית רכישת מקלטי הטלוויזיה הצבעוניים החדשים שלהם פשוט עברו לצפות בטלוויזיה הלבנונית והירדנית. הממשלה אולי הייתה מוכנה שנמשיך לראות בשחור לבן אבל לא יכלה לקבל שאת החדשות שלנו נקבל מהמהדורה העברית בירדן. ספגו את העלות, מצאו תקציב, שכחו שקניית מקלטים צבעוניים "גורמת לאינפלציה" והספינה הצבעונית יצאה לדרך.

כנ"ל לגבי ספקי הערוצים. הם מתחילים להפנים שאם הם לא יתנו לנו את מה שאנחנו רוצים במסגרת התקציב שאנחנו מוכנים לשלם, פשוט נמצא אלטרנטיבות אחרות והם יישארו תקועים על השרטון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

Catskinner כתב:קראתי ואני מסכים לרוב הנאמר (טוב, בסדר, אני מסכים לכל מילה. בחיי שזה עולה לי בבריאות). אני חושב שהנפילה השיווקית בתחילת הדרך של ערוצי ה HD נבעה מחוסר הבנה בפסיכולוגיה צרכנית יותר מחוסר הבנת קריאת מגמות טכנולוגיות.

דעתי היא שאנו מקציבים לכל צורך שלנו סכום שמעבר לו העסק לא שווה לנו. כל אחד מקצה סכום אחר אבל באופן לא מפתיע הפיזור הוא לא כל כך רחב כפי שהיינו רוצים להאמין. בגדול אני אישית מוכן להקציב סכום השווה ערך ל 50$ בחודש לצרכי הבידור שלי דרך ערוצי הטלוויזיה. מעבר לכך זה לא שווה לי גם כי יש אלטרנטיבות וגם כי יש לי דברים טובים יותר לעשות עם סכומים חודשיים שהם מעבר ל 50$.

ספקיות הערוצים האמינו שמכירות מסכים שטוחים יגרמו לבד לשינוי פני השוק הצרכני וכאן הן טעו בגדול. לדעתי מי ששילם על מסך שטוח ציפה לקבל תמורה טובה יותר בצפייה בתכנים שעבורם הוא כבר שילם ובוודאי שהוא לא ביצע רכישה בכוונה להוציא עוד כסף בעתיד המיידי. מבחינת הצרכן הדרישה לשלם יותר עבור HD הקבילה לדרישה לתשלום מיוחד עבור שידורי צבע וכמובן שזה מייד הפעיל את מנגניון ה"זה לא שווה לי".

מי שמספיק מבוגר יזכר בהקבלה לשידורי צבע. כמות היללות והדרישות לסיוע ממשלתי/הגדל האגרה כדי להחיל שידורי צבע הייתה פי 2 לפחות ממה שאנחנו שומעים היום מיס והוט. בסוף מה קרה? אחרי הרבה התפתלויות הפעילו שידורי צבע כי גילו שהצופים בבית שביקשו למקסם את חווית רכישת מקלטי הטלוויזיה הצבעוניים החדשים שלהם פשוט עברו לצפות בטלוויזיה הלבנונית והירדנית. הממשלה אולי הייתה מוכנה שנמשיך לראות בשחור לבן אבל לא יכלה לקבל שאת החדשות שלנו נקבל מהמהדורה העברית בירדן. ספגו את העלות, מצאו תקציב, שכחו שקניית מקלטים צבעוניים "גורמת לאינפלציה" והספינה הצבעונית יצאה לדרך.

כנ"ל לגבי ספקי הערוצים. הם מתחילים להפנים שאם הם לא יתנו לנו את מה שאנחנו רוצים במסגרת התקציב שאנחנו מוכנים לשלם, פשוט נמצא אלטרנטיבות אחרות והם יישארו תקועים על השרטון.
...
(Y)

כל מילה בסלע.
אני מכיר לא מעט אנשים עם מסכי HD READY ו-FHD שאפילו לא מנויים בהוט או ביס ומקבלים את כל התכנים שלהם משיתוף קבצים ו/או BD.
קשה מאוד לשכנע מישהו שכבר הוציא כ-20,000 ש"ח על מסך איכותי, להוציא כ-50 ש"ח נוספים בכל חודש על מספר זעום של ערוצים ובתוכם מספר זעום של תכנים (תמיד יש את ה-early adopters, אבל זה מספר קטן מאוד של לקוחות ביחס לשוק), ובמיוחד כאשר האלטרנטיבה היא זולה יותר ואפילו בחינם (מבלי להכנס לפן החוקי של שיתוף קבצים).
נקווה באמת שגם פה יתעוררו ויבינו את המגמה, למרות שלפי דרכי ההתנהלות בעבר, אנו לא צפויים לשינוי בקרוב...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

Catskinner,

המקבילה של זה היא בדיוק מה שלאחרונה בזק עשו - ניסו שנה ללחוץ על הממשלה להשתתף בעלויות של הרשת הדור הבא שלהם ובסוף הם יממנו את זה לבד.

moranhoresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

השנוי הגדול יחול כששידורי HD ישודרו בערוצים 2 ו-10

שליחה #5 

לדעתי, ברגע שערוצים 2 ו-10 יעבור לשידור HD, וניתן יהיה לקלוט אותו עם מקלט ייעודי לערוצים אלו (כבר כעת מתוכנן קליטה של ערוצים 2, 10, 1 ועוד מספר עם מקלט פרטי ללא דמי מנוי), אז יזדרזו הוט ויס להעניק שדורי HD בחינם.
זה יקרה אולי בעוד 5-7 שנים. תעשו לבד את החיושב כמה זמן לקח מתחילת שדרוי צבע בארה"ב עד שהתחילו לשדר בארץ בצבע, כמה זמן לקח מתחילת שידור דיגיטלי בארה"ב עד שהתחילו לשדר בארץ דיגיטלי, וכמה זמן לקח מהרגע שבארה"ב התחילו שידורי HD ועד שזה הגיע לארץ (לדעתי, כל עוד ערוצים 2, 1 ו-10 לא משדרים HD השידורים עדיין לא הגיעו לארץ).
לשידורי HD יש עלות גבוהה ביותר. קשה להאמין שיס והוט יתנו אותם בחינם, כשהם בקושי שורדים כלכלית, בעוד ערוצים 2 ו-10 הינם ערוצים עשירים, שעוד לא התחילו לחשוב על שידור ב-HD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

moranhoresh,

נראה לי שאתה מתבלבל בין HD לשידור דיגיטלי. מה שמתוכנן כרגע הוא מעבר משידור אנלוגי לדיגיטלי, זה בפירוש לא יהיה ב-HD!

השאלה הגדולה היא מה האינטרסט הגדול של ערוצים כמו 1,2,10 להתחיל ולשדר ב-HD?

זה יוסיף להם עלויות, האם זה יוסיף להם רייטינג או רווח מפרסום? ממש לא...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

לנו כצרכנים לא מעניין מה היא העלות ליס והוט של שידור ב HD וזו תהייה טעות מצידם לחשוב שאנו נהייה מוכנים לספוג עלויות נוספות.

oferlaor, יש כמה הבדלים בין המקרים. ההבדל העיקרי הוא שלצרכן הסופי הממוצע לא בדיוק ברור מה בזק רצו ומה היה יוצא לו מזה. העניין הוא שבזק מימנו את כל התשתית הקיימת מכספי המיסים שלנו, נדמה לי שרשת ה ATM הייתה אחד המהלכים שנדחפו ע"י אמנון רובינשטיין כשהיה שר התקשורת בשנות ה 80 ובזק עוד הייתה חצי משרד ממשלתי וחצי רשות או משהו עקום אחר. לכן לבוא היום ולבקש שהמדינה תמשיך לממן אותם זה כבר חוצפה ממדרגה ראשונה. הם קרעו לנו את הצורה מספיק בעבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #8 

אני מסכים עם moranhoresh. המעבר האמיתי ל-HD יהיה כאשר (או יותר נכון, אם בכלל) ערוצים 1, 2 ו-10 יעברו לשדר ב-HD חופשי לאוויר, בדומה לארה"ב (ABC, NBC, CBS) ואנגליה (ערוצי ה-BBC).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

בדיוק כך היה המצב עם HOT MAGIC ומקבילו מ YES. כשהם היו בתשלום היו מספר די מועט של מכשירים כאלו בבתים, כיום כשהם "חינמיים" ניתן למצוא אותם ברב הבתים.

ד"א - כמי שחווה את המגמות בישראל מעל 30 שנה על בשרו - לא הייתי עוצר את הנשימה לגבי תוכן HD חינמי בארץ.

עידו_F
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: השנוי הגדול יחול כששידורי HD ישודרו בערוצים 2 ו-10

שליחה #10 

moranhoresh כתב:לדעתי, ברגע שערוצים 2 ו-10 יעבור לשידור HD, וניתן יהיה לקלוט אותו עם מקלט ייעודי לערוצים אלו (כבר כעת מתוכנן קליטה של ערוצים 2, 10, 1 ועוד מספר עם מקלט פרטי ללא דמי מנוי), אז יזדרזו הוט ויס להעניק שדורי HD בחינם.
זה יקרה אולי בעוד 5-7 שנים. תעשו לבד את החיושב כמה זמן לקח מתחילת שדרוי צבע בארה"ב עד שהתחילו לשדר בארץ בצבע, כמה זמן לקח מתחילת שידור דיגיטלי בארה"ב עד שהתחילו לשדר בארץ דיגיטלי, וכמה זמן לקח מהרגע שבארה"ב התחילו שידורי HD ועד שזה הגיע לארץ (לדעתי, כל עוד ערוצים 2, 1 ו-10 לא משדרים HD השידורים עדיין לא הגיעו לארץ).
לשידורי HD יש עלות גבוהה ביותר. קשה להאמין שיס והוט יתנו אותם בחינם, כשהם בקושי שורדים כלכלית, בעוד ערוצים 2 ו-10 הינם ערוצים עשירים, שעוד לא התחילו לחשוב על שידור ב-HD.
...
ערוץ 2 לא כזה עשיר (לא כל עוד הרשות מחייבת את רשת וקשת להשקיע בתכנים שלא מניבים רווח) וערוץ 10 מגרד את תחתית החבית עם החובות שהוא צובר. ערוץ 1 הוא ערוץ 1 ולא מתכוון להשתנות בקרוב. עבור כל אחד מהערוצים האלה מעבר לשידורים סימולטנים בHD הוא הימור גדול.

אני מסכים שהזינוק האמיתי בצריכת HD מחוייב במעבר של ערוצים ציבוריים לHD, אך לא רואה את זה קורה בפורמטים הקיימים. מה שכן יכולה להיות אופציה זה ערוץ נישה בHD. אפשר לקחת לדוגמא את זכיינית ערוץ 2 'קשת', שיכולה להקים ערוץ נישה שישדר הפקות שלה מערוץ 2 וערוץ 'ביפ' לא בצורה סימולטנית בHD. חשיפה לתכנים ישראליים תעשה פלאים למכירות ממירי HD בישראל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #11 

אי אפשרות ההקלטה ושימוש המכשירים כמו מקס או מג'יק
הורגת את השיווק של הHD
זה חזרה לימים אחרים עבורנו
התפנקנו
מה גם שרובנו חשופים לתכנים ממקורות אחרים
העם דורש..... כל מיני דברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

sam22 כתב:אי אפשרות ההקלטה ושימוש המכשירים כמו מקס או מג'יק
הורגת את השיווק של הHD
התפנקנו
...
זה לא רק בגלל ההקלטה. לדעתי אילו הייתה אפשרות הקלטה זה היה מושך עוד מספר אלפי מנויים לכל היותר. לפני כמה חודשים (וואלה כמעט חלפה שנה מאז) טענתי שמה שאני רוצה זה לקבל HD + הקלטה באותו מחיר בדיוק שאני משלם היום ולא גרוש אחד יותר. הרבה צחקו אז כי הם חשבו על העלויות של יס ולא על מה שהם עצמם מוכנים לשלם כי הם חשבו רק בהיבט הצר של צפייה בטלוויזיה.

ויש אלטרנטיבות זה נכון, אבל לא תמיד מדובר בהורדות מהרשת, הטלוויזיה צריכה להתחרות על הארנק שלי עם בילויים, ספרים, קולנוע, טיולים ומסעי קניות ושאר הדברים שאני לא ממש צריך אבל עושים לי טוב על הלב. והאמת היא שהגישה שלי היא שלבקש ממני תוספת תשלום עבור HD ו/או הקלטה מעבר למה שאני משלם היום זה מגוחך ולא שווה לי בדיוק באותה מידה אילו היו מבקשים ממני תוספת מחיר ל DD או שידורים ב 16:9 בערוצי ה SD.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #13 

Catskinner כתב:
sam22 כתב:אי אפשרות ההקלטה ושימוש המכשירים כמו מקס או מג'יק
הורגת את השיווק של הHD
התפנקנו
...
זה לא רק בגלל ההקלטה. לדעתי אילו הייתה אפשרות הקלטה זה היה מושך עוד מספר אלפי מנויים לכל היותר. לפני כמה חודשים (וואלה כמעט חלפה שנה מאז) טענתי שמה שאני רוצה זה לקבל HD + הקלטה באותו מחיר בדיוק שאני משלם היום ולא גרוש אחד יותר. הרבה צחקו אז כי הם חשבו על העלויות של יס ולא על מה שהם עצמם מוכנים לשלם כי הם חשבו רק בהיבט הצר של צפייה בטלוויזיה.

ויש אלטרנטיבות זה נכון, אבל לא תמיד מדובר בהורדות מהרשת, הטלוויזיה צריכה להתחרות על הארנק שלי עם בילויים, ספרים, קולנוע, טיולים ומסעי קניות ושאר הדברים שאני לא ממש צריך אבל עושים לי טוב על הלב. והאמת היא שהגישה שלי היא שלבקש ממני תוספת תשלום עבור HD ו/או הקלטה מעבר למה שאני משלם היום זה מגוחך ולא שווה לי בדיוק באותה מידה אילו היו מבקשים ממני תוספת מחיר ל DD או שידורים ב 16:9 בערוצי ה SD.
...

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”